شناسه خبر : 121972
شنبه 03 آبان 1404 , 10:53
اشتراک گذاری در :

اجرای ناقص عدالت در حق ایثارگران؛

نقدی بر دهک‌بندی و افزایش قطره‌چکانی حقوق‌ ایثارگران

محرومیت از حقوق قانونی، به‌ویژه در میان جانبازان زیر ۲۵ درصد، موجب احساس طردشدگی، بی‌عدالتی و کاهش عزت‌نفس ....

فاش نیوز - جامعه ایثارگران، به‌ویژه جانبازان زیر ۲۵ درصد و رزمندگان داوطلب با سابقه بیش از ۶ ماه، سال‌هاست که با چالش‌های جدی در دریافت حقوق قانونی خود مواجه‌اند. با وجود تصویب قوانین متعدد در مجلس شورای اسلامی و توصیه‌های مؤکد مقام معظم رهبری، اجرای این قوانین با تأخیر، محدودیت و تبعیض همراه بوده است؛ وضعیتی که نه‌تنها عدالت را زیر سؤال می‌برد، بلکه موجب دلسردی و احساس بی‌مهری در میان این قشر فداکار شده است.

مصوب حذف دهک‌بندی؛ وعده‌ای که درعمل نقض شده
در مصوبات رسمی و اظهارات مسئولان، بارها تأکید شده بود که ایثارگران از شمول دهک‌بندی اقتصادی خارج‌اند و پرداخت‌های حمایتی آنان نباید تابع شاخص‌های عمومی رفاه باشد. اما در عمل، بسیاری از ایثارگران به‌دلیل قرار گرفتن در دهک‌های بالاتر، از پذیرش در دریافت کمک‌معیشت محروم شده‌اند. این تناقض آشکار میان وعده و اجرا، نه‌تنها اعتماد عمومی را خدشه‌دار کرده، بلکه عدالت اجتماعی را نیز زیر سؤال برده است.

تاریخچه‌ای از یک مطالبه
در سال ۱۳۸۲، طرح «کد ۱۵ رمضان» با توصیه موکد مقام معظم رهبری به نیروهای مسلح آغاز شد تا کمک‌معیشت ایثارگران سامان یابد. با این حال، اجرای این طرح برای رزمندگان داوطلب با سابقه بیش از یک سال، با تأخیری نزدیک به یک دهه مواجه شد. در نهایت، در سال ۱۳۹۳ مجلس شورای اسلامی با تصویب قانونی، ستون سنواتی سالانه‌ای تحت عنوان «ایثارگران معسر» را به دولت ابلاغ کرد. اما دولت‌ها در لوایح بودجه سالانه، با اعمال محدودیت‌های عددی و سقف‌های مصوب، مانع از اجرای کامل این قانون شدند.

افزایش قطره‌چکانی حقوق‌ها؛ بی‌عدالتی در لباس قانون
در سال‌های اخیر، افزایش حقوق ایثارگران به‌صورت سالانه و با مبالغی اندک انجام شده است. این افزایش‌ها نه‌تنها با نرخ تورم همخوانی ندارد، بلکه در بسیاری موارد، حتی کفاف هزینه‌های اولیه زندگی را نمی‌دهد. در سال ۱۴۰۴، رقم جدید کمک‌معیشت ایثارگران توسط دولت اعلام شد، اما همچنان با انتقادهای گسترده مواجه شد؛ چرا که این رقم، فاصله‌ای معنادار با خط فقر و نیازهای واقعی ایثارگران دارد.

پیامدهای اجتماعی و روانی
محرومیت از حقوق قانونی، به‌ویژه در میان جانبازان زیر ۲۵ درصد، موجب احساس طردشدگی، بی‌عدالتی و کاهش عزت‌نفس در میان ایثارگران شده است. این وضعیت، نه‌تنها پیامدهای روانی برای فرد، بلکه تبعات اجتماعی برای جامعه دارد؛ چرا که بی‌توجهی به نمادهای ایثار، بی‌توجهی به ارزش‌های بنیادین انقلاب اسلامی است.

برای اصلاح این روند، پیشنهاد می‌شود:

- توقف فوری دهک‌بندی در پرداخت‌های ایثارگری  
- بازنگری در نظام ارزیابی معیشتی ایثارگران با شاخص‌های اختصاصی  
- حذف سقف‌های عددی در لوایح بودجه و اجرای کامل قوانین مصوب  
- تشکیل کمیته نظارت مردمی با حضور نمایندگان ایثارگران  
- افزایش متناسب کمک‌معیشت با نرخ تورم و هزینه‌های زندگی  

ایثارگران، ستون‌های عزت و استقلال این کشورند. بی‌توجهی به حقوق آنان، نه‌تنها بی‌عدالتی است، بلکه بی‌مهری به تاریخ و ارزش‌های انقلاب اسلامی محسوب می‌شود. اجرای عدالت در حق ایثارگران، وظیفه‌ای قانونی، اخلاقی و ملی است که تأخیر در آن، هزینه‌های سنگینی برای اعتماد عمومی و سرمایه اجتماعی کشور در پی خواهد داشت.

|| سیدرضا موسوی فاضل

اینستاگرام
پرداخت کمک معیشت جدیدالورودها به روز باشد.
اولأ به سود بنیاد است که در بدهی های بزرگ گرفتار نمی‌شود که بدنبال بودجه کلان باشد.
دومأ اینکه ایثارگران هم پشت نوبتی نمی‌مانند.
در ضمن بدهی این عزیزان باید از تاریخ مجروحیت باشد نه از تاریخ کمیسیون و یا بعد از آن ...!
لطفا توجه کنید.
رسیدگی و اقدام صورت پذیرد.
واقعا زشته با این مبالغ !!!!!
آبرو و شان ایثارگران را حفظ کنید.
یک دانش آموز میره مدرسه یک فلافل و نوشابه در زنگ اول و یک شیر و کیک در زنگ دوم بخورد و زنگهای بعدی هیچ...
حداقا 500 تومن هزینه ش میشه!!!
بجز هزینه لوازم التحریر و کفش و لباس و بهداشت و درمان و.....
یعنی حداقل هزینه یک نفر ماهیانه بطور متوسط بیش از 10 میلیون تومان است البته اگر مستاجر نباشد مریض نشود لباس نخرد و هیچ... !
فقط نون و پیاز بخوره میشه 10 میلیون !
آیا مسئولین نظام ولایی و عدل علی ع هم همین مقدار هزینه دارند؟!
10 میلیون تومن خرج 1 روز شون است...
و...
سلام....ممنون از حسن توجه شما به این امرمهم، ولی اگر این کمک معیشت تبدیل به حقوق شود مشکلات ایثارگران کمی مرتفع میشودو نگرانی ازقطع شدن آن ندارند...دراین مدت حتی نگذاشتن ما خودمان بیمه واریز کنیم..
معصومه اباد مشاور زنان بنیاد شد
این انتصاب نا امید کننده را به جامعه ایثارگران و دولت تسلیت میگم
معصومه اباد از قوانین ایثارگران اطلاعی نداره و تخصصش ایثارگران نیست . نام ایشان در پرونده املاک نجومی دوره اقای قالیباف است و ما جامعه ایثارگران ایشان را قبول نداریم .
تا وقتی این انتصاب های نادرست هست، ایثارگران هر روز نا امیدتر می شوند
ایثارگران زیر ۲۵ درصد ورزمندگان هشت سال دفاع مقدس لگد مال شده اند ومنبعد درتاریخ جزء مردگان قبرستانها بحساب می ایند نه بنیاد شهید اینها را جانباز یا ایثارگر نمی داند نه نهاد های دیگر دولت حتی پرسنل زیر دستان بنیاد جانبازان ماده ۸۷ پنج درصدی را یک مزاحم برای سازمان خصوصی شان می دانند مدیر کل های شان جای خود دارد اگر سفارشی پارتی یا یک اشنای قوی در پارکینک شان داشته باشی انهم با منت تمام کاسه وکوزه سرتان می شکانند دیگر پشت سرت را نگاه نکنی یکی از خواسته این جانبازان وایثارگران معرفی بکار فرزندان تحصیل کرده بیکار شان هست حتی بصورت نیروی خدماتی در تنه ادارات معرفی شوند ولی ادرس به ات می دهند بروند درازمون بخت ازمایی شرکت کنند که ۹۹درصد شان رد ویک درصد هم سفارشی شده است حتی بعضی از این فرزندان تحصیل کرده بدلیل سن شرایط شرکت را هم ندارند این بزرگترین خدمات بنیاد به جانبازان زیر ۲۵ درصد است در تاریخ نظیر ان را نمی توانید پیدا کنید حالا خاصه دیگر جای خود بماند که قابل رسیدگی نیست ما رزمندگان الان در نقطه مرگ عمر هستیم ایا سزاوار این همه بی مهری مسولین بخصوص بنیاد باید باشیم بجای حمایت سرکوب میشویم تا باقی عمر دعاگوی این جمود نابکار باید باشیم که سوار اسب زین شده هستند والان چشمان مبارک شان اسمان را می بیند نه زمین خورده را
سلام رزمنده 5 ماه جبهه هستم فاقددرآمدبیمه مریض وبایارانه ودردهک 1هستم تشکیل پرونده دادم درسپاه میگویندبا تهران صحبت کردم میگویندمتاسفانه نمیشودشما زیرشش ماه هستید شما محرومیدایثارگران مسلمانان آیا این عدالت است چطورما در14 سالگی ازجان گذشتیم برای کشور، آنوقت شما میگوییدنمیشودشما زیرشش ماه هستید همرزم ماسه ماه اول شهیدشد شما مسولان که دم ازعدالت میزنیدجرارزمنده دهک یک رامحروم کردید14 ساله بودیم که ازخاک کشوردفاع کردیم حساب کنیدالان چندسال داریم مسولان روزقرآن وحساب وکتاب درآخرت وجوددارد مسولان ایتارگر، ما بیسوادهستیم شما که با سوادهستیدبدانیدقانون بایداین شکل باشدکه رزمنده که اصلا درامدبیمه وبا یارانه مریض ودردهک یک ودو فقیر بدبخته سن بالا دارد بایدحمایت شودچه شش ماه یازیرشش ماه عدالت خداوند بزرگ این است نه بگوییدالاشش ما.
به جان مادرتان کلمه نحس الا شش ماه رابرداریدمسولان ایثارگران به خاطر قرآن وبه احترام خون شهدا به دادمابرسیدهمان گونه که مابا افتخارازکشوردفاع کردیم ازمردم ودلسوران کشورهرکسی که دلسوزما و مشکل مارامیخواندلطفا به دادوکمک مابیادباتشکر
سازمان هدفمندی یارانه ها برای قطع و حذف یارانه مردم و ایثارگران و جانبازان خیلی آرمانی و دست بالا گرفته و این فرض را برای خود واجب دانسته که هر کسی که یک خانه یا ملک و درآمد ۳۰ میلیون تومانی دارد باید یارانه اش حذف شود و گویا داشتن حداقل یک خانه و حقوق بازنشستگی برای دولت و سازمان ذیربط سنگین و گران تمام شده ، توجه به دهک های واقعی و نیازمند وظیفه دولت و خوب است اما چرا به قیمت حذف دیگران ، نگاه اقتصادی و ترازوی دولت با دخل و خرج مردم همخوانی ندارد ، قدرت خرید مردم طبقه متوسط و بازنشسته با وجود تورم کاهش یافته و قرار بر این بود که حقوق بازنشستگان با نرخ تورم اضافه شود که نشد !!! مجلس محترم و بخصوص بنیاد و امور ایثارگران به عنوان متولی باید از حقوق جامعه هدف خود دفاع و اقدام لازم را انجام دهد .
زشته کسی که سلامتی جسم و روح و روانش را در راه وطن از دست داده دولت بجای حمایت از او چشم به مال و اموالش داره و معیشت او را قطع کرده.جواب پسرانم را چه بدهم که میگویند پدر نتیجه از دست دادن سلامتی روح و روان قطع معیشت جانبازیان بود؟ زهی تأسف برای مسئول بی لیاقت
نظری بگذارید
نام خود را وارد نمایید
متن نظر را وارد نمایید
مقدار صحیح است
مقدار صحیح وارد کنید
عکس روز
آخرین اخبار
تبلیغ کانال فاش در ایتابنر بیمه دیفتح‌الفتوحصندوق همیاریخبرنگار افتخاری فاش نیوز شویدمشاوره و مشاوره تغذیه ویژه ایثارگرانسایت جمعیت جانبازان انقلاب اسلامیانتشارات حدیث قلماساسنامه انجمن جانبازان نخاعیlogo-samandehi