23 خرداد 1404 / ۱۶ ذو الحجة ۱۴۴۶
شناسه خبر : 117710
یکشنبه 07 ارديبهشت 1404 , 09:20
یکشنبه 07 ارديبهشت 1404 , 09:20


راهپیمایی غدیرانه به تعبیر کانت
سیدمهدی حسینی
غدیر و محرم؛ تمرکز یا پراکندگی
ثارالله شاکری
نقطه تلاقی کربلا و غدیر!
حسین شریعتمداری
هنر دست؛ نماد صبر، حوصله و هنر زندگی
خاطره استادرضایی
صید ترال اطلاعاتی
محمدکاظم انبارلویی
گروسی عامل موساد است به کشور راهش ندهید!
حسین شریعتمداری
احزاب انقلابی؛ روایتگران امید در جنگ روایتها
ثارالله شاکری
راه حق ما، نگرانی دشمنان ما
علی اکبر عباسی
انرژی هستهای حق مسلم ماست
بردیا فقیه
کورتکس آفتابهای یا کورتکس غنیشده؟
محمد ایمانی

ای گرفتار خال بسمالله...
محمد قولیمیاب(کوثر)
عبای سوخته
نسرین پرک
شهید داخلزاده حویزه: با این خاک عهد بستم، این لباس سبز رو باید سرخ کنم
فاطمه داخل زاده حویزه
چشم به راه نگاه!
شهید گمنام

از گمنـامی تـا جـاودانگی
سید محمد مشکوهًْالممالک
دهکده نشاط فرصتی برای ایثارگران
داود حیدری
این نشانهها را جدی بگیرید!
فاش نیوز - معناسازی بسیاری از روندها و پدیدههای پیرامون از منظر نشانهشناسی امکانپذیر است. رهیافت نشانهشناسی در حقیقت امکان دریافت پیام از طریق فهم اشارات، نشانهها و نمادهاست. یعنی فهم دلالتهای ذهنی که بر پایه نشانههای عینی حاصل میشود. نشانهشناسی امکان رمزگشایی پیامها را میدهد و در این رهیافت نشانه همان دروازه ورود به شناخت و بازتحلیل معانی هر پدیدار است. از رهگذر این نشانههاست که میتوانیم ارتباط خود را با پیرامون معنادهی و تنظیم کنیم. در این پارادایم ضروری است واکنشها به عنوان تابعی از معنایابی کنشها به گونهای اعتباربخشی شوند که محاسبات فرستنده پیام را تنظیم و ادراک حاصل از آن را بر مبنای واقعیات چارچوببندی نماید. در این پارادایم رسانه نقش تعیینکننده در معناسازی و اعتبارافزایی به نشانهها را به عهده دارد.
از این منظر مجموعهای از کنشهای رسانهای مقامات آمریکایی در مواجهه با جمهوری اسلامی از پیش از شروع مذاکرات تاکنون از منظر نشانهشناسی قابل بررسی و تحلیل است. در چارچوب پارادایم نشانهشناسی کنشهای رسانهای مقامات آمریکایی در ۶ دسته قابل فهم هستند:
- هیمنهافزایی از تهدید نظامی به عنوان ابزار ایجاد هراس و القاء فوری بودن تهدید: انتشار اخبار پرتکرار با منشاء متنوع مبنی بر گسیل نیروهای نظامی و تجهیزات تهاجمی به منطقه از جمله ناوهای هواپیمابر و ناوشکنها، ایجاد پایگاه ثابت و متحرک آفندی در منطقه، رونمایی از انواعی از ابزارهای نظامی تهاجمی از انواع جنگندهها تا مدلسازی رزمایشهای نظامی در همین چارچوب ارزیابی میشود.
- فعال نگه داشتن اهرم تحریمها با هدف تصویرسازی از فشار بیپایان به جمهوری اسلامی و شکستن تابآوری اقتصادی: همزمان با طرح ضرورت مذاکره مستقیم، فعال نگه داشتن و تداوم استفاده از مکانیزم تحریمها با هدف اعمال فشار و امتیازگیری از جمهوری اسلامی و در افق نهائی شکستن تابآوری اقتصادی به منظور فعال کردن گسلهای اقتصادی- اجتماعی، به هم ریختن محاسبات ملی و معتبرسازی غیرقابل تحمل بودن فشار تحریمها.
- تصویرسازی از اجماع داخلی دولت ترامپ و شریک راهبردی او(اسرائیل) در مواجهه با جمهوری اسلامی: انعکاس پیامهای مختلف از هماهنگی با اسرائیل در هر گونه اقدام علیه جمهوری اسلامی و توافق مقامات در سطح سیاسی برای هر گونه مواجهه با ایران.
- ارائه تصویری ضعیف از ایران در ابعاد نظامی و اقتصادی در برابر تهدیدهای رسمی مقامات آمریکایی: تهدیدهای پیوسته به اقدام نظامی علیه ایران از سوی مقامات آمریکایی و اسرائیلی و یا تهدید علیه برنامه صلح آمیز هستهای و بدون پاسخ ماندن اغلب این تهدیدها از سوی ایران بی آنکه بخواهیم میتواند به تصویرسازی دروغین دشمن کمک کند!
- برجستهسازی صداهای متناقض داخلی در همراهی با رویکرد آمریکا علیه ایران: انتشار مطالبی با محتوای عجز و ناچار بودن به مذاکره، شرایط سخت اقتصادی، درگیر بودن با انواعی از ناترازیها و ضرورت جدی برای نشستن پای میز مذاکره و پذیرش خواستهها و ادعاهای مطرح شده.
- مواجهه با ایران با ادبیات تحکمآمیز و تهدیدهای لفظی به منظور تنزل دادن شخصیت ملی ایرانیان: استفاده از ادبیات تهدیدآمیز، برخورد از موضع بالادستی و بعضا تمسخرآمیز بهویژه از سوی ترامپ به کرات رسانهای شده است.
مجموعهای از این محورها که با پشتیبانی رسانهای در ابعاد خبری، تصویری و تحلیلی در حال بازنمایی است نشانههایی قابل دریافت از تلاش آمریکا برای تصویرسازی و اثرگذاری بر اراده و محاسبات مردم و مسئولان ایرانی است. به همین دلیل معتقدیم به هیچ وجه نباید از کنار موضوع با سادهسازی و سکوت عبور کرد. چراکه نشانهها در ادراک عمومی معناسازی شده و بر اساس معنای دریافتی، تصویرها شکل گرفته و محل قضاوت قرار میگیرند. تصویر ضعف یا اقتدار، ایستادگی یا تسلیم، پیشروی یا عقبنشینی، توانایی یا ناتوانی، ترس یا شجاعت، انفعال یا توانمندی از دل همین نشانهها تولید و ادراک عمومی را در سطح داخلی و بینالمللی شکل میدهند. این نشانهها بهویژه برای مذاکره کنندگان و تیمهای سیاسی، امنیتی و نظامی مسئول در فرآیند مذاکرات بیش از همه باید مورد رصد، توجه و پاسخ متناسب باشد.
باید هوشیارانه و از موضع اقتدار و در تراز ملت ایران در این عرصه کنشگری کرد چه اینکه برخلاف تصویرسازی دشمن اصرار آمریکا برای مذاکره، ناشی از ادراک او از اقتدار ملی ایرانیان است. تجربه تلخ برجام پیش چشم ما و مایه عبرت ملی است. اینبار در فرآیند مذاکرات آن تجربه شکست خورده نباید تکرار شود.
|| سپهر خلجی


خاطرهای مدرسهای از روز رحلت امام خمینی
محمدرضا معانی
خاطره یک آزاده از انتشار خبر ارتحال حضرت امام در اردوگاه اسرا
سیدمحمدرضا میرشمسی
یادش بهخیر آن روزها، آن روزهای خوب...!
رضا امیریان فارسانی

