شناسه خبر : 116724
پنجشنبه 09 اسفند 1403 , 11:30
اشتراک گذاری در :

دلایل عدم اجرای ماده ۷۲ قانون جامع ایثارگران

بسیاری از ایثارگران ممکن است از این حق قانونی خود مطلع نباشند، بنابراین بنیاد شهید باید اطلاع‌رسانی و شفاف‌سازی مناسبی انجام دهد....

فاش نیوز - ماده ۷۲ قانون جامع خدمات‌رسانی به ایثارگران، دستگاه‌های اجرایی را موظف می‌کند تا امکانات تفریحی، فرهنگی، هنری و ورزشی خود را با ۵۰٪ تخفیف در اختیار ایثارگران و خانواده‌های آنان قرار دهند. با این حال، گزارش‌هایی از عدم اجرای این ماده قانونی توسط دستگاه های اجرایی وجود دارد.

در اجرای ماده ۷۲ قانون جامع خدمات‌رسانی به ایثارگران، دولت و بنیاد شهید و امور ایثارگران هرکدام نقش مهمی دارند:
 

نقش دولت:

سیاست‌گذاری و نظارت: دولت وظیفه دارد که اجرای این ماده را در دستگاه‌های اجرایی نظارت کند و در صورت تخلف، اقدامات اصلاحی انجام دهد.

الزام دستگاه‌های اجرایی: دولت باید تمامی دستگاه‌های اجرایی را ملزم به ارائه تخفیف ۵۰ درصدی در امکانات تفریحی، فرهنگی و ورزشی برای ایثارگران کند.

تخصیص بودجه: ممکن است برخی دستگاه‌ها به دلیل کمبود منابع مالی از اجرای این ماده سر باز بزنند، در این صورت دولت باید در بودجه‌های سالانه منابعی را برای جبران این هزینه‌ها اختصاص دهد.

ایجاد سازوکار اجرایی: دولت می‌تواند سامانه‌ای طراحی کند که ایثارگران بتوانند خدمات تخفیفی را بدون مشکلات اداری دریافت کنند.


نقش بنیاد شهید و امور ایثارگران:

پیگیری اجرای قانون: بنیاد شهید به عنوان متولی اصلی امور ایثارگران باید بر اجرای این ماده نظارت داشته باشد و تخلفات دستگاه‌های اجرایی را گزارش دهد.

تعامل با دستگاه‌های اجرایی: این نهاد باید با سازمان‌ها و نهادهای مختلف هماهنگ باشد تا اجرای قانون به درستی انجام شود.

رسیدگی به شکایات: در صورتی که ایثارگران با عدم اجرای این قانون مواجه شوند، بنیاد شهید باید به شکایات رسیدگی کرده و مشکلات را برطرف کند.

فرهنگ‌سازی و اطلاع‌رسانی: بسیاری از ایثارگران ممکن است از این حق قانونی خود مطلع نباشند، بنابراین بنیاد شهید باید اطلاع‌رسانی و شفاف‌سازی مناسبی انجام دهد.


چرا این قانون اجرا نمی‌شود؟

برخی دستگاه‌های اجرایی از اجرای این ماده سر باز می‌زنند و نظارت کافی بر آن‌ها وجود ندارد.

عدم تأمین منابع مالی و بودجه از سوی دولت باعث می‌شود که برخی سازمان‌ها از ارائه خدمات تخفیفی خودداری کنند.

نبود یک سامانه یکپارچه برای ارائه این تخفیف‌ها و ایجاد هماهنگی بین نهادهای مختلف.

برای اجرای بهتر این قانون، دولت باید سازوکارهای نظارتی را تقویت کند و بنیاد شهید هم پیگیری بیشتری در این زمینه داشته باشد.

|| یوسف مجتهد

اینستاگرام
من تا امروز اطلاعی نداشتم و متاسفانه افرادی هم هستن که اطلاع داشتند اما به بقیه نگفتند
کمک معیشت ایثارگر رو چرا خاطر دهک بندی قطع کردین
سلام قبلا این موضوع بعضاً رعایت میشد .اما حالا هر بخشی میگه ما خصوصی هستیم و از تخفیف خودداری میکنن
نظری بگذارید
نام خود را وارد نمایید
متن نظر را وارد نمایید
مقدار صحیح است
مقدار صحیح وارد کنید
عکس روز
آخرین اخبار
تبلیغ کانال فاش در ایتابنر بیمه دیفتح‌الفتوحصندوق همیاریخبرنگار افتخاری فاش نیوز شویدمشاوره و مشاوره تغذیه ویژه ایثارگرانسایت جمعیت جانبازان انقلاب اسلامیانتشارات حدیث قلماساسنامه انجمن جانبازان نخاعیlogo-samandehi