شناسه خبر : 117623
چهارشنبه 03 ارديبهشت 1404 , 09:59
اشتراک گذاری در :
ادبیات ایثار و شهادت
کجا میری؟!
ابوالقاسم محمدزاده
کجا میری؟!
آخرین خشاب
مریم عرفانیان
آخرین خشاب
شبیه یک رؤیا...
عادله اصفهانی
شبیه یک رؤیا...
تولد دوباره من!
طهماسبی نوترکی
تولد دوباره من!

شورای اقامه نماز در بنیاد شهید تشکیل می‌شود

یکی از ارزشمندترین سوژه‌هایی که می‌تواند دستمایه تولید آثار فرهنگی و هنری شود، مرور خاطرات شهدای...

فاش نیوز - حجت‌الاسلام موسوی مقدم، نماینده ولی فقیه در بنیاد شهید و امور ایثارگران در نخستین جلسه‌ شورای اقامه نماز که صبح امروز در سالن جلسات بنیاد شهید و امور ایثارگران برگزار شد، با تأکید بر اهمیت جایگاه نماز در نظام دینی و فرهنگی کشور، گفت: نماز ستون دین است و اقامه آن در محیط‌های اداری و سازمانی باید یکی از اولویت‌های اساسی باشد. اقامه نماز تنها به معنای برپایی نماز نیست، بلکه برافراشتن پرچم دین و هویت اسلامی در فضای کار و خدمت است.وی افزود: اهمیت اقامه نماز در مجموعه‌ای چون بنیاد شهید و امور ایثارگران که متکی بر آرمان‌های بلند شهدا و ایثارگران است، مضاعف و برجسته‌تر از سایر سازمان‌هاست. در چنین محیطی، نماز نباید تنها یک فریضه فردی تلقی شود، بلکه باید به صورت یک فرهنگ جمعی و سازمانی نهادینه شود.نماینده ولی فقیه در بنیاد شهید با اشاره به ضرورت توجه ویژه به نماز جماعت بیان کرد: نماز جماعت نشانه وحدت، انسجام و همبستگی میان کارکنان است. بنابراین باید برای برگزاری شایسته آن در ادارات و نهادها برنامه‌ریزی دقیق صورت گیرد. محل برگزاری نماز جماعت باید زیبا، آراسته و درخور شأن این فریضه الهی باشد. نباید به صورت سطحی یا نمادین با مسئله نماز برخورد کنیم، بلکه باید با ظرافت، حساسیت و نگاه تشویقی، جایگاه نماز را ارتقاء دهیم.
موسوی مقدم همچنین بر اهمیت استمرار یاد و خاطره شهدا تأکید کرد و گفت: یکی از ارزشمندترین سوژه‌هایی که می‌تواند دستمایه تولید آثار فرهنگی و هنری شود، مرور خاطرات شهدای مظلوم در دوران اسارت است. این خاطرات سرشار از معانی عمیق انسانی، الهی و انقلابی است و می‌تواند در قالب فیلم، مستند یا دیگر تولیدات فرهنگی، پیام مقاومت و معنویت را به نسل‌های آینده منتقل کند.وی در ادامه به عملکرد استان‌ها در حوزه اقامه نماز اشاره کرد و بیان داشت: بر اساس ارزیابی‌های انجام شده توسط ستاد اقامه نماز کشور در سال گذشته، سه استان موفق به کسب بالاترین رتبه‌ها شدند. این موفقیت‌ها نشان می‌دهد که با برنامه‌ریزی مناسب، توجه مدیریتی و پیگیری مستمر، می‌توان سطح اقامه نماز را در سراسر کشور ارتقاء داد. امیدواریم در سال جاری، تمامی استان‌ها به این سطح از موفقیت دست یابند.نماینده ولی فقیه در بنیاد شهید و امور ایثارگران از تشکیل شورای اقامه نماز خبر داد و اظهار داشت: شورایی به مسئولیت ملک محمد نجفی، معاون توسعه مدیریت و منابع بنیاد شهید و امور ایثارگران تشکیل خواهد شد تا با برنامه‌ریزی و طراحی تفاهم‌نامه‌ای مشترک با ستاد اقامه نماز کشور، چارچوب‌های همکاری مشخص شده و فعالیت‌های فرهنگی مؤثرتری در زمینه ترویج نماز انجام گیرد. در این تفاهم‌نامه برنامه‌ریزی دقیق برای بنیاد شهید نیز به وضوح ذکر شده است.وی در پایان، ضمن ابراز امیدواری نسبت به آینده این حرکت معنوی خاطرنشان کرد: با همراهی همه همکاران، انتظار داریم در جلسات آتی شورای اقامه نماز شاهد رشد کمی و کیفی در برگزاری نماز جماعت، ارتقاء فرهنگ دینی در محیط‌های اداری و تحقق اهداف عالیه این ستاد باشیم.

اوحدی: تمام نماد و ارزش‌گذاری دین اسلام در امر نماز است

سعید اوحدی معاون رییس جمهور و رییس بنیاد شهید و امور ایثارگران نیز در این نشست با گرامیداشت یاد و خاطره شهدای والامقام، گفت: تمام نماد و ارزش‌گذاری دین اسلام در امر نماز است، همان‌گونه که در دیگر ادیان توحیدی آداب و مناسکی وجود دارد، در دین اسلام نیز از نماز به عنوان عمود دین یاد شده است.وی افزود: از زبان پیامبر گرامی اسلام(ص) نقل شده که مهمترین عنایات حضرت حق جهت رسیدن به رشد و کمالات انسانی، اقامه پنج وعده نماز یومیه است. در سایه نماز است که حج، روزه، شهادت و جهاد معنی می‌یابد و رفتار حضرت سیدالشهدا(ع) در روز عاشورا نیز بیانگر همین امر است تا از سیره عملی ایشان پیروی کنیم.اوحدی اضافه کرد: پیامبر عظیم‌الشان اسلام(ص) در خصوص نماز فرمودند که هیچ عملی مانند نماز، بینی شیطان را به خاک نمی‌مالد، پس نماز بخوان و بینی شیطان را به خاک بمال. تمام پدیده‌های عالم نیز یک شکل مادی و یک شکل معنوی دارند، اگر امروز جنگ را تعریف کنیم، ظاهر آن درد، رنج، قطع عضو و خسارات بسیاری است، اما باطن آن کشف گنجینه‌ای از معارف است که در آن نهفته بود و در موضوع حج نیز همین امر صادق است.رییس بنیاد شهید با اشاره به اینکه اقامه نماز الزاماتی دارد و نمازی که انسان با وجود بیماری و آلامی که دارد اقامه می‌کند بسیار با عظمت و با ارزش است، تاکید کرد: مانند رفتاری که امام خمینی (ره) در خصوص نماز داشتند و حتی در روزهای آخر عمر پربرکتشان و بر روی تخت بیمارستان هم از اقامه نماز و یاد خدا غافل نبودند.

اهتمام ویژه‌ برای توسعه و ترویج فرهنگ نماز

اوحدی خاطرنشان کرد: باطن نماز نیز اقامه آن است و باید به صورت دسته جمعی در این فریضه الهی حضور یافته و اراده‌ محکمی برای اقامه آن وجود داشته باشد. کلید و راز مگوی هر انسان رفتار اجتماعی و فردی اوست و با اقامه نماز در زمان و وقت خودش به مقام والای قرب الهی می‌رسد و امیدواریم ما نیز از نمازگزاران واقعی باشیم.یعقوب سلیمانی معاون فرهنگی و آموزشی بنیاد شهید و امورایثارگران در ادامه با اشاره به جایگاه نماز در آموزه‌های دینی، اهمیت ویژه این فریضه الهی را مورد تأکید قرار داد و اظهار کرد: نماز ستون دین و نخستین عمل فرد در پیشگاه الهی است که در روز قیامت مورد بازخواست قرار می‌گیرد. بنا بر روایات، اولین چیزی که از انسان سؤال می‌شود، نماز است، اگر قبول شود، سایر اعمال او نیز مقبول واقع می‌شود و اگر نماز پذیرفته نشود، سایر اعمال نیز بی‌ارزش خواهد بود. این نشان می‌دهد که نماز، معیار سنجش کلی اعمال انسان در دنیا و آخرت است.وی افزود: نماز و دعا، ارتباط مستقیم انسان با خداوند است. دعا کلید رحمت پروردگار و نماز کلید بهشت است. اگر این ارتباط معنوی حفظ شود، درهای رحمت و هدایت الهی به روی انسان باز خواهد شد. ما باید به گونه‌ای رفتار کنیم که نماز، روح حاکم بر زندگی فردی و اجتماعی‌مان باشد.معاون فرهنگی و آموزشی بنیاد شهید با بیان اینکه اهتمام به نماز، به ویژه نماز اول وقت، آثار و برکات بی‌شماری در زندگی دارد، گفت: نماز اول وقت، نه تنها یک توصیه دینی بلکه ضرورتی برای موفقیت و آرامش در زندگی فردی و اجتماعی است. اقامه نماز در اول وقت سبب برکت در کارها، رفع مشکلات و گشایش در امور می‌شود. ما بارها شاهد بوده‌ایم که توجه به این امر، چه تأثیرات شگرفی در مسیر زندگی افراد ایجاد کرده است.

سلیمانی بنیاد شهید و امور ایثارگران را نهادی ممتاز در نظام مقدس جمهوری اسلامی دانست و خاطرنشان کرد: بنیاد شهید افضل نهادهاست، چرا که وظیفه پاسداشت خون شهدا و خدمت به ایثارگران را بر عهده دارد. چنین نهادی باید در عرصه‌های معنوی نیز الگو باشد و در زمینه ترویج و اقامه نماز، پیشگام و پرچمدار شود. این موضوع باید به یک باور و فرهنگ سازمانی تبدیل شود.وی با اشاره به برنامه‌های پیش‌رو گفت: در سال جاری، با برنامه‌ریزی دقیق‌تر و تلاش مضاعف، اهتمام ویژه‌ای به توسعه و ترویج فرهنگ نماز خواهیم داشت. شورای اقامه نماز باید با هدفمندی و پیگیری مستمر، زمینه برگزاری باشکوه نماز جماعت، آموزش معارف نماز، و ترویج فرهنگ معنویت را در سراسر بنیاد فراهم کند.معاون فرهنگی و آموزشی بنیاد شهید و امورایثارگران در پایان با تأکید بر ضرورت تداوم این حرکت الهی اظهار داشت: اقامه نماز تنها یک وظیفه فردی نیست، بلکه رسالتی اجتماعی و سازمانی است که در بنیاد شهید و امور ایثارگران باید به آن پرداخته شود. امید است با اتکا به خداوند متعال و همکاری صمیمانه همه مدیران و کارکنان بنیاد، گام‌های مؤثری در جهت اعتلای معنوی و تحقق اهداف عالیه انقلاب اسلامی برداریم.

اینستاگرام
نظری بگذارید
نام خود را وارد نمایید
متن نظر را وارد نمایید
مقدار صحیح است
مقدار صحیح وارد کنید
عکس روز
آخرین اخبار
تبلیغ کانال فاش در ایتابنر بیمه دیفتح‌الفتوحصندوق همیاریخبرنگار افتخاری فاش نیوز شویدمشاوره و مشاوره تغذیه ویژه ایثارگرانسایت جمعیت جانبازان انقلاب اسلامیانتشارات حدیث قلماساسنامه انجمن جانبازان نخاعیlogo-samandehi