دوشنبه 13 اسفند 1403 , 11:45




تحریم و لزوم بهرهگیری از مزیت اقوام و اتباع
فاش نیوز - با توجه به محدودیتها و کم لطفیهایی که به صنوف مختلف در داخل کشور شده، لزوم تعامل و تبادل با بازارهای جهانی و استانداردسازی خدمات و محصولات اگر کشور بخواهد به اقبال و ارتقاء برسد، باید به استعدادهای صنوف توجه و از پستهای سفارشی، تحمیلی و تقسیمی خودداری کند.
هر رئیس جمهوری با یک شعار اقتصادی وارد عمل شده، هر سال نیز مقام معظم رهبری بر ارتقاء اوضاع و شرایط اقتصادی تأکید دارند، اما در عمل بین بخش دولتی و بخش تولید گسست و ناهماهنگی وجود دارد. یکی از دلایل این موضوع تغییر مدیران به صورت فصلی میباشد؛ زیرا هر بار هر واحد تولیدی نیاز دارد خود را با سیاست و ضوابط مدیر جدید هماهنگ کند و در عمل این موضوع با مشکلاتی مواجه میگردد. از طرفی دیگر دولت بحث انتقال وجوه مالی را از طریق صرافیها نیز ممنوع کرده و این موضوع نادیده گرفته شده است. اگر یک مجموعهای وجود دارد که کار مردم را پیش میبرد، باید توسط خود مردم و استعدادها انجام شود.
تلفیق دانش ارگانیک و هوش مصنوعی میتواند اقبال ما را زیاد کند. در خارج از کشور شاهد این هستیم که ایرانیان میدرخشند. به علت این است که استعدادهای زیادی دارند. به همین علت باید این فرصت به ایرانیان داخل کشور نیز داده شود تا بتوانند استعدادهای خود را شکوفا کنند.
اخیراً نیز نامهای خطاب به مقام معظم رهبری و وزیر امور خارجه در رابطه با عفو جرمهای قابل بخشش ایرانیان خارج از کشور تنظیم کردیم تا بتوانیم این افراد را در اجرای امور کشور مشارکت دهیم.
بهخاطر کملطفی و بیتوجهی به ایرانیان خارج از کشور، پروندههای مفتوح بسیاری را در خصوص این افراد در خارج از کشور داریم. ما میتوانیم با حل مشکلات این افراد از توانایی و ظرفیت این افراد استفاده کنیم. کسی که صنعتگر و یا تولیدگر است و یا دانش فنی دارد، میتواند مشکلات کشور را حل کند.
اگر دولت بپذیرد بحث P2P را جدی دنبال کند، همین ایرانیان خارج از کشور مشکلات اقتصادی ما را حل میکنند.
در حال حاضر ارز از به نزدیک صد هزار تومان رسیده است... به این علت است که مدیریت غیرتخصصی در حال اداره این موضوع است. حتی یک جریان تروریستی که در دمشق مستقر شده، اولین کاری که انجام میدهد به سمت اصلاح اقتصاد رفته است.
اقتصاد دولتی و اقتصاد دستوری نمیتواند کشور را اداره کند و مشتری مداری کند. اما اگر به سمت کسب و کار حرکت کنیم، قطعا میتوانیم یک اتفاق مؤثری را رقم بزنیم.
در این بخش ما یک سری قرارداد خواهرخواندگی شهری در شهرهای اروپایی، آسیایی و شهرهای خلاق داریم که این مسئله به لحاظ شکلی در گام نخست اگر به امضاء دولت رسیده باشد، بخش خصوصی میتواند عملاً از آن استفاده کند. دبیرخانههایی که در این بخش وجود دارد در بخش خوراک، تولید، اقتصاد، اجتماعی، سیاسی و زیرساختهای شهری میتوانند ما را یاری کنند.
اخیراً یکی از دوستان که گزارشی راجع به وزارت نیرو ارائه میداد، بیان میداشت سال دیگر احتمالاً روزی ده ساعت بیشتر برق نداشته باشیم. این مسئله بسیار وحشتناک است که یک مجموعهای با استارتآپها، جهندهها، سیستم هوش مصنوعی و... کشور را اداره کند ولی دولت خود را کنار بکشد. دولت اگر بخواهد به اقبال برسد، قطعاً سرمایه اصلی و بیرقدار آن، صنوف و واحدهای تولیدی هستند.
از دوستان انتظار میرود از ظرفیت دیپلماسی اقتصادی استفاده کنند. دوستانی که دیپلماسی عمومی را هم دنبال میکنند از دیپلماسی اقتصادی کمک بگیرند. دوستانی هم مثلاً در اتاق بازرگانی آلمان و.... هستند که از همکاری استقبال میکنند. مهمترین چیز، کنسرسیومسازی و استفاده از ظرفیتهای کنسرسیوم است.
تحریم کارهای نیست؛ زیرا شما اصلا تحریم نیستید. بلکه یک جریاناتی در ایران تحریم هستند که ربطی خیلی ربطی به این قضیه ندارد.
صنوف نباید منتظر تشویق و حمایت از سمت دولت باشند؛ بلکه باید خودشان با تکیه بر سازمانهای مردمنهاد، انجمنها و با کمک دیپلماسی شهری و صنوف بینالمللی مسیر خود را پیدا کرده و به نتیجه برسند.
مسئله بعدی کشورهای همسایه هستند. از جمله کشورهای همسایه پرتعامل با ایران، کشورهای عراق و افغانستان هستند. باید برای جذب سرمایههای مردم عراق به بانکهای جمهوری اسلامی برنامهریزی کرد. کاری که کشورهای دیگر مانند ترکیه در حال انجام آن هستند.
در حالی که رسانهها و برخی غرضورزان سعی دارند مهاجرین افغانستان را یک تهدید برای جمهوری اسلامی قلمداد کنند. مهاجرین در حال اجرای زیرساختهای سخت کشور از جمله پاکبانی، فضای سبز و دیگر مشاغل خدماتی و عمرانی سخت میباشند. اگر ما بتوانیم با غربالگری از این ظرفیتها به عنوان بخش مکمل اقتصادی استفاده کنیم، میتوانیم به نتایج مثبتی برسیم.
از دیگر ظرفیتهای مهاجرین افغانستانی، تعداد 154 هزار ورزشکار در 44 فدراسیون ورزشی هستند که نتایج بسیار درخشانی را در عرصههای بینالمللی و جهانی از جمله کسب رتبه 15 جهانی و رتبه هفتم آسیا در مسابقات فوتسال توسط تیم ملی افغانستان داشتهاند. در واقع تعریف و تبدیل یک موضوع مطلوب در تمام ابعاد میتواند کشور را به نتیجه برساند و کشورهای همسایه نیز میتوانند در اولویت اول، کشور را در بحث اقتصاد یاری دهند.
دیشب در تلویزیون خبری مبنی بر رد قانون تحصیل زبان اقوام در مدارس منتشر شد. در حالی که در قانون اساسی داریم که اقوام خیلی میتوانند نقش داشته باشند و این باعث افسوس است که مجلس تنوع اقوام را در کشور ما که سرزمین اقوام است، نادیده میگیرد و از ظرفیت آنها استفاده نمیکند. این هم از مواردی است که انشاءالله مورد بازبینی قرار گیرد. ما اگر بخواهیم محصولات خود را ارائه دهیم باید با اقلیم، جغرافیا و زبانهای مختلف خود را پرزنت و معرفی کنیم.
|| جانباز دکتر علیرضا رجایی



