25 خرداد 1404 / ۱۸ ذو الحجة ۱۴۴۶
شناسه خبر : 117280
سه شنبه 19 فروردين 1404 , 09:00
سه شنبه 19 فروردين 1404 , 09:00


با هر چه به دستم برسد آمدهام جنگ
محمدهادی صحرایی
از تجاوز دشمن خارجی تا نفوذیهای داخلی
علیرضا رجایی
پایگاههای آمریکا در منطقه باید مورد هدف قرار گیرد
حسین شریعتمداری
راهپیمایی غدیرانه به تعبیر کانت
سیدمهدی حسینی
غدیر و محرم؛ تمرکز یا پراکندگی
ثارالله شاکری
نقطه تلاقی کربلا و غدیر!
حسین شریعتمداری
هنر دست؛ نماد صبر، حوصله و هنر زندگی
خاطره استادرضایی
صید ترال اطلاعاتی
محمدکاظم انبارلویی
گروسی عامل موساد است به کشور راهش ندهید!
حسین شریعتمداری
احزاب انقلابی؛ روایتگران امید در جنگ روایتها
ثارالله شاکری

ای گرفتار خال بسمالله...
محمد قولیمیاب(کوثر)
عبای سوخته
نسرین پرک
شهید داخلزاده حویزه: با این خاک عهد بستم، این لباس سبز رو باید سرخ کنم
فاطمه داخل زاده حویزه
چشم به راه نگاه!
شهید گمنام

از گمنـامی تـا جـاودانگی
سید محمد مشکوهًْالممالک
دهکده نشاط فرصتی برای ایثارگران
داود حیدری
محفل؛ برنامهای که مرز محصولات مناسبتی را جابهجا کرد
رقابت بدون بازنده
فاش نیوز - برنامه تلویزیونی «محفل» به عنوان یکی از تولیدات مهم و برجسته صداوسیما در دوران تحول این رسانه، نمایانگر یک تجربه نوآورانه در عرصه رسانهای است که توانسته با بهرهگیری از دو اصل «مردمی بودن» و «هویت»، شکلی متفاوت و متمایز از برنامههای تلویزیونی را ارائه دهد. این برنامه با ساختاری که فراتر از کلیشههای رایج و قالبهای ثابت رسانهای قرار دارد، به یک اثر فاخر و صمیمی بدل شده است که در عین حال همواره توانسته جذابیتهای خود را حفظ کند و حتی از نظر معنوی و فرهنگی، به ارتقای سطح آگاهی و ارتباطات اجتماعی کمک نماید.
آنچه «محفل» را از سایر برنامههای مشابه متمایز میکند، رویکرد متفاوتی است که در ساختار و محتوای آن به کار رفته است. در ابتدا، شاید «محفل» شبیه به برنامههای ژانر تلنت یا استعدادیابی به نظر برسد، اما مضمون و هدف اصلی این برنامه به هیچ عنوان بر اساس رقابت و برتری افراد قرار ندارد. برخلاف سایر برنامههای استعدادیابی که بر مبنای «برد» و «باخت» بنا شدهاند، در «محفل» همه شرکتکنندگان در مسیری معنوی و مشترک قرار دارند که هدف آن خدمت به قرآنکریم و نشر آموزههای دینی است. در نتیجه، در این برنامه هیچگونه ردهبندی یا رقابت معنایی ندارد و همه حضار از تماشاگران گرفته تا شرکتکنندگان و کارشناسان در یک همدلی و همداستانی به ترویج فرهنگ قرآنی میپردازند. این ویژگی، باعث میشود که «محفل» به جای ایجاد تفکیک و جدایی میان افراد، به برقراری ارتباطی معنوی و انسانی بین آنها بپردازد و در نتیجه، همه در آن پیروزند.
یکی دیگر از ویژگیهای برجسته «محفل» این است که با وجود حفظ نظم در روند برنامه، هیچ محدودیتی در جریان آن وجود ندارد و هر لحظه ممکن است اتفاق جدید و غیرمنتظرهای رخ دهد. این بینظمی ظاهری که در حقیقت نوعی خلاقیت و نوآوری است، موجب شده است که برنامه هیچگاه دچار یکنواختی نشود و همواره برای مخاطب جذاب باقی بماند. در هر قسمت، بینندگان شاهد لحظات زیبا و تأثیرگذاری هستند که از تلاوتهای هنرمندانه شرکتکنندگان تا داستانها و حکایات انسانی و عاطفی گوناگون، فضای برنامه را سرشار از احساسات و معانی بلند میکند. این ویژگیها باعث میشود که «محفل» فراتر از یک برنامه تلویزیونی صرف، به یک تجربه معنوی و عاطفی برای مخاطبان تبدیل شود.
جالبترین نکته درخصوص «محفل»، تنوع فرهنگی و اجتماعی گستردهای است که در آن به نمایش درمیآید. از شرکتکنندگان و تماشاگرانی با ملیتها و فرهنگهای مختلف، از جمله ایرانی و غیرایرانی، گرفته تا اقشار مختلف جامعه، همه زیر سایه قرآن به هم پیوستهاند. این برنامه به نوعی، یک فضای بینالمللی ایجاد کرده که در آن تفاوتها و تفاهمها به هم گره خوردهاند و همه به دنبال هدف مشترک یعنی تحصیل زیباییهای قرآنی و معنوی هستند.
در نهایت، برنامه «محفل» یک مدل جدید از برنامهسازی تلویزیونی است که میتواند الهامبخش برنامهسازان باشد تا با استفاده از مفاهیم دینی و معنوی، قالبهای هنری و جذابتری را برای ترویج این آموزهها ایجاد کنند. تجربه «محفل» نشان میدهد که با طراحی ساختارهای نوآورانه و در نظر گرفتن نیازهای معنوی و فرهنگی جامعه، میتوان به نتایج ارزشمند و مثبتی دست یافت که نهتنها در سطح ملی، بلکه در سطح بینالمللی نیز تأثیرگذار باشد.
|| آرش فهیم


خاطرهای مدرسهای از روز رحلت امام خمینی
محمدرضا معانی
خاطره یک آزاده از انتشار خبر ارتحال حضرت امام در اردوگاه اسرا
سیدمحمدرضا میرشمسی
یادش بهخیر آن روزها، آن روزهای خوب...!
رضا امیریان فارسانی

