شناسه خبر : 82116
یکشنبه 29 فروردين 1400 , 14:29
اشتراک گذاری در :

تکرار تجربه ویتنام در افغانستان؛

آمریکای شکست خورده مجبور به عقب‌نشینی شد

 روزنامه رای الیوم در یادداشتی به عقب‌نشینی نیروهای آمریکایی از افغانستان پرداخت:

 پس از بیست سال کشتار و ویرانی اشغالگران آمریکایی به وجود خود در افغانستان پایان دادند، ولی ما این عقب‌نشینی را شکست تلقی می‌کنیم؛ چرا که آمریکا در طول این سالها حتی نتوانست مقداری از قدرت‌های طالبان را محدود کند.

 آمریکا برای رهایی از منجلاب افغانستان مجبور به گفت‌وگو با جنبشی که خود آن را تروریست خوانده بود شد و با آنها صلح هم کرد؛ اگر این اتفاق شکست نیست پس چه چیزی خوانده می‌شود؟!

بایدن نیروهای خود و بقیه نیروهای خارجی را طبق موعد بیرون خواهد کشید و پشت سر خود ارتشی ضعیف را جا خواهد گذاشت، در صورتی که طالبان نیت کند به آغوش "القاعده" باز گردد ممکن است طی یک یا دو سال کل افغانستان را تصاحب کند.

 باید به دست‌آوردهای آمریکا در افغانستان هم اشاره کرد، آمریکا توانست اسامه بن لادن را به قتل برساند ولی نه در افغانستان بلکه در پاکستان، توانست انتقام خود را بگیرد ولی نه از طالبان و القاعده بلکه از ملت مظلوم افغانستان.

 آمریکا با نشستن بر میز مذاکره با طالبان به آنها در محافل بین‌المللی شرعیت بخشیده و آنها را تبدیل به یک قدرت نظامی و سیاسی کردند، شعارهای آزادی، دموکراسی و پیشرفت که آمریکا در ابتدای اشغال افغانستان از آنها سخن می‌گفت را مشاهده نمی‌کنیم بلکه این شعارها فراموش شدند.

تجربه جنگ ویتنام این بار در افغانستان برای آمریکایی‌ها تکرار شد؛ ویتنامی‌ها حتی در حین مذاکرات جنگ را با آمریکایی‌ها متوقف نکردند، تجربه دیگر توافق اسلو است که فلسطینی‌ها بدون هیچ دریافتی تمام عملیات خود علیه اسرائیلی‌ها را متوقف کردند و نتیجه چیزی شد که امروز می‌بینید.

 آمریکا با طالبان مذاکره کرد نه با دولت افغانستان، که این نشان دهنده مذاکره آمریکایی‌ها با طرف قویتر است، حتی اگر آن طرف دشمنشان باشد.

 کانال سپاه پاسداران @sepah_pasdaran

 

اینستاگرام
نظری بگذارید
نام خود را وارد نمایید
متن نظر را وارد نمایید
مقدار صحیح است
مقدار صحیح وارد کنید
عکس روز
آخرین اخبار
تبلیغ کانال فاش در ایتابنر بیمه دیفتح‌الفتوحصندوق همیاریخبرنگار افتخاری فاش نیوز شویدمشاوره و مشاوره تغذیه ویژه ایثارگرانسایت جمعیت جانبازان انقلاب اسلامیانتشارات حدیث قلماساسنامه انجمن جانبازان نخاعیlogo-samandehi