شناسه خبر : 106692
پنجشنبه 23 آذر 1402 , 10:38
اشتراک گذاری در :
عکس روز

برجام را انفعال نابود کرد نه قانون بازدارنده مجلس

فاش نیوز - محمدجواد ظریف اخیرا به سیاق برخی دیگر از حامیان برجام، عدم احیای توافق را بر گردن مجلس انداخته و از سنگ‌اندازی این نهاد گلایه کرد.
وب‌سایت الف در نقد این فرافکنی مقصران برجام نوشت: وزیر خارجه سابق، پیش از این هم برجام را قابل احیا در اوایل سال 1400 می‌دانست که به‌ گفته او سنگ‌اندازی‌ها در این مسیر خلل ایجاد کرد. حتی در ماه‌های قبل، حسن روحانی هم گریزی به ماجرای برجام زده و صریحاً مجلس یازدهم را مقصر عدم احیای برجام دانسته بود؛ ادعاهایی که جملگی بر مقصر قلمدادکردن دیگران و سرپوش‌گذاشتن بر راهبرد شکست‌خورده روحانی، ظریف و همقطاران‌شان دلالت می‌کند و به همین جهت است که مجلس یازدهم و طرح مصوب آن به نام «قانون اقدام راهبردی برای لغو تحریم‌ها» آماج حملات برجامیون قرار می‌گیرد.
مدافعان این توافق شکست‌خورده، می‌خواهند به سرانجام نرسیدن برجام را پای افراد و جریان‌های سیاسی مخالف خود بنویسند و بدین‌جهت، یک‌روز صحبت از کاسبان تحریم و دلواپسان می‌شود و روز دیگر، مجلس و قانون مصوب آن زیر ضرب می‌رود؛ قانونی که برجامیون، روایت وارونه‌ای از فحوای آن دارند و سعی می‌کنند تصویبش را در جهت سنگ‌اندازی برای احیای توافق هسته‌ای 2015 قلمداد کنند، در صورتی که واقعیت‌، تفاوت بسیاری با روایت مذکور دارد.
قانون مصوب مجلس در سال 99 به ‌نام «قانون اقدام راهبردی برای لغو تحریم‌ها»، خط‌پایانی بود بر دیپلماسی انفعالی و التماسی دولت قبل و همچنین بازی رذیلانه اروپایی‌ها با ایران. پس از خروج آمریکا از برجام در اردیبهشت‌ماه 97، اروپایی‌ها از پایبندی به تعهدات خود سخن گفته و با دادن وعده‌های سرخرمنی چون «اس‌پی‌وی» و «اینستکس» و انجام مبادلات تجاری با کشورمان در این کانال‌های مالی، دولتی‌ها را ترغیب به ماندن در برجام و انجام کامل تعهدات خود کردند. هرچند که دولت قبل بدون دریافت این وعده‌ها از سوی اروپا هم تحت هیچ شرایطی حاضر به خروج از برجام نبود، چون شاکله دولت اعتدال بر مبنای توافق با غرب شکل گرفته و پشت‌پا زدن به کلان‌ایده خود می‌توانست به قیمت نابودی دولت وقت تمام شود. اما به هر شکل اروپا توانست بدین‌شکل ایران را منفعل سازد و همچنین به‌راحتی از انجام تعهدات خود سر باز زده و مو‌به‌مو از تحریم‌های ایالات‌متحده علیه کشورمان پیروی کند. 
حتی گام‌های برداشته‌شده ایران از اردیبهشت 98 به بعد هم نتوانست ذره‌ای غرب را برای احیای این توافق ترغیب کند اما این قانون «اقدام راهبردی» بود که توانست تا حد قابل‌توجهی، ابتکار عمل را از دست غرب گرفته و ایران را از حالت انفعالی خارج کند. طبق این قانون، غنی‌سازی اورانیوم به سطوح 20 و سپس 60درصدی رسید و همچنین موجب کاهش بازرسی‌های آژانس انرژی اتمی و توقف اجرای تعهدات فراپادمانی ایران شد و همین اقدامات مؤثر بود که موجب شد غرب در مذاکرات حالت جدی‌تری به‌ خود بگیرد. مجلس توانست دست دیپلمات‌های ایرانی را در مذاکرات پُر، و برای کشور تولید قدرت کند اما ظریف و روحانی و مجموعه طیف برجامیون، روایت وارونه‌ای از اقدام مجلس داشته و سعی دارند که آن را به ‌ستیزه‌جویی سیاسی تعبیر کنند.
برای مدافعان برجام، پذیرش و هضم این مسئله سخت است که نه مجلس، نه دلواپسان و نه موشک‌ها عامل نابودی برجام نبودند بلکه این توافق، ذاتاً نوزاد نارسی بود که مدت بسیار کوتاهی بعد از آغاز حیاتش رو به موت رفت و ذات این توافق بود که آن را به مرگ زودرس سوق داد. غرب به‌واسطه برجام توانست با امتیازات بسیار محدود- که پس از مدت کوتاهی این امتیازات را هم از ایران سلب کرد- برنامه و صنعت هسته‌ای کشور را به عقب رانده و متعاقباً به اهداف خود برسد و علاوه‌بر این، تحریم‌های هوشمند‌انه و جامع‌تری برای امتیازگیری از ایران در حوزه‌های دیگر وضع کند.
اینستاگرام
سلام، اگر قوه قضاییه به قوانین عمل کند و از هرگونه ملاحظات سیاسی و مصونیت قضایی بر حذر باشد یقین داریم دعواهای سیاسی که ناشی از قصور و کوتاهی در تشکیل دادگاه صالح بوده همواره موجب مشکلات بزرگ و تحمیل انواع خسارات در کشور شده حذف خواهند شد.
متاسفانه جناح های سیاسی که به فرامین رهبر معظم انقلاب توجه لازم نداشتند همیشه در عملکرد دچار خسران بزرگ شدند مثال مواردی که دولت قبل مدعی است که شکست برجام بدلیل مصوبه مجلس انقلابی بوده و چنانچه آن مصوبه وجود نداشت شکست نخورده بودند در حالیکه همگان بخوبی میدانند قبل از تصویب آن قانون برجام شکست خورده بود چون علیرغم امتیازاتی که به دشمن داده شد هیچگونه امتیازی نگرفتند و یکطرفه برجام را پاره کردند بنابراین اینگونه دفاع از عملکردی که بقول خودشان هیچ دستاوردی نداشته و موجب نابودی راکتور یکصد میلیارد دلاری و سانتریفیوژهای فعال و کاهش درصد غنی سازی گردیده توجیهی ندارد.
چنانچه هر دولتی بعلت قصور و کوتاهی که موجب خسارات هنگفت گردیده در دادگاه صالح محاکمه و تعیین تکلیف شود هرگز اینگونه دعواهای جناحی وجود نخواهد داشت زیرا عیلرغم تحمیل خسارات هنگفت با ورود به دعواهای سیاسی خسارات مازاد بر خسارات کوتاهی و قصور نیز به کشور تحمیل کردند که ناشی از قصور و کوتاهی قوه قضاییه ایجاد شده است.
در انتهای هر نوع تحلیل با نتایجی مواجه هستیم که ناشی از بی توجهی به فرامین رهبر معظم انقلاب بوده لذا در هر دعوای جناحی که اغلب برای شکست عملکرد دولتهایی ایجاد شده که به فرامین رهبر معظم انقلاب بی توجهی کردند هیچگونه بهانه ای برای عدم اطلاع از عاقبت کار ندارند زیرا رهبر معظم انقلاب در عالیترین راهبرد حکومت فرمود: هزینه سازش از مقاومت بیشتر است بنابراین اکنون شاهد هستیم هزینه مادی سازش در برجام بسیار هنگفت بود که دولت و مجلس انقلابی با اصلاح عملکرد و توجه به فرامین رهبر معظم انقلاب توانستند هزینه های سازش را جبران کنند اما هزینه های معنوی که داغ هایی بزرگ بر قلوب مسلمانان و آزادگان جهان گذاشتند که نوابغ بی نظیر همچون سردار شهید سلیمانی و فخری زاده و سایر شهیدان عالی مقام که در راه مقاومت به ملکوت اعلا پیوستند به علت سیاست های صددرصد غلط سازش اتفاق افتاده است.
نظری بگذارید
نام خود را وارد نمایید
متن نظر را وارد نمایید
مقدار صحیح است
مقدار صحیح وارد کنید
بدون ویرایش از شما
آخرین اخبار
تبلیغ کانال فاش در ایتابنر بیمه دیفتح‌الفتوحصندوق همیاریخبرنگار افتخاری فاش نیوز شویدمشاوره و مشاوره تغذیه ویژه ایثارگرانسایت جمعیت جانبازان انقلاب اسلامیانتشارات حدیث قلماساسنامه انجمن جانبازان نخاعیlogo-samandehi