سه شنبه 30 ارديبهشت 1404 , 14:16




با حضور رئیس مجلس و خانواده شهدای خدمت
سمفونی پرواز اردیبهشت در تالار وحدت رونمایی شد
در دوران ریاست جمهوری آیتالله رئیسی اتفاقهای خوبی برای فرهنگ و هنر رخ داد. سند موسیقی پس از چند دهه تصویب و ابلاغ شد...
فاش نیوز - سمفونی «روایت پرواز اردیبهشت» با آهنگسازی امیرحسین سمیعی، با حضور رئیس مجلس شورای اسلامی، نماینده ولی فقیه در بنیاد شهید، رییس بنیاد شهید و دیگر مسئولان دولت شهید رییسی رونمایی شد.
به گزارش خبرنگار ما از تالار وحدت، مراسم بزرگداشت شهدای خدمت با حضور اهالی فرهنگ و هنر دوشنبه شب از ساعت 20 و 30 دقیقه، 29 اردیبهشت 1404 در تالار وحدت برگزار شد.
این مراسم با حضور محمدباقر قالیباف، رئیس مجلس شورای اسلامی و به منظور رونمایی از سمفونی پرواز اردیبهشت، با آهنگسازیِ امیرحسین سمیعی برگزار گردید.
قالیباف گفت: به تصاویر شهیدان نگاه میکردم؛ شهیدان خدمت در پرواز اردیبهشت و سیدالشهداء خدمت که سابقه دوستی و آشنایی ما به قبل از انقلاب برمیگردد.
رییس مجلس شورای اسلامی اظهار داشت: خاطرم هست که وقتی پسرم قصد ازدواج داشت به مشهد رفتیم. پسرم گفت خطبه عقد را آیتالله رئیسی بخواند. این شهید وقتی خواست خطبه را بخواند قبلش خاطرهای برایمان تعریف کرد. خاطرهای مربوط به دوران قبل از انقلاب و دوران مبارزات ما.
وی افزود: اگر میبینید که شهید رئیسی تا این حد توجه به مردم داشت و روحیه کار مردمی داشت، علتش این بود که این بزرگوار خودش با یتیمی بزرگ شد. شهید رئیسی در زمان مدرسه توان پرداخت شهریه ماهی سه تومنی را نداشته است. حاج آقا عابدزاده گفته بود که اگر کسی قرآن را حفظ کند، از پرداخت شهریه معاف است. شهید رئیسی جزء سیام را در همان کلاس سوم تا ششم حفظ کرد.
قالیباف درباره نوع رفتار شهید جمهور گفت: در فعالیت و تلاش در صبر در حوصله و خون دل خوردن من هرگز کسی به پرکاریِ شهید رئیسی ندیدم. شهید رئیسی وقتی کار را در دولت آغاز کرد، مهمترین کاری که انجام داد؛ این بود که گفتمان انقلاب، گفتمان مقام معظم رهبری را با افتخار سردست گرفت و دوباره اینها را به میدان آورد و ایستاد. او باور داشت به مکتب امام و سنتهای الهی.
محمدرضا شهیدیفرد مجری اصلی این مراسم بود که با تلاوت آیاتی از کلامالله مجید و صلوات خاصه علیبنموسیرضا(ع) آغاز شد و در ادامه طنین سرود ملی در تالار وحدت به صدا درآمد.
حضور پرشور مادران شهدا با تصاویر فرزندانشان رنگو بوی خاصی به مراسم داده بود.
سیدرمضان موسوی مقدم، نماینده ولی فقیه در بنیاد شهید، نخستین سخنران این مراسم بود.
موسوی مقدم در سخنانی گفت: زمانی که من قائممقام سازمان صدا و سیما بودم، آیتالله رئیسی رئیس شورای نظارت بر سازمان صدا و سیما بودند. یک روز تماس گرفت تا جلساتی درباره موسیقی و جایگاه این هنر داشته باشیم. سه جلسه برگزار کردیم و اول به تعریف هنر از منظر دینی و اعتقادی رسیدیم. حرف ما در موسیقی چیزی جز حکایت کردن طبیعت و نظام هستی نیست. مجموعه آثار هنری چیزی جز محتوا نیست. شهید رئیسی نگاه عمیقی به هنر موسیقی و دیدگاههای بسیار دقیقی درباره آن داشت.
تقدیر از چند هنرمند
در خلال این مراسم همچنین چند تن از هنرمندان با حضور موسوی مقدم و مهندس اوحدی مورد تقدیر قرار گرفتند؛
- حسن روحالامین (نقاش)
- امیرحسین سمیعی (آهنگساز و خواننده سمفونی پرواز اردیبهشت)
- محمد رسولی (شاعر)
- سیداحمد محسنپور (مستندساز)
همچنین محمدمهدی اسماعیلی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی دولت شهید رئیسی از دیگر مدعوین این مراسم بود.
در این بخش پوستر سمفونی پرواز اردیبهشت رونمایی شد و در ادامه، محمدمهدی اسماعیلی به سخنران پرداخت.
اسماعیلی گفت: در دوران ریاست جمهوری آیتالله رئیسی اتفاقهای خوبی برای فرهنگ و هنر رخ داد. سند موسیقی پس از چند دهه تصویب و ابلاغ شد. حمایتهای ویژهای از هنرمندان و اهالی فرهنگ داشتند. دورهی انبساط هنر در دوران مدیریتِ آیت الله رئیسی بر کشور رخ داد.
*حامد عسگری شاعر هم سخنان کوتاهی ایراد کرد و گفت: آیتالله رئیسی برای من در دو قاب ثبت شده است. قاب اول در هواپیما و پرواز بر فراز اقیانوس بود. پروازی چندین ساعته. وقتی هواپیما برای پنجاه دقیقه در مسیری ثابت قرار گرفت، قرار بر خواندن نماز شد. نماز حاج آقا را به یاد دارم که پنجاه دقیقه در سجده زار زار گریه میکرد.
این شاعر در پایان صحبتهایش شعری به یاد شهدای خدمت قرائت کرد.
*حسین مسافرآستانه، هنرمند عرصه هنرهای نمایشی نیز گفت: کاش میشد با نمایش و با تئاتر روی همین صحنه حرفم را بزنم تا شاید بتوانم ذرهای از جان مطلب را درباره این عزیزانِ شهید بیان کنم.
وی افزود: در مراسم افطاری که در حضور شهید جمهور برگزار شد، در جمع دوستان هنری بودیم و درباره مسائل مختلفی صحبت میکردیم که دامنگیر هنر و هنرمندان بود. شهید رئیسی با دقت همه حرفها را شنید و درباره تک تکِ مسائل صحبت کرد. در آن دورهی هرچند کوتاه، تنفس آرامبخشتری را در بخش هنر شاهد بودیم.
حواشی مراسم
بین پخش کلیپهای مختلف از روایت روز حادثه سقوط بالگرد، از برادر شهید رییسی، خانواده و شهیدان آلهاشم، و خلبان بالگرد و دیگر بستگان سقوط بالگرد تقدیر شد.
خانواده امیرعبداللهیان در ابتدای مراسم در تالار وحدت حاضر بودند و به دلیل حضور مسعود پزشکیان در خانه این شهید والامقام مراسم را ترک کردند.
از حواشی مراسم میتوان به طولانی شدن سخنرانیها و خستگی مادران مسن شهدا اشاره کرد که تا ساعت بیست و سه و پانزده دقیقه بدون صرف شام در حال گوش دادن به سخنرانی مسئولان بودند.
گقتنیست، با اینکه سمفونی پرواز اردیبهشت در 6 قطعه موسیقی ساخته شده است اما تنها 3 قطعه از این سمفونی هر 3 قطعه در انتهای برنامه و دقایق پایانی شب پخش شد. این در حالیست که با یک برنامهریزی درست اجرای چند قطعه در بین برنامههای مختلف میتوانست به بیشتر شنیده شدن سمفونی و استفاده حاضرین بیفزاید.
این آلبوم شامل ۶ قطعه موسیقی است که از طریق سایت بیپ تونز قابل دانلود و دریافت است. این قطعات متناسب با مراحل مختلفِ شهادت شهدای خدمت از قبیل لحظه سقوط هلیکوپتر، مراسم تشییع شهدای خدمت و خدمتگذاری و مردمداری آنان ساخته شده است.
در این مجموعه اجرای روایت برپایه شعر انجام شده و موسیقیها براساس این روایتِ شاعرانه شکل گرفته است. شعرهای این مجموعه از سرودههای علی محمد مودب، محمدمهدی سیار، میلاد عرفانپور و رضا یزدانی هستند. قطعه موسیقایی، روایت سمفونیک پرواز اردیبهشت(آوازهایی برای شهدای خدمت) است.
|| عبدالکریم کاظمی



