چهارشنبه 14 مهر 1400 , 11:00




دیگر بس است؛ به جانبازان خودرو ندهید!
از مسئولین خصوصاً ریاست محترم بنیاد شهید و امور ایثارگران درخواست داریم که پیش از اقدام و عمل به قوانین و طرح ها، از رسانه ای کردن مطالب خودداری کنند...
فاش نیوز - چند سالی است که موضوع خودرو جانبازان میان مسئولین دست به دست می چرخد. نیاز جانبازان دارای مشکل حرکتی به خودروی شخصی ضرورتی انکار ناپذیر است؛ زیرا نظر به مناسب نبودن زیرساخت های حمل و نقل و ترافیک و وسایل حمل و نقل عمومی (اتوبوس، تاکسی و مترو و...)، برای جانبازان دارای مشکل حرکتی، این گروه از جانبازان ملزم به استفاده از وسیله نقلیه شخصی خود می باشند.
علاوه بر محرومیت جانبازان حرکتی از وسائط حمل و نقل عمومی، آنها از یارانه های پرداختی دولت به این بخش نیز بی بهره اند.
این امر موجب شده که قانونگذار در ادوار و قوانین مختلف، ازجمله قانون جامع خدماترسانی به ایثارگران، طرح واگذاری خودرو مناسب به جانبازان را پیش بینی نماید.
در ماده 45 این قانون که برای اولین بار در سال ۹۱ به تصویب رسید و در اصلاحیه های بعدی نیز تکرار شده است آمده:
(دولت مکلف است سالانه اعتبار و تسهیلات لازم را به منظور تهیه خودرو مناسب برای کلیه جانبازان پنجاه درصد (۵۰%) و بالاتر و آن تعداد از جانبازان بیست و پنج درصد (۲۵%) الی چهل و نه درصد (۴۹%) که به تشخیص کمیسیون پزشکی بنیاد از نظر جسمی محدودیت حرکتی دارند، پیشبینی نماید.)
در تبصره 2 این ماده آمده:
( آییننامه چگونگی واگذاری، میزان تسهیلات، کارمزد و میزان کمک بلاعوض توسط بنیاد و معاونت برنامهریزی و نظارت راهبردی رئیسجمهور تهیه و به تصویب هیأت وزیران خواهد رسید.)
چنانچه از سال تصویب قانون مذکور در سال 91 به مرور به مفاد این ماده 45 قانون عمل می شد، اکنون با انباشتی از مطالبات مواجه نبودیم. لکن تعلل در اجرای این قانون از سوی دولت ها و عدم تهیه آیین نامه توسط بنیاد شهید و امور ایثارگران، موجب شده که نیاز به خودروی مشمولین انباشته و به کلافی سردرگم تبدیل گردد.
علاوه بر ماده قانونی مذکور، با تلاش برخی از گروه های جانبازی (انجمن جانبازان نخاعی) در دولت دوازدهم و با ملاقات با معاون اول رئیس جمهور وقت، موضوع مورد پیگیری قرار گرفت؛ که ایشان دستور اقدام به تحویل خودرو به جانبازان ویژه را در سال 96 صادر نمودند.
لکن گرچه جلسات مکرر میان انجمن و نمایندگان معرفی شده از سوی نهاد ریاست جمهوری برگزار گردید، اما معالاسف تا سال ۱۳۹۹ دستور ایشان نیز اجرایی نشد.
در سال 1399 یکی از نمایندگان مجلس طرح واگذاری خودروی داخلی، با اقساط پنج ساله را مطرح نمود؛ که سرنوشت این طرح نیز به سرنوشت ماده ۴۵ و دستور معاون اول رئیس جمهور دچار شد.
متعاقب آن، مجددا در سال 1399 توسط ریاست وقت بنیاد شهید و امور ایثارگران، طرح واگذاری خودرو از طریق مناطق آزاد مطرح گردید؛ که این طرح نیز ابتر و بی نتیجه ماند.
همانطور که گفته شد، تا کنون ۴ قانون و یا دستورالعمل برای واگذاری خودرو به جانبازان وضع شده، که هیچ یک از آن ها به نتیجه نرسیده است، در حالیکه تصور عمومی آن است که جانبازان به کرات خودرو دریافت نموده اند.
در دیدار گروهی از جانبازان با ریاست کنونی بنیاد شهید و امور ایثارگران، جناب آقای دکتر قاضی زاده هاشمی، یادآوری گردید که رسانه ای شدن پی در پی خودرو جانبازان بازتاب خوبی در جامعه ندارد و اثر سوء در نگاه مردم نسبت به جامعه ایثارگری خواهد داشت.
لکن متاسفانه مشاهده گردید که ایشان نیز چندی پیش در مصاحبه ای با اذعان به فرسودگی خودروهای در اختیار جانبازان ویژه، مجدد طرح ۵۰۰۰ خودروی مناطق آزاد را مطرح نمودند و بلافاصله بیان داشتند این طرح نیاز به مصوبه دولت دارد و همچنین بلافاصله آقای فاطمی امین، وزیر صنایع که در معیت ایشان بودند، بیان نمودند که شاید از طریق خودروهای داخلی بتوان جوابگوی نیاز جانبازان بود.
این دوگانگی در مواضع، علاوه بر آن که حاکی از بلاتکلیفی مسئولین ارشد بنیاد و کشور برای حل مشکل خودروی جانبازان است، این شائبه را در جامعه بوجود می آورد که این پنجمین خودرویی است که به جانبازان تحویل می شود.
لذا از مسئولین خصوصاً ریاست محترم بنیاد شهید و امور ایثارگران درخواست داریم که پیش از اقدام و عمل به قوانین و طرح ها، از رسانه ای کردن مطالب خودداری کنند.
| حسن ابوطالبی
جناب آقای دکتر قاضی زاده، شما که خودتان از جانبازان این مملکت هستید و نسبت نیش و کنایه ای که به جانبازان می زنند آگاهید، پس انتظار نداشتیم برادر !
هنوز( نه به دار هست و نه به بار ) چرا باید کاری را که انجام ش نا معلوم هست باید این چنین رسانه شود که عده ای معلوم الحال به این بهانه یک طرفه به جانبازان تهمت و افترا بزنند ؛
یک سایت می نویسد خرید و فروش حواله خودرو جانبازان، دیگر می نویسد جانبازان پول این چنین خودروهایی را ندارند یکی می گوید فلان و بهمان ...
چرا آقای دکتر؟
ونزداجتماع رانتخوارشناخته شده ایم. یک به یک درحال رفتنیم.نمانده فرصتی به اخرخط.این اینده مبهم را برایمان بیش ازاین جهنم نکنید.انتظاری دیگرازهیچ مسئولی نیست.
ایا توقع زیادی است درخواست خودروداخلی باقیمت ازاد به ان دسته ازجانبازان بامشکل تردد منهای شروط کارخانه که یکی ازشروط عدم بنام بودن خودرواست.انهم خودرویی که هم اکنون دستکم عمرش بیش ازده سال یاکمترویابیشتراست ونگهداری این نوع خودروبرای اندسته ازجانبازان مشکل مضاعفی درپی دارد
خودرو مال خودمانه بنده جانباز 50درصد هستم یک پلاک دادند همه جا جریمه می شیم محل پلاک رو افراد عادی می زنند وپلیس هیچ اقدامی نمی کند حتی چندبا جا نبوده بغل تابلو پارک نموده ام عوض خدرو پارک شده عادی ماشین بنده را جریمه کردند به مامور اعتراض کردم گفت به من مربوط نیست با با جمع کنید به معلولین دادن گرچه حق ایشان است اما امتیاز این پلاک چیه
غریب چند سال است که وسیله نقلیه نتونستم تهیه یا خریداری نمایم از بنیاد هیچ کمکی نیز انجام نگرفته و
پزشکان تردد مرا با موتورسیکت ممنوع کرده ....
بااین مافیایی که در دو خودرو سار بر سر کار هستند
هیچ مشگلی وگره ای از ما جانبازان حل نخواهد شد
چی میگی ؟؟؟؟؟؟؟

















