شناسه خبر : 90339
شنبه 07 خرداد 1401 , 16:00
اشتراک گذاری در :
عکس روز

باز هم می توان «موقعیت» خلق کرد

نیروهای لشکر عاشورا می‌خواهند حمید را چون برادر فرمانده لشکر است به عقب بیاورند؛ اما مهدی می‌گوید که همه آن کسانی که در آنجا شهید شده‌اند برای من مانند حمید هستند. اگر می‌توانید پیکر همه شهدا...

فاش نیوز - چهلمین جشنواره فیلم فجرنمایشگر سه فیلم در ژانر «دفاع مقدس» بود. فیلم «۲۸۸۸» اثر کیوان علی‌محمدی روایتی سیاه از جنگ بود چرا که واقعیت های حماسی هشت سال دفاع مقدس را به تصویر نکشید و با جفایی این چنین، روح مخاطب را در مورد جنگ آزرده خاطر کرد. فیلم «دسته دختران» به کارگردانی منیر قیدی را می‌توان با اغماض فیلم جنگی نامید؛ چرا که قرابت چندانی با دفاع مقدس نداشت. اما در «موقعیت مهدی» شاهد اثری حقیقتاً دفاع مقدسی در جشنواره بودیم. این فیلم درباره زندگی شهید مهدی باکری ساخته شده و از دل یک سریال که در سیمافیلم تولید و بیرون کشیده شده بود زندگی سرداری را به تصویر کشید که در زمان خودش نه تنها الگوی جوانان باغیرت ایرانی بود بلکه امروز هم می تواند نمایشگرالگوی رشادت ورزی نسل جوان امروز باشد.

این اثر مقطع زندگی سال ۶۱ و ۶۲ مهدی باکری را روایت می کند. یعنی از ازدواج تا شهادت این قهرمان ملی به تصویر کشیده شده است. بجز مهدی تا حدودی زندگی حمید باکری نیز به تصویر درمی‌آید. حمید در فلسطین آموزش دیده و کاملا با سلاح، منطقه جنگی و... آشنایی دارد و و در مبارزات قبل از انقلاب هم سمپات مجاهدین خلق بوده است. مهدی اصرار دارد که از او در مبارزه و جنگ استفاده کند و از طرف دیگر، در پست‌های حساس لشکری نمی‌توان از بسیجیان بزرگواری که با ماموریت های سه ماهه و یا شش ماهه به جبهه اعزام میشوند استفاده کرد. لذا مهدی تاکید دارد که حمید عضو سپاه پاسداران شود و از او می‌خواهد به سپاه رفته و توبه نامه ای بنویسد. حمید قبول کرده و به سپاه می‌رود و فرمی را پر می‌کند و برمی‌گردد. او به جبهه اعزام شده و به هنگام عملیات خیبر، در جزایر مجنون و در جریان عملیات سرانجام شهید می‌شود.

نیروهای لشکر عاشورا می‌خواهند حمید را چون برادر فرمانده لشکر است به عقب بیاورند؛ اما مهدی می‌گوید که همه آن کسانی که در آنجا شهید شده‌اند برای من مانند حمید هستند. اگر می‌توانید پیکر همه شهدا را به عقب آورید پیکر حمید را نیز بیاورید؛ در غیر این صورت اجازه نمی‌دهم که پیکر حمید به عقب برگردد. این جملات طلایی تاثیر خود را بر روی مخاطب می‌گذارد و هر مخاطب فیلم را تا آخرین لحظه مبهوت و متفکر برجای خود می‌نشاند و او را بی‌قرار مشتاق پیگیری داستان فیلم، با خود همراه می‌کند تا با وقایع دهه ۶۰ همراه شود.

می‌توان گفت فیلم «موقعیت مهدی» آبروی جشنواره چهلم را خرید و به عنوان بهترین فیلم، سیمرغ بلورین جشنواره را دریافت کرد. هادی حجازی‌فر؛ کارگردان این فیلم که تا قبل از ساخت این اثر به بازیگری پرداخته بود، در اولین حضور خود به عنوان کارگردان؛ قدم محکم و قوی‌ای برداشت که بی‌تردید در آینده زندگی هنری او تعیین کننده خواهد بود.

پیش از این، حجازی‌فر با نیکی کریمی فیلم مشترکی را به نام «آتابای» ساخته بودند که گرایشات پان‌ترکیستی داشت اما در «موقعیت مهدی» تمام پیامدهای منفی ناشی از آن فیلم را جبران کرد و با خلق موقعیت مهدی اثری ماندگاری در تاریخ سینما به جای گذاشت که تا سال‌ها می‌تواند برای جوانان خاطره‌انگیز و درس‌آموز باشد.

این رخداد هنری نشان می‌دهد که فقط کارگردانان نیستند که فیلم می‌سازند؛ بلکه مدیران سینمایی هستند که می‌توانند فیلم خوب بسازند. مدیریت سیمافیلم ثابت کرد با هدایت مدیریتی خاص و نظارت کیفی شایسته، می‌توان اثرهنری ماندگار را خلق کرد که تحسین همگان و حتی منتقدین ناهمراه را برانگیزاند و نشان داد باز هم می‌توان «موقعیت»! خلق کرد.

وجیهه آزادگر

اینستاگرام
نظری بگذارید
نام خود را وارد نمایید
متن نظر را وارد نمایید
مقدار صحیح است
مقدار صحیح وارد کنید
بدون ویرایش از شما
آخرین اخبار
تبلیغ کانال فاش در ایتابنر بیمه دیفتح‌الفتوحصندوق همیاریخبرنگار افتخاری فاش نیوز شویدمشاوره و مشاوره تغذیه ویژه ایثارگرانسایت جمعیت جانبازان انقلاب اسلامیانتشارات حدیث قلماساسنامه انجمن جانبازان نخاعیlogo-samandehi