شناسه خبر : 101665
شنبه 17 تير 1402 , 10:34
اشتراک گذاری در :
عکس روز

در آستانه بررسی برنامه هفتم توسعه منتشر شد

گزارش مرکز پژوهش‌های مجلس از بررسی احکام ایثارگران در لایحه برنامه هفتم

گزارش حاضر به بررسی احکام اختصاص یافته به حوزه ایثارگری در لایحه برنامه هفتم توسعه خواهد پرداخت و تلاش خواهد کرد تا پس از ارائه آماری از جامعه گسترده ایثارگری کشور...

فاش نیوز - صیانت از آرمان شهدا و تکریم فرهنگ ایثار و شهادت از جمله مهمترین زیربنا‌های تقویت نظام اسلامی و تحکیم قوای اخلاقی و انسانی در جامعه ایرانی‌ - اسلامی است.

بر این اساس یکی از مهمترین مصادیق تحقق این رسالت در نظام حکمرانی جمهوری اسلامی ایران، صیانت از جامعه ایثارگران و خانواده‌های معظم آنان، در قالب ارائه خدمات متنوع شهروندی در ساحت‌های مختلف اقتصادی و اجتماعی است. به این منظور و برای تعیین چارچوب ارائه خدمات به این قشر معزز، قوانین و مقررات متنوعی در کشور وضع شده که یکی از مهمترین آنها، قوانین برنامه‌های توسعه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی است، که رویکرد کلی حاکم بر نظام تقنینی و نظارتی حوزه ایثارگران را برای یک دوره پنجساله تعیین می‌کند.

به این منظور احکام اختصاص یافته به حوزه ایثارگری در قوانین برنامه‌های توسعه باید این قابلیت را داشته باشند تا با پیش‌بینی سازوکار‌های مطلوب سیاستی و ریل گذاری صحیح تقنینی و نظارتی، خلأها و ظرفیت‌های نهفته و بالقوه قوانین بالادستی این حوزه ازجمله «سیاست‌های کلی نظام در امور ترویج و تحکیم فرهنگ ایثار و جهاد و ساماندهی امور ایثارگران» و «قانون جامع ‌خدمات‌رسانی به ایثارگران» را شناسایی و رفع کند.

گزارش حاضر به بررسی احکام اختصاص یافته به حوزه ایثارگری در لایحه برنامه هفتم توسعه خواهد پرداخت و تلاش خواهد کرد تا پس از ارائه آماری از جامعه گسترده ایثارگری کشور، به‌ نقد و بررسی احکام لایحه و مقایسه آن با قانون برنامه ششم توسعه بپردازد. درنهایت نیز پیشنهادهای سیاستی جهت اصلاح و تقویت نظام سیاستگذاری در حوزه ایثارگران و به‌ویژه احکام پیشنهادی در لایحه برنامه هفتم توسعه ارائه می‌شود.

بررسی آماری

برای درک گستردگی جامعه ایثارگری و لزوم سیاستگذاری متناسب با جمعیت این قشر، اطلاع از آمار دقیق تعداد جانبازان، ایثارگران و خانواده‌های معزز آنان می‌تواند کمک‌ کننده باشد.

در جداول ذیل آمار ایثارگران مشمول قانون جامع خدمات‌رسانی به ایثارگران، به تفکیک شهدا، جانبازان، آزادگان و خانواده‌های تحت تکفل ایثارگران، ارائه می‌شود.

احکام ایثارگران در لایحه برنامه

احکام ایثارگران در لایحه برنامه

۱. با توجه به اینکه اکثر آزادگان، جانباز هم می‌باشند، بنابراین آمار خانواده ‌های آزادگان در آمار خانواده ‌های جانبازان نیز لحاظ شده است.

بررسی احکام حوزه ایثارگری در لایحه برنامه هفتم توسعه

در لایحه برنامه هفتم توسعه بخش مجزایی به حوزه امور ایثارگری اختصاص نیافته است. این حوزه در لایحه واجد دو حکم بوده که در جدول ذیل نشان داده شده است:

احکام ایثارگران در لایحه برنامه

مقایسه احکام لایحه برنامه هفتم توسعه با قانون برنامه ششم

احکام حوزه ایثارگری در قانون برنامه ششم توسعه واجد یک بخش مجزا با عنوان «امور ایثارگران» ماده (۸۶ الی۹۱) بوده است و در پنج حوزه اصلی قابل طبقه‌بندی بوده‌اند، که عبارتند از: حوزه «ترویج فرهنگ ایثار و شهادت»، حوزه «بیمه و درمان»، حوزه «معیشت و اشتغال»، حوزه «آموزشی و رفاهی» و حوزه «مسکن».

اما در برنامه هفتم توسعه اولاً هیچ بخشی به‌طور مجزا به حوزه ایثارگری اختصاص نیافته است. به این معنا که احکام به شکل پراکنده در ذیل فصول ششم «تأمین اجتماعی، سیاست‌های حمایتی و توزیع عادلانه درآمد» و پانزدهم «ارتقا فرهنگ عمومی و رسانه» درج شده‌اند. ازسوی دیگر درحالی‌که در برنامه ششم این حوزه واجد بیش از۵۳ حکم در قانون بوده، در لایحه برنامه هفتم، تعداد احکام به دو حکم کاهش یافته و چارچوب پنج‌گانه موضوعی فوق (که منبعث از قانون جامع ‌خدمات‌رسانی به ایثارگران است) در اختصاص احکام این حوزه رعایت نشده است. در جدول ذیل احکام حوزه ایثارگری در لایحه برنامه هفتم توسعه با قانون برنامه ششم از لحاظ کمی و موضوعی مقایسه شده‌ است.

احکام ایثارگران در لایحه برنامه

احکام ایثارگران در لایحه برنامه

۱. شامل: ده حکم در حوزه (بیمه و بازنشستگی)، نه حکم (اشتغال) ویک‌حکم (حقوق و مستمری).
۲. شامل: دو حکم در حوزه (شهریه تحصیلی)، یک‌حکم (جذب هیئت علمی) و هشت حکم (خدمات رفاهی)
۳. شامل: یک‌ حکم در حوزه (اجرای قانون جامع خدمات رسانی به ایثارگران)، یک‌حکم (تعیین درصد جانبازی رزمندگان) و یک‌حکم (حمایت از ایثارگران اتباع.)

  • تعداد کل شهدا، جانبازان و آزادگان، ۸۹۰.۹۶۹ نفر و تعداد کل اعضا خانواده‌های معزز ایثارگر، ۲.۸۱۹.۹۶۶ نفر است. (بنیاد شهید و امور ایثارگران،۱۴۰۱)

آسیب‌شناسی قوانین برنامه‌های توسعه در حوزه ایثارگران

مرور احکام قانونی، اقدامات انجام شده و نیز ارزیابی عملکرد کمی و کیفی قوانین برنامه‌های توسعه، طی سال‌های اجرای این سند نشان‌دهنده آن است که احکام حوزه ایثارگران در بیشتر محورها، به‌رغم اجرایی شدن در برخی حوزه‌ها، با چالش‌های فراوانی از مرحله سیاستگذاری تا مرحله اجرا مواجه بوده‌اند؛ ازجمله مهمترین این موانع و چالش‌ها عبارتند از:

الف) پراکندگی و ابهام در وظایف دستگاه‌های اجرایی متولی:

بنیاد شهید و امور ایثارگران یکی از نهاد‌های حمایتی است که وظیفه ارائه خدمات به حدود سه میلیون و ۷۰۰هزار نفر از جامعه هدف تحت پوشش  را برعهده دارد.. مرور احکام قانونی (به‌ویژه احکام مرتبط با شرایط اشتغال ایثارگران، و امتیازات استخدامی و آموزشی برای ایثارگران و خانواده‌هایشان) نشاندهنده پراکندگی دستگاه‌های اجرایی متولی و همچنین ابهام در وظایف این دستگاه‌هاست.

پراکندگی دستگاه‌های اجرایی متولی، امکان هماهنگی جهت اجرای قوانین و مقررات را دشوار می‌کند و در نهایت به عدم تحقق برخی از اهداف برنامه‌های توسعه می‌انجامد. بعلاوه، ملزم نبودن دستگاه‌های اجرایی که در قوانین حوزه ایثارگران به‌عنوان دستگاه مسئول شناخته می‌شوند، از دیگر مشکلات این حوزه است.

ب) عدم توازن بین اعتبارات پیش‌بینی شده با قوانین و مقررات حوزه ایثارگری:

دلیل دیگر عدم تحقق یا ضعف در عملکرد این حوزه، محدودیت‌های مالی و عدم تأمین اعتبار برای اجرای بند‌های قانونی است. در این زمینه بین اعتبارات پیش‌بینی شده با وضع قوانین و مقررات این حوزه تناسب لازم وجود ندارد. برای نمونه می‌توان به مواردی همچون ارتقا سطح معیشت ایثارگران حقوق و مستمری‌بگیر، ارائه تسهیلات وام مسکن و مواردی از این دست اشاره کرد که عدم تحقق آنها عمدتاً ناشی از عدم تأمین اعتبار و یا تأمین اعتبار پایین است.

ج) فقدان توجه به توانمند سازی جامعه ایثارگری در ابعاد مختلف:

یکی از کمبود‌های سیاست‌گذاری اجتماعی در حوزه ایثارگران، غفلت از توجه به برنامه‌های توانمند سازی در سطوح مختلف است؛ عمده برنامه‌های این حوزه به شکل ارائه حمایت‌های مالی مستقیم (همچون پرداخت مستمری، هزینه شهریه دانشگاه و )… و ارائه خدماتی مانند تسهیلات مسکن، بیمه و … است و برنامه‌های مرتبط با توانمند سازی شغلی و خوداشتغالی ایثارگران بسیار محدود است که نیازمند توجه بیشتر در قوانین این حوزه است.

د) فقدان توجه به سالمندی جامعه هدف:

مرور احکام قانون برنامه ششم توسعه نشاندهنده عدم توجه به مقوله سالمندی است؛ درحالیکه بخش زیادی از جمعیت هدف سه میلیون و هفتصد هزار نفری بنیاد شهید و امور ایثارگران، هم اکنون در سنین سالمندی هستند.. شایان ذکر است که در حال حاضر میانگین سنی جامعه جانبازان و آزادگان کشور حدود ۶۰ سال و میانگین سنی والدین شهدا حدود ۸۰ سال است، بنابراین با ورود ایثارگران به سنین سالمندی، توجه به سلامت و مراقبت‌های سالمندی در بین این گروه هدف ضرورت بیشتری می‌یابد.

جمع‌بندی و پیشنهادات:

با توجه به وجود ۶ دوره تجربه برنامه‌ریزی توسعه‌ای در حوزه ایثارگران و با توجه به تأکیدات سیاست‌های کلی نظام در امور «ترویج و تحکیم فرهنگ ایثار و جهاد و ساماندهی امور ایثارگران» ابلاغی مقام معظم رهبری (مدظله‌العالی) پیرامون «شناخت نیاز‌های واقعی و ارائه خدمات مؤثر به ایثارگران و خانواده‌های آنان در ابعاد مختلف فرهنگی، علمی، آموزشی، اجتماعی، بهداشتی، درمانی، بیمه، معیشتی، اشتغال، مسکن، حقوقی، اداری، رفاهی و استخدامی با حفظ اصول عزتمندی، عدالت و روحیه خود اتکایی و شئون ایثارگری» بند «۸» و همچنین تأکید بر «اولویت دادن به ایثارگران در سیاستگذاری‌های  بند «۷»، انتظار می‌رفت که احکام پیشنهادی دولت در لایحه برنامه هفتم توسعه از جامعیت و شمولیت بیشتری برخوردار باشد.

تا بتواند زمینه‌ساز تسهیل در اجرای احکام و قوانین بالادستی حوزه ایثارگری باشد و خلأهای تقنینی و نظارتی موجود در قوانین بالادستی این حوزه را پوشش دهد.

در این راستا و پس از بررسی‌های انجام گرفته در این گزارش و پیش از ارائه پیشنهادهای تقنینی، توجه به سه ملاحظه پیش از هرگونه احکام‌نویسی در حوزه ایثارگران در قانون برنامه هفتم توسعه حائز اهمیت است:

۱. لزوم توجه به همکاری بین نهادی در وضع احکام حوزه ایثارگری:

اجرای هرگونه حمایت اجتماعی مؤثر، نیازمند تأمین مالی، قانونگذاری، جامعه هدف مشخص و به‌ویژه همکاری بین سازمانی است و فرض مسئولیت یک سازمان برای اجرای حمایت اجتماعی نمی‌تواند درست باشد. درخصوص ‌خدمات‌رسانی به جامعه معزز ایثارگران نیز توجه به این نکته ضروری است که هرگونه سیاست‌گذاری تقنینی و نظارتی پیرامون این قشر باید عطف به وظایف ذاتی بنیاد شهید و امور ایثارگران در کنار سایر نهاد‌های اجرایی و نظارتی باشد. مسئله‌ای که باید هم در نگارش احکام برنامه هفتم و هم در تدوین آیین‌نامه‌های اجرایی احکام پیش‌بینی شده مورد توجه قرار گیرد.

۲. برقراری توازن بین اعتبارات اختصاص یافته با احکام پیش‌بینی شده در قانون برنامه توسعه:

در راستای اجرای مؤثر احکام و تحقق رضایتمندی جامعه هدف، باید تناسب و توازن بین اعتبارات بودجه‌ای و تعهدات بنیاد شهید و امور ایثارگران و سایر دستگاه‌های مکلف در قانون برنامه هفتم توسعه وجود داشته باشد. عدم تأمین منابع و اعتبار برای ارائه خدمات می‌تواند مولد نارضایتی اجتماعی در جامعه هدف شود.

۳. توجه به خدمات سلامت و مراقبت در بین ایثارگران با توجه به سالمندی جامعه هدف:

در این رابطه ارائه خدمات باید متناسب با ویژگی‌ها و نیاز‌های جامعه هدف باشد. با این‌حال در قانون برنامه ششم توسعه کمتر به این مقوله توجه شده است. پوشش کامل هزینه‌های درمانی، بیمه تکمیلی، حق پرستاری و مراقبت در منزل ازجمله خدماتی است که برای جامعه هدف سالمند اهمیت و کاربرد بیشتری دارد. در تدوین قوانین برنامه هفتم توسعه باید به این موضوع توجه بیشتری شود تا از این طریق سلامت و کیفیت زندگی این قشر تضمین شود و هزینه‌های عمومی کاهش یابد.

پیشنهادها:

با توجه به بررسی‌های صورت گرفته در این گزارش و نقد و بررسی احکام و قوانین برنامه‌های توسعه پیشین در حوزه ایثارگری، پیشنهاد‌های ذیل جهت تقویت جایگاه حوزه ایثارگری در قانون برنامه هفتم توسعه ارائه می‌شود:

۱. به‌منظور حفظ شأن و جایگاه جامعه معزز ایثارگری و در راستای رعایت بند «۸» سیاست‌های کلی ابلاغی مقام معظم رهبری در حوزه «ایثار و شهادت،» مبنی بر «اولویت دادن به ایثارگران در سیاستگذاری‌ها» پیشنهاد می‌‌شود که احکام حوزه ایثارگری در ذیل فصلی مجزا با عنوان «امور رفاه و تأمین اجتماعی ایثارگران» درج شود.

۲. در راستای استمرار ‌خدمات‌رسانی مطلوب به حوزه ایثارگری و در راستای تجمیع، تنقیح و اصلاح قوانین بالادستی حوزه ایثارگران و به‌منظور ایجاد یکپارچگی در سیاستگذاری و اجرای احکام این حوزه، حکم ذیل پیشنهاد می‌‌شود: «دولت موظف است در سال اول برنامه هفتم توسعه، قانون جامع ‌خدمات‌رسانی به ایثارگران را مورد بازنگری قرار داده و با انجام اصلاحات لازم، کلیه قوانین و مقررات حوزه ایثارگران را، بدون کاهش خدمات در این قانون و به تناسب درجه ایثار، تدوین و تنقیح و به‌منظور تصویب به مجلس شورای اسلامی ارائه کند.

تبصره:: تا زمان ارائه و تصویب لایحه فوق، بخش (۱۶ امور ایثارگران) از ماده (۸۶ الی۹۱) قانون برنامه ششم توسعه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی جمهوری اسلامی ایران، مصوب ۱۳۹۵/۱۲/۱۴و اصلاحیه‌های بعدی آن تنفیذ می‌‌شود».

۳. در راستای اجرای مطلوب احکام درمانی و بهداشتی حوزه ایثارگران و با توجه به وجود مشکلات بیمه‌ای این قشر در سالیان اخیر، حکم ذیل پیشنهاد می‌‌شود: «به‌منظور انسجام و اجرای یکپارچه و مطلوب مواد (۱۲و ۱۳) قانون جامع ‌خدمات‌رسانی به ایثارگران، انجام کلیه خدمات بهداشتی و درمانی ایثارگران در قالب بیمه تکمیلی و خاص به‌صورت بسته بیمه درمانی ایثارگران (شامل والدین، همسران و فرزندان شهدا، جانبازان و افراد تحت تکفل قانونی آنها، آزادگان و افراد تحت تکفل قانونی آنها) با استفاده از سامانه‌های الکترونیکی و هوشمند از سال اول برنامه هفتم به شرکت سهامی بیمه ایران واگذار می‌‌شود. تبصره: رزمندگان و افراد تحت تکفل قانون آنان مشمول بیمه خدمات درمانی پایه و تکمیلی هستند».

۴. در راستای حمایت اجتماعی مؤثر از همسران جانبازانی که مشمول دریافت خدمت «حق پرستاری» بوده‌اند، حکم ذیل پیشنهاد می‌شود: «پس از شهادت یا فوت جانباز، آخرین مبلغ حق پرستاری پرداختی به جانباز به عنوان تفاوت تطبیق به قدرالسهم حقوق همسر و در صورت عدم دریافت حقوق توسط همسر جانباز از بنیاد، به‌عنوان مستمری همسر جانباز پرداخت می‌‌شود».

۵. در راستای تقویت وضعیت معیشت و رفاهی ایثارگران حالت اشتغال و آزادگان ازکارافتاده کلی، حکم ذیل پیشنهاد می‌‌شود: «ستاد کل نیرو‌های مسلح، بنیاد شهید و امور ایثارگران و دستگاه‌های اجرایی مکلفند امتیازات حق شغل و شاغل حقوق حالت اشتغال جانبازان و آزادگان از کارافتاده کلی قانون جامع ‌خدمات‌رسانی به ایثارگران را، براساس درصد جانبازی، به‌شرح ذیل افزایش دهند: الف) جانبازان ۷۰درصد و بالاتر مشمول قانون حالت اشتغال به میزان ۵۰ درصد؛

ب) جانبازان ۵۰ تا ۶۹ درصد مشمول قانون حالت اشتغال به میزان ۳۵ درصد؛ ج) جانبازان زیر۵۰ درصد مشمول قانون حالت اشتغال به میزان ۲۵درصد.»

۶. در راستای اجرای بهینه سیاست‌های حمایتی در حوزه مسکن ایثارگران، حکم ذیل پیشنهاد می‌شود: «دولت مکلف است منابع برنامه جامع مسکن ایثارگران را برابر مواد فصل دوم قانون جامع ‌خدمات‌رسانی به ایثارگران، که آیین‌نامه اجرایی آن توسط بنیاد شهید و امور ایثارگران، وزارت راه و شهرسازی، سازمان برنامه و بودجه، بانک مرکزی و ستاد کل نیرو‌های مسلح تهیه و به تصویب هیئت وزیران می‌رسد در بودجه‌های سنواتی، در طول برنامه هفتم تصویب و تأمین کند،

به طوری که مشکل مسکن ایثارگران مشمول تبصره «۱» ماده (۳) قانون جامع ‌خدمات‌رسانی به ایثارگران در طول برنامه هفتم رفع شود.

تبصره: رزمندگان از تسهیلات وام مسکن، معافیت از پرداخت هزینه کلیه انشعابات و هزینه‌های آمادهسازی و ساخت، تا حداکثر ۱۲۰ مترمربع زیربنا برخوردارند.»

۷. به‌منظور تأمین دائمی منابع مالی جهت رفع مشکلات ضروری و غیرقابل پیش‌بینی خانواده معظم شاهد و ایثارگران و خانواده‌های معزز آنان، حکم ذیل پیشنهاد می‌شود: «در هر سال قانون برنامه هفتم توسعه، مبلغی معادل ۵درصد بودجه سالیانه بنیاد، اعتبار خارج از شمول و با رعایت قانون نحوه هزینه‌کرد اعتباراتی که به موجب قانون از رعایت قانون محاسبات عمومی و دیگر مقررات عمومی دولت در مورد بودجه عمومی مستثنا می‌باشد،

علاوه بر اعتبارات مصوب در قالب ردیف مستقلی، در اختیار بنیاد قرار می‌گیرد تا براساس دستورالعملی که توسط بنیاد تهیه و ابلاغ می‌شود، در قالب کمیسیون موارد خاص و به‌منظور رفع مشکلات ضروری و غیرقابل پیش‌بینی خانواده معظم شاهد و ایثارگران و خانواده‌های آنها هزینه شود.»

اینستاگرام
باسلام همانطورکه خانواده شهدا وجانبازان مورداحترام هستند بایدرزمندگان عزیز ازکادروبسیجی وسرباز ان که یادگاران دفاع مقدسندازقلم قانون نیفتندوایثارگران درحقیقت رزمندگان وشهدا وجانبازان وخانواده هایشان اعم ازوالدین وهمسران وفرزندان تحت عنوان خانواده ایثارگران تلقی شوندوخانواده رزمندگان متوفی که بازنشستگی ندارند همانند خانواده شهدا وجانبازان دارای مستمری حقوق شوندوکارت ایثاراجرایی شود وامتیازات تکریم کارت مانند حکمت شودودهک بندی رزمندگان حذف چون خدمت به رزمندگان کارشرعی ومیهنی است وستادکل نیروهای مسلح وسازمان رزمندگان به امیدخدا بانظرات خوددربرنامه هفتم ازجمله امتیاز بندی رزمندگان براساس مدت حضوردرجبهه انجام وحقوق ایثار برای رزمندگان که بازنشسته نیستنددائمی شود
با عرض ادب و احترام بنده مدت پانزده ماه حضور فعالانه در جبهه داشته ام و افتخار به این دوران میکنم ولی تا کنون نه انتظاری از بنیاد داشته ام نه بنیاد قدمی در رابطه به وضعیت زندگیم داشته و اکنون در سن 62 سالگی همسرم جور مرا میکشد که گناهش به عهده مسیولین ذیربط میباشد انشاالاه روزی شود که قدر دان و جویای حاشان شویم با تشکر از بی توجهی شما عزیزان
آهای آقایان برنامه نویس .. مقامات ، سیاستمداران ووو.. فرزندان ایثارگر طرحی که قراره سالهای جدید برای طرح شروع به کار کنند چرا تبدیل وضعیت نمی کنید؟ همه را دست به سر میکنید؟ نیروهای جدیدالورود چه فرقی با قبلی ها دارند ؟ دو سال یک قانون آوردید به نظر شما کافی هست؟ شما فرزند رزمنده را هم استخدام کردید حالا برای فرزند جانباز جا تنگ شده؟ چرا مقطعی هست؟ عدالت جزو ذات حکومت اسلامیه نه اینکه حالا بشینید و بگید حالا شد شد نشد نشد ... تمامی ایثارگران اعلام میکنیم فرزندان ما به قانون تبدیل وضعیت ها احتیاج دارند این قانون باید ادامه دار باشد نه مقطعی و کشکی فراکسیون ایثارگران و خود بنیاد وظیفه دارند حق ایثارگران را از مجلس بگیرند
باسلام حقوق ایثار یامستمری بازنشستگی رزمندگان برای رزمندگانی که بازنشسته نبوده واستخدام دائم نبوده درنظرگرفته شود ودرصورت بازنشستگی همسررزمندگان ویااستخدائم همسران رزمندگان حقوق ایثاررزمندگان قطع نشود شایدهمسررزمندگان راضی ازدادن حقوقشان به همسران رزمنده ویارزمنده جانبازشان راضی نباشند وحذف کلمات معسر وداوطلب رزمندگان وحذف دهک بندی رزمندگان واجرائ شدن کارت ایثار ودادن یک پلاک زمین مسکونی باتخفیف ویابلاعوض چون بعضی ازرزمندگان سندزمین بنامشان هست ولی بخاطرمشکلات زیاد فروخته اند پس برای یک بارهم شده زمین درمحل دلخواه داده شودچون خدمت به رزمندگان کاری شرعی ومیهنی است
من قراره طرحم چند ماه یا نهایتا یک سال دیگه شروع بشه با این که قانون تبدیل وضعیت حقمه مثل خیلی از دوستان و اطرافیان خودم حق دارم از این قانون استفاده کنم آیا حرفم اشتباهه؟ کی جواب منو میده؟ الان همه ی دوستان پدرم که ایثارگری داشتند فرزندانشون را تبدیل وضعیت کردند مگر من چه فرقی دارم؟ فاش نیوز عزیز لطف کنیدمشکل ما را هم پیگیری کنید خیلی بی انصافی هست از طرفی پدرم جانباز معسر هست چرا من نباید با این شرایط در تبدیل وضعیت کاری برایم انجام شود؟؟ آخه اونی که فقط ۶ ماه رزمندگی داشته و همه چیز زندگیش روبه راه بوده مثل بعضی از همین نماینده ها ووو... فرزندشون در دوره طرحش رسمی شد اما مثل اینکه اصلا اولویت بندی هم نکردن و بیشتر شبیه بازی و رانت بوده تا عدالت ... مگه ما چی خواستیم؟ همین که درخواست اجرای قانون برابر و بدون تبعیض را میخوایم خیلی سخته و پیچیده س؟ اگر بچه اونی که نماینده س ،مقامات و رییسه و هر منصبی داره توانسته تبدیل وضعیت شود و از این قانون استفاده کند ما بقیه ایثارگران هم حقمون ه حقمونو نخورید ما راضی نیستیم که فقط برای خودتون کار کنید و بقیه را فراموش .. فاش نیوز شما هم خیلی محکم و قاطعانه از ما دفع کن خواهش میکنم با نماینده ایثارگران در جلساتتون مطرح کنید و مشکل طرحی های علومپزشکی را پیگیر باشید ... اصلا هیچ کسی فکر ما نیست..
متاسفانه در این دولت و مجلس به‌ اصطلاح انقلابی رزمندگان جز ایثارگران محسوب نگردیده، و هيچ برنامه ای دربرنامه هفتم برای آنها لحاظ نشده، واز بدو شروع همه برنامه دولت یک رزمنده وام مسکن نگرفته ومشکل درمان وبیمه آنها حل نشده.
سلام ، ظاهرا آش همان آش و کاسه همان کاسه خواهد بود متاسفانه آنچه در تبلیغات دو قطبی شاهد بودیم که اصلاح طلبان مخالف جانباز و بسیجی هستند و اصولگرایان برعکس اما در عمل آنچه ملاحظه شده ضدیت با جانباز و بسیجی عمومیت پیدا کرده و در اغلب امور زندگی همچون تحصیلات عالی همیشه اساتیدی وجود دارد که کارشکنی کنند و نمره بیست را به ده تقلیل بدهند موضوعی که خودم را خیلی اذیت کرد چون عنوان پایان نامه ام تایید شد و دو ترم حدود یکسال پایان نامه تنظیم شد اما روز دفاع ناگهان اعلام کردند عنوان پایان نامه با رشته تحصیلی همخوان نیست و مجبور شدیم دوباره عنوان دیگری انتخاب کنیم و در این خصوص هیچکس پاسخگو نیست البته بنده نیازی به مدرک ندارم و براساس علاقه و نیاز شغلی ادامه تحصیل دادم لیکن اگر جوانی دارای نسبت ایثارگری یا بسیجی با اینگونه مشکلات مواجه شود نابودش میکنند فلذا همانطور که بارها متذکر شدیم لازم است گزینش دانشگاه با شدت عمل بیشتری نسبت به گزینش اخلاقی و اعتقادی اساتید ورود کند.
گرچه شاهد هستیم فلان استاد در دانشگاه تهران بطور علنی بر علیه نظام اسلامی و کاملا موافق با جنایات آمریکا و رژیم صهیونیستی موضع گیری میکند که صدای امت حزب الله و خون داده ها را درآورده لیکن همچنان ادامه میدهد و حتی یکبار توبیخ نشده بلکه مواضع ضد انقلابی را در میزگرد سیمای جمهوری اسلامی اعلام میکند. بدیهی است اینگونه اساتید با فرزندان نخبه ایرانی که نسبتی ایثارگری یا بسیجی داشته باشند چگونه برخوردی میکنند. افسوس که فتنه و فتنه گری بعضا در ارکان حکومت نفوذ کرده و پستهای حساس را تصرف کردند لیکن دولت انقلابی نیز هیچگونه اقدامی برای تغییر و اخراج ضد انقلاب از پست های حساس و تصمیم گیری نظام بعمل نیاورده و در این میان مردم ایران متحمل انواع صدمات و مشکلات هستند.
برادر بنده ۱۷ ماه بصورت داوطلبانه به جبهه جنگ رفتم توقعی از کسی ندارم اما وقتی شما با مدرک دیپلم کسی راکه دریک ارگان دولتی تبدیل وضعیت (رسمی) کردید حالا بچه های ما که هنوز طرحشان شروع نشده وضیعت شان چی میشه طرف رفته دانشگاه آزاد اسخدام شده حالا فرزند ما دولتی خوانده باید بیکار باشه بخدا روانی شدیم از این قانون یا همه استفاده کنند یا هیچ
نظری بگذارید
نام خود را وارد نمایید
متن نظر را وارد نمایید
مقدار صحیح است
مقدار صحیح وارد کنید
بدون ویرایش از شما
آخرین اخبار
تبلیغ کانال فاش در ایتابنر بیمه دیفتح‌الفتوحصندوق همیاریخبرنگار افتخاری فاش نیوز شویدمشاوره و مشاوره تغذیه ویژه ایثارگرانسایت جمعیت جانبازان انقلاب اسلامیانتشارات حدیث قلماساسنامه انجمن جانبازان نخاعیlogo-samandehi