شناسه خبر : 123353
چهارشنبه 01 بهمن 1404 , 07:42
اشتراک گذاری در :

آغاز اجلاس ۵ روزه داووس با رویکرد ضدآمریکایی!

فاش نیوز - نشست 5 روزه مجمع جهانی اقتصاد در حالی در داووسِ سوئیس آغاز به کار کرده است که براساس گزارش‌ها در درون و بیرون این اجلاس به‌شدت رویکرد ضدآمریکایی غلبه دارد.
مجمع جهانی اقتصاد در سال ۱۹۷۱ در یک پیست اسکی سوئیس به عنوان گردهمایی رهبران تجاری تأسیس شد، و اکنون به یک گردهمایی جهانی برای سران کشورها و دولت‌ها، نمایندگان جامعه مدنی، دانشگاهیان و کارشناسان و روزنامه‌نگاران تبدیل شده است. «پیتر اس. گودمن» روزنامه‌نگار در کتاب خود در سال ۲۰۲۲ با عنوان «مرد داووس: چگونه میلیاردرها، جهان را بلعیدند» نوشته است: «روی کاغذ، این مجمع فقط یک سمینار چند روزه است که به مقابله قاطعانه با مشکلات روز اختصاص دارد و در آن بحث‌های جدی در مورد تغییرات اقلیمی، عدم تعادل جنسیتی و آینده دیجیتال مطرح می‌شود. در پشت صحنه، این مجمع بستری برای معاملات تجاری و شبکه‌های استراتژیک است، یک جشن گپ و گفت‌و‌گو که با حمایت غول‌های مالی و شرکت‌های مشاوره‌ای برگزار می‌شود». گفته می‌شود در اجلاس 5 روزه امسال نیز که از روز دوشنبه آغاز شده است، بیش از ۶۰ رئیس دولت یا حکومت، همچنین ۵۵ وزیر اقتصاد و دارایی از 130 کشور جهان و بیش از ۸۰۰ مدیرعامل یا رئیس شرکت‌های بزرگ حضور دارند. پنجاه و ششمین نشست داووس امسال در حالی در داووس سوئیس آغاز به کار کرده است که رسانه‌ها و کارشناسان بر این باورند سیاست‌های امپریالیستی و یکجانبه‌گرایانه ترامپ نسبت به مسائل جهانی به‌شدت بر این اجلاس سایه انداخته است. روز دوشنبه و در آستانه شروع به کار این نشست، رسانه‌ها گزارش دادند که مردم سوئیس در شهر زوریخ با برگزاری تظاهرات به حضور رئیس‌جمهوری آمریکا در این کشور اعتراض کردند. تظاهرکنندگان ترقه و بمب‌های دودزا روشن کردند و یکی از آنها پرچم آمریکا را به آتش کشید. روی پلاکاردها شعارهایی مانند «ترامپ بیمار روانی است» و «مجمع جهانی اقتصاد را تعطیل کنید» دیده می‌شد. براساس گزارش‌ها سیاست‌های قلدرمآبانه ترامپ رویکرد ضدآمریکایی در داخل این اجلاس را تقویت کرده و به ویژه کشورهای جنوب جهانی به فکر گسترش روابط با چین افتاده‌اند تا از شر سیاست‌های ترامپ در امان بمانند. نیویورک‌تایمز در گزارشی با اشاره به سایه چماق تعرفه‌ای ترامپ بر سر این اجلاس نوشته است: سران و رهبران جهان در حالی در سوئیس گرد هم آمده‌اند تا در پنجاه و ششمین اجلاس سالانه داووس، مسائل مختلفی چون جنگ، اقتصاد، هوش مصنوعی و دیگر مسائل چالش‌آفرین در جهانی آشفته را بررسی کنند که به نظر می‌رسد جنگ تجاری جهان با چماق تعرفه‌ای ترامپ ادامه یابد.  نیویورک‌تایمز به نقل از تحلیلگران آمریکایی و اروپایی و سیاستمدارانی که در آستانه برگزاری این اجلاس با آنها مصاحبه شده است، نوشت: موضوعات مختلفی از جمله جنگ در اوکراین، چشم‌انداز تجارت جهانی و بازارها و احتمال حمله چین به تایوان، وضعیت خاورمیانه با توجه به تحولات اخیر ایران در دستورکار بحث‌های اجلاس امسال قرار دارد.  به نوشته نیویورک‌تایمز در حالی ترامپ در این نشست شرکت می‌کند که گروه اقتصادی اوراسیا مستقر در آمریکا در تازه‌ترین گزارش خود آمریکا را «منبع اصلی تهدیدهای جهانی در سال ۲۰۲۶» معرفی کرده است. به نوشته این رسانه آمریکا تنها حدود ۱۴درصد از تجارت جهانی را تشکیل می‌دهد، بنابراین شرکای تجاری آن، چه بزرگ و چه کوچک، احتمالاً به دلیل سیاست‌های ترامپ با سایر کشورها تجارت خواهند کرد.

آخرین فرصت برای نجات نظم جهانی
روزنامه گاردین هم اجلاس امسال مجمع جهانی اقتصاد در شهر داووس سوئیس را آخرین فرصت برای نجات نظم جهانی دانست که از سیاست‌های تهاجمی و قلدرمآبانه دونالد ترامپ رئیس‌جمهوری آمریکا به طرز بی‌سابقه‌ای آسیب دیده است. به گزارش ایرنا، گاردین در گزارش خود با اشاره به حضور ترامپ به همراه هیئتی از مقامات آمریکایی در اجلاس امسال مجمع جهانی اقتصاد نوشته است: ترامپ سال گذشته، تنها چند روز پس از دومین مراسم تحلیفش، در داووس روی صفحه نمایش ظاهر شد تا سخنرانی تندی ایراد کند.  در این سخنرانی، او به اعمال تعرفه‌های سراسری تهدید کرد، از کشورهای ناتو خواست هزینه‌های دفاعی را افزایش دهند و از فدرال رزرو خواست تا نرخ بهره را «فوراً» کاهش دهد؛ مطالباتی که زمینه را برای ۱۲ماه پرهرج‌ومرج فراهم کرد. یک سال بعد، آنچه از نظم جهانیِ مبتنی بر قانونِ فرسوده باقی مانده است، به‌سرعت در حال از هم پاشیدن است . گاردین نوشته است: گسترش قدرت نظامی آمریکا در کشورهایی مانند ونزوئلا می‌تواند باعث افزایش مقاومت در سراسر جهان شود. هزینه‌های نظامی جهانی اکنون به ۲.۷تریلیون دلار (۲تریلیون پوند) رسیده است که افزایش سالانه ۹.۴درصدی را نشان می‌دهد و شدیدترین افزایش از زمان پایان جنگ سرد است. براساس این گزارش، نظامی‌گری آمریکا می‌تواند مقاومت فزاینده‌ای را در میان جمعیت‌های سراسر جهان ایجاد کند. اگرچه قدرت آمریکا قابل‌توجه است، اما چین و سایر کشورهای در حال توسعه، همچنان به عنوان سهمی از اقتصاد جهانی در حال رشد هستند و این امر توازن به نفع آمریکا را به‌هم می‌زند.  گاردین در پایان گزارش خود به نقل از کارشناسان می‌نویسد: حضور ترامپ به سختی با هدف اعلام‌شده مجمع جهانی اقتصاد قابل تطبیق است. این یک تناقض است. جهانی که در آن مجمع جهانی اقتصاد مشارکت کند، جهانی مبتنی بر قانون است که در آن پیش‌بینی وجود دارد. در چنین جهانی، کسب‌وکارها برای رسیدن به سود خود و دولت‌ها برای برآوردن نیازهای مردم‌شان با هم همکاری می‌کنند. اما ترامپ نماینده این اصطلاح است که «حق با کسی است که زور دارد.»

گرایش جهان به سمت چین
روزنامه چینی «چاینادیلی» هم در گزارش خود از نشست امسال داووس نوشته است: آشوب سیاسی و اقتصادی ناشی از سیاست‌های قلدرمآبانه ترامپ و تاکید بر یکجانبه‌گرایی آمریکایی، جهان را به سوی جایگزینی این کشور با رهبری جدید کشانده که بتواند صلح و ثبات را به پهنه سیاسی و اقتصادی بازگرداند که چین بهترین گزینه برای این نقش از دید کارشناسان است.  «چاینادیلی» می‌نویسد: انتظار می‌رود گفت‌وگو با آمریکا در نشست امسال داووس نقش پررنگی داشته باشد؛ چرا که دولت‌ها و کسب‌وکارها پس از اقدامات اخیر ارتش آمریکا علیه اهدافی در ونزوئلا و نیز ازسرگیری فشار ترامپ برای ‌گرینلند، به‌دنبال شفاف‌شدن سیاست‌های اقتصادی و امنیتی واشنگتن هستند. براساس این گزارش، تردید درباره قابل‌اتکا بودن آمریکا حالا فقط شریکان فراآتلانتیک را تحت‌تاثیر قرار نمی‌دهد، بلکه کشورهایی در جنوب جهان را هم درگیر کرده که در حال ارزیابی دوباره انتظارات راهبردی و اقتصادی بلندمدت‌شان هستند. داووس فرصتی برای تعامل مستقیم فراهم می‌کند تا به کاهش این عدم‌قطعیت کمک شود. چاینادیلی می‌افزاید: این نشست در حالی برگزار می‌شود که پکن در میان آشفتگی‌های جهانی، همچنان بر ثبات، توسعه و گشودگی تاکید دارد و تحولات اخیر به چین «نقشی کلیدی به‌عنوان نیرویی تثبیت‌کننده» داده است؛ جایگاهی که احتمالاً چین در داووس بر آن تاکید خواهد کرد. این گزارش می‌افزاید: «با افزایش توجه به نقشی که کشورهای جنوبی جهان در رشد آینده خواهد داشت، چین در موقعیتی مناسب است تا تجربه‌اش را در توسعه و ارتقای صنعتی به اشتراک بگذارد.» «چاینادیلی» از قول «آنتونیو فَتاس»، استاد اقتصاد در مدرسه کسب‌وکار «اینسید» در فرانسه، می‌افزاید: تضعیف نهادهای چندجانبه و کاهش نقش‌آفرینی آمریکا در حکمرانی جهانی، برای سایر اقتصادهای بزرگ فضائی ایجاد کرده تا نقش فعال‌تری برعهده بگیرند. به گفته وی با توجه به عقب‌نشینی آمریکا از نهادهای جهانی، حالا زمان آن است که چین آن نقش را ایفا کند.»

کنایه ماکرون به ترامپ در داووس
رئیس‌جمهور فرانسه در نشست دیروز مجمع جهانی اقتصاد در داووس سوئیس با کنایه به چشم طمع ترامپ برای تصرف گرینلند، گفت: به سمت جهانی بدون قانون در حرکتیم.
به گزارش مهر به نقل از خبرگزاری الجزیره، امانوئل ماکرون در این نشست گفت: ما به سمت جهانی بدون قانون حرکت می‌کنیم، جایی که قوانین بین‌المللی با ظهور مجدد جاه‌‌طلبی‌‌های توسعه‌‌طلبانه زیر پا گذاشته می‌شوند. رئیس‌جمهور فرانسه که براساس اعلام خبرگزاری راشاتودی به دلیل «مشکلات چشمی» عینک آفتابی به چشم داشت، گفت: رقابتی از سوی آمریکا با هدف فرمانبردار کردن اروپا و رقابتی دیگر از سوی چین از طریق اشباع بازار وجود دارد. ما نباید قانون قوی‌ترین‌‌ها، یعنی نظم استعماری را بپذیریم و اروپا باید از چندجانبه‌گرایی دفاع کند. ماکرون بدون اشاره به چند دهه اشغالگری رژیم صهیونیستی علیه ساکنان اصلی سرزمین فلسطین و مداخلات محور غربی- عبری در امور داخلی کشورهای ضداستکباری، ادعا کرد: ما از حاکمیت و استقلال ملت‌‌ها و سازمان ملل متحد حمایت می‌‌کنیم! ماکرون در ادامه افزود: شاهد تغییر به سمت اقتدارگرایی به‌جای دموکراسی هستیم و درگیری‌‌ها در سراسر جهان در حال گسترش هستند. اروپا باید 
به مشکلات خود رسیدگی کرده و نیز از حاکمیت خود حمایت کند. سرمایه‌گذاری خصوصی کافی نیست و پس‌ اندازهای اروپایی باید در بازارهای این قاره به کار گرفته شود. ما به سرمایه‌گذاری مستقیم بیشتر چین در اروپا در برخی از بخش‌‌های کلیدی نیاز داریم.
حرکت اروپا ممکن است کُند باشد، اما قابل پیش‌بینی است و حاکمیت قانون دارد. امانوئل ماکرون تاکید کرد هدف رقابت آمریکا دست‌نشانده کردن اروپا است و این موضوع غیرقابل قبول است.

اینستاگرام
نظری بگذارید
نام خود را وارد نمایید
متن نظر را وارد نمایید
مقدار صحیح است
مقدار صحیح وارد کنید
عکس روز
آخرین اخبار
تبلیغ کانال فاش در ایتابنر بیمه دیفتح‌الفتوحصندوق همیاریخبرنگار افتخاری فاش نیوز شویدمشاوره و مشاوره تغذیه ویژه ایثارگرانسایت جمعیت جانبازان انقلاب اسلامیانتشارات حدیث قلماساسنامه انجمن جانبازان نخاعیlogo-samandehi