دوشنبه 13 اسفند 1403 , 09:05




غزه، پیروز در نبرد ارادهها
فاش نیوز - یکبار حوادث بیسابقه و شگفتانگیز ۴۷۱ روز نبرد نابرابر در غزه را که در ۷ اکتبر ۲۰۲۳ آغاز شد و طوفانالاقصی، شنبه سیاه را برای صهیونیستها رقم زد در ذهنمان مرور کنیم. در این حدود یکسال و سهماه، صهیونیستها با حمایت تمامقد غرب بهویژه آمریکا و سکوت اکثر کشورها بهخصوص کشورهای عربی، ازهیچ جنایت و اقدام سختافزاری علیه مردم غزه فروگذار نکردند؛ از بمباران منازل مسکونی گرفته تا منهدمکردن بیمارستان، مسجد، مهدکودک، کشتن زنهاو کودکان و خبرنگاران.
همپای اقدامات سخت و وحشیانه و اقدامات نیمهسخت، یعنی محاصره کامل غزه، تهدیدات نرم و عملیات روانی و شناختی علیه مردم غزه نیز لحظهای متوقف نشد. اگرچه حماس و مردم محصور غزه، در نبردی کاملا نامتوازن و با امکانات حداقلی پاسخ اقدامات و جنایات بهتآور صهیونیستها را میدادند اما آنچه جهان را به شگفتی واداشت، قدرت و توان فوقتصور روحی و روانی این مردم در مقابله با این همه وحشیگری و خباثت بود. مردم غزه در تمام مدت این دوران محنتبار، لحظهای دچار تردید نشدند و از مقاومت دست نکشیدند. این ظرفیت روحی فوقالعاده سرانجام موجب شد دشمن ددمنش که هدفش نابودی حماس، آزادی اسرا و تصرف غزه بود مجبور به پذیرش شکست شود و تن به پذیرش آتشبس دهد. صهیونیستها هم در نبرد سخت و هم جنگ نرم، چیزی کم نگذاشتند اما سرانجام در نبرد ارادهها کمآوردند و باختند!
منشأ تغذیه و تقویت اراده گروههای جهادی و فلسطینیهای ساکن غزه چه بود؟تماشا کردن و شنیدن دقیق اظهارات مردم غزه از کودکان گرفته تا بزرگسالان و از زن و مرد، پرده از این منبع تولید قدرت نرم برمیدارد. ایمان به خدا و انس با قرآن، اولین و مهمترین عامل تولید قدرت برای مردم غزه است. تعالیم قرآن کریم در ذهن و دل این مردم رسوخ کرده و بر زبان کوچک و بزرگ آنان ساری و جاری است.
دومین منشأ قدرت اهالی غزه، توجه به تجارب گرانسنگ خود و نیاکانشان در مواجهه با رژیمصهیونیستی و غرب است. مردم فلسطین با پوست، گوشت و استخوانشان نتیجه تلخ سازش و مذاکرات صلح را لمس کردهاند و پس از همه راهها مقاومت را بهعنوان مؤثرترین و تنها راه، برگزیدهاند.
سومین منبع تولید قدرت برای مردم غزه، انسجام ملی و همدلی این مردم در این دوران سخت و دردناک است و هیچ ترفندی نتوانست این انسجام را مخدوش سازد.
چهارمین منبع انرژیبخش به مردم غزه، موج جهانی حمایتها از این مردم و امواج نفرت از جنایات رژیمصهیونیستی بود، موجی که غرب و آمریکا را نیز درنوردید.
پنجمین و آخرین عاملی که میخواهم در این یادداشت به آن اشاره کنم، اعتماد به حماس و دیگر گروههای جهادی بود. در تمام این ۱۵ماه، یکبار هم اتفاق نیفتاد که حتی عدهای از مردم غزه به حماس و جهاداسلامی اعتراض کنند که چرا طوفانالاقصی را اجرا کردند.
آنچه از تماشای همه این صحنه میشود برداشت کرد، توان و ظرفیت بعد نرمافزاری مردم غزه و گروههای مبارز فلسطینی و اهمیت این بعد است در حدیکه توانست کاستیها و نابرابریهای چشمگیر سختافزاری آنان در برابر صهیونیستها را جبران کند و سرانجامی عزتمندانه برای آنان رقم بزند.
|| مهدی فضائلی



