شناسه خبر : 112461
پنجشنبه 04 مرداد 1403 , 16:00
اشتراک گذاری در :
ادبیات ایثار و شهادت

نظام ریاستی یا پارلمانی؟

فاش نیوز - تا زمانی‌که در کشور احزاب قوی و دارای برنامه شکل نگیرد، انتخابات ریاست جمهوری جز تحمیل هزینه به کشور در همه‌ی ابعاد، هیچ حُسنی برای مردم ندارد.

انتخابات ریاست جمهوری در بسیاری از کشورهای دنیا در قالب احزاب شکل می‌گیرد و مردم در انتخاب خود با برنامه‌ی جامع حزبی مواجه شده و در هر دوره بر اساس موفقیت آن حزب در اداره‌ی کشور یا عدم موفقیت، انتخاب خود را انجام می‌دهند.

در چنین انتخاباتی دغدغه‌ی انتخاب وزرا و معاونین وجود ندارد و تقریبا" تیمی که قرار است کشور را اداره کند، از قبل چیده شده است.

متأسفانه ما دچار اشتباه راهبردی در انتخابات ریاست جمهوری هستیم و برای همین، کشور مسئولانه اداره نمی‌شود؛ زیرا هر فردی که تا به حال انتخاب شده محصول یک اتفاق بوده که پس از دوره‌ی مدیریتش، در برابر هیچ چیزی خود را مسئول نمی‌داند. حتی می‌توان گفت تا چند هفته قبل، خودش هم باورش نمی‌شده که می‌تواند رئیس جمهور یک کشور انقلابی شود.

البته اغلب رئیس جمهورهای ما هم بعد از پایان دوره‌ی ریاست جمهوری خود عاقبت به‌‌خیر نشده و تبدیل به یک معضل برای نظام و مردم شده‌اند و عواقب رفتارهای آنها هزینه‌هایی به کشور تحمیل کرده است.

از آنجا که این افراد به صورت قارچی به وجود می‌آیند و انتخاب می‌شوند، تیمی که در کنار آنها به عنوان هیئت وزیران شکل می‌گیرد نیز قارچ‌گونه تشکیل می‌شود و مدیریت آنان در بیشتر وزارتخانه‌ها خسارت‌بار خواهد بود.

در هر دوره انتخاب کابینه معضلی جدی‌تر از انتخاب رئیس جمهور می‌شود و سهم‌خواهان مشکلی بدتر از انتخاب کابینه.
 قطعا" این تقلید ناقص از غرب در آینده پیامدهای تلخ بیشتری برای کشور خواهد داشت.

زاویه‌گرفتن با رهبری، عدم هماهنگی با سایر قوا، جبهه‌گیری مجلس و نمایندگان با او... بخشی از مشکلات اساسی است که این نوع انتخابات ریاست جمهوری در کشور ما دارد.
گرچه به نظام پارلمانی نیز ایراداتی وارد است ولی با وضعیت فعلی در کشور و برای جلوگیری از تحمیل هزینه‌های کلان به کشور و ممانعت از ایجاد دو قطبی‌هایی که حاصل انتخابات ریاست جمهوری در کشور است، مناسب‌ترین گزینه در وضعیت فعلی برای کشور خواهد بود.
آثار مخربی که وعده‌های فریبنده در تبلیغات انتخاباتی، بی‌اخلاقی‌ها، افشاگری‌هایی که هرکدام از آنها مجازات‌های سنگین به دنبال دارد؛ ولی بعد از انتخابات فراموش می‌شود، تخریب‌ها، از بین بردن اعتماد عمومی، کاهش مشارکت... بر کشور و مردم تحمیل می‌کند، جبران‌پذیر نیست.

این تخریب‌ها، وحدت و اقتدار ملی را از درون نابود می‌کند؛ ولی ما سرخوش هستیم و خود را فریب می‌دهیم که کشور ما کشور انتخابات و دارای حق مشارکت مردمی است.

بیشتر به این موضوع خواهیم پرداخت...

|| یوسف مجتهد

اینستاگرام
نظری بگذارید
نام خود را وارد نمایید
متن نظر را وارد نمایید
مقدار صحیح است
مقدار صحیح وارد کنید
عکس روز
آخرین اخبار
تبلیغ کانال فاش در ایتابنر بیمه دیفتح‌الفتوحصندوق همیاریخبرنگار افتخاری فاش نیوز شویدمشاوره و مشاوره تغذیه ویژه ایثارگرانسایت جمعیت جانبازان انقلاب اسلامیانتشارات حدیث قلماساسنامه انجمن جانبازان نخاعیlogo-samandehi