دوشنبه 23 فروردين 1400 , 11:15




استخدام فرزندان شهدا و فرزندان جانبازان ۷۰ درصد و بالاتر
چهارمین سال برنامه پنج ساله ششم در حال اتمام است ولی اجرای قانون استخدام فرزندان شهدا و فرزندان جانبازان ۷۰ درصد و بالاتر با تأخیر مواجه است
فاش نیوز - چهارمین سال برنامه پنج ساله ششم در حال اتمام است ولی اجرای قانون استخدام فرزندان شهدا و فرزندان جانبازان ۷۰ درصد و بالاتر با تأخیر مواجه است.
بر اساس بند ج ماده ۸۷ قانون برنامه پنجساله ششم توسعه کشور، دولت مکلف شده است علاوه بر اجرای ماده ۲۱ قانون جامع خدمات رسانی به ایثارگران و تبصره های آن و اصلاحات بعدی، تمام فرزندان شهدا و فرزندان جانبازان ۷۰ درصد و بالاتر را در طول اجرای برنامه استخدام نماید.
اگر چه چهارمین سال برنامه پنج ساله ششم در حال اتمام است اما همچنان اجرای این قانون با تأخیر مواجه است. از سوی دیگر با تغییرات مثبتی که در مدیریت عالی بنیاد در سال ۹۹ به وجود آمده است تصمیم گرفته شد قوانینی که تا کنون در خصوص ایثارگران به اجرا در نیامده است پیگیری و رمینه اجرایی آن فراهم شود.
یکی از این قوانین مهم، بند ج ماده ۸۷ قانون برنامه ششم بود که در آن تاکید جدی بر استخدام فرزندان شهدا و فرزندان جانبازان ۷۰ درصد بدون هیچگونه قید و شرطی شده است.با پیگیری بنیاد و مکاتبه با رئیس جمهور تقاضا شد، حدود ۲۰ هزار نفر از این فرزندان تا پایان سال ۹۹ به استخدام دستگاه های اجرایی در آیند.
پس از آن رئیس سازمان امور اداری و استخدامی کشور طی نامهای به رئیس جمهور درخواست کرد جهت اجرای بند ج ماده ۸۷ قانون برنامه ششم،نسبت به استخدام ۱۲ هزار نفر از فرزندان شهدا و فرزندان جانبازان ۷۰ درصد و بالاتر علاوه بر سهمیه ماده ۲۱ قانون جامع اقدام شود.
همچنین مقرر شد استخدام این تعداد افراد از طریق برگزاری آزمون اختصاصی بین آن دسته از فرزندان که فاقد شغل هستند در تمام دستگاه های اجرایی اعم از دستگاه های مشمول قانون مدیریت خدمات کشوری و دستگاههای غیر مشمول و دارای مقررات خاص انجام گیرد.
رئیس جمهور در پاسخ به نامه رئیس سازمان امور اداری و استخدامی کشور مراتب موافقت خود را با استخدام ۱۲ هزار نفر از فرزندان شهدا و فرزندان جانبازان ۷۰ درصد تا پایان سال ۹۹ اعلام نمود.
اما هر چند قانون به صورت مطلق و بدون قید و شرط استخدام این قشر از فرزندان ایثارگران را تجویز نموده است لکن حسب سایر مقررات جاری،سازمان سازمان امور اداری و استخدامی به دنبال برگزاری آزمون در بین این افراد است. البته اگر این تاخیرها و ایجاد موانع بهانه ای برای عدم اجرای قانون نباشد.
با توجه به ملاقات اعضای فراکسیون شاهد با معاون اول رئیسجمهور مقرر شد به هر تعداد از این جامعه که بیکار باشند مجوز استخدام داده شود و قانون بدون کم و کاست اجرا و محدودیت تعداد ۱۲۰۰۰ نفر اصلاح شود. لیکن با گذشت مدت زمان طولانی از دستور رئیس جمهور و تاخیری که سال ها در اجرای قانون صورت گرفته و با توجه به اینکه دستور رئیس جمهور مبنی بر اجرای آن تا پایان سال ۹۹ می باشد اما سازمان امور اداری و استخدامی کشور با تأخیر در اجرای آزمون عملاً به مانع بزرگی در اجرای قانون تبدیل شده است.
تشکلهای ایثارگری به نحوه اجرای قانون و تاخیر در استخدام فرزندان شهدا و فرزندان جانبازان ۷۰درصد اعتراض جدی دارند و در صدد هستند تا اعتراض خود را در قالب بیانیه به اطلاع مسئولان برسانند و تا حصول نتیجه نهایی آن را پیگیری کنند.
| یوسف مجتهد
کلا فرزندان جانبازان 25 درصد از اول هیچ جا هیچ سهمیه ای نداشته اند ک ندارند و نخواهند داشت پدر بیچاره ما ها هم رفتن جنگ مجروح شدن آیا نباید ما هم حقی از این سفره انقلاب داشته باشیم فقط مسئولین بلدن بیان تبلیغات کنند و بروند من به شخصه در حقم ناحقی شده خدا ازشون نگذره دنیا همین طوری نمیمونه آقایون مسئول
قربون عدالتتون آخه چرا اعضای خانواده شهدای مجرد برای شما اهمیتی ندارند
شهدای مجرد گناه کردند بچه نداشتند؟ حداقل در ازای یک شهید یکی از اعضای خانواده اش را استخدام کنید خواهر یا برادر شهدای مجرد آدم نیستند؟
با توجه به اینکه سال ۹۲ تبدیل وضعیت اینجانب به نیروی قراردادی به بهانه خدماتی بودن بنده انجام نشد، لطفا توضیح دهید..
بنیاد هم مدام تمام بخشنامه هایش که خیلی هایش قابل اجرا نیست دربوق وکرنا میدمد ومردم وهموطنانی که بیشتراز ما سختی میکشند نسبت به این خانواده ها حساس میکند.
آیا افرادی که هنوز دانشجو هستند و فارغ التحصیل نشده اند امکان شرکت در این آزمون رو دارند؟
این طرح که با پیگیری های بنیاد شهید دنبال و به تصویب رسید تمامی دستگاه های دولتی را موظف به رسمی نمودن ایثارگران نموده است. با این حال برخی از ارگان ها و دستگاه ها از اجرای این مصوبه مجلس که فرزندان شهدا، جانبازان و شخص جانباز را شامل می شود سرباز زده اند. به عنوان مثال در قرارگاره خاتم الانبیاء(ص) که زیرمجموعه سپاه پاسداران است تعدادی از جانبازان و فرزندان شاهد و ایثارگر حضور دارند که هنوز تبدیل وضعیت نشده اند. شنیده ها حاکی است که مجوعه خاتم الانبیا عنوان کرده مصوبه مجلس شورای اسلامی، این مجموعه را برای اجرای تبدیل وضعیت ایثارگران موظف نمی کند.
با این حال در برخی از سازمان ها و ارگان ها متاسفانه به جایگاه ایثارگران و فرزندان شهدای شاغل کم توجهی و کم لطفی می گردد که لازم است مدیران مجموعه ها ضمن درک شرایط و سختی های این عزیزان تلاش کنند مشکلات آنان از قبیل حفظ شان در محیط کار، پرداخت حق جذب، اضافه حقوق و غیره نیز رفع گردد.
از این رو انتظار می رود که مجلس شورای اسلامی وظیفه نظارتی خود را برای اجرای دقیق و کامل طرح تبدیل وضعیت ایثارگران به کاربسته و مانع از اجرای ناقص و یا سلیقه ای این مهم گردد. حال که این قانون بعد از مدت ها پیگیری تصویب شده باید از اجرای صحیح آن نیز مطمئن شد. خانواده های شهدا و ایثارگران با فدا کردن عزیزان و سلامتی خود ایرانی امن را به وجود آوردند و انتظار از دستگاه های مختلف این است که به این وظیفه قانونی، شرعی و اخلاقی خود به خوبی عمل نمایند.




تورخدا یکی بیاد بگه من چکار کنم جانباز مگر جانباز نیست