شنبه 13 ارديبهشت 1404 , 13:00




شکست بزرگ ترامپ در پرونده اوکراین
پایان توهم غربگرایان در ایران
فاش نیوز - آمریکا رسما از مذاکرات صلح اوکراین خارج شد؛ در این خصوص چند نکته باید ذکر شود. گمان ترامپ بر این بود که میتواند پرونده پیچیده اوکراین را به راحتی حل کند و با دادن امتیازاتی به پوتین، او را متقاعد به پذیرش صلح مدنظرش نماید.
این در حالی بود که پوتین حاضر نشد از مناطقی که اشغال کرده، عقب نشینی کند و انتظار به رسمیت شناخته شدن دستاوردهایش یعنیالحاق استان های لوهانسک، دونسک، ژاپروژیا و خرسون را علاوه بر شبه جزیره کریمه داشت.
مسلم بود که پذیرش این درخواستهای حداکثری برای آمریکا مقدور نیست و میانجیگری ترامپ به نتیجه نمیرسد.
بهموازات تلاش ترامپ جهت ایجاد صلح در اوکراین، بسیاری از غربگرایان و متوهمان توطئه در ایران معتقد بودند پوتین ایران را با اوکراین تاخت میزند؛ غافل از این که نه روسیه تاثیر زیادی میتواند بر تصمیمات جمهوری اسلامی داشته باشد و نه پوتین حاضر است از منافع مشترک مهم مسکو با تهران مانند امنیت غرب آسیا و کریدور شمال، جنوب و چشم پوشی نماید.
ناکامی ترامپ در پایان دادن به جنگ اوکراین حاکی از آن است که احتمالا جنگ تا شکست کامل یکی از طرفین ادامه خواهد یافت اما آمریکای کنونی اصلا تمایل ندارد خرج جنگ با روسیه را متقبل شود و اروپا که از لحاظ ژئوپلیتیکی و امنیتی مستقیما از این بحران متاثر میگردد باید هزینههای نبرد با ارتش پوتین را تامین سازد.
پوتین با عدم پذیرش درخواستهای ترامپ نشان داد در موضع برتر قرار دارد و مصمم است اهداف خود را در اوکراین با زور محقق سازد و نقاط مهم این کشور را متصرف گردد و حتی شاید تا اودسا پیش برود(البته در صورت توان).
همچنین احتمال سرایت جنگ اوکراین به کشورهای دیگر شرق اروپا وجود دارد خصوصا که پوتین اروپا را در دوره کنونی تنهاتر از قبل میبیند.
برهم خوردن توافقات اولیه پوتین و ترامپ به نفع ایران است زیرا هرچه شکاف بین واشنگتن و مسکو تعمیق شود، روسها بیشتر به جمهوری اسلامی گرایش مییابند و کمتر از آمریکا متاثر میگردند.
در پایان باید گفت پس از ناکامی ترامپ در حل بحران غزه، به نتیجه نرسیدن صلح در اوکراین، دومین شکست سیاسی و امنیتی ترامپ را رقم زد و با توجه به عقبنشینی موقت او از جنگ تعرفهای با دنیا، تنها امید رئیس جمهور خودشیفته ایالات متحده به مذاکرات هستهای با ایران است تا شاید حداقل دستاوردی کسب کند.
در نتیجه به خرج دادن صبر و حوصله از سوی دیپلماتهای ایرانی برای دستیابی به نتایج گسترده در مذاکرات هستهای حیاتی به نظر میرسد. آمریکای ترامپ شکستهای متعددی خورده و تمایل به جنگ گسترده با ایران ندارد و ادامه وضع کنونی نیز اصلا برای آنها به صرفه نیست.
|| علیرضا تقوینیا



