شناسه خبر : 87209
پنجشنبه 18 آذر 1400 , 12:52
اشتراک گذاری در :
عکس روز

گفتگوی رئیس بنیاد با دانشجویان دانشگاه شاهد

دکتر سید امیرحسین قاضی‌زاده هاشمی با گرامیداشت یاد شهدای دانشجو و تبریک ۱۶ آذر به همه دانشجویان گفت: از گذشته تاکنون همیشه در روز دانشجو برای بازدید یا سخنرانی به دانشگاه‌های مختلف دعوت شده‌ام اما دانشگاه شاهد با دانشگاه‌های دیگر تفاوت دارد زیرا تمامی ارزش‌ها و مبانی این دانشگاه توسط حضرت امام خمینی (ره) شکل گرفته است.


وی با اشاره به اینکه روز ۱۶ آذر برای ایرانیان یادآور خاطرات تاریخی زیادی است، افزود: ۴۰ سال قبل کشور ما تحت سلطه حکومت سرکوب‌گرِ سلطنتی بود که مطالبه‌گری مردم ایران را نپذیرفت و مردم آن را سرنگون کردند. در طول زمان در ایران حکومت‌های زیادی وجود داشتند اما از طرف خود مردم یا با دخالت یک قوم حکومت‌ها تشکیل می‌شدند اما زمان پهلوی، این دولت با کمک کشورهای خارجی روی کار آمد و در مقابل خواست مردم ایستاد. در چنین فضایی جریان دانشجویی اعتراض می‌کند و یکی از نقاط آغاز پیروزی انقلاب اسلامی ایران می‌شود. در طول تاریخ ایران به دست تمام اقوام بوده اما در هیچ موقع از تاریخ، ایران به شکوه و پیشرفت زمان فعلی نبوده است.
معاون رئیس جمهور با بیان اینکه دانشگاه طراز انقلاب باید بر اساس بیانیه گام دوم انقلاب حرکت کند و در راه توسعه علمی کشور بکوشد، عنوان کرد: تربیت نیروی انسانی قوی، ایجاد فناوری‌های نوین برای خلق قدرت در عرصه‌های مختلف اقتصادی، فرهنگی، سیاسی و امنیتی، کادر سازی به معنای فیلسوف پروری از جمله اقدامات دانشگاه‌ها در گام دوم انقلاب باشد. دانشگاه طراز انقلابی محلی است که راهبری و سیاست‌گذاری اصلی نظام اسلامی ایران از آن می‌گذرد و هدف نهایی آن نیز ایجاد قدرت و ثروت ملی است.
وی با بیان اینکه در ایجاد تمدن اسلامی هنوز در ابتدای راه هستیم، افزود: آثار تمدن اسلامی نیز در تاریخ از قرن چهارم هجری به بعد آغاز شد درست در جایی که امام باقر (ع) و امام صادق (ع) علم را از حالت ترجمه خارج کردند و به پرورش نخبگان روی آوردند. هم‌اکنون که سرعت انتقال اطلاعات و داده‌ها بسیار بیشتر از هر زمان دیگر در تاریخ است باید دانشجویان و استادان ایرانی از آن در جهت تولید قدرت و ثروت برای کشور استفاده کنند.
وی با بیان اینکه ایجاد دانشگاه‌های قوی از لحاظ علمی امروز یکی از مؤلفه‌ها و راهبردهای اصلی کشورهای قدرتمند است، افزود: همانگونه که شاهد هستیم تمامی کشورهای توسعه یافته سرمایه‌گذاری اصلی خود را در دانشگاه‌ها انجام می‌دهند. تمامی قدرت‌های جهانی می‌دانند که تولید ثروت و قدرت فقط از طریق تولید علم و دانش می‌گذرد و در این راه باید به نخبه پروری و ایجاد زیرساخت‌های مناسب برای این کار روی آورد. اساتید و دانشجویان در وهله اول باید علوم مختلف را به خوبی بیاموزند و سپس با خلاقیت و نوآوری‌های خودشان اقدام به تولید علم بکنند.
معاون رئیس جمهور اظهار داشت: میزان شکوفایی علمی و توسعه کشور در طول 40 سال گذشته با تمامی توطئه‌ها و مشکلات مختلف داخلی و خارجی از تمامی دوره‌های تاریخی بالاتر است و باید همچنان قدرتمندتر از گذشته ادامه داشته باشد.
دکتر قاضی‌زاده هاشمی در ادامه این جلسه در پاسخ به سؤال دانشجویی در مورد دلیل قبول مسئولیت در بنیاد شهید و امور ایثارگران گفت: طبق فرموده رهبر معظم انقلاب در نظام‌ جمهوری اسلامی هیچ انسانی نباید به دنبال قبول مسئولیت باشد و مسئولیت نباید توسط خود شخص پذیرفته شود بلکه باید به او تکلیف شود. شخص حتی زمانی که مورد رجوع قرار گرفت باید به این علم برسد که صلاحیت انجام آن کار را دارد یا خیر. به عقیده من مسئله اصلی، نیاز است. چندین جای مختلف به من پیشنهاد شده بود اما چون بنیاد شهید و امور ایثارگران برای شهدا و ایثارگران بود بلافاصله مسئولیت را پذیرفتم زیرا این کار را مقدس‌ترین کار در انقلاب اسلامی می‌دانم.
رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران همچنین در پاسخ به سؤال یکی از دانشجویان درباره با دلایل انتخاب دکتر چلداوی سرپرست دانشگاه شاهد گفت: برای انتخاب آقای چلداوی تنها پیشنهاد دهنده بودم، شورای عالی انقلاب مؤلفه‌های خود را دارد اما قطعاً او واجد شرایط بوده که در این جایگاه نشسته است. برای انتخاب سرپرست دانشگاه شاهد به کسی نیاز داشتیم که انقلابی و یکی از چهره‌های علمی برجسته باشد. شخصی که بتواند تصمیمات درست بگیرد، کسی که سابقه مدیریت داشته باشد و بتواند کنترل چنین جایگاه مهمی را در دست بگیرد زیرا دانشگاه شاهد، تنها دانشگاه جامع دولتی است.
قاضی‌زاده همچنین با اشاره به تجمعی که روبه‌روی ساختمان بنیاد شهید و امور ایثارگران صورت گرفت، خاطرنشان کرد: از سال ۱۳۹۱ که قانون جامع خدمات رسانی به ایثارگران و ماده 38 آن تصویب شد تاکنون اقدامی در مورد معوقات جانبازان مشمول انجام نشده و همین موضوع باعث شد جانبازان اعتراض کنند البته بخشی از معوقات پرداخت شده و بخش دیگری از آن هنوز باقی مانده است.
رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران با اشاره به اینکه نبود اعتبارات دولتی و یک اشتباه محاسباتی در خصوص حقوق ایثارگران از جمله دلایل این تجمع بوده است گفت: ایثارگران به دنبال مطالبات صنفی که برخی در چهارچوب قانون است و برخی نیز فراتر از قانون است اجتماع کردند که البته در دو ۲ سال گذشته تاکنون سه هزار میلیارد تومان از مطالباتشان پرداخت شده است.
قاضی زاده هاشمی در این نشست صمیمی به دیگر سوالات دانشجویان در موضوعات مختلف پاسخ داد.
انتهای پیام/

منبع: ایثار
اینستاگرام
نظری بگذارید
نام خود را وارد نمایید
متن نظر را وارد نمایید
مقدار صحیح است
مقدار صحیح وارد کنید
بدون ویرایش از شما
آخرین اخبار
تبلیغ کانال فاش در ایتابنر بیمه دیفتح‌الفتوحصندوق همیاریخبرنگار افتخاری فاش نیوز شویدمشاوره و مشاوره تغذیه ویژه ایثارگرانسایت جمعیت جانبازان انقلاب اسلامیانتشارات حدیث قلماساسنامه انجمن جانبازان نخاعیlogo-samandehi