سه شنبه 19 فروردين 1404 , 13:00




عملکرد تشکلهای ایثارگری؛ از حرف تا واقعیت
فاش نیوز - مطابق ماده ۲۹ آییننامه تشکلهای مردم نهاد، تشکلهای دارای پروانه فعالیت از حقوق و اختیاراتی نظیر مشاوره به دستگاههای اجرایی، نظارت بر نهادهای مرتبط، ارائه خدمات اجتماعی، مشارکت در پروژههای دولتی و بینالمللی، عقد قرارداد، برگزاری اجتماعات قانونی، و پیگیری حقوقی برخوردارند.
با این حال، بهنظر میرسد برخی تشکلهای ایثارگری، از جمله شبکه ملی ایثارگران، تنها بخشی از این ظرفیتها را به کار گرفتهاند و برخی بندهای این آییننامه همچنان مغفول ماندهاند.
نکته نگرانکنندهتر، انتشار آمارهای غیرواقعی توسط برخی مسئولان از این تشکلهاست که مدعی تعداد زیاد آنها، عضوگیری گسترده یا فعالیتهای مؤثر هستند، در حالی که بررسیهای میدانی نشان میدهد عملکرد واقعی آنها با این ادعاها همخوانی ندارد و بیشتر آنها ادعایی، فاقد مجوز و ساخته و پرداخته ذهنهای برخی برای اهداف خاص هستند. این مسئله لزوم بررسی دقیق و مستند را پررنگ میکند تا مشخص شود کدام تشکلها صرفاً به صورت نمادین و در خدمت ماموریتهای خاص فعال هستند و کدامیک واقعاً در خدمت اهداف ایثارگران گام برمیدارند.
شورای مرکزی شبکه ملی ایثارگران باید علاوه بر آنکه به صورت مستمر گزارش پیگیری های خود را به اطلاع ایثارگران برساند، باید در جلسات آتی این پرسشها را مورد ارزیابی قرار دهد:
- چرا با وجود اقدامات انجامشده، برخی مسئولان به وظایف خود در قبال ایثارگران بیتوجهی کرده و می کنند؟
- آیا سازوکار نظارتی مناسبی برای جلوگیری از آمارپراکنی کذب و عملکرد غیرشفاف تشکلها وجود دارد؟
- آیا باید از ظرفیتهای استفاده نشده ماده ۲۹ (مانند دادخواهی قضایی، همکاری با نهادهای بینالمللی، یا برگزاری تجمعات قانونی) برای افزایش فشار بر دستگاههای غیر متعهد استفاده کرد؟
این بررسیها نهتنها برای افزایش پاسخگویی ضروری است، بلکه میتواند به بهبود کیفیت خدماترسانی به جامعه ایثارگری بینجامد.
|| یوسف مجتهد




محضر مبارک برادر بزرگوارم
جانباز دلاور جناب آقای حاج یوسف مجتهد و دیگر جانبازان
نگذرید پیشکسوتان جهاد و شهادت در پیچ و خم زندگی روزمره خودبه فراموشی سپرده شوند (حضرت امام خمینی رحمت الله علیه)
از پیروزی انقلاب اسلامی و هشت سال دفاع مقدس و بیش از ۴۷ سال می گذرد. اما هنوز که هنوز است مشکلات از زمان انقلاب و جنگ همراه جراحت ناشی از آن بر دوش جامعه ایثارگری سنگینی دارد و جا خوش کرد و ایثارگران با صبوری و استقامت شکیبایی نمودند.
و الله یحب الصابرین.
با عنایت به کاستی ها در بنیاد شهید و برخی دستگاه های دولتی، نهادها و ارگان ها قانون گریز که از عمل کردن به قوانین ترفه می روند و همچنین هیچ کجا پژوهش و آینده نگری برای جامعه ایثارگری دیده نشده که نیازهای جامعه هدف دیده شود و بررسی گردد که چه خدمات فرهنگی، تفریحی و امکانات رفاهی و حتی بنحوی عملکرد بهداشت و درمان مورو بررسی گردد که چگونه بروز شود باید در چه زمانی چه نوع تجهیزات و خدماتی ارائه داده شود.
اما بعضی از مسئولین بنیاد فقط تا نوک دماغ خود یا نهایتا یک مترجلوتر را دیده و همه چیز را با معیارهای مادی اندازه گیری می کنند و امروزه بنیاد شهید را میخواهند از یک ارگان خدمتگذار به یک نهاد در آمد زا تبدیل نمایند و وظیفه خدمت رسانی خود را فراموش کرده و موسسات موازی با بنیاد را ایجاد کرده و به در آمدزایی پرداخته مانند موسسه کوثر و ایثار که حتی به مراکز توانبخشی سالن ها و استخرهایی را برای خدمات دهی به ایثارگران ساخته شده بودند را رحم نکرده وآسایشگاهای جانبازان هم آنها را ملک خصوص کرده و فقط دنبال درآمد زایی هستند آیا کسی پیگیر این انحراف بزرگ در اهداف ایجاد بنیاد شهید هست؟
این تذهبون ؟.
وجود تشکلهای ایثارگران و اینگونه دیدارها لازم و بجا بوده و هست اما از آن جایی که دولت و دستگاه های دولتی ملزم به تشکیل جلسات منظم جهت حل و فصل مشکلات ایثارگران نبوده و نیستند و بعضا صورت جلسات اجرایی نمی گردد
و وقتی عدم اجرا قانون هیچگونه ضمانت اجرایی ندارد و کسی پاسخگو نمی باشد حتی به خود دولت و مجلس شورای اسلامی و دستگاه های نظارتی و...هم پاسخ گو نمی باشند به عبارت ساده تر نظارتی نیست چه توقعی هست ؟
کار انجمن جانبازان ضایعات نخاعی تهیه گزارش و پیگیری تقاضای دیدار جهت حل و فصل مشکلات همراه با تمنا، استدعا و خواهش و تقاضا می باشد ولی این درخواست باید باحفظ کرامت و شان ایثارگر باشد .
چقدر تهمت و چقدر دورغ به این انجمن جانبازان از همه بدتر اهانت و هتک حرمت جانبازان مطرح است .
فقط به خاطر حس نوع دوستی و انسانیت این عزیزان که خود نیزجانباز هستند با همه درد ها و ناتوانی ها مثل دیگر عزیزانند ولی پیگیر مشکلات جامعه ایثارگری هستند و این در جای خود نیاز به تقدیر و قدردانی دارد .
والسلام