سه شنبه 12 بهمن 1400 , 12:28




جایگاه رفیع دیوان عدالت اداری در قانون اساسی
برابر اصل یکصد و هفتاد و سه قانون اساسی، دیوان عدالت اداری وظیفه رسیدگی به شکایات و تظلمات و اعتراضات مردم نسبت به مامورین، واحد ها، آیین نامه های دولتی و احقاق حقوق آنان را دارد.
فاش نیوز - برابر اصل یکصد و هفتاد و سه قانون اساسی، دیوان عدالت اداری وظیفه رسیدگی به شکایات و تظلمات و اعتراضات مردم نسبت به مامورین، واحد ها، آیین نامه های دولتی و احقاق حقوق آنان را دارد.
با عنایت به اصل حفظ حقوق مردم و جلوگیری از خودکامگی دستگاه های اداری اهمیت دیوان در احقاق حقوق مردم کاملاً مشهود است.
مقام معظم رهبری میفرمایند:
"در تمام دنیا قوهقضاییه ملاک و معیار سلامت جامعه است.اگر قوه قضاییه ای سالم و دقیق و عامل به عدل و انصاف و مقررات اسلامی وجود داشته باشد به مرور تمام دستگاههای کشور و جامعه اسلامی اصلاح خواهند شد."
احدی از جانبازان جنگ تحمیلی شاغل در سازمان اقتصادی کوثر وابسته به بنیاد شهید و امور ایثارگران پس از اقدام این سازمان مبنی بر قطع همکاری با وی، اقدام به طرح شکایت در کمیسیون ماده ۱۶ رسیدگی به شکایات ایثارگران می کند.کمیسیون رای به ورود شاکی داده و سازمان اقتصادی کوثر را مکلف به اعاده به خدمت شاکی و پرداخت حقوق و مزایای ایام قطع رابطه همکاری میکند. اما به چه دلیلی سازمانی که وابسته به بنیاد است و حمایت از حقوق ایثارگران از وظایف مجموعه های بنیاد می باشد،با اعتراض به رای صادره توسط کمیسیون ماده ۱۶ در دیوان عدالت اداری خواهان ابطال آن می شود.
شعبه ۳۲ دیوان عدالت پس از رسیدگی چنین رای صادر می کند:
با عنایت به اینکه ماده ۶۰ قانون جامع خدمات رسانی به ایثارگران مصوب ۲ دی ماه ۱۳۹۱ به موجب ماده ۷۶ همان قانون نسخ شده است، بنابراین استناد به ماده صدرالذکر جهت اعاده به خدمت جانبازان فاقد وجاهت قانونی به نظر می رسد. نکات قابل تاملی در صدور رای، دفاعیه سازمان اقتصادی کوثر و استناد به رای وحدت رویه شماره ۲۷۶۴ هیئت عمومی دیوان عدالت اداری وجود دارد که در آینده به آن خواهیم پرداخت. اما در این مقال به موضوع نسخ ماده ۶۰ قانون جامع خدمات رسانی به ایثارگران اشاره خواهیم کرد. با تجدید نظر خواهی جانباز، شعبه ۲۴ تجدید نظر دیوان عدالت اداری به موضوع رسیدگی و با صدور رای به شرح زیر بر رای شعبه بدوی صحه می گذارد. رای شعبه تجدید نظر به شرح زیر است:
نظر به اوراق پرونده و مستندات ابرازی در مرحله بدوی و اظهارات تجدیدنظرخواه در دادخواست تجدید نظر خواهی و با عنایت به اینکه تجدیدنظرخواهی به عمل آمده به کیفیتی نیست که موجب نقض تجدید نظر خواسته را فراهم سازد و ایراد شکلی و ماهوی موثری از حیث رسیدگی بر آن وارد نمی باشد ضمن رد تجدیدنظرخواهی به عمل آمده، دادنامه تجدیدنظرخواسته راتایید می نماید این رای قطعی است.
۱ - آنچه که به زبان ساده از نسخ قانون استنباط میشود این است که با وضع قانون جدید قانون قدیمی نسخ می شود. لذا قانون قدیم منسوخ و قانون جدید ناسخ خوانده می شود. با بررسی دقیق تر متوجه خواهیم شد که هیچ کدام از انواع نسخ قانون در خصوص ماده ۶۰ قانون جامع خدمات رسانی به ایثارگران اتفاق نیفتاده است.
۲ - در رای دیوان عدالت اداری آمده است: ماده ۶۰ به موجب ماده ۷۶ همان قانون نسخ شده است. ماده ۷۶ قانون جامع ایثارگران بیان می دارد:
کلیه قوانین و مقررات مغایر با این قانون ملغیالاثر می باشد.
الف - مغایرت امری است که حداقل دو طرف داشته باشد و موضوع مغایرت شفاف و روشن باشد. چگونه قضات دیوان از ماده ۷۶ استنباط کرده اند که ماده ۶۰ همان قانون مستند به آن نسخ شده است. هیچ دلیلی در حکم صادره مبنی بر مغایرت نیز وجود ندارد.
ب - وقتی ماده ۶۰ و ماده ۷۶ جزئی از یک قانون جامع باشند و هر دو ماده در یک زمان واحد به تصویب رسیده باشند با این قضاوت، لزوما" باید به این نتیجه می رسیم ، مجلس شورای اسلامی کار عبث و بیهوده ای را انجام داده که در یک قانون واحد و همزمان موادی را به تصویب می رساند که قبل از اجرای آن ماده، توسط ماده بعدی خود نسخ می شود. آیا چنین مصوباتی توسط مجلس شورای اسلامی توجیه عقلی و منطقی دارد ؟
پ - ماده ۶۰ و ماده ۷۶ قانون جامع خدمات رسانی به ایثارگران اجزا یک کل هستند که مکمل یکدیگر در قانون جامع می باشند. نمی توان یک قانون جامع نوشت که اجزای آن فاقد پیوستگی و هماهنگی باشد. این نوع قانون نویسی نوعی بهم ریختگی در وضع قانون است.
۳ - ماده ۶۰ و ماده ۷۶ قانون جامع خدمات رسانی به ایثارگران مانعة الجمع نیستند تا حکم بر مغایرت آنان صادر شود.
۴ - ماده ۷۶ قانون جامع خدمات رسانی به ایثارگران بیان می دارد:
کلیه قوانین و مقررات مغایر با این قانون ملغیالاثر می باشد. این ماده اشاره به قوانین خارج از قانون جامع دارد و هیچگونه اشاره ای به مواد در درون قانون جامع ندارد. لذا استنباط از ماده ۷۶ قانون جامع برای نسخ مواد دیگر این قانون فاقد وجاهت قانونی است.
| یوسف مجتهد
اخیرأشنیده ایم که آقای ابولفضل ابوترابی پیشنهادات غیرمرتبط میدهد!
ادغام بنیادشهید، کمیته امداد، بهزیستی!!!
خخخخخ
جانبازان زیرمجموعه ن م میباشند.
این به اون،،، اون به این،،، آن به آن،،، آن به این،،، این به آن و...
چه ربطی به هم دارند؟!؟!؟!!!!!!
آقای ابوترابی پیشنهادبهتری نداشتی...
یکباره جانبازان را با گرمخانه های شهرداری ادغام کنید!
لطفأ محترمانه از مجلس خداحافظی کن .
نیروهای مسلح چه ربطی به کمیته امداد وبهزیستی داره؟!
لطفأ رئیس ستادکل ن م ورودکند و پاسخ این توهین بزرگ را بدهند.
منتظریم.
دقت کردین در نظرسنجی هر پیام که بخوای مثبت یا منفی بزنی همه ش مثبت میزنه؟!!
شما روی منفی کلیک کن مثبت میزنه...روی مثبت کلیک کن مثبت میزنه...!!!
این هم ازنظر سنجی...؟؟!!!
عزت و بزرگی نهاد بنیاد در خدمت رسانی به ایثارگران است اما هنگامی که خدمت رسانی گزینشی شد و شامل اقشار مختلف ایثارگران نشود و بطططور سلیقه ای انجام گردد آن عزت و بزرگی در افکار ایثارگران به تدریج نابود میگردد.
فاش نیوز عزیز سالهاست درد دلهای ایثارگران را بدون چشمداشت و فی سبیل الله به مسئولان منعکس کرده است که در انجام رسالت رسانه ای نتایج مثبت زیادی به همراه داشته که لایق تقدیر و قدردانی میباشد.
حدیثی از حضرت امام حسین (ع) نقل شده که خدمت به مردم را در هر اندازه و اهمیت به خوبی انجام دهیم و به بزرگی و کوچکی موضوع کاری نداشته باشیم زیرا امکان دارد آن خدمتی که در نظر مسئول کوچک و بی اهمیت باشد در نظر خداوند بسیار بزرگ و با ازرش باشد و بالعکس آن خدمتی که در نظر مسئول بسیار بزرگ باشد اما در نظر خداوند کوچک و بی اهمیت باشد لذا در تعالیم دینی و خودسازی معنوی نیز مشاهده میگردد کلید هر موفقیتی خدمت به مردم است هر چند کوچک باشد موجب تعالی روحی خواهد شد. موضوع دیگر بخشایش است که بسیار تاکید شده چون هر ظلمی به انسان برسد باید منشا آن را در خود جستجو کرد و در واقع خودمان را ببخشیم. برای مثال اگر دوستی ظلمی به دوست دیگر کرد باید مظلوم در رفتار خودش جستجو کند علیهذا منشا تمام بیماریهای روحی و جسمی کینه ورزی و نگهداشتن بغض است.
تعالیم اسلامی همگی بر سلامت روح و جسم تاکید دارند لذا حداقل انتظار از مسئولان نظام اسلامی عمل به تذکیه و تذهیب نفس است در غیر اینصورت در حوزه فعالیت آن مسئول نظام اسلامی وجود نخواهد داشت.
اول بگویید کجائید.خبری ازتان نیست.من تمام مطالب شما را می خوانم.لطفا مثل سابق بیشتر مطلب بنویسید.
دوم .در دادگاه ها و همچنین دیوان عدالت اداری مردم به حقوقشان نمی رسند شاید بگوئید باید یک دادخواست قوی داد باور کنید اوضاع طوری شده که دادخواست و ادله قوی هم در بسیاری از دادگاه ها کارساز نیست.
سوم یک سئوال دارم.دامادم در شیلات بعنوان نیروی قراردادی چند ماه است که کار می کند.برای تبدیل وضعیت نامه رزمندگی پدر خود را داده است .می گویند تبدیل وضعیت به رسمی شامل شما نمی شود.آیا مشکل بودجه است ؟ پس این ماده 21 چیست.ممنون .مخلص شما
۱۴۰۱/۰۹/۰۶ - ۱۰:۵۰
سلام.اینجانب مرتضی میرزابابایی در مورد پرداخت نکردن وام 100 میلیون تومانی بدون ضامن از دیوان عدالت اداری علیه بانک رفاه کارگران کد 974 شهرگلستان جاده تهران ساوه و بانک صادرات نسیم شهر بهارستان شکایت کرده ام ولی متاسفانه شعبه 3 دیوان عدالت اداری به بهانه مختلف شکایت بنده را رد کرده است چرا؟
از جناب آقای حجتالاسلام غلامحسین محسنی اژهای رئیس قوه قضائیه درخواست رسیدگی دارم.
از جناب آقای حجت الاسلام والمسلمین حکمتعلی مظفری رییس دیوان عدالت اداری درخواست رسیدگی دارم
درضمن شماره پرونده 140131920000523393 و شماره بایگانی شعبه 0100770 دیوان عدالت اداری می باشد.



