شناسه خبر : 32092
یکشنبه 03 اسفند 1393 , 09:16
اشتراک گذاری در :
عکس روز

طب سنتی کدام غذا را خطرساز می داند

فرستنده مرتضی خاکپور- ... ۱۶ بیماری مهلک گوشت گاو شنبه ۲ اسفند ۱۳۹۳ عادت‌های بد غذایی، هر کدام به نوعی جان انسان را به خطر می اندازند. هر انسانی ممکن است عادت های بد غذایی داشته باشد. این عادات بدون آنکه شما متوجه شوید، عمرتان را کاهش می دهد و به نوعی، یک قاتل پنهان به حساب می آید که باید از آن پرهیز کرد.

 ۱۶ بیماری مهلک گوشت گاو به گزارش افکارنیوز

 حتماً شنیده اید که می گویند ماست و ترشی را با هم نخورید یا مثلا خربزه را باعسل میل نکنید. این توصیه ها نمونه هایی از ناسازگاری های غذایی در طب سنتی است که در بیشتر موارد، عارضه آن سریع و ملموس نیست، اما علت ممنوعیت مصرف همزمان آنها در طب سنتی، تولید اخلاط نامناسب است که اثر آن بلافاصله برای مصرف کننده مشخص نمی شود و چه بسا، ریشه بسیاری از بیماری های مزمن و صعب العلاج امروزی، ناشی از رعایت نکردن دراز مدت همین توصیه ها باشد که البته هنوز علم مدرن به آن دست نیافته است.

 از سوی دیگر، عادت های بد غذایی نیز، هر کدام به نوعی جان انسان را به خطر می اندازند. هر انسانی ممکن است عادت های بد غذایی داشته باشد. این عادات بدون آنکه شما متوجه شوید، عمرتان را کاهش می دهد و به نوعی، یک قاتل پنهان به حساب می آید که باید از آن پرهیز کرد.

 نمک پاشی قبل از چشیدن غذا یکی از عادت های بدی که میان اخلاق ایرانی ها نیز می توان آن را به شدت دید. بسیاری بدون آنکه غذا را بچشند ابتدا آن را نمک پاشی می کنند. هر قاشق چای خوری نمک دو گرم سدیم دارد. عده ای روی فست فود هم نمک می پاشند که این عمل عواقب جبران ناپذیری خواهد داشت.

 زرشک پلو با مرغ و باقلا پلو با ماهی هر دوی این غذاها بسیار سرد هستند و به مرور زمان و در صورت مصرف زیاد، غلظت خون ایجاد کرده و مقدار زیادی اخلاط نابجا و مضر بلغم و سودا در بدن تولید می کند. ماهی، مرغ، برنج، زرشک، باقلا و روغن نباتی، همگی سرد و بلغم زا هستند؛ حال اگر همراه این غذاها، سالاد، ماست یا ترشیجات هم مصرف گردد، مشکل چند برابر خواهد شد. در صورت مصرف چنین غذاهایی، حتما بایستی ادویه ها و مواد غذایی گرم، مثل: فلفل سیاه، زنجبیل، آویشن، سیاه دانه، عسل، کنجد و خرما مصرف نمایید.

 خوردن ماست و دوغ همراه با غذاهای گوشتی مصرف همزمان ماست و غذاهای گوشتی، یکی از ممنوعات طب سنتی به حساب می آید. طبق گفته حکما، مصرف همزمان ماست با غذاهای گوشتی، علاوه بر اینکه تولید بلغم می کند، موجب فساد گوشت در معده و در برخی موارد، سبب بروز لک و پیس می شود.

 مصرف پنیر به تنهایی و در وعده صبحانه مصرف پنیر به تنهایی، بسیار مضر می باشد و بلغم زاست. خوردن پنیر به تنهایی و در وعده صبحانه، فرد را دچار رخوت، سستی و بی حالی و کندی در یادگیری و کاهش تمرکز ذهن می کند. غده پاراتیروئید، وظیفه تنظیم کلسیم و فسفر بدن و جذب آن ها را به عهده دارد. این غده، کلسیم و فسفر را با یکدیگر و در کنار هم می شناسد، بنابراین در زمانی که ماده غذایی حاوی کلسیم را مصرف می کنیم، بایستی همراه آن نیز، فسفر مصرف کنیم؛ در غیر اینصورت، غده پاراتیروئید فسفر را از مغز برمی دارد که این امر موجب کندذهنی می شود. بهترین زمان مصرف پنیر، وعده شام و به همراه مصلحات آن (گردو، زیره، سیاه دانه و آویشن) می باشد؛ زیرا بیشترین میزان ترشح توسط غده پاراتیروئید، در هنگام شب صورت می گیرد.

 مصرف بادام با پنیر بادام نباید با پنیر مصرف گردد؛ زیرا موجب فساد در معده شده و گوارش را با مشکل رو به رو می کند و به عنوان عامل مهمی در تشکیل سنگ کلیه و مثانه محسوب می شود.

 حذف سرکه از غذا حذف سرکه یکی از ظلم هایی است که توسط گروهی از پزشکان دامن زده شده است. برخی از آنها عنوان می کنند که سرکه برای اعصاب مضر و سبب زخم معده می شود؛ در صورتی که «زکریای رازی»، رساله ای تحت عنوان «رساله سرکه» دارد که در آن هزار خاصیت برای سرکه بیان کرده است. سرکه در طب سنتی به عنوان یک حمل کننده (Carrier) محسوب می شود. حمل کننده ماده ای است که داروها را جهت مصرف به اعضای مورد نیاز می رساند. طبق تحقیقات انجام شده، سرکه در کاهش کلسترول، چربی و قند خون، نقش بسزایی دارد. همچنین سرکه سبب گشاد شدن عروق و بهتر شدن جریان خون می شود و به هضم غذا کمک کرده و صفرا بُر است. این ماده غذایی ضدعفونی کننده است و موجب از بین رفتن رسوبات و املاح مضر می شود.

 مصرف میوه همراه با غذا مصرف میوه با غذا سوء هاضمه و اخلاط فاسد تولید کرده و موجب تباه شدن معده می گردد. تنها دو میوه زیتون و انار، مجوز مصرف با غذا را دارند. جالب است بدانیم که مصرف آن ها به تنهایی، از دیدگاه طب سنتی مناسب نیست و مضر شناخته شده است. بهتر است میوه ها به تنهایی و در وعده جداگانه ای مصرف شوند و در هر وعده غذایی، تنها یک نوع میوه (به دلیل متفاوت بودن زمان هضم مواد غذایی مختلف) که البته باید به فصل و کاملا رسیده (کال نباشد) میل شود. به عنوان مثال: در یک وعده نباید همزمان از سیب و پرتقال استفاده شود.

 روغن نباتی روغن‌های هیدروژنه جامد و روغن‌های نباتی مایع، سبب افزایش چربی، کلسترول و تری‌گلیسیرید شده و در عروق بدن و قلب رسوب کرده و پلاک چربی تشکیل می‌دهند. همچنین مواد رنگ بر و مواد نگهدارنده افزوده شده به این روغن‌ها، ترکیبات مضر و خطرناکی هستند. گزارش‌های مکرر از کارخانه‌های تولید روغن، از آلودگی مخازن نگهداری روغن، به حیوانات موذی، مثل: موش و غیره و همچنین استفاده از ماشین‌های حمل و نقل آلوده به مواد نفتی، جهت حمل مواد اولیه روغن‌های مایع، خبر می‌دهند. علی رغم تبلیغات زیاد کارخانه‌های سازنده و برخی از پزشکان، مصرف روغن‌های مایع نیز، سبب افزایش کلسترول می‌گردد.

 همچنین کره گیاهی مارگارین طی تحقیقات ۱۰ ساله دانشمندان آمریکایی، موجب رسوب چربی و کلسترول در عروق و تشکیل پلاک چربی در عروق کرونر قلبی و بیماری‌های قلبی نقش موثر داشته و از عوامل سکته قلبی به شمار می‌رود. در برابر روغن‌های فوق، بهترین روغن‌ها، روغن کنجد، زیتون است. 

 سس مایونز از آنجا که سرعت رشد میکروب در سس مایونز بسیار بالاست، این ماده حاوی مواد نگهدارنده ای (سربات پتاسیم وبنزوات سدیم) است که سرطان‌زا هستند. به تجربه ثابت شده است که در اقلام غذایی هیچ چیز به اندازه سس مایونز موجب صدمه به پوست صورت وجوش صورت نمی‌شود. همچنین استفاده طولانی مدت از سس مایونز، موجب بروز سنگ‌های صفراوی، ناراحتی‌های کبدی، آلرژی، چرب شدن سریع پوست و مو و گرفتگی عروق می‌گردد. به جای سس مایونز صنعتی، می‌توان از سس سنتی که روش تهیه آن در ذیل آمده در تهیه انواع سالادها استفاده کرد.

 مواد لازم: روغن زیتون (۱ لیوان)، ارده (کمتر از نصف قاشق غذاخوری)، نخود پخته چرخ شده (۶-۷ قاشق غذاخوری)، سیر (۱ حبه)، آبلیموی طبیعی (نصف استکان) و نمک و فلفل به میزان دلخواه. تمام مواد را با مخلوط‌کن کاملا مخلوط کرده تا سس یکنواختی به دست بیاید. در صورتی که سس غلظت مناسبی نداشت، می توان با افزودن نخود پخته و روغن، آن را به غلظت مناسب رساند.‌ این سس، نرم کننده دستگاه گوارش می باشد و چاق کننده نیست.

 گوشت گاو و گوساله به مقدار زیاد بوعلی‌سینا، شانزده بیماری مهلک را به مصرف گوشت گاو و گوساله مرتبط می‌داند که اولین آن سرطان و دوم مالیخولیا (معادل اسکیزوفرنی امروز) و سوم بواسیر (هموروئید) می‌باشد. گوشت گاو به شدت سودازاست و موجب افزایش غلظت خون شده و برای کبد بار سنگین دارد. گوشت گاو سبب تیرگی پوست، حالت‌های عصبی وافسردگی، وسواس، واریس، بزرگ شدن طحال و... می‌شود. از بین گوشت ها، بهترین گوشت برای مصرف، گوشت گوسفند جوان می باشد که طبع آن گرم و تر است و معتدل می باشد. بهترین شیوه مصرف گوشت نیز، آبگوشت است.

 ناسازگاری شیر با برخی مواد غذایی. شیر گرچه یک ماده غذایی بسیار ارزشمند در طب سنتی است؛ اما با مواد زیادی ناسازگاری دارد، از جمله با میوه های تازه، تخم مرغ، مواد غذایی ترش و شور، حبوبات، ترب، سبزیجات خام وگوشت. امروزه مصرف شیر به صورت مخلوط، با میوه هایی مانند: موز و توت فرنگی، طرفداران زیادی دارد. همچنین در پخت بعضی غذاها از شیر استفاده می شود که ممکن است برخی از اقلام ناسازگار با شیر را داشته باشند.

 مصرف بیش از حد نوشابه نوشابه حاوی ماده نگهدارنده بنزوات سدیم است که بسیار سمی و خطرناک و سرطان‌زا می‌باشد. طبق تحقیقات غیر رسمی، درصد این مواد در نوشابه‌ها از حد مجاز استاندارد بالاتر است. کافئین و مواد رنگی موجود در نوشابه، برای قلب بسیار مضر بوده و سبب بی‌قراری و نامنظمی ضربان قلب می‌گردد. همچنین وجود گاز CO۲ موجود در نوشابه، موجب شل شدن دریچه بین معده و مری شده و ایجاد رفلاکس می‌کند. در نتیجه محتویات معده که اسیدی هستند، وارد مری شده و ایجاد زخم در انتهای مری می‌کند و در نهایت ممکن است موجب بروز بیماری «بارِت» شده و در صورتی که درمان نشود، سبب بروز سرطان مری گردد.

 گاز CO۲، خیلی سریع با مواد غذایی ترکیب شده و وارد بدن می‌گردد. گاز co۲ در حقیقت همان گاز موجود در بازدم انسان می‌باشد و به اندازه‌ای برای بدن مضر است که در اسلام دمیدن بر غذا مکروه عنوان شده است؛ چه رسد به اینکه یک بطری از این گاز خورده شود. اسید فسفریک موجود در نوشابه بر استخوان‌ها، مغز و ماهیچه‌ها اثر منفی می‌گذارد و مانع جذب کلسیم در این اندام‌ها می‌شود. اسید فسفریک با کلسیم استخوان‌ها رقابت کرده و کلسیم را از سطح استخوانی برداشت می کند وخود جای آن می‌نشیند؛ بدین ترتیب از طرفی سبب نرمی وپوکی استخوان شده و از طرفی رسوبات کلسیم وارد خون می شود و ایجاد سنگ کلیه می‌کند.

 کاهش کلسیم در مغز، موجب بروز احساس کسالت و رخوت می‌شود، همچنین کاهش کلسیم در ماهیچه‌ها موجب ضعف آن‌ها و در نتیجه ضعف جسمانی می‌گردد. مواد قندی موجود در نوشابه، برای دندان‌ها بسیار مضر می‌باشد. یک عدد نوشابه به اندازه شش بشقاب برنج چاق کننده است. براین اساس توصیه می‌شود به جای نوشیدنی‌های صنعتی، از نوشیدنی‌های طبیعی، مانند: انواع شربت‌ها با‌ عسل (آب‌لیمو، عرق بهارنارنج، شاه‌توت، آلبالو و ...) و انواع دمکرده‌های گیاهی استفاده شود. سالم‌ترین و پرخاصیت‌ترین نوشیدنی سنتی ایران شربت سرکه انگبین است.

به هر شکل اگر سعی کنید به تدریج برخی از عادات غذایی نادرست خود را تغییر دهید و یا حداقل در مصرف مواد ناسازگار با هم، افراط نکنید، قطعاً ضرر نمی کنید

اینستاگرام
آقا مرتضی درسته که با دیدن کامنتها شما حس و حالی متفاوت در وجود ما ایجاد می کنی که احساس تفکر و تعمق بیشتر ، دلتنگی ، احساس غربت ، گاهی فقط یه لبخند و گاهی فراتر از لبخند در حد قهقهه ، احساس جسارت بیشتر ، تزریق روح امید و ایمان ووووو فقط چند نمونه آن است ... با این حال خواهشا پا تو تو کفش خانم دکتر نام آور نکن ما ناراحت می شیم !!! اخوی هر کسی رو بهر کاری آفریده اند ...
اون وقت که می گم لا معلوم خودت زن یا مرده به خاطر همینه !! وجدانا نکنه خودت خانم نام آوری ؟؟ با دو اسم مطلب می نویسی ؟؟
ببین اخوی ما فقط طبابت و تذکر و هشدار و تجویز خانم دکتر نام آور رو قبول داریم و خلاص ...راستی تو که از اون جماعتی نیستی که ادعای شناختن منو دارن ... ؟؟؟
نظری بگذارید
نام خود را وارد نمایید
متن نظر را وارد نمایید
مقدار صحیح است
مقدار صحیح وارد کنید
بدون ویرایش از شما
آخرین اخبار
تبلیغ کانال فاش در ایتابنر بیمه دیفتح‌الفتوحصندوق همیاریخبرنگار افتخاری فاش نیوز شویدمشاوره و مشاوره تغذیه ویژه ایثارگرانسایت جمعیت جانبازان انقلاب اسلامیانتشارات حدیث قلماساسنامه انجمن جانبازان نخاعیlogo-samandehi