شناسه خبر : 95162
پنجشنبه 19 آبان 1401 , 09:52
اشتراک گذاری در :
عکس روز

کارشناس نظامی صهیونیست: در جنگ بعدی هزاران موشک بر سرمان خواهد بارید

کارشناسان داخلی در تل آویو نسبت به آینده رژیم صهیونیستی به‌دلیل محاصره موشکی از سوی نیروهای مقاومت منطقه ای هشدار داده‌اند و پیش‌بینی می‌کنند که هزاران موشک بر سر آنها در نبردهای آتی فرود خواهد آمد.
یکی از بزرگ‌ترین نگرانی‌ها و چالش‌های رژیم صهیونیستی نحوه مواجه و چگونگی مقابله با توان موشکی گروه‌های مقاومت در سراسر منطقه است. تل آویو این مسئله را به خوبی می داند که فقط موشک‌های داخل خاک ایران نیستند که موجودیتش را تهدید می کند، بلکه این رژیم با شبکه ای از توان موشکی گروه‌های مقاومت محاصره شده است. حتی خود مقامات تل آویو نیز به محاصره موشکی از سوی نیروهای مقاومت در منطقه اذعان دارند و سال گذشته، «نفتالی بنت»، نخست‌وزیر وقت رژیم صهیونیستی در سخنرانی در کنفرانس امنیتی دانشگاه ریشمن تاکید کرد که ایران در طول یک دهه گذشته با موشک و نیروهای خود که مجهز به موشک هستند، ما را محاصره کرده است و این موضوع برای ما آزاردهنده است و به ما صدمه می زند.
همین ترس صهیونیست‌ها از توان موشکی مقاومت در منطقه به تازگی از زبان «هلل بیتون روزن»، خبرنگار و کارشناس نظامی شبکه ۱۴ تلویزیون اسرائیل نیز اعلام شده و او در برنامه که به تحلیل سیاست‌های منطقه‌ای می‌پرداخت، گفت: «پشت درهای بسته دستگاه نظامی و امنیتی اسرائیل گفته می‌شود که ما در جنگ آینده، با هزاران موشک از مرزهای شمالی رو‌به‌رو خواهیم بود که تلفات زیادی را بر ما تحمیل خواهد کرد.» 
این کارشناس مطرح تل آویو به ترس و نگرانی مقامات این رژیم از نبرد و رویارویی با لبنان و روسیه اشاره کرد و گفت: «همه در ارتش اسرائیل می‌دانند که دشمن در کنار شلیک موشک برای دستیابی به یک دستاورد زمینی نیز تلاش خواهد کرد. مرزهای شمالی با سوریه و لبنان تهدیدی برای امنیت رژیم صهیونیستی است هرچند که از ۵۰ سال پیش با سوریه و از ۱۶ سال پیش هیچ جنگی با لبنان انجام نشده است.»
کارشناس نظامی شبکه ۱۴ تلویزیون رژیم صهیونیستی همچنین گفت: «در اسرائیل همه به خوبی می‌دانند که یک جرقه کوچک به شعله‌ور شدن تمام منطقه و جنگی که تاکنون مانند آن را ندیده ایم منجر خواهد شد.»
چرا تل آویو نگران است؟
نگرانی کارشناسان صهیونیستی از توان موشکی نیروهای مقاومت منطقه البته بی دلیل هم نیست، چون سامانه پدافندی این رژیم موسوم به گنبد آهنین تا کنون نشان داده که قادر به دفع و رهگیری ده‌ها موشک همزمان نیست و وقتی یک منطقه از فلسطین اشغالی هدف پرتاب ده‌ها موشک قرار می گیرد، تعداد کمی از این موشک‌ها توسط سامانه گنبد آهنین دفع و خنثی می شود. براساس گزارش‌ها، هر سامانه گنبد آهنین شامل یک رادار 
2084EL/M، یک مرکز کنترل و فرماندهی و سه لانچر است که هر لانچر توانایی حمل و شلیک 20 موشک «تمیر» را دارد و در مجموع 12 سامانه گنبد آهنین برای دفاع از آسمان سرزمین‌های اشغالی مورد استفاده قرار می‌گیرد. در واقع تعداد سامانه‌های موجود، توانایی پوشش تمامی سرزمین‌های اشغالی را نداشته و لذا در صورت بروز جنگ چند جبهه‌ای، این سامانه قادر به پاسخگویی در مقابل حملات راکتی و موشکی نبوده و دفاع هوایی ارتفاع پست اسرائیل به شدت آسیب پذیر خواهد بود.
همچنین این سامانه قادر به رهگیری موشک‌ها و راکت‌هایی که از فاصله کمتر از 4 کیلومتر شلیک می‌شوند را به دلیل نبودن زمان کافی برای کشف و رهگیری هدف ندارد و گسترش لانچرهای پرتاب موشک مقاومت در این فاصله یک تهدید جدی برای این سامانه محسوب می‌شود. از سوی دیگر سامانه گنبد آهنین اهدافی که دارای سرعت بالا بوده و زمان پرواز آنها کمتر از 28 ثانیه باشد را نیز نمی‌تواند رهگیری کند.
علاوه‌بر این سرجنگی موشک‌های تمیر مورد استفاده در این سامانه مجهز به فیوز مجاورتی است که بهترین شرایط آن برای انهدام هدف زمانی است که در فاصله یک متری هدف قرار بگیرد در غیر این‌صورت احتمال نفوذ ترکش‌های آن در بدنه هدف و انهدام آن کاهش می‌یابد. یکی از نقاط ضعف این سامانه، عدم توانایی مقابله با حجم انبوهی از شلیک‌هاست؛ موضوعی که گروه‌های مقاومت نیز به آن پی برده‌اند و یکی از دلایل شلیک راکت از سوی این گروه‌ها در حجم بالا نیز به همین دلیل است.
رئیس‌رژیم صهیونیستی هم نسبت به نتایج انتخابات هشدار داد!
 انتخابات پارلمانی اخیر رژیم صهیونیستی نیز مایه نگرانی و هراس بسیاری در داخل تل آویو شده و حتی خود صهیونیست‌ها نیز نگران وضعیت پس از انتخابات هستند. «اسحاق هرتزوگ»، رئیس‌رژیم صهیونیستی نیز با هشدار درباره تبعات نتایج انتخابات اخیر پارلمانی این رژیم، گفت وضعیت سیاسی در اسرائیل پیچیده شده است. اسحاق هرتزوگ در سخنرانی به مناسبت بیست و هفتمین سالگرد کشته شدن اسحاق رابین، نخست‌وزیر اسبق این رژیم گفت: «وضعیت پیچیده سیاسی در اسرائیل ما را با چالشی تاریخی مواجه می‌کند. نتایج انتخابات نشان داد که ما دو دسته شده‌ایم و مسئولیت از این پس بر عهده همه بازیگران سیاسی است مخصوصا کسانی که قدرت سیاسی بیشتری دارند.»
در واقع اگرچه نتانیاهو پس از انتخابات مامور تشکیل کابینه شده است، اما او دو راه بیشتر پیش روی خود ندارد. راه نخست این است که با متحدان افراطی خود کابینه را تشکیل دهد و آنها را در قدرت سهیم کند. راه دوم نیز این است که نتانیاهو با درک نگرانی‌ها درخصوص مشارکت افراطیها در کابینه، احزاب و گروه‌های میانه‌رو راستی را متقاعد به مشارکت در تشکیل کابینه کرده و افراطیها را در قدرت مشارکت ندهد، اما مشکل آنجاست که در همه چهار انتخابات گذشته، میانه‌روها حاضر به حضور در کابینه نتانیاهو نشدند.
همچنین به نظر می‌رسد حضور راست‌گرایان افراطی که سابقه چندان سیاسی ندارند را باید در کابینه آینده اسرائیل قطعی دانست. در واقع، نتانیاهو به واسطه طرد شدن توسط چهره‌های میانه‌رو، چاره‌ای جزء ائتلاف با راست افراطی ندارد و افراط گرایان به واسطه نقشی که برای نتانیاهو ایفا می‌کنند، خواهان سهم هستند. به همین دلیل نگرانی‌ها در اراضی اشغالی افزایش یافته است و شخصیت‌های متعددی در این خصوص هشدار دادند.
«زیپی لیونی»، وزیر خارجه اسبق نیز شرایط پس از انتخابات را مرگبار توصیف کرده است. آویگدور کهلانی، وزیر سابق امنیت داخلی رژیم صهیونیستی تاکید کرده بود: «از سرنوشت اسرائیل پس از یک نسل بیم دارد و مشکلات داخلی آن را نابود خواهد کرد.» یائیر لاپید، نخست‌وزیر موقت کنونی رژیم صهیونیستی هم گفت: «اسرائیل پس از گذشت تنها چند روز از انتخابات پارلمانی، دو دسته و دوباره عصبانی بازگشت». بنی گانتس، وزیر جنگ کنونی هم گفت: «اسرائیل به سمت تفرقه و افراط‌گرایی حرکت می‌کند.»
اینستاگرام
نظری بگذارید
نام خود را وارد نمایید
متن نظر را وارد نمایید
مقدار صحیح است
مقدار صحیح وارد کنید
بدون ویرایش از شما
آخرین اخبار
تبلیغ کانال فاش در ایتابنر بیمه دیفتح‌الفتوحصندوق همیاریخبرنگار افتخاری فاش نیوز شویدمشاوره و مشاوره تغذیه ویژه ایثارگرانسایت جمعیت جانبازان انقلاب اسلامیانتشارات حدیث قلماساسنامه انجمن جانبازان نخاعیlogo-samandehi