شناسه خبر : 89706
چهارشنبه 31 فروردين 1401 , 12:11
اشتراک گذاری در :
عکس روز

درد واقعی شما جدیت ایران در انتقام است

فعال اصلاح‌طلب با استناد به سؤال خبری خبرنگار رسانه آمریکایی از سخنگوی وزارت خارجه ایران نوشت: چنین خبری را باید از خبرنگار سی‌ان‌ان شنید؟
خبرنگار سی‌ان‌ان روز دوشنبه از سخنگوی وزارت خارجه ایران پرسیده بود «آیا ایران در قبال خروج سپاه از لیست FTO (تروریسم)، لیست عاملان ترور سردار سلیمانی را کنار می‌گذارد؟»
عباس عبدی صرفاً با استناد به این سؤال توییت زده «هنگامی که گفته می‌شود اطلاع‌رسانی درباره مذاکرات وین در حد صفر است، این هم نمونه‌اش که چنین خبری را باید از خبرنگار سی‌ان‌ان شنید».
شانتاژ این اصلاح‌طلب غربگرا در حالی است که سخنگوی وزارت خارجه به روشنی و صراحت، پاسخ متقنی به خبرنگار سی‌ان‌ان داد و تصریح کرد این اصل سیاست خارجی ایران است که همه عاملان و آمران و مشاوران این ترور بزدلانه باید به کیفر خود برسند و در پیشگاه عدالت آورده شوند.»
با توجه به پاسخ قاطع و صریح سخنگو، باید از عبدی پرسید که درباره کدام خبر خیالی، حرف می‌زند و تردیدافکنی می‌کند؟!
به نظر می‌رسد ناراحتی واقعی افراطیون از این است که دولت برخلاف گذشته حاضر نیست پشت سپاه پاسداران (به عنوان حافظ امنیت کشور) را خالی کند.
یادآور می‌شود عملیات روانی برخی مدعیان دروغین اعتدال و اصلاحات علیه سپاه پاسداران، از دلایل اصلی ترغیب دولت و کنگره آمریکا برای جرأت کردن و گنجاندن نام سپاه در فهرست سازمان‌های تروریستی بود. اخیراً هم یکی از اعضای نامتعادل کارگزاران مدعی شده بود آمریکا نباید سپاه پاسداران را از فهرست گروه‌های تروریستی حذف کند.
این فضاسازی‌ها درباره مذاکرات و تلاش برای تبدیل سپاه به تنها مسئله باقی مانده در مذاکرات در حالی است که طرف آمریکایی نه در زمینه لغو مؤثر و پایدار تحریم‌ها و نه درباره راستی‌آزمایی و ارائه تضمین معتبر صداقت و جدیت نشان نداده و مذاکرات را به بن‌بست کشانده است.

در مذاکرات وین 6 حتی برجام هم نادیده گرفته شد
ادعای «علی جنتی» برای دستاوردسازی خیالی در مذاکرات دوره ریاست روحانی در حالی است که در مذاکرات وین 6، حتی متن برجام هم نادیده گرفته شد.
روزنامه فرهیختگان با خیالبافی خواندن ادعای اخیر وزیر ارشاد اول دولت روحانی نوشت: دولت روحانی در برابر خروج آمریکا از برجام، در بن‌بست قرار گرفت و فقط نظاره‌گر بود.
دو سال پس از خروج آمریکا از برجام با پیروزی بایدن دموکرات بر ‌ترامپ جمهوری‌خواه بار دیگر مسئله مذاکرات هسته‌ای با هدف احیای برجام تبدیل به دغدغه نخست دولت روحانی شد. بر همین اساس فروردین‌ماه 1400 مذاکرات هسته‌ای میان ایران و نمایندگان کشورهای 4+1 در وین آغاز و تا پایان دولت روحانی 6 دور از آن برگزار شد.
در 6 دور نخست مذاکرات وین تاریخ در حال تکرار بود، همان سخنانی که چند سال قبل در جریان گفت وگوهای برجامی باعث می‌شـد موضع ایران در مذاکرات تضعیف شـود بار دیگر توسط حسن روحانی بیان می‌شد. به‌عنوان مثال در حالی که طرف غربی در جریان مذاکرات وین حاضر به عقب‌نشینی از زیاده خواهی‌های خود نشده بود و هیچ‌گونه تضمین عینی به ایران در زمینه رفع تحریم‌ها نداده بود، حسن روحانی به جای محکومیت طرف غربی به‌ اشخاص و نهادهای داخلی حمله می‌کرد و می‌گفت، «نمی‌دانم برجام چه نیشی به آنها زده است که نمی‌توانند آن را تحمل کنند.» روحانی مدعی بود اگر به عراقچی اختیارات لازم داده شود همین امروز توافق نهایی می‌شـود. او در حالی این ادعا را مطرح می‌کرد که در پایان مذاکرات وین ۶ تیم مذاکره‌کننده هســــته‌ای نه تنها نتوانسته بودند منافع حداقلی ایران از قرارداد برجام ۲۰۱۵ را احیا کنند، بلکه حاضر به پذیرش تعهدات فرابرجامی نیز شده بودند. در وین ۶ حتی متن برجام هم نادیده گرفته شد. فرآیند ۶ دور نخست مذاکرات هسته‌ای در وین بیش از آنکه تلاشی برای احقاق حق تضعیف‌شــده ملت ایران باشد در مواردی به‌نظر می‌رسید تلاشی است در راسـتـــای تامین منافع سیاسی دولت روحانی و اعتدال‌گرایان حامی وی. در زمانی که دولت روحانی به دلیل انباشـت حجم گسترده‌ای از ناکارآمدی‌ها به لحاظ سرمایه اجتماعی در بدترین شرایط ممکن قرار داشت، احیای برجام تنها گزینه پیش روی روحانی و حامیانش برای ‌ترمیم وجهه اجتماعی‌شان بود. به همین جهت تا آخرین لحظه دولت روحانی در تلاش بود قبل از پایان عمر کابینه دوازدهم توافق هسته‌ای حتی در صورتی که در آن منافع ایران به‌طور کامل و مطمئن درنظر گرفته نشده است، احیا شود. با توجه به زیاده‌خواهی‌های طرف غربی و همچنین موضع تضعیف شـده ایران نسبت به سال ۲۰۱۵ احیای برجام در مدت زمان اندک امکان‌پذیر نبود، مگر اینکه طرف ایرانی با نادیده گرفتن بخشی از حقوق مسلم خود حاضر به دادن امتیازات فرابرجامی به طرف غربی شود، درست مانند اتفاقی که در پایان دور ششم مذاکرات وین شاهد آن بودیم. در پایان دور ششم مذاکرات وین تیم عراقچی، نه تنها به دستاوردی در زمینه احیای توافق هسته‌ای دست پیدا نکرده بود، بلکه حتی با دادن تعهدات غیرمنطقی انتفاع ایران را از حداقلی به نام برجام به حداقل می‌رســـــاند، اما با وجود این در روزهای اخیر شاهد هستیم برخی چهره‌های نزدیک به دولت روحانی از عملکرد تیم قبلی نسبت به تیم مذاکره‌کننده فعلی دفاع می‌کنند و مدعی می‌شوند مطابق گزارش آخر ظریف به مجلس یازدهم، عراقچی در دور ششم مذاکرات وین توانسته بود آمریکایی‌ها را مجاب کند سپاه را از لیست سازمان‌های به اصطلاح ‌تروریستی خارج کند. این ادعا در حالی مطرح می‌شود که در دور ششم مذاکرات وین طرف ایرانی باز هم بدون هماهنگی با مقامات بالاتر پذیرفته بود در صورت احیای برجام، در آینده مذاکرات در زمینه مسائل منطقه‌ای نیز ادامه پیدا کند.
در جدیدترین تلاش دولتمردان دولت روحانی برای تداعی یک دستاورد ساختگی، علی جنتی ادعا کرده در 6 دور مذاکرات وین، تیم مذاکره‌کننده دولت روحانی توانسته بود موافقت آمریکا را برای حذف سپاه از فهرست گروه‌های ‌تروریستی جلب کند.
این گزاره به استناد گزارش ظریف، یک ادعای غیرواقعی است، چرا که خروج سپاه از فهرست گروه‌های ‌تروریستی به‌عنوان یکی از پرانتزهای باز مذاکرات وین در پیش‌نویس نهایی وین 6 نیز ذکر شده است.

اینستاگرام
نظری بگذارید
نام خود را وارد نمایید
متن نظر را وارد نمایید
مقدار صحیح است
مقدار صحیح وارد کنید
بدون ویرایش از شما
آخرین اخبار
تبلیغ کانال فاش در ایتابنر بیمه دیفتح‌الفتوحصندوق همیاریخبرنگار افتخاری فاش نیوز شویدمشاوره و مشاوره تغذیه ویژه ایثارگرانسایت جمعیت جانبازان انقلاب اسلامیانتشارات حدیث قلماساسنامه انجمن جانبازان نخاعیlogo-samandehi