پنجشنبه 18 فروردين 1401 , 12:30




سهمیه ایثارگران در جذب هیات علمی دانشگاهها
آیا بنیاد گزارشهای لازم مبنی بر اینکه این تکلیف قانونی توسط وزارتخانههای مربوطه و دانشگاه ها و دانشگاه آزاد اسلامی اجرا شده است و در صورتی که این ماده قانونی اجرا نشده است با متخلفین...
فاش نیوز - بند پ ماده ۹۰ قانون برنامه ششم توسعه جمهوری اسلامی بیان میدارد: کلیه دانشگاه ها و موسسات آموزشی و پژوهشی و مراکز علمی که از وزارتخانههای علوم، تحقیقات و فناوری و بهداشت، درمان و آموزش پزشکی اخذ مجوز نمودهاند و دانشگاه آزاد اسلامی مکلفاند حداقل ۲۰ درصد اعضای هیئت علمی مورد نیاز خود را از بین جامعه ایثارگران شامل فرزندان و همسران شهدا، جانبازان ۱۵ درصد و بالاتر، آزادگان و همسران و فرزندان آنان، همسران و فرزندان جانبازان ۲۵ درصد و بالاتر، رزمندگان با حداقل ۶ ماه سابقه حضور در جبهه که دارای مدرک علمی دکترای مورد تایید وزارتخانه های علوم، تحقیقات و فناوری و بهداشت، درمان و آموزش پزشکی می باشند و شرایط علمی مصوب شورای عالی انقلاب فرهنگی را داشته باشند، حسب مورد از طریق استخدام و یا موافقت با انتقال کارکنان دیگر دستگاهها یا تبدیل وضعیت کارکنان غیر هیات علمی، چنانچه شرایط علمی لازم را داشته باشند تامین و از ابتدا آنان را به صورت عضو هیئت علمی رسمی قطعی با احتساب سوابق آموزشی پژوهشی و اجرایی مرتبط و تاثیر آن در پایه و مرتبه علمی و با رعایت صلاحیتهای اخلاقی استخدام کنند.
احکام و امتیازات این بند شامل اعضای هیئت علمی فعلی دارای سوابق ایثارگری فوق نیز می شود. مسئولیت اجرای احکام این ماده به طور مستقیم بر عهده وزیر و رئیس دستگاه های مذکور است. در اجرای حکم مقامات یاد شده مکلف به اتخاذ تصمیم می باشند. در تبصره یک ماده آمده است: مشمولین این بند با ۳۵ سال خدمت و حداقل ۶۵ سال سن بازنشسته می شوند.
تبصره ۲ بیان می دارد: در صورت تمایل فرد به بازنشستگی پس از اتمام سی سال خدمت و یا حداکثر ۶۰ سال سن می تواند درخواست بازنشستگی نماید.
در ادامه این ماده آمده است حکم بند پ ماده ۹۰ این قانون در طول اجرای قانون برنامه ششم توسعه بر بند الف ماده ۷۱ قانون جامع ایثارگران مصوب ۹۱/۱۰/۲ و اصلاحات بعدی و بر حکم ماده واحده قانون اصلاح حداکثر سن داوطلبان استخدام مصوب ۱۳۷۱/۲/۲۲ حاکم است. شرایط جامعه ایثارگران موضوع بندپ ماده ۲ قانون احکام دائمی برنامه های توسعه کشور به شرایط جامعه ایثارگران موضوع بند ب ماده ۹۰ قانون برنامه اصلاح می شود.
با توجه به تصویب این قانون به دفعات در قوانین احکام دائمی برنامه های توسعه کشور، قانون جامع خدمات رسانی به ایثارگران و قانون برنامه پنجساله توسعه ششم، دانشگاهها، وزارتخانههای علوم، تحقیقات و فناوری و بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و دانشگاه آزاد اسلامی باید اقدامات انجام شده خود را در خصوص تکالیف قانونی درباره جذب ایثارگران به عنوان عضو هیات علمی گزارش دهند و اعلام نمایند: آیا مصوبات قانونی درباره جذب اعضای هیات علمی ایثارگر محقق شده است یا خیر؟
علاوه بر آن برابر ماده ۷۴ قانون جامع خدمات رسانی به ایثارگران که بیان می دارد: به منظور نظارت بر حسن اجرای این قانون و آیین نامه اجرایی آن، رئیس بنیاد موظف است گزارش عملکرد هر سال را که بر اساس شاخصهای هر برنامه و فعالیت تنظیم شده است حداکثر تا پایان آذرماه سال بعد به مقام معظم رهبری، رئیس جمهور و مجلس شورای اسلامی ارائه نماید. ضمناً کلیه دستگاههای مشمول این قانون مکلفاند هر ساله گزارش عملکرد مربوط به نحوه و میزان ارائه خدمات و تسهیلات به ایثارگران مشمول این قانون را به بنیاد ارائه نمایند.
حال جای سوال دارد که آیا بنیاد گزارشهای لازم مبنی بر اینکه این تکلیف قانونی توسط وزارتخانههای مربوطه و دانشگاه ها و دانشگاه آزاد اسلامی اجرا شده است و در صورتی که این ماده قانونی اجرا نشده است با متخلفین از عدم اجرای این قانون چه برخوردی صورت گرفته است.
| یوسف مجتهد
آن زمانی که دست از زن و زندگی می کشیدیم و سینه در مقابل گلوله های دشمن برای حفظ دین و امنیت مملکت سپر می کردیم، بسیاری از تصمیم گیرندگان و تصمیم سازان وزارت علوم از گذشته تا کنون در حال نوشیدن آب طالبی و مذاکرات علمی با دانشگاه های بیگانه بودند و اکنون بصورت مارهای چنبره زده حلقه مسدودی را در وزارت در ادوار گذشته و حال درست نمودند که راهی برای ورود اکثریت قریب به اتفاق دوستداران انقلاب اسلامی و پیروان واقعی ولایت فقیه نیست.
فقط یک نمونه ذکر می کنم عاقل را همین یک اشارت بس است.
همین قانونی که شما در متن فوق خود اشاره داشتید با یک کلمه مدرک تحصیلی دکترا داشتن دست خیلی از ایثارگران را بستند.
از شما سئوال می کنم ایثارگری که در عنفوان جوانی بیش از سه سال در گردان های رزمی و میادین نبرد حاضر بوده و بیش از 10 سال _ قبل از برنامه پنجم توسعه تا کنون _ بعنوان عضو هیئت علمی پیمانب در دانشگاه مشغول تدریس است، بعلت این که مدرک دکترا ندارد تبدیل وضعیت نمی شود.
اما کارمند غیر هیئت علمی با بیش از 20 سال سابقه کار اداری و هیچ گونه تجربه تدریس در دانشگاه چون در حین کار زحمت کشیده و مدرک دکترا گرفته فورا تبدیل وضعیت به هیئت علمی می شود.
ما حرف مان این است آن ایثار گر کارمند زحمت کشید و سال هاتجربه کار اداری خود را دارد، بسیار خوب او را تبدیل وضعیت دهید و در مشاغل برتر مدیریتی تجربه میدانی خودش بکار گیرید نه به عنوان عضو هیئت علمی.
و از این طرف ایثارگری که مدرک تحصیلی کارشناسی ارشد دارد و بیش از 10 سال بعنوان عضو هیئت علمی تدریس در دانشگاه را دارد او را هم با توجه به تجربیاتش تبدیل وضعیت کنید.
تکریم واقعی یعنی این نه ....
به هر حال ظلمی که به ایثارگران شده چه زیر 25% چه بالاتر و دسته بندی های بی خود وی که در استخدام ها نمودند و... همه و همه تا کنون دردی از اکثریت قریب به اتفاق ایثارگران حل نکرده است.
در نتیجه :
کار جنون ما به تماشا کشیده است
یعنی تو هم بیا و تماشای ما کنی
سلامتی سید و آقا و مقتدای ما امام خامنه ای صلوات.
من یک سوال داشتم.کسی که کارمند رسمی ادارات دولتی هست،میتونه تو ازمون هیات علمی شرکت کنه.ضمنا سهمیه ۲۵ درصد هم دارم
فرزندان جانبازان عزیز خیلی امتیازها برای ورود به دانشگاه و تخفیف شهریه ووو دارند اما بنده بعنوان فرزند شهید که رزمنده هم هستم فرزندم هیچ امتیازی ندارد و این ظلم است
قاتون میگوید فرزندان ایثارگران شامل مثلا تخفیف شهریه دانشگاه آزاد میشود بله شامل فرزندان جانبازان و آزادگان عزیز میشود و حق این عزیزان هم هست اما چرا فرزندان ما را حذف کرده اند؟
چرا فرزندان ما هیچگونه امتیازی ندارند؟
1.به خاطر امتیاز هشتاد درصدی صلاحیت علمی مصوب شورای انقلاب فرهنگی که هیات جذب براحتی و با سلیقه ش میتونه لحاظ نکنه و ایثارگر رو حذف کنه و یه چیز ملموس و مستند هم نیست در موردش اعتراض کرد
تتها امتیاز سهمیه ایثارگری برداشتن سقف سنی هست که با مصوبه جدید شورای انقلاب فرهنگی برای غیر ایثارگران هم تا 45 سالگی افزایش پیدا کرد و عملا این امتیاز خاص هم برای ایثارگران از بین رفت، بدتر از همه هر دانشگاهی یه شرایطی اختصاصی برا خودش قرار داده که سلیقه ی هست و با اون میتونه تا حد زیادی سهمیه ایثارگری رو دور بزنه
پس عملا سهمیه جذب 20 درصدی ایثارگران دروغ بزرگی هست که مثل چکش بر سرماست اما هیچ فایده ازش نخواهیم دید، فقط تو زبان از ایثارگر حمایت میکنن
شرایط اختصاصی دانشگاه که یک شرایط فوق ایده آل هست که معلومه برا یه نفر خاص چیده شده باعث حذف در ابتدا برای ایثارگران میشه در ادامه هم قانون مصوب 227 شورای انقلاب فرهنگی در مورد امتیازهای علمی که در هیات جذب کاملا سلیقه ی حساب میکنن و صدرصد رد میکنن
در کل هر ایثارگری هم جذب هیات علمی میشه به کمک این سهمیه نیست و این سهمیه جذب 20 درصدی یک دروغ خیلی بزرگه



