شناسه خبر : 49132
شنبه 13 شهريور 1395 , 11:37
اشتراک گذاری در :

شهادت 60 ایثارگر در حادثه منا

سردار محسن انصاری که در نشست خبری اعلام برنامه‌های ستاد بزرگداشت شهدای منا سخن می‌گفت ضمن گرامیداشت یاد و خاطره شهدای این حادثه بیان کرد: حادثه منا در روز دوم مهرماه سال ۹۴ مصادف با دهم ذی‌الحجه اتفاق افتاد که خبرگزاری فرانسه آن را مرگبارترین فاجعه تاریخی حج نام برد به واسطه مدیریت غلط و اقدامات ناشایست سعودی‌ها به وقوع پیوست.
 
رئیس اجرایی ستاد بزرگداشت شهدای منا ادامه داد: زائران ۲۷ کشور اسلامی در حادثه منا به شهادت رسیدند که ۴۶۱ ایرانی در صحرای منا و پیش از آن ۱۰ تن از هم هموطنانمان در مسجدالحرام در حین عبادت به شهادت رسیدند. بنابراین حدود ۵۰۰ نفر در این فاجعه جان خود را از دست دادند که از این میان ۶۰ نفر ایثارگر بودند.
 
وی توضیح داد: از ۶۰ نفر ایثارگری که در حادثه منا به شهادت رسیدند ۳۷ نفر از جانبازان دوران دفاع مقدس و ۲۳ نفر دیگر نیز از والدین، همسر یا فرزندان شهدا بودند. همچنین 6 دیپلمات و ۱۵ روحانی نیز در میان شهدا هستند. علاوه بر این افراد، دانشمندان فضایی ما، اصحاب رسانه، قاریان، شعرا، فرهنگیان، مدرسان جامعه حوزه که از جمله آن‌ها آقایان مویدی و عارف نیز بودند، جزو افرادی هستند که به شهادت رسیده‌اند. بنابراین ترکیب شهدای منا را بیشتر افراد فرهنگی و فرهیخته کشورمان تشکیل داده‌ است.
 
سردار انصاری تأکید کرد:‌ اهمیت موضوع منا این است که حادثه بسیار مشکوک است و ما نباید آن را ثابت کنیم که حادثه از پیش طراحی شده بود بلکه کشور میزبان باید این کار را انجام بدهد و ظن پیش طراحی یا طراحی حادثه را آن‌ها باید به واسطه تشکیل کمیته حقیقت‌یاب، حضور در محیط و بازجویی‌ها منتفی اعلام کند. هر چند که کارشناسان کنترل اجتماعات فرضیه از پیش طراحی شدن را منتفی نمی‌دانند.
 
وی بیان کرد:‌ ما باید از مقام معظم رهبری تشکر کنیم چرا که ایشان عزای عمومی را اعلام کردند و دستور دادند که پیکرهای شهدا در قطعه شهدا تدفین شود. همچنین موضع‌گیری انقلابی ایشان در سخنرانی‌شان در بندر دریایی نوشهر نیز موجب شد که اهانتی به زائران نشود و پیکرها به میهن اسلامی بازگردند. اگرچه ۴۲ یا ۳۹ پیکر با رضایت خانواده‌ها در مقبرة‌الشهدای منا دفن شده است. ما بنا داریم نگذاریم که یاد و خاطره شهدای منا به فراموشی سپرده شود و آقای اوحدی نیز در طول یک سال گذشته بارها در این رابطه تلاش کرده‌اند. براساس منویات مقام معظم رهبری نیز ما مراسم بزرگداشت سالگرد شهدای منا را برگزار خواهیم کرد.
 
سردار انصاری گفت: برنامه‌ریزی‌های برگزاری مراسم بزرگداشت شهدای منا از سه ماه پیش با حضور ۱۲ سازمان کشوری از جمله بنیاد شهید، بعثه مقام معظم رهبری، خبرگزاری‌ها، وزارت امور خارجه و چند وزارتخانه دیگر انجام شده است.
 
وی در پایان سخنانش از نامگذاری کاروان ۱۱۱ نفره ورزشکاران‌مان که به رقابت‌های پاراالمپیک اعزام شده‌اند تشکر کرد. نام این کاروان ورزشی شهدای منا است.
منبع: ایسنا
اینستاگرام
بنظر میرسه یک سهل انگاری بزرگ از طرف مدیران و مسولان امنیتی کاروانها هم صورت گرفته چون چند روز قبل از حادثه منا جرثقیل نصب شده بر بالای سر جایگاه خانه خدا به یکباره وزنه تعادل آن جدا شده و بر سر مردم و دقیقا جایی که دانشمند هوا و فضای ما حضور داشتند فرود میاید! بدون اینکه رییس کاروانها متوجه این امر مهم بشوند و از قبل آمادگی لازم و کافی را داشته باشند باز تعداد زیادی از نیروهای مخلص و انقلابی رو در معرض خطر قرار میدهند که متأسفانه این اتفاق افتاد و ما حتی اگه به آمار جهانی در مورد سقوط جرثقیل های اینچنینی توجه کنیم متوجه میشویم که از سقوط هواپیما هم کمتر یا در حد صفر هست و چنین شرکت‌هایی که غالبا غربی هستند مدام ابزار کار را چک میکنند تا اتفاقی ناخواسته شرکت را بی اعتبار نکند و مشخص بود که از عمد آن جرثقیل بر سر مردم بی گناه و دانشمند ما فرود آمده هست و بنده به شخصه از یک مورد خیلی ناراحت شدم و آن زمانی بود که کلیپ جان دادن زائران منا از صدا و سیما پخش شد که چطور در گرما از شدت تشنگی و فشار و ازدهام جان میدهند و حتی یک مامور عربستانی حاضر نبود آب را از خودروی خود بیرون آورده و به مردم بدهد و دقیقا نظاره گر جان دادن آنها بودند و فردا شب در کمال ناباوری شبکه خبر همان شبکه ای که یکروز قبل کلیپ های جان دادن زائران را پخش میکرد گفت که این کلیپها صحت ندارد! و من سؤالم از مسولان سازمان حج و زیارت این است که چرا شما به عمد از صدا و سیما خواستید که چنین اخبار موثقی رو نادرست اعلام کند چون نزدیک به ۸ ازار نفر جان داده بودند یعنی منافع حج اینقدر برای آقایون ارزشمنده که چنین حادثه ای رو با وجود ۵۰۰ شهید ایرانی که اکثرا از افراد مهم بودند و با برنامه ریزی قبلی به شهادت رسیدند رو انکار میکنید! و از طرفی چطور تیم تحقیق و تفحص ما این عمل رو یعنی کشتار در منا را غیر عمدی و اتفاقی دانستند! و نتیجه این شد که مقامات سعودی ضعف مسولان مارا دیدند و در اقدامی عجیب اول قطع رابطه سیاسی کردند و سپس سهمیه حج ایران رو باطل اعلام کردند و مسولان ما نشان دادند هنوز بدنبال رانت و منافع شخصی خودشون هستند تا منافع کل جامعه و اگه باید رسیدگی کامل بشه و مقصر اصلی شناسایی شود اول باید از متولیان امور حج در داخل کشور شروع شود حضرت اقا بارها فرموده اند که مدیریت داشته باشید یا اینکه جمله تأمل برانگیز حضرت آقا چند روز پیش در بین نظامیان کشور و خطوط پدافندی را نباید فراموش کنیم که گفتند در عراق بیشتر دانشمندان آن کشور مورد هدف قرار گرفتند تا نگذارند دانشمندان اسلامی پیشرفتی در جامعه حاصل کنند چطور حضرت آقا با این همه مشغله در امور مملکت داری متوجه این موضوع از قبل شده اند ولی مسولان ما نیروهای متخصص و انقلابی رو بی دفاع در مکانی جلوی دشمنان ما گذاشتند تا اینگونه از بین بروند روحشان شاد.
نظری بگذارید
نام خود را وارد نمایید
متن نظر را وارد نمایید
مقدار صحیح است
مقدار صحیح وارد کنید
عکس روز
بدون ویرایش از شما
آخرین اخبار
تبلیغ کانال فاش در ایتابنر بیمه دیفتح‌الفتوحصندوق همیاریخبرنگار افتخاری فاش نیوز شویدمشاوره و مشاوره تغذیه ویژه ایثارگرانسایت جمعیت جانبازان انقلاب اسلامیانتشارات حدیث قلماساسنامه انجمن جانبازان نخاعیlogo-samandehi