شناسه خبر : 102763
دوشنبه 23 مرداد 1402 , 10:20
اشتراک گذاری در :
عکس روز

چرا تبدیل وضعیت استخدامی ایثارگران در سال ۱۴۰۲ ادامه نیافت؟

فاش نیوز - برخی کاربران سامانه فارس من خواستار بازنگری و رسیدگی به اوضاع تبدیل وضعیت ایثارگران شده‌اند. آنها می‌گویند از قافله تبدیل وضعیت استخدامی ایثارگران جا مانده‌اند.

فارس من| چرا تبدیل وضعیت استخدامی ایثارگران در سال 1402 ادامه نیافت؟

به گزارش خبرنگار حوزه حماسه و مقاومت خبرگزاری فارس، قانون تبدیل وضعیت ایثارگران، ۱۰ سال پس از روزی که تصویب شد، از ۲ آذر سال ۱۳۹۹ قرار شد این قانون از سال ۱۴۰۰ به مرحله اجرا در آید؛ با این حال با گذشت ۳ سال از آن روز، بخش بزرگی از ایثارگران و فرزندان آن‌ها هنوز تبدیل وضعیت نشده‌اند و در انتظار اجرای کامل آن هستند.

معنی تبدیل وضعیت ایثارگران این است که قرارداد کار این اشخاص از حالت قراردادی یا پیمانی به حالت رسمی درآید. دولت این امر را در بودجه سال‌های گذشته (از ۱۳۹۹ تا ۱۴۰۱) پیش‌بینی و بخشنامه آن را به نهادهای مربوط و ذی‌صلاح اعلام کرده است. بنیاد شهید و امور ایثارگران نیز نقش پیگیری و تنظیم گزارش اجرای صحیح این طرح در راستای احقاق حقوق ایثارگران را بر عهده داشت.

یکی از مخاطبان خبرگزاری فارس به نام سیدمحسن شاهمرادی که فرزند یکی از جانبازان دفاع مقدس بوده و در شرکت ملی پست مشغول به کار است، کمپینی در این باره در سامانه فارس من ثبت کرده که می‌توانید شرح آن را اینجا بخوانید.

شاهمرادی در گفت‌وگو با خبرنگار حوزه حماسه و مقاومت خبرگزاری فارس گفت: در ارگان‌های دولتی قانون تغییر وضعیت آن دسته از کارکنان حجمی و شرکتی که خانواده ایثارگر،‌ جانباز یا شهید هستند، به استخدام رسمی وجود دارد و تصویب شده است.

او ادامه داد: با این حال بنده یک سال است که مشغول به کار هستم و زمانی که برای اعمال این قانون بر شرایط خود اقدام کردم،‌ گفتند که این قانون برداشته شده و شما نمی‌توانید از حالت شرکتی به رسمی تبدیل وضعیت شوید. 

بر اساس بند الف ماده ۱ قانون جامع خدمات‌رسانی به ایثارگران: «ایثارگر در این قانون به کسی اطلاق می‌گردد که برای استقرار و حفظ دستاوردهای انقلاب اسلامی، دفاع از کیان نظام جمهوری اسلامی ایران، استقلال و تمامیت ارضی کشور، مقابله با تهدیدات و تجاوزات دشمنان داخلی و خارجی، انجام وظیفه نموده و شهید، مفقود الاثر، جانباز، اسیر، آزاده و رزمنده شناخته شود.»

بر اساس این ماده، هر شخصی در دفاع از نظام جمهوری اسلامی و حفظ استقلال آن، شهید، مفقود الاثر، جانباز، اسیر، آزاده و رزمنده شده باشد، ایثارگر به حساب می‌آید. ایثارگران، به دلیل خدماتی که به نظام جمهوری اسلامی رسانده‌اند، از برخی خدمات و امکانات دولتی مانند برخورداری از سهمیه و تبدیل وضعیت استخدامی برای خود یا فرزندانشان در دستگاه‌های دولتی و نیمه‌دولتی برخوردار می‌شوند. این افراد طبق اعلام سیدامیرحسین قاضی‌زاده‌ هاشمی رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران، بیش از ۲۰۰ هزار نفر از افراد جامعه را تشکیل می‌دهند. 

در بخشی از این طرح آمده: «دستگاه‌های اجرایی موظفند حداقل ۲۵ درصد نیاز استخدامی خود را از میان فرزندان شهداء و فرزندان جانبازان ۵۰ درصد و بالاتر و فرزندان آزادگانی که حداقل ۵ سال سابقه اسارت دارند، بدون الزام به رعایت شرط سنی، تحصیلی و آزمونی تأمین و از ابتدا آنان را به صورت رسمی قطعی استخدام کنند. ۵ درصد سهمیه استخدامی به سایر جانبازان، آزادگان، رزمندگان و همسر و فرزندان آنان اختصاص می‌یابد. در مواردی که نیاز به تخصص دارد شرایط علمی لازم‌الرعایة است.»

بر اساس بخشنامه تبدیل وضعیت و استخدام رسمی ایثارگران که به همه دستگاه‌های اجرایی ابلاغ شده است، همه دستگاه‌های مشمول قانون موظف هستند اقدامات لازم را برای تسریع در اجرای این منظور در چهارچوب دستورالعمل مشترک سازمان‌های اداری و استخدامی کشور و برنامه و بودجه کشور انجام دهند.

ذی‌نفعان این تبدیل وضعیت، عبارتند از جانبازان، آزادگان، فرزندان و همسران شهید، فرزندان و همسران جانبازان دارای درصد جانبازی ۲۵ و بیشتر، فرزندان و همسران آزادگان دارای مدت اسارت یک سال و بیشتر، فرزندان جانبازان دارای درصد جانبازی کمتر از ۲۵ درصد و فرزندان آزادگان دارای مدت اسارت کمتر از یک سال، شخص رزمنده و فرزند و همسر وی با حداقل ۶ ماه سابقه حضور داوطلبانه یا حداقل ۸ ماه حضور غیرداوطلبانه در جبهه و خواهر و برادر شهید به عنوان مشمولان ماده ۲۱ قانون جامع خدمات‌رسانی به ایثارگران هستند.

در مدتی که گذشت اخباری مبنی بر اینکه برخی بخش‌های صنعت نفت، آموزش و پرورش، وزارت صمت، شهرداری، شرکت گاز، وزارت بهداشت و ... به اجرای این طرح متعهد بوده‌اند به گوش رسید، اما صدای شکایت ایثارگران و خانواده‌های آن‌ها از بعضی بخش‌های برخی دیگر از سازمان‌ها نظیر آب و فاضلاب، فولاد مبارکه و هرمزگان و ... از کمپین‌های ثبت شده در فارس‌من به گوش می‌رسد.

شاهمرادی که در سامانه فارس من در این خصوص کمپین ثبت کرده، از خبرنگار فارس پرسید: برای من سؤال ایجاد شده که واقعاً چه اتفاقی افتاده است؟ آیا قانون حذف و یا برداشته شده یا اینکه اجرا نمی‌شود؟ آیا راهی وجود دارد که این قانون دوباره به جریان بیافتد یا خیر؟

در سال ۱۴۰۰ بسیاری از نهادها مانند وزارت نفت، شهرداری‌ها، آموزش و پرورش و ... در مقابل اجرای این قانون مقاومت می‌کردند اما آرام آرام تبدیل وضعیت استخدامی تعدادی از مشمولان این طرح انجام شده و از حالت قراردادی خارج شدند. اواخر سال ۱۴۰۰ نیز قرار شد قانون تبدیل وضعیت استخدامی ایثارگران در سال ۱۴۰۱ ادامه داشته باشد.

اوضاع داشت به آرامی پیش می‌رفت و ایثارگران جا مانده هر چند سخت، اما با صبر و حوصله منتظر بودند تا اوضاع استخدامی آن‌ها نیز سر و سامان بگیرد که در یکی از جلسات پایان سال مجلس شورای اسلامی، تصمیم بر این شد که بودجه تبدیل وضعیت ایثارگران از بودجه ۱۴۰۲ حذف شود. بدین صورت اجرای این قانون نیمه کاره ماند و باعث شد بخش بزرگی از مشمولان این طرح که هنوز در صف هستند نتوانند بطور رسمی در ارگان‌ها استخدام شوند در حالی این طرح برای تعداد زیادی از آن‌ها اجرا شده است. این بی‌عدالتی که بین افراد مختلف این قشر جامعه به وجود آمده باعث نارضایتی آن‌ها شده است.

اینستاگرام
الان مشکل فقط اونا که جاموندن نیست افراد جدید مثلا در قالب نیروی طرحی و قراردادی ... که سال ۱۴۰۱ و ۱۴۰۲ به بعد .. به کار گیری میشوند هم هستند_ نیروی جدید و قدیم فرقی دارند همه از یک حق قانونی باید استفاده کنند . همینطوری الکی محدودیت زمانی و مقطعی گذاشتن که نشد قانون، درک کنید که با چنین اختلافاتی حق بقیه در آینده ضایع خواهد شد مگر بقیه فرزندان چه گناهی کردند ؟ مثل این می ماند که آن دسته ایثارگر بودند اما ما نه؟ ؟؟؟ اصلا منطقی نیست این قانون باید هرزمان قابلیت اجرایی داشته باشد .باعث دلخوری و رنجش در خانواده های ایثارگر نشوید. . . التماس تفکر! التماس عدالت
# دائمی شدن قانون تبدیل وضعیت در تمام سالها حق مسلم تک تک ایثارگران است # حق ندارید از اجرای قانون فرار کنید
دوست من پدرش کارمند بود رزمندگی داشت فقط ۶ ماه نه بیشتر از شانسش زد و یهو تبدیل شد اما بنده با جانبازی پدرم ۱۵ درصد اعصاب و معسر هیچ خبری نیست حالا من از دوستم کمترم ؟ پدر جانبازم ارزش کمتری از یک رزمنده داره؟ این عدالته ؟ چرا برای امثال من کاری نمیکنید ، راضی نیستم که با قانون شانسی و چرت با آیندم بازی کنید مگر چه تعداد ایثارگر در آینده باقی مانده؟ البته که هر تعداد هم باشند برای همه باید یک قانون متحد تصویب شود دایمی و همیشه گی
دائمی شود دائمی شود . دائمی شود...... تبدیل وضعیت حق همه س نه فقط بچه های نماینده ها و اقوام و اطراف - تا دونه ی آخر ایثارگران تا ۱۰ سال دیگه هم که شده باید همه را تبدیل وضعیت کنید به ویژه طرحی ها را مجلس با لغو این قانون به جایگاه ایثارگران توهین کرد فرق طرحی ۹۹ با طرحی بعد از ۴۰۲ چه هست؟ خواهر من ۹۹ رفت طرح و من کوچکترم و سال آخر دانشگاه که تازه طرحم شروع میشود به خاطر سنم و زمان این قانون باید محرومم کنید؟ درک ندارید ؟
طرحی ها چی تبدیل وضعیت طرحی ها هر زمانی حق مسلم ایثارگران
چرا فقط تا سال ۱۴۰۲ باید ملاک باشد؟ یعنی طرحی ۱۴۰۳ و ۴۰۴ و بقیه ..حق ندارن؟ چه وضع قانون گذاشتنه؟ اگر بنا باشد طرحی ها از این به بعد تبدیل وضعیتشون نکنند که دیگه وای به حال بچه های کوچیکتر ایثارگرا که سالهای بعد طرح میگذرانند .. چند سال دیگر را چه کا ر میکنید؟ ایثارگران عزیز دست روی دست نگذارید اگر این قانون دائمی نشود حق همه ضایع خواهد شد هر جا که میتوانید اعلام کنید آینده فرزندان ایثارگر در دست این نماینده های نمک نشناس افتاده فقط و فقط دائمی بشود #####
. خدا میداند چه بر سر ایثارگران آوردند
بچه ها همه کامنت کنید این زیر هشتگ بزنید که قانون تبدیل وضعیتها دائمی شود به ویژه نیروهای طرحی که حالا یا امسال یا سالهای بعدی بقیه دوستان و ایثارگران وارد دوران طرح میشوند باید حمایتشون کنیم تا حق از کسی ضایع نشود امیدوارم فاش نیوز هم تا جایی که از دستشون برمیاد کمک مون کنند بچه های تهران که به مجلس و بنیاد کل و نماینده های ایثارگر خصوصا آقای نوروزی و امیر آبادی دسترسی دارید لطفا خواهشا پیگیر باشید و درخواست دائمی شدن قانون تبدیل وضعیتها را به مسئولان برسانید همه ما باید کمک کنیم و خواسته مان را مطرح کنیم تا حقمون را بگیریم بسم الله‌..
چه بساطیه درست کردید ؟؟ ؟ قانون یک روز میا د یک شبه میرود هر کار دوست دارند میکنند این که نشد قانون.. مسخره ش در آوردید کار همه را باید درست کنید فوقش اگر بودجه کم هست کم کم جلو بروید نه اینکه همه چی را رها کنید و قانون حذف کنید این کار اشتباه محضه حق بقیه افراد ایثارگر را پایمال میکنید .. شما فکر طرحی های آینده را هم بکنید که این زبان بسته ها چه گلی بر سر بگیرند؟ هر کس حق خودشو میخواد منطقی هم هست توقع دارید کوتاه بیایند؟
کارت ایثار بسیجیانی که داوطلبانه به جبهه رفتن را به ما ندادن چه برسد به تبدیل وضعیت ۰ ایثارگر فقط ایثار گر ۱۴۰۰و۱۴۰۱ بقیه الکی رفتن؟


نظری بگذارید
نام خود را وارد نمایید
متن نظر را وارد نمایید
مقدار صحیح است
مقدار صحیح وارد کنید
بدون ویرایش از شما
آخرین اخبار
تبلیغ کانال فاش در ایتابنر بیمه دیفتح‌الفتوحصندوق همیاریخبرنگار افتخاری فاش نیوز شویدمشاوره و مشاوره تغذیه ویژه ایثارگرانسایت جمعیت جانبازان انقلاب اسلامیانتشارات حدیث قلماساسنامه انجمن جانبازان نخاعیlogo-samandehi