شناسه خبر : 35225
دوشنبه 25 خرداد 1394 , 14:11
اشتراک گذاری در :
عکس روز

بی تفاوتی اجتماعی

م.ر.ک.جانباز- جوامع در حال گذار است. لذا با توجه به میزان رو به افزایش سندرم بی تفاوتی اجتماعی نگرانی و نیاز به بررسی علل بوجود آورنده آن بیش از پیش احساس می شود. مجموعه علت های ایجاد کننده آن را در جوامع در حال گذار می توان از ابعاد روانشناختی و جامعه شناختی مورد بررسی قرار داد که از مهمترین آنها موارد ذیل قابل اشاره است:

 1- سرخوردگی و بی اعتمادی: بعضا" اگر مردم جامعه خصوصا قشر تحصیلکرده و نخبگان احساس کنند که بعضی مسولین و مدیران ارگان ها با عملکردشان عدالت اجتماعی را مد نظر قرار نداده و در یک روند ناکارامدی و کم کاری قرار دارند و همچنین باید به طور مدام با ناکامی های متعدد در حوزه های مختلف جامعه پیرامونی خود دست و پنجه نرم کنند دچار نوعی بی تفاوتی در احساس مسولیت اجتماعی و فرهنگی شده و میزان تعلق و حضور خویش را به دلیل بی اعتمادی، سرخوردگی و درماندگی کاهش می دهند.

 2- روزمرگی: اگر افراد یک جامعه دچار بی هدفی و بی انگیزگی در فعالیت های روزمره گردند و بیشتر اوقات زندگی خود را به شکل تکراری صرف نیازهای روزمره کنند دچار بی تفاوتی می شوند.

 3- ترس از برخورد: اگر در فضای اجتماعی یک جامعه گروه های مختلف مردمی جهت مشارکت، نظارت و پیگیری حقوق شهروندی اقدام کنند و دغدغه و نگرانی پیگرد امنیتی داشته باشند در نوع رفتارهای خود تجدید نظر کرده و به قول معروف به دنبال دردسر نمی گردند.

 4- دغدغه نیازهای اولیه: وقتی بیشتر دغدغه های افراد یک جامعه صرف نیازهای فیزیولوژیک و اولیه مثل مسکن،غذا، پوشاک،ازدواج و.....شود قطعا نمی توانند به سطوح بالاتری از نیازها توجه کنند.

 5- ضعف در سیستم تعلیم و تربیت: در صورتی که اولیاء اگاهی و احساس مسولیت اجتماعی را در زندگی خانوادگی وبرای فرزندان مورد اموزش قرار ندهند و سیستم تعلیم و تربیت مدارس و حتی دانشگاه ها این موارد را مورد تاکید قرار ندهند قطعا فردی که وارد زندگی اجتماعی می شود دارای ضعف شدید در احساس و تعهد اجتماع پیرامونی و میزان آگاهی نسبت به حقوق شهروندی خواهد بود.

 6- گسترش فرهنگ شهرنشینی: مسایلی همچون عقلانی شدن رفتار شهروندان، افزایش فردگرایی، افزایش محاسبه گری در کنش ها، جدایی میان منافع خود و جامعه و..... جزء ملزومات فرهنگ روبه رشد زندگی شهری است.

 7- عدم بسترسازی مناسب: اگر مدیران اجتماعی و فرهنگی و نیز نهادهای قانون گذاری یک کشور بستر قانونی و حمایتی جهت حضور و نظارت همگانی ایجاد نکنند و زمینه مشارکت در فرآیندها و تصمیم گیری های گوناگون کشورداده نشود بی تفاوتی و دلسردی رو به فزونی خواهد گذاشت.

 حال باید دید در جامعه ما کدام یک از این موارد و با چه درجه ای در امر بی تفاوتی اجتماعی موثر و قابل ارزیابی خواهد بود.والسلام

اینستاگرام
بعضی از آدم ها مال تو اند،

حتی اگر بذارند بروند، آخرش برمی گردند ...

بعضی از آدم ها مال تو نیستند،

حتی اگر هر روز و هر لحظه کنارت باشند،

آخرش می گذارند می روند
بعضی زخم ها هست که هر روز باید روشونو باز کنی و نمک بپاشی

تا یادت نره که سراغ بعضی آدما نباید رفت ، " نباید "

پشت چراغ قرمز پسرکی با چشمانی معصوم گفت :

چسب زخم نمیخواهید ؟

۵ تا ۱۰۰ تومان

آهی کشیدم و گفتم :

تمام چسب هایت را هم که بخرم

نه زخم های من خوب میشود

نه زخم های تو
آفرین . احسنت .
نظری بگذارید
نام خود را وارد نمایید
متن نظر را وارد نمایید
مقدار صحیح است
مقدار صحیح وارد کنید
بدون ویرایش از شما
آخرین اخبار
تبلیغ کانال فاش در ایتابنر بیمه دیفتح‌الفتوحصندوق همیاریخبرنگار افتخاری فاش نیوز شویدمشاوره و مشاوره تغذیه ویژه ایثارگرانسایت جمعیت جانبازان انقلاب اسلامیانتشارات حدیث قلماساسنامه انجمن جانبازان نخاعیlogo-samandehi