شناسه خبر : 60547
چهارشنبه 17 مرداد 1397 , 16:29
اشتراک گذاری در :
عکس روز

از جهاد علمی تا جهاد عملی

همان‌طور که می‌دانیم منابع مالی و انسانی دولت برای رسیدگی به محرومیت‌زدایی در کشور کافی نیست و همواره دولت‌های مختلف نشان داده‌اند که با وجود همه برنامه‌ریزی‌ها و اختصاص اعتبارات نمی‌توانند پاسخ‌گوی بخش عمده‌ای از مشکلات مردم در مناطق مختلف باشند.

ایران یک کشور وسیع و با تنوع آب و هوایی است و هیچ نقطه‌ای از این سرزمین را نمی‌توانی بیابی که پای انسان به آنجا باز نشده باشد، برخی مناطق روستایی در نقاط بسیار سخت‌گذر قرار دارند که ساکنان آن از امکانات اولیه رفاهی و بهداشتی برخوردار نیستند.

در چنین شرایطی لازم بود که گروه‌های جهادی تشکیل شوند و در بخش‌های مختلف به سراغ این مناطق بروند تا هم لبخند رضایت بر چهره مردمان آسیب‌دیده از تقدیر روزگار بنشانند و هم یاریگر واقعی دولت در رسیدگی به نقاط محروم و کمتربرخوردار باشند.

رئیس سازمان بسیج سازندگی مازندران می‌گوید: محرومیت‌زدایی یک سنت حسنه است که روز به روز بر عمق و برکات آن افزوده می‌شود.

* فعالیت 700 گروه جهادی در مازندران

سرهنگ پاسدار غلامرضا شریعتی با اشاره به فعالیت 700 گروه جهادی مازندران که در نقاط مختلف استان به یاری محرومان شتافته‌اند، تصریح می‌کند؛ که ابتدا نیازمندی‌های مناطق محروم شناسایی و بررسی می‌شود و پس از آن براساس نیاز هر منطقه، نیروهای انسانی مجرب اعم از خواهر و برادر به این روستاها یا حاشیه شهرها اعزام می‌شوند.

وی البته به نقش خیران در رفع محرومیت‌ها اشاره کرد و این را هم گفت که در دو سال گذشته بیش از 7.5 میلیارد تومان از سوی خیران جهت ساخت مسکن محرومان در اختیار جهاد سازندگی قرار گرفته است.

* فعالیت‌های «جهادیون» در مناطق محروم سه‌هزار تنکابن

در بین گروه‌های جهادی شاید یکی از زیباترین جلوه‌های خدمت‌رسانی بی‌منت را باید در حضور دانشجویانی ببینیم که ره‌توشه همت را برداشته‌اند و بی‌خیال همه تعلقات و تمایلات دل به دریای احسان زدند تا شاهد لبخندی بر لبان هموطنان خود باشند.

از آنجا که در سال‎جاری رسیدگی به نقاط محروم پشتکوه ساری، سه‌هزار تنکابن و دهستان شهدای بهشهر در اولویت قرار گرفته است، از این‌رو به سراغ یکی از گروه‌های جهادی در مناطق نام‌برده رفتیم.

این گروه با نام «جهادیون» متشکل از 40 دانشجوی جهادگر(20 خواهر و 20 برادر) از شهرستان محمودآباد به‌مدت 10 روز در روستاهای «سِرن»، «درجان» و «شهرستانک» بخش سه‌هزار تنکابن در حوزه عمرانی، بهداشتی، فرهنگی و آموزشی مستقر بودند.

مسؤول بسیج دانشجویی دانشگاه‌های محمودآباد در این باره به فارس می‌گوید: این روستاها فاقد امکانات رفاهی و حداقلی برای زندگی بودند؛ آنها راه دسترسی مناسب(آسفالته) نداشتند، سیستم آبرسانی و بهره‌مندی از آب لوله‌کشی مناسب نبود، در فصل سرما به‌دلیل نبود امکانات گرمایشی و سوخت پاک(گاز) و اینکه روستای آنها در ارتفاع 3 هزار متری از سطح دریا قرار دارد، مشکلاتی داشتند، این روستاها فاقد خط تلفن ثابت بوده و خبری از اینترنت هم نبود، به‌دلیل عدم نصب دکل مخابراتی مشکلاتی در تلفن همراه وجود داشت، تلویزیون نیز خوب آنتن نمی‌داد و خبری از شبکه‌های تلویزیونی نبود.

محمدجواد ذبیح‌نژاد اعلام می‌دارد که پروژه آب‌رسانی به این مناطق توسط گروه جهادی جهادیون پذیرفته شد و علاوه بر آن پروژه غسالخانه در روستای شهرستانک تکمیل شد، زیرسازی و حفر کانال برای جاگذاری لوله آب و تکمیل آبرسانی به روستاهای شهرستانک و درجان صورت گرفت، نظافت و پاکسازی در هر سه روستا نیز انجام شد.

وی ادامه می‌دهد که فعالیت‎های انجام‌شده تنها در حوزه عمرانی نبوده و کلاس‌های رزمی، دفاع شخصی و ورزشی(فوتبال و والیبال) در مسجد روستای شهرستانک توسط برادران جهادگر برای جوانان و نوجوانان این روستاها برگزار شد، جشن میلاد امام رضا(ع) و همچنین برگزاری کلاس‌های آموزشی(ورزش، قرآن، بهداشت، نقاشی، زبان انگلیسی و احکام) ویژه کودکان نیز توسط گروه خواهران انجام شد.

 

این جهادگر می‌گوید: کلاس‌های آموزشی مشاوره نیز در امام‌زاده سیدعبدالوهاب روستای شهرستانک توسط دانشجویان رشته روانشناسی که در اکیپ جهادی حضور داشتند، برگزار شد.

* برکات اردوهای جهادی در سه بخش قابل بررسی است

مسوول بسیج دانشجویی دانشگاه‌های محمودآباد در بخش دیگری از سخنان خود حرکت‌های جهادی را مجموعه‌ای از فعالیت‌های خودجوش نام می‌برد که توسط دانشجویان، طلاب حوزه‌های علمیه و دانش‌آموزان و سایر جوانان داوطلب در مناطق محروم کشور برگزار می‌شود و براساس ظرفیت‌ها و توانایی‌های موجود در بین شرکت‌کنندگان، انواع خدمات ازجمله انجام پروژه‌های عمرانی مورد نیاز منطقه، خدمات کشاورزی، پزشکی ـ درمانی و آموزشی ـ تحصیلی در کنار فعالیت‌های فرهنگی در آنها ارائه می‌شود.

ذبیح‌نژاد با بیان اینکه حرکت‌های جهادی صرفاً یک کار عمرانی یا فرهنگی یا اردوی خودسازی نیست، آن را مجموعه جامعی می‌داند که آثار و برکات آن در سه حوزه مردم و اهالی مناطق محروم، عوامل شرکت‌کنندگان در اردوی جهادی و مسؤولان و مدیران منطقه‌ای قابل بررسی است.

وی می‌گوید: کلمات قادر نیستند این آثار و برکات را با همه ابعاد و گستردگی بیان کنند، برای درک این موضوع باید به اردوی جهادی رفت و این آثار و برکات را دید و حس کرد.

 

* برکات اردوهای جهادی برای مردم منطقه

این جهادگر از آثار و برکات اردوهای جهادی برای منطقه و اهالی آن گفت که ازجمله می‌توان به تقویت امید به زندگی و ایجاد انگیزه برای حضور در جوامع روستایی و مناطق محروم، موفقیت در رفع ریشه بسیاری از محرومیت‌ها به‌ویژه فقر فرهنگی، ترویج روحیه نشاط و کار، ایجاد باور در اهالی این مناطق نسبت به توانایی‌های بومی برای حل مسائل و مشکلات و رفع فقر مادی از چهره منطقه و حرکت به سمت عمران و آبادانی مناطق محروم اشاره داشت.

 

* برکات اردوهای جهادی برای جهادگران

مسوول بسیج دانشجویی دانشگاه‌های محمودآباد همچنین به سراغ آثار و برکات اردوهای جهادی برای شرکت‌کنندگان در این حرکت‌ها رفت و اظهار می‌دارد که بهره‌مندی از فضای معنوی کم‌نظیر این سفرها و حرکت به سمت خودسازی، چشیدن طعم محرومیت و فقر از نزدیک و ثبت صحنه‌های محرومیت در اذهان دانشجویانی که روزی مسوولیتی در این کشور را برعهده خواهند گرفت، احیای ارزش‌های دینی و انقلابی و تداعی خالصانه صحنه‌هایی چون دفاع مقدس و جهت‌گیری فعالیت‌های علمی و فوق‌برنامه جوانان در راستای خدمت به مردم از جمله این آثار است.

* برکات اردوهای جهادی برای مسؤولان

وی درباره آثار و برکات اردوهای جهادی برای مسؤولان و مدیران کشور معتقد است که در درجه اول دلگرمی به کار و ایجاد انگیزه برای خدمت به مردم با مشاهده ایثار و کار خالصانه جوانان آن‌هم بی‌هیچ مواجبی را باید عنوان کرد.

 

ذبیح‌زاده می‌گوید: پاسخ‌گویی در برابر کم‌کاری‌های احتمالی و اهمال در تکالیف و وظایف، و اصلاح عملکردها، شناخت بهتر مشکلات و معضلات منطقه و استفاده از مشاوره و تجربه جوانان در رفع معضلات از دیگر تأثیرات اردوهای جهادی بر مدیران است.

به گزارش فارس، اردوهای جهادی تنها در این بخش‌ها خلاصه نمی‌شود؛ اکنون فعالیت‌های جهادی در سراسر کشور عمق و اهمیت بیشتری یافته است و از آنجا که این گروه‌ها از بدنه خود مردم هستند و کار بی‌منت انجام داده و هیچ هدف سیاسی پشت آن نیست؛ لذا جوامع محلی ارتباط بهتری با آنها برقرار کرده و به‌نوعی می‌توان گفت که این گروه‌ها هیچ سختی و فعالیت فرمایشی را بر اهالی مناطق آسیب‌دیده تحمیل نمی‌کنند.

فعالیت‌های جهادگران در بخش‌های کشاورزی و صنایع تبدیلی مرتبط با بخش کشاورزی نیز حائز اهمیت است تا اندازه‌ای که 3 هزار کارگاه شغلی در این زمینه هدف‌گذاری شده است تا به پشتوانه حرکت‌های جهادی تخصصی، در راستای اقتصاد مقاومتی گامی اساسی برداشته شود.

 

* مسؤولان به فعالیت‌های جهادگران باور داشته باشند

یکی از موارد مهم جهت تقویت فعالیت‌های سازمان‌یافته و جهادی این است که مسؤولان نیز به جوانان جهادگر اعتماد و باور داشته باشند، جوانانی که آینده‌سازان کشور هستند و پست‌های مدیریتی متعلق به آنها خواهد بود، آنها خود را فارغ‌التحصیل جهاد علمی و دانشجوی جهاد عملی می‌دانند.

این جوانان سختکوش بی‌ریا و بی‌توقع آمده‌اند، آستین‌های همت را بالا زده‌اند و برای خدمت بی‌منت آماده‌اند، آمده‌اند تا تخصص خود را کاربردی کنند، مسؤولان باید دست آنها را به‌گرمی بفشارند و بدانند آینده ایران از آن جوانانی است که به پشت میز نشینی «نه» می‌گویند، تخصص خود را کاربردی کرده‌اند و مدیران میدانی و متخصص هستند.

گزارش از آزاده بابانژاد

منبع: فارس
اینستاگرام
سلام ، تابستان سال 58 پس از صدور فرمان امام راحل (ره) برای تشکیل جهاد سازندگی به روستاهای محروم قروه درجزین همدان اعزام شدیم. با توجه به تحصیل در رشته عمران و علاقه مندی در این رشته مشغول احداث حمام روستا شدیم. شوق و ذوق و خوشحالی عجیبی که برای اولین مرتبه تجربه کردیم در نظر خودمان و اهالی روستا هنگام همکاری در احداث حمام با وجود تاولهای دستها و لباسهای خاکی و کفشهای گلی زیر آفتاب و گرمای تابستان در کلمات قابل بیان نیست.
مسئولان جهاد سازندگی همدان بعنوان مدیران گروههای جهادی حضور داشتند که میتوان از شهید جواد بریری یاد کنیم که در دوران دفاع مقدس در منطقه کردستان به دست اشرار کومله همچون مولا حضرت سیدالشهدا(ع) در لیست شهیدان بی سر ثبت شد.
گروههای مختلفی برای جهاد به روستا آمدند از جمله گروه کشاورزی برای آموزش و سم پاشی و همکاری برای درو محصولات و اینگونه موارد شرکت داشتند. آن روزها منافقین نیز در اردوها شرکت داشتند اما خبرهای متاثر کننده آتش زدن گندمهای آماده برداشت که منافقین اولین مظنون ها بودند زیرا آن موقع دشمنی با اسلام و مسلمین هنوز بطور کامل آشکار و شناسایی نشده بودند لیکن آنها فقط برای شستشوی مغزی جوانان در اردو حضور داشتند و در هیچیک از فعالیتهای جهادی شرکت نداشتند آنها حتی اهل نماز و دعا نبودند لهذا منافقین بشدت مورد غضب و انتقاد اهالی روستا و نوجوانان و جوانان جهادگر بودند شبها در مدرسه روستا سکونت داشتیم از نزدیک شاهد رفتار زننده و زشت و تبلیغ ماتریالسیت منافقین بسختی قابل تحمل بود و همیشه به مدیران جهاد شکایت داشتیم که اینها اهل خدمت به مردم نیستند و اهداف دیگری را دنبال میکنند برای چه بین ما حضور دارند زیرا آنها باعث ناراحتی و افت روحیه جوانان جهادگر بودند؟
نیمه شهریور پس از خبر رحلت آیت الله طالقانی برای شرکت در مراسم سوگواری به همدان بازگشتیم و پس از بازگشایی مدارس دوره جهاد سه ماهه تابستان تمام شد. به این ترتیب برگی از افتخار خدمت به محرومین در پرونده اطاعت از امر ولایت بجا گذاشتیم که هنوز خاطرات بی نظیر از شادی و خوشحالی وصف ناپذیر آن دوران همچنان محرک و مشوق ادامه حضور و خدمت در مناطق محروم شده است تا تجربه آن لذت شادی و خوشحالی عجیب را تکرار و احساس کنیم چون این تجربیات و احساسات آسمانی که فقط در خدمت به محرومین پدیدار میشود جزو بهترین خاطرات و روزهای عمرمان محسوب میشود. الحمد الله رب العالمین
نظری بگذارید
نام خود را وارد نمایید
متن نظر را وارد نمایید
مقدار صحیح است
مقدار صحیح وارد کنید
بدون ویرایش از شما
آخرین اخبار
تبلیغ کانال فاش در ایتابنر بیمه دیفتح‌الفتوحصندوق همیاریخبرنگار افتخاری فاش نیوز شویدمشاوره و مشاوره تغذیه ویژه ایثارگرانسایت جمعیت جانبازان انقلاب اسلامیانتشارات حدیث قلماساسنامه انجمن جانبازان نخاعیlogo-samandehi