04 ارديبهشت 1404 / ۲۵ شوال ۱۴۴۶
شناسه خبر : 117408
یکشنبه 24 فروردين 1404 , 11:42
یکشنبه 24 فروردين 1404 , 11:42


انقلاب فرهنگی؛ ترویج ارزشهای اسلامی و انقلابی
رضا شاکری اردکانی
دربست اکباتان، دربست زندگی
مرتضی قنبری وفا
این پیامها نباید بیپاسخ بماند!
حسین شریعتمداری
انقلاب فکر
علی مهدیان
اختراع حکومتهای استبدادی
محمدرضا سابقی
ورزش؛ ابزاری برای وحدت و همبستگی ملی
منصوره استنکافی
میز یا تفاهم ترامپ کدام را میخواهد؟
جعفر بلوری
مناجات انقلابی
خداداد شکوری
تفاوت نگاه ما و آمریکا به مذاکره
سعدالله زارعی

شبیه یک رؤیا...
عادله اصفهانی
تولد دوباره من!
طهماسبی نوترکی
سرزمین رازهای مگو
ابوالقاسم محمدزاده
زنـی در گوشۀ تاریک تصـویر
ابوالقاسم وردیانی

یادی از سردار شهید رضا چراغی از فرماندهان لشکر محمد رسولالله(ص)
فرماندهی شجاع با قلبی مهربان
باید سپاه آن چنان شود که پاسداران به عنوان فریضه واجب خدمت نمایند، نه به عنوان شغل. چرا که این دو بازوی ولی فقیه سپاه و روحانیت...
فاش نیوز - سردار شهید رضا چراغی یکی از فرماندهان برجسته و با اخلاق دوران دفاع مقدس بود که 25 فروردین در سال ۱۳۶۲ به شهادت رسید. این شهید از جمله شخصیتهایی بود که در عرصه فرماندهی با شجاعت و دلسوزی در خط مقدم جبهه حضور داشت و در هدایت و رهبری نیروهای خود نقش مهمی ایفا کرد. به مناسبت فرا رسیدن سالگرد شهادت این سردار شهید، به ویژگیها و تاثیرات شهید چراغی در دوران دفاع مقدس اشاره میکنیم.
فرماندهی با جسارت و درایت
شهید رضا چراغی متولد ۱۳۳۷ در تهران بود. این شهید از ابتدای جنگ تحمیلی در کنار سایر جوانان ایرانی به جبهههای جنگ پیوست و با فعالیتهایش در بسیج و سپاه، به سرعت در میان رزمندگان شناخته شد. وی به عنوان فرمانده گردان در لشکر محمد رسولالله (ص)، نقشی مهم در عملیاتهای مختلف ایفا کرد. فرماندهی او از ویژگیهایی چون جسارت، درایت و توانمندی بالا در مدیریت نیروها برخوردار بود. شهید چراغی نه تنها فرماندهی شجاع، بلکه انسانی با قلبی مهربان و دلسوز برای رزمندگان خود بود.

نقش شهید رضا چراغی در جبهه
شهید چراغی در دوران جنگ تحمیلی به ویژه در عملیاتهای بزرگی مانند عملیاتهای بیتالمقدس و فتح ۴، حضوری فعال داشت. او با شناخت دقیق از نیازهای رزمندگان، همواره سعی داشت تا با توجه به تواناییهای نیروهای خود، بهترین تصمیمات را در میدان جنگ بگیرد. فرماندهی او در زمان عملیاتها و مواجهه با شرایط سخت جنگ، همواره به تقویت روحیه رزمندگان کمک میکرد.
شهید چراغی همچنین به عنوان فرمانده، در مناطق مختلف جبهههای غرب و جنوب کشور فعالیت داشت و در بسیاری از عملیاتهای حساس با مدیریت دقیق و شجاعانه، موفقیتهای چشمگیری به دست آورد. یکی از ویژگیهای برجسته او، توجه ویژه به وضعیت روحی و روانی نیروهای خود بود، به طوری که در کنار وظایف فرماندهی، همواره به ارتقای روحیه و همبستگی نیروهایش اهمیت میداد.
شهادت شهید چراغی
شهید رضا چراغی در سال ۱۳۶۲ و در جریان یکی از عملیاتهای بزرگ در منطقه غرب کشور، به شهادت رسید. او در عملیاتهای مختلف، خود را در معرض خطر قرار میداد تا با هدایت نیروهایش، دشمن را شکست دهد. سرانجام در همان عملیات، در اثر اصابت تیر دشمن به شهادت رسید. شهادت او ضایعهای بزرگ برای لشکر محمد رسولالله (ص) و برای تمامی رزمندگان اسلام بود.

تاثیرات و میراث شهید رضا چراغی
شهادت شهید چراغی نه تنها ضایعهای برای خانوادهاش و رزمندگان لشکر محمد رسولالله (ص) بود، بلکه یک پیام بزرگ داشت: ایثار، فداکاری و فرماندهی در میدان جنگ هیچگاه از ذهن و قلب مردم ایران محو نخواهد شد. میراث شهید چراغی در واقع به روحیه جهاد و ایستادگی در برابر دشمنان اسلام و میهن مربوط میشود. فرماندهانی چون شهید چراغی با فداکاریهای خود، مفاهیم شجاعت، صداقت، و ایمان را در دل رزمندگان زنده نگه میداشتند و یاد و نام آنها همواره به عنوان نمادهای مقاومت و دلاوری در تاریخ ایران باقی خواهد ماند. شهید رضا چراغی با شخصیت برجسته و فرماندهی دلسوزانهاش، در دوران جنگ تحمیلی نقش مهمی ایفا کرد و در نهایت جان خود را فدای دفاع از میهن و آرمانهای انقلاب اسلامی کرد. او یکی از الگوهای برتر فرماندهی در جنگ ایران و عراق به شمار میرود که همواره با شجاعت، از خودگذشتگی و اخلاص در خط مقدم جبههها حضور داشت. یاد و خاطره او همیشه در دل مردم و رزمندگان زنده خواهد ماند.
در بخشی از وصیتنامه شهید رضا چراغی آمده است:
«ای همه کسانی که سفارشم به گوش و دیدهتان خواهد رسید، مبادا روحانیت را تنها بگذارید. بدانید که تمام تلاش ابر قدرتها در از بین بردن اسلام، روبهروی روحانیت قرار دارد. شاهد این مدعا را در اسناد لانه جاسوسی بخوانید که چه قدر آمریکا از ملا میترسید. با یک نمود عینی در همین صد سال اخیر ببینید هر جا کوچکترین حرکت، قیامی، جنبشی شده با رهبری همین روحانیت بوده، قیام سید جمالالدین اسدآبادی، نهضت و جنبش تنباکو، قیام میرزا کوچک خان جنگلی، قیام شیخ محمد خیابانی، نهضتی که میرزای اول در عراق آغاز نمود و با یک فتوا مردم، با بیل استعمار انگلیس را بیرون راندند، نهضت شیخ محمد عبده، نهضت اخوانالمسلمین با رهبری حسن البناء و سید قطب، جنبش مشروطیت با رهبری آیت الله طباطبائی و بهبهانی و الی آخر، تمامی اینها با رهبری روحانیت بوده و وقتی این سخن امام را به یاد میآورم که چرا میخواهند این قدرت را بشکنید. شکست روحانیت، شکست اسلام است، به فکر میافتم که چرا؟ چرا؟ من خود امام عزیز و رهبر انقلاب را هم در یک جریانی به نام روحانیت میبینم؛ نه مانند آن گروه منحرف که امام را تنها میبینند، من استمرار حرکت انبیاء را ولایت فقیه میدانم و برایم مشخص شد که پس از ۴۰ سال فقیه بزرگوار آیت ا... منتظری در همین جریان روحانیت ادامه دهنده راه اوست و باز به شما برادران و خواهرانم گوشزد میکنم که روحانیت را کنار مگذارید.

سفارش دوم من درباره سپاه میباشد به عنوان بازوی مسلح ولایت فقیه و روحانیت؛ باید سپاه آن چنان شود که پاسداران به عنوان فریضه واجب خدمت نمایند، نه به عنوان شغل. چرا که این دو بازوی ولی فقیه سپاه و روحانیت شغلی ندارند و نباید سپاهی بودن و روحانی بودن را شغل حساب نمود، چه قدر ابر قدرتها از این سپاه نو پا میترسند؛ چرا که برادر سپاهی به عنوان فریضه وارد سپاه میگردد، نه حق مأموریت میخواهد؛ نه فوقالعاده بدی آب و هوا، بلکه هر کجا که سختتر باشد وارد میشود که اجرش عظیمتر است.
قبلاً اگر ترس ما از لیبرالها بود که مبادا خط امام را خدشهدار کنند، اکنون دیگر لیبرالها به زبالهدان تاریخ افتادهاند و انقلاب سوم هم پیروز شد. منافقین که در تدارک بودند که پس از حیات امام، نهضت را منحرف نمایند زودتر روی آب آمدند و رو در روی ملت مسلِم قرار گرفتند. تلاش تمامی شما باید این باشد که ریشه منافقین بدتر از کفار را برکنید و در این صورت آمریکا باید تا صدها سال گورش را گم کند و دست از ایران بشوید و منتظر باشد که دیگر ما به سراغ او برویم.
منبع: کیهان



