یکشنبه 09 دي 1403 , 14:53




کتابی ارزشمند در حوزه ایثارگری
مجموعه قوانین و مقررات کاربردی ایثارگران کتاب شد
همچنین با توجه به اینکه متأسفانه در موارد مختلفی قوانین حوزه ایثارگران توسط برخی دستگاهها نادیده گرفته میشود، مولف کتاب اقدام به انتشار تعدادی از آرای دیوان عدالت اداری مبنی بر ملزم کردن دستگاهها به اجرای قوانین مربوطه به ایثارگران در...
فاش نیوز - مجموعه قوانین و مقررات کاربردی ایثارگران، کتابی ارزشمند در حوزه ایثارگری توسط یک فعال حوزه ایثارگری به زیور طبع آراسته و وارد بازار نشر گردید.
اخیراً با کتابی در حوزه ایثارگری تحت عنوان «مجموعه قوانین و مقررات کاربردی ایثارگران» مواجه شدم که در اقدامی ارزشمند مهمترین قوانین مربوط به ایثارگران گرامی از جمله خانواده محترم شهدا، جانبازان، آزادگان و رزمندگان هشت سال دفاع مقدس را در خود جای داده و مرجعی کامل هم برای جامعه ایثارگران کشور و هم مدیران و کارشناسان سازمانها و ادارات مختلف محسوب میشود که میتوانند با مطالعه آن به شکلی روشن و مستند به این قوانین دست پیدا کرده و بر اساس آن عمل کنند.
این کتاب که به کوشش «غلامرضا یاوند عباسی» از پژوهشگران، فعالان و مدیران حوزه ایثارگری در ادوار مختلف و مشاور کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی تهیه شده، با نگاهی جامع قوانینی را که در سالهای گذشته و تا سال ۱۴۰۳ توسط مجلس شورای اسلامی مصوب و طی فرایند مربوطه به سازمانها و دستگاههای مختلف ابلاغ شده به شکلی منسجم و منظم در برگرفته و بهعنوان سندی مستند، قابل استناد و اجرا توسط دستگاهها و وزارتخانههای کشور است.
از جمله متون، فصلها و قوانینی که در این کتاب آورده شده میتوان به سیاستهای کلان ترویج و تحکیم فرهنگ ایثار و جهاد و ساماندهی امور ایثارگران، ایثارگران در متن سندهای چشمانداز ۲۰ ساله، قانون تسهیلات استخدامی و اجتماعی جانبازان، ایثارگران در قانون برنامه ششم و هفتم توسعه، آییننامههای اجرایی قانون جامع خدماترسانی به ایثارگران، سند راهبردی خدماترسانی به رزمندگان و دهها قانون و آیین نامه کاربردی و کلیدی دیگر اشاره کرد.
جامع بودن این کتاب باعث شده که از آن در نشستها و کارگاههای آموزشی برای آموزش و آشنایی کارشناسان و مدیران ادارات با قوانین و مقررات امور ایثارگران بهره گرفته شود.
همچنین با توجه به اینکه متأسفانه در موارد مختلفی قوانین حوزه ایثارگران توسط برخی دستگاهها نادیده گرفته میشود، مولف کتاب اقدام به انتشار تعدادی از آرای دیوان عدالت اداری مبنی بر ملزم کردن دستگاهها به اجرای قوانین مربوطه به ایثارگران در این کتاب کرده که برای مخاطبان بسیار روشنگرانه و کاربردی است.
در پایان ذکر این نکته ضروری است که با وجود اینکه نمایندگان مجلس شورای اسلامی طی سالهای مختلف با جلسات متعدد کارشناسی در کمیسیونهای مختلف و در نهایت تصویب قوانین در صحن علنی مجلس قدمهایی برای حمایت از جامعه محترم ایثارگران برداشته و طی فرآیند قانونی، این قوانین توسط دولت به دستگاههای مختلف ابلاغ میشود، اما متاسفانه در موارد بسیاری شاهد هستیم که برخی دستگاهها از جمله سازمان تأمین اجتماعی در موارد مختلف از اجرای برخی از این قوانین عدول میکنند که جا دارد کمیسیون اجتماعی مجلس، فراکسیون ایثارگران و کمیسیون اصل ۹۰ و سایر دستگاههای ناظر در این باره، یکبار برای همیشه همه وزارتخانهها و سازمانهای مختلف و بخصوص سازمان تأمین اجتماعی را ملزم به اجرای قوانین کرده و با مدیران و دستگاههای متخلف برخورد قاطع کنند.




باسلام
کتاب خوبی است ولی هنوز بعضی از قوانین ومقررات آن از جمله طرح حالت اشتغال از کارافتادگان کلی مصوب سال ۱۳۷۲ تاکنون یعنی ۱۴۰۳ ناقص اجرا شده وبا وجود مصوبات سالهای پس از ۱۳۷۲ کماکان طرح باقی مانده و واقعا وعملا به قانون کاربردی وقابل اجرا و...تبدیل نشده است .....خدانگهدار