شناسه خبر : 33853
یکشنبه 30 فروردين 1394 , 12:29
اشتراک گذاری در :
عکس روز

افسانه تا واقعیت

گروه جهاد و حماسه: مراسم رونمایی از کتاب «ننه علی، مادر تمام شهیدان» با حضور عباس بابازاده، قائم مقام شهردار منطقه ۱۹ و محمد غفوری، رئیس بنیاد شهید منطقه ۱۹ در سالن اجتماعات فرهنگسرای مهر برگزار شد.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، به نقل از کوله بار، در این مراسم که همزمان با هفته گرامیداشت مقام زن و با حضور علاقه‌مندان به کتاب و کتابخوانی برگزار شد، از 5 بانوی نمونه و موفق منطقه 19 نیز تقدیر به عمل آمد.
سعید رنجبریان، مدیر فرهنگی هنری منطقه 19 و رئیس فرهنگسرای مهر در مراسم رونمایی از کتاب «ننه علی، مادر تمام شهیدان» با بیان اینکه ننه علی تنها مادر شهیدی است که در مزار شهدای بهشت زهرا(س) و کنار فرزندش آرمیده است، گفت: بانوی مکرمه ننه فتح‌اللهی معروف به ننه علی، اسوه ایثار، شکیبایی و مهر مادری بود که اراده پولادین و لطافت قلب سرشار از ایمانش او را به نمادی از مادران غیور ایرانی تبدیل کرد. او ننه علی را تصویر درخشانی از اوج وفاداری به آرمان‌های بلند شهدای انقلاب اسلامی دانست که با عشق و شوق مادرانه در هم آمیخته شد و به نمادی از مادر انقلابی در دنیای معاصر تبدیل شد.
رئیس فرهنگسرای مهر «ننه علی» را همچو الماسی درخشان در دل شب‌های تار دانست و اظهار کرد: او اسوه ایمان، صبر، انتظار و اهل دل بود و سال‌ها بدون خستگی در کلبه نورانی‌اش، وفاداری خود را به انقلاب اسلامی و فرزند شهیدش نشان داد.
مدیر فرهنگی هنری منطقه 19 با بیان اینکه مسئولان شهرداری منطقه 19 شهر تهران برای زنده نگه داشتن یاد و خاطره مرحوم ننه فتح‌اللهی کوچه و میدانی به احترام وی در شهرک بستان نامگذاری کرده‌اند، افزود: مردم منطقه 19 احترام خاصی برای خانواده ننه فتح‌اللهی قائل هستند و همین موضوع باعث استقبال گسترده مردم از مراسم رونمایی کتاب «ننه علی، مادر تمام شهیدان» شد.
سعید رنجبریان در بخشی از صحبت‌های خود به اجرای برنامه‌های متنوع فرهنگی، هنری توسط مدیریت فرهنگی هنری منطقه 19 در سال جدید اشاره و تاکید کرد که در این برنامه‌ها، حضور و مشارکت مردم از اهمیت بسیاری برخوردار است.
رئیس فرهنگسرای مهر، گسترش فعالیت‌های فرهنگی و هنری در سطح منطقه 19 را با توجه به نیازسنجی‌های صورت گرفته خانه به خانه و مردمی دانست. وی به لزوم مشارکت مردمی در اجرای بهتر، هدفمند و کاربردی شدن برنامه‌ها تاکید کرد.
«ننه علی» مادر تمام شهیدان است
الناز عباسیان که روایتگر ناگفته‌های زندگی مادر شهید قربانعلی رخشانی مهماندوست از زبان دختر و نوه‌اش است، در این مراسم گفت: «ننه علی» یکی از مادرانی است که با پدید آمدن شرایط خاص در زندگی‌اش، جلوه‌هایی از روح عالی و عاطفه مادرانه را نمایان کرد که تحسین همگان را برانگیخت. کاری که ننه علی انجام داد، بیشتر شبیه افسانه و رؤیا بود تا واقعیت اجتماعی.
وی در مراسم رونمایی کتاب «ننه علی، مادر تمام شهیدان» اظهار کرد: «ننه علی» به حق، مادر همه ما و شهیدان و اسوه صبر و ایستادگی است. ننه فتح‌اللهی مرودشت، معروف به ننه‌علی، 19 سال شبانه‌روز در اتاقک کوچک با دیوارهای فلزی که کنار مزار فرزندش ساخته بود، زندگی کرد و اواخر عمرش در عزلت و تنهایی به دور از لنز دوربین ها و نگاه های متعجب رهگذران بهشت زهرا، در خانه دخترش دار فانی را در 90 سالگی وداع گفت.
الناز عباسیان که این کتاب را در 12 روایت، اشعار و نوشته هایی در وصف و رثای «ننه علی» و آلبوم تصاویر ننه علی و فرزندش منتشر کرده است، گفت: قربانعلی رخشانی مهماندوست عضو اصلی شاخه های مبارزه با ساوات و رژیم شاهنشاهی بوده و در روزی که ماموریت انتقال بخشی از اعلامیه های حضرت امام (ره) به اهواز را داشت، دستگیر شد و به دلیل شکنجه زیاد به شهادت رسید و در همانجا به خاک سپرده شد.
به گفته عباسیان، دلبستگی بسیار مادر به فرزند سبب شد تا کسی نتواند خبر شهادتش را به وی بدهد، اما وقتی مادر از شهادت فرزندش مطلع شد، ساک کوچکی جمع کرد و راهی اهواز شد. پیکر قربانعلی را در گورستان اموات غریبه اهواز دفن کرده بودند، او قبر بی‌نام و نشان فرزندش را به آغوش کشید و از همان لحظه پاگیر قبر قربانعلی شد و هر چند که دخترش بارها برای برگرداندن او به خانه به سراغش رفت، اما او حاضر به بازگشتن نشد.
وی علت روحیه انقلابی شهید قربانعلی رخشانی مهماندوست را نحوه تربیت مادرش دانست و گفت: قربانعلی در محیط خانه و زیرسایه ننه علی با انقلاب و اهداف متعالی امام خمینی(ره) آشنا شد، مادری که با چنگ و دندان فرزندان خود را بزرگ کرده و به آن‌ها آموخته بود تا به دنبال رزق و روزی حلال باشند و از آزار و اذیت دیگران خودداری کنند.
راویتگر کتاب «ننه علی مادر تمام شهیدان» درباره نبش قبر و انتقال شهید قربانعلی رخشانی مهماندوست به بهشت زهرا(س) تهران توضیح داد: پس از پیروزی انقلاب اسلامی و ایراد سخنرانی تاریخی امام خمینی(ره) در بهشت زهرا، سبب شد تا توجه همگان به ویژه مسئولان به شهدای انقلابی معطوف شود، تا اینکه مقدمات کار برای انتقال پیکر شهید به تهران به دستور رهبر انقلاب و با حکم امام جمعه اهواز فراهم شد. نبش قبر صورت گرفت و انتقال شهید به تهران انجام شد و این مقدمه‌ای بر 19 سال سکونت او در کنار مزار فرزندش و یاسین‌خوانی او برای روح شهدا بود.
وی ادامه داد: ننه‌علی نشان داد که مادر بودن یعنی چه؛ نشان داد که اوج مهر و عطوفت مهربانانه تا کجاست. او تا پایان عمر که دیگر چشمانش کم‌سو شده و قدرت تکلم نداشت و دچار فراموشی شده بود، قربانعلی را فراموش نکرد و به عکسش چشم دوخته بود. او تنها مادری است که پس از فوت در کنار شهدا و مزار پسرش به خاک سپرده شده است.
شایان ذکر است، مادر شهید قربانعلی رخشانی مهماندوست از شهدای انقلاب اسلامی که به ننه‌علی شهره شد، نزدیک به دو دهه کنار مزار فرزند شهیدش زیست و به خانه بازنگشت. به گفته راوی داستان زندگی ننه‌علی، وی روایتگر عاطفه‌ای بود که جز در آغوش مادرانه نمی‌توان بدان دست یافت.
در مراسم رونمایی از کتاب «ننه علی، مادر تمام شهیدان» که به همت کتابخانه تلاش در سالن اجتماعات فرهنگسرای مهر برگزار شد، گروه تواشیح اجرای هنری کردند و از 5 مادر نمونه منطقه تقدیر شد.

اینستاگرام
نظری بگذارید
نام خود را وارد نمایید
متن نظر را وارد نمایید
مقدار صحیح است
مقدار صحیح وارد کنید
بدون ویرایش از شما
آخرین اخبار
تبلیغ کانال فاش در ایتابنر بیمه دیفتح‌الفتوحصندوق همیاریخبرنگار افتخاری فاش نیوز شویدمشاوره و مشاوره تغذیه ویژه ایثارگرانسایت جمعیت جانبازان انقلاب اسلامیانتشارات حدیث قلماساسنامه انجمن جانبازان نخاعیlogo-samandehi