شناسه خبر : 126250
چهارشنبه 14 مرداد 1405 , 11:06
اشتراک گذاری در :

اجازه ندهید باندهای بیرون از بنیاد برای آن تصمیم بگیرند

با آغاز مسئولیت هر رئیس جدید در بنیاد شهید و امور ایثارگران، همواره این امید شکل می‌گیرد که تصمیم‌گیری‌ها بر پایه شناخت میدانی، شایسته‌سالاری و بهره‌گیری از ظرفیت‌های درون بنیاد انجام شود...

فاش نیوز - با آغاز مسئولیت هر رئیس جدید در بنیاد شهید و امور ایثارگران، همواره این امید شکل می‌گیرد که تصمیم‌گیری‌ها بر پایه شناخت میدانی، شایسته‌سالاری و بهره‌گیری از ظرفیت‌های درون بنیاد انجام شود. در ابتدای مسئولیت آقای موسوی نیز بسیاری از مدیران و کارشناسان باسابقه، به‌ویژه جمعی از پزشکان و متخصصانی که سال‌ها در کمیسیون‌های پزشکی و بیمارستان ساسان خدمت کرده‌ و سابقه آشنایی با ایشان را داشتند، امیدوار شدند و تصور می‌کردند  دوستی،تجربه و شناخت آنان می‌تواند در اصلاح ساختارها و ارتقای خدمات به جامعه ایثارگری مورد استفاده قرار گیرد. بسیاری از آنان صرفاً با نیت خیرخواهانه، آمادگی خود را برای مشارکت در حل مسائل بنیاد اعلام کردند.
اما تجربه نشان داد که این امید نیز مانند دوره‌های گذشته چندان دوام نیاورد و بار دیگر این نگرانی تقویت شد که مراکز نفوذ و حلقه‌های بیرون از بنیاد، بیش از بدنه تخصصی و مدیران داخلی، بر فرآیند تصمیم‌سازی و تصمیم‌گیری اثرگذار هستند.
این پدیده، صرفاً به یک دوره مدیریتی محدود نیست؛ بلکه آسیبی ساختاری است که در سال‌های گذشته نیز بارها مشاهده شده است. برخی جریان‌های بیرونی، به دلیل برخورداری از ارتباطات گسترده‌تر و دسترسی بیشتر به مراکز قدرت، گاه می‌توانند در انتصابات، سیاست‌گذاری‌ها و تصمیمات کلان نقش پررنگ‌تری نسبت به بدنه کارشناسی بنیاد ایفا کنند.
در چنین شرایطی، طبیعی است که برخی مدیران نیز برای تثبیت موقعیت خود، بیش از آنکه به پشتوانه کارشناسان و نیروهای متخصص داخل بنیاد تکیه کنند، به حمایت همان حلقه‌های بیرونی وابسته شوند؛ زیرا مدیریت درون‌سازمانی برای آنان آسان‌تر از مقابله با فشارهای بیرونی است.
تجربه سال‌های گذشته نیز نشان داده است که بسیاری از مدیران، پیش از استقرار، از  مشاوره، مشارکت و همراهی نیروهای متخصص بنیاد استقبال می‌کنند، اما پس از تثبیت جایگاه مدیریتی، مسیر دیگری را در پیش می‌گیرند و همان الگوی گذشته تکرار می‌شود.
بنیاد شهید و امور ایثارگران، متعلق به جامعه ایثارگری است، نه میدان رقابت باندهای قدرت و حلقه‌های نفوذ. 
موفقیت این نهاد زمانی تضمین خواهد شد که تصمیمات آن بر اساس تخصص، تجربه، قانون و منافع ایثارگران اتخاذ شود، نه بر مبنای توصیه‌ها و فشارهای بیرونی.
انتظار می‌رود ریاست بنیاد با صیانت از استقلال مدیریتی این نهاد، اجازه ندهد افراد یا جریان‌هایی خارج از ساختار رسمی بنیاد، مسیر تصمیم‌گیری را تعیین کنند. استفاده از ظرفیت نخبگان و مدیران دلسوز درون بنیاد، بهترین تضمین برای اصلاح امور و بازگشت اعتماد جامعه ایثارگری خواهد بود.

اینستاگرام
نظری بگذارید
نام خود را وارد نمایید
متن نظر را وارد نمایید
مقدار صحیح است
مقدار صحیح وارد کنید
عکس روز
بدون ویرایش از شما
آخرین اخبار
تبلیغ کانال فاش در ایتابنر بیمه دیفتح‌الفتوحصندوق همیاریخبرنگار افتخاری فاش نیوز شویدمشاوره و مشاوره تغذیه ویژه ایثارگرانسایت جمعیت جانبازان انقلاب اسلامیانتشارات حدیث قلماساسنامه انجمن جانبازان نخاعیlogo-samandehi