یکشنبه 21 بهمن 1403 , 09:53




پیروزی بزرگ حزبالله و شیعیان در دولت لبنان
فاش نیوز - برخلاف نظر معاون نمایندۀ ویژه آمریکا در خاورمیانه که دیروز به لبنان رفته بود، ائتلاف شیعیان، شامل احزاب حزبالله و امل، پنج وزارت خانه ای که همواره سهم شیعیان بوده را دریافت کردند در حالی که ۲ وزارت خانه بسیار مهم دارایی و کشور در اختیار این جریان قرار گرفت.
دولت لبنان ۲۴ وزارتخانه دارد که نیمی از آن سهم مسیحیان و نیمی دیگر سهم مسلمانان است که بر اساس قاعدۀ "المثالثه فیالمناصفه" پنج وزارت خانه سهم هرکدام از طوایف اصلی (شیعیان، سُنیها و مسیحیان مارونی) خواهد بود.
بر این اساس در دولت نواف سلام، شیعیان پنج وزارت خانه دریافت کردهاند که ۲ وزارتخانه حاکمیتی(کشور و دارایی) در اختیار این طایفه قرار گرفته است.
علت اهمیت وزارت دارایی اینست که تخصیص بودجه به مناطق و وزارت خانه ها توسط او صورت می پذیرد و مصوبات هیئت دولت با امضای او اعتبار دارد.
همچنین وزارت کشور اداره امور داخلی، امنیت مرزها، بنادر و فرودگاه ها و... را در اختیار دارد که در هر کشوری از مهمترین وزارت خانه ها محسوب می شود و تخصیص این سهم به شیعیان نشان داد قدرت و وزن این طایفه تا چه حد از سوی نخست وزیر جدید ارزیابی می گردد.
آمریکا که گمان می کرد حزبالله بعد از جنگ ضعیف شده و در موضع پایین تر قرار دارد، سعی داشت این جنبش را از دولت دور کند اما رخدادهای امروز نشان داد همان سهم سابق به ائتلاف حزبالله و امل داده شده است.
کسانی با صحنۀ سیاسی لبنان آشنا هستند، نیک می دانند که طایفه شیعه از یک انسجام قابل قبول برخوردار است و تضعیف جایگاه احزاب این طایفه(حزبالله و امل) در کابینه و مجلس ممکن نیست.
حزبالله و امل در لبنان اقتداری ناشی از حمایت مردم دارند و این حقیقت را نمی شود نادیده گرفت و نواف سلام نخست وزیر لبنان نیز با وجود فشارهای معاون نماینده ویژه آمریکا در غرب آسیا با انتخاب کابینهای شمولگرا نشان داد واقع گرایانه به سیاست در لبنان مینگرد و قصد ندارد کشورش را صحنه درگیری سیاسی کند.
|| علیرضا تقوینیا



