شناسه خبر : 21410
شنبه 08 تير 1392 , 14:52
اشتراک گذاری در :
عکس روز

حقوق بازماندگان جنگ

هوشیار سلطانی فر - چگونه است که اگر رزمنده ای در جبهه ها به هر گونه مرگ طبیعی از دنیا می رفت یا کارمند دولت اگر برای مأموریتش پای از خانه بیرون نهد و به هر شکلی کشته شود٬ شهید است اما جنگ زده ای که در دوران جنگ زدگی اش فوت کرد٬ شهید نیست؟!

چگونه است که امروز اگر دوچرخه کسی را خراش بیاندازند یا شیشه خانه اش را بشکنند یا پروازش دقایقی به تأخیر افتد٬ خسارتش را مطابق قانون می گیرد اما خسارات فوق سنگین ملکی و مالی و آوارگی چند ساله مهاجران جنگی اسنان های خوزستان٬ ایلام٬ کرمانشاه٬ آذربایجان غربی و کردستان جبران نشد؟!

(کشور کوچک کویت٬ با تشکیل کارگروهی نیرومند و به کار گیری وکلای پرتوان بین المللی و پیگیری بی وقفه در دیوان لاهه و دیگر سازمان های جهانی٬ خسارات و غرامت مردمش را تا دینار آخر از عراق بازستاند اما مسؤولان ما نه تنها چنین زحمتی به خود ندادند (چون مردم زیان دیدند !) بلکه به عراق خسارت هم می دهند!)

چگونه است که یک تاجر ایرانی عازم تجارت در عراق٬ اگر در بمب گذاری های آن جا کشته شود٬ شهید است اما یک ایرانی در کشور خویش اگر پای بر مین های بازمانده از زمان جنگ بگذارد و جانش را از دست بدهد٬ شهید نیست؟!

چگونه است که اندکی فشار٬ اضطراب٬ گرما٬ سرما یا سروصدا باعث می شود تا کارکنان برخی مشاغل مشمول قانون سختی کار و بازنشستگی پیش از موعد بشوند٬ اما حداقل ۱۰ سال آوارگی و بازماندگی (مالی و شغلی و تحصیلی) و فقر و زجر و گرسنگی و هزینه و زیان و عوارض جبران ناپذیر و از دست رفتن دار و ندار جنگ زدگان هرگز در هیچ کجا به حساب نیامد؟!

چگونه است که برخی روحانیان و طلاب اگر چه دارای مشاغل و مناصب متعدد و درآمدهای چند میلیونی باشند (که اغلب هستند)٬ باز هم حقوق (شهریه) آنان را از بودجه دولت می پردازند و از بودجه دولت در شهرک های مهدیه قم و... برایشان خانه می سازند؟ آنان چه خدمتی به مردم کرده اند که پولش را نگرفته یا منافعش را نبرده باشند؟ کدام خطر یا ضرر را به جان خریده اند؟ مگر رزمندگان و جنگ زدگان که برای این کشور و مردم متحمل زحمت و سختی شدند و بار جنگ را بر دوش کشیدند و خون دادند، کمترند؟!
تبلیغات کاندیداهای انتخابات ریاست جمهوری اخیر را به یاد آورید. کدام یک از ایشان کوچک ترین اشاره ای به حقوق پایمال شده ایثارگران و بازماندگان جنگ داشت؟ در حالی که همانان برای جلب آراء جویندگان آزادی حجاب٬ چه ایثاری به خرج دادند...

سپاه٬ به جای آن که پیگیر اجرای قوانین حمایتی ایثارگران باشد و برای بیمه رایگان و حقوق آنان بکوشد٬ بیمه تأمین اجتماعی رزمندگان را با سه درصد زیر نرخ آزاد برقرار می کند! آن هم در روزگاری که حتی بیمه زنان خانه دار در اولویت مجلس و دولت است.

بنیاد شهید و امور ایثارگران٬ لایحه حمایت از ایثارگران را به زمین فوتبال میان مجلس و مجمع تشخیص مصلحت انداخته و خودش را خلاص کرده است تا ...

مجلس، بار مالی قانون حمایت از رزمندگان معسر را نیز فراتر از توان مالی کشور می داند!!
تصویب لایحه حمایت ناچیز از ایثارگران را نگه داشته اید برای آخرت؟!

و... ناگهان انگار فقط رزمندگانند که در این خاک٬ زیادی اند!

مقصر کیست؟ ما که حق خودمان را جدی نگرفتیم یا آنان که مطالبات ما را به شوخی گرفته اند؟!
اگر صاحبان اصلی انقلاب و بازماندگان جنگ٬ حقوق خود را جدی پیگیری می کردند٬ برخی مسؤولان کشور هرگز فراموش نمی کردند که ثروت بادآورده خود را وامدار چه کسانی هستند. اگر ما به حق خودمان می رسیدیم٬ خزانه دولت آن چنان سرریز نمی شد که عده ای بی آن که کمترین زحمتی برای ایران و انقلاب و جنگ کشیده باشند٬ برای مازاد بودجه نقشه بکشند و  اختلاس کنند!

روزی با غریبه ای در راه٬ گفت و گو می کردم. گفت: دروغ گوتر و دوروتر و ترسوتر از شما ایثارگران پیدا نمی شود!چرایش را پرسیدم. گفت: ادعا دارید که روزگاری برای دفاع از آب و خاک و جان و مال و ناموس مردم جنگیدید اما الان... راست می گفت.
در هنگامه ای که کشاورزان اصفهانی با دست خالی به نبرد با برخی قدرت های استان برخاستند و آب سرقت شده را به زاینده رود بازگرداندند؛

در جامعه ای که دختران برای حقوقشان جانانه کوشیدند و به حقوقی چند برابر انتظارشان دست یافتند و فمینیسم بین المللی را شرمنده کردند؛

در روزگاری که هر وزارتخانه یا سازمان دولتی را بتکانی، دست کم یک سوم از کارکنانش مازادند و بیخودی حقوق می گیرند.
در زمانه ای که رسانه هایش برای چند درخت قطع شده٬ فریاد وامصیبتا سر می دهند و خبر یک دختر فراری را به اندازه جنگ جهانی دوم بزرگنمایی می کنند و افزایش نرخ گوجه فرنگی را تا چندین شماره پی می گیرند اما هیچ یک از آنان، جنگ زدگان ورزمندگان و زحمات چندساله و گرفتاری های امروزشان را نمی بیند!

در روزگاری که صداوسیما مشکلات سربازان و ستم دیدگان عراقی زمان صدام را به تصویر می کشد و معضلات رزمندگان و جنگ زدگان دردمند ایرانی...٬ در حالی که ابراهیم حاتمی کیا با امکانات محدودش پیامدهای بی توجهی به نیازهای رزمندگان (در فیلم آژانس شیشه ای) و فرجام بازماندگی های جنگ زدگان (در فیلم ارتفاع پست) را هشدار داد...

هوشیار سلطانی فر- مهمترین خواست ها:

۱- رزمندگان بسیجی و غیر بسیجی از نخستین روز اعزام یا حضور در جبهه ها٬ صرف نظر از آن که اکنون شاغل٬ بازنشسته یا بیکار باشند٬ باید از حقوق و مزایای حالت اشتغال به صورت مادام العمر برخوردار شوند و حقوق ایام ماسبق ایشان نیز بر پایه سال اجرای قانون (به روز) باید محاسبه و اعمال شود.

۲- همه رزمندگان بسیجی و غیر بسیجی٬ از تاریخ نخستین اعزام یا حضور در جبهه ها باید رایگان تحت پوشش بیمه تأمین اجتماعی قرار گیرند و این بیمه باید مادام العمر باشد و کل حق بیمه های پرداخت شده توسط ایشان از روز یادشده تا کنون٬ باز پس داده شود.

۳- درصورت فوت هر یک از جانبازان ورزمندگان٬افرادتحت تکفل وی باید از شرایط معادل شاهدبرخوردار شوند.

۴- همه جانبازان شیمیایی و اعصاب و روان یا جانبازانی که گرفتار نقصان مدارک (صورت سانحه و...) هستند و تکمیل پرونده آنان٬ معطل مانده است باید بدون کارشکنی و بهانه گیری و بی معطلی٬ تحت پوشش قرار گیرند.

۵- بابت جنگ زدگی رسمی (از روز آغاز مهاجرت تا پس از پایان جنگ و تاریخی که بازگشت مهاجران به شهرها٬ روستاها و مناطق جنگی رسماً بلامانع اعلام شد) باید به خانواده های جنگ زده٬ کمک هزینه مهاجرت اجباری معوق پرداخت شود.

۶- هر جنگ زده ای که در مدت رسمی مهاجرت اجباری٬ به هر علتی و در هر جایی فوت کرده باشد٬ بازماندگان وی باید از حقوق و مزایای معادل شاهد برخوردار شوند.

۷- هر یک از شهروندان جنگ زده که طی مدت رسمی جنگ زدگی٬ به هر علتی و در هر جایی دچار سانحه منجر به معلولیت (نقص عضو) یا بیماری مزمن (سرطان و...) شده باشد باید از حقوق و مزایای معادل جانباز برخوردار شود و در صورت فوت نیز بازماندگانش تحت پوشش معادل شاهد قرار گیرند.

۸- ساکنان فعلی مناطق جنگی سابق یا دیگر شهروندان به هر علتی دچار سانحه یا آلودگی (شیمیایی و...) ناشی از تماس با آثار جنگی برجای مانده (سازه ها٬ آلات٬ ادوات و مهمات) شوند٬ خود یا بازماندگان آنان باید از حقوق و مزایای معادل (شهید یا جانباز) برخوردار شوند.

۹- هر شهروند (نظامی یا غیر نظامی) که به هر علتی متأثر یا ناشی از جنگ (در مناطق جنگی یا غیر جنگی)٬ در زمان جنگ یا پس از آن فوت کرده یا ناپدید شده باشد٬ بازماندگانش باید از حقوق و مزایای معادل شاهد بهره مند شوند.

۱۰- هر رزمنده یا جنگ زده ای (متولدان مدت مهاجرت رسمی یا قبل از آن) در هر سنی و به هر علتی دچار ازکارافتادگی شود باید از حقوق و مزایای کامل (معادل جانبازی) بهره مند شود و در صورت فوت نیز خانواده اش از شرایط شاهد برخوردار شوند.

۱۱- مدت مهاجرت اجباری باید به سابقه بیمه یا خدمت جنگ زدگان افزوده شود و در صورتی که هر یک از آنان بازنشسته شده باشد٬ سهم بیمه پرداختی معادل آن مدت باید به وی باز پس داده شود.

۱۲- کل هزینه خریداری یک دست کامل لوازم خانگی (با نرخ های امروز٬ برابر با ۱۵ میلیون تومان) به عنوان غرامت جبرانی اثاث از دست رفته طی جنگ٬ باید به هر خانواده جنگ زده پرداخت شود.

۱۳-
هر گونه تجلیل از رزمندگان و جنگ زدگان٬ پیش از تحقق کامل مطالبات آنان٬ اغراض استحماری دارد.
۱۴- رزمندگان و جنگ زدگان باید از پرداخت هر گونه مالیات و عوارض معاف باشند.

۱۵- حداکثر خدمات و تسهیلاتی که تا کنون به هر یک از ایثارگران ارائه شده از این پس باید برای همه ایثارگران منظور شود.

۱۶- یک سوم از کل درآمدهای هیدروکربنی و دیگر منابع طبیعی هر استان باید به توسعه و عمران و شهروندان همان استان اختصاص یابد تا مهاجران جنگی ساکن استان های غیر برای بازگشت به زادگاه خویش ترغیب شوند و شرایط مناسب و در شأن آنان فراهم آید.

۱۷-
از بنیاد امور مهاجران جنگی (انحلال یافته) باید تحقیق و تفحص شود و ضمن رسیدگی به شکایات سابق و جدید جنگ زدگان از آن ستاد٬ در باره قصور و مفاسد اداری و مالی مسؤولان وقت ستاد٬ دادرسی قضایی به عمل آید.

۱۸- نیمی از فرصت های شغلی و تسهیلات دولتی و بانکی و مجوزهای استان های جنگی سابق باید به ایثارگران و جنگ زدگان و فرزندان آنان اختصاص یابد.

۱۹- به منظور برخورداری از امکانات٬ خدمات٬ معافیت و تخفیفات خاص٬ باید برای همه جنگ زدگان٬ کارت شناسایی ویژه (همچون کارت های منزلت یا ایثار) صادر شود.

۲۰- همه ایثارگران و جنگ زدگان شاغل در دستگاه های دولتی و بخش های وابسته٬ برای جبران مافات علمی باید از مرخصی باحقوق به منظور تحصیلات تکمیلی برخوردار شوند.

۲۱- جنگ زدگان و فرزندانشان برای جبران بازماندگی های تحصیلی باید بتوانند از خدمات مدارس ایثارگران و تسهیلات کنکور (سهمیه ورودی دانشگاه) استفاده کنند.

۲۲- برای رسیدگی به امور و حقوق جنگ زدگان و دیگر کسانی که پس از پایان جنگ دچار خسارات جانی و مالی ناشی از جنگ یا آثار آن شده اند باید بنیاد آسیب دیدگان جنگ تأسیس یا معاونتی با این مأموریت در بنیاد شهید و امور ایثارگران تشکیل شود.

۲۳- همه قوانین حمایتی ایثارگران که مصوب شده اما معطل هستند بدون بهانه باید فوری به اجرا درآیند.

۲۴- بنیاد شهید و امور ایثارگران باید به صورت هیأت امنایی اداره شود و امنای آن هر دو سال یک بار با رأی همه ایثارگران و خانواده های شاهد سراسر کشور یا نمایندگان آنان انتخاب و رییس بنیاد نیز با موافقت هیأت امنا تعیین و منصوب شود.

۲۵- به علت نارضایتی گسترده ایثارگران و گزارش های آنان مبنی بر وجود بی عدالتی و وقوع تخلفات مالی و مفاسد اداری (اختلاس٬ ارتشاء و...) در بدنه بنیاد شهید و امور ایثارگران طی هشت سال گذشته٬ یکایک پرونده های مفتوحه شاهد و جانبازی درمدت مذکور بایدتوسط هیأتی مستقل بااختیارات تام٬بازنگری شود.

۲۶- سهام شرکت ها و مؤسسات اقتصادی متعلق به بنیاد شهید (در اختیار سازمان کوثر یا...) باید به ایثارگران و خانواده های شاهد واگذار شود.
در پایان٬ منتظر پیشنهاد راهکارهای کارساز از سوی شما هستم.

در پناه خداوند دادگر٬ یاریگر و مهربان باشید

اینستاگرام
سلام ، هزاران آفرین بر کلام جامع و رسای شما که به حق فریاد خاموش ایثارگران را بیان کردید. کاملا درست فرمودید که ایثارگران در مقابل کارشکنی مسئولان سکوت کردند تا اینگونه برخی مسئولان بی دین و ایمان که سالها با ایجاد توهم در گزارشات و آمارها از این موضوعات سوء استفاده کردند و اکنون کاخ نشین شدند نتوانند فرهنگ عاشورایی را به امور مادی زندگی آلوده کنند. البته ایثارگران بهتر از این سیاستمداران کیلویی توانایی ایجاد روشهای اعمال فشار را برای دریافت حقوق قانونی دارند لیکن اینگونه اعمال از خصلتها و منش ولایتمداری و ایثارگری دور است.
سالهاست که افرادی ضمن نفوذ در مجلس و دولت و سیاست گذاری غلط و متناقض با شخصیت دینی و مذهبی مردم ایران تلاش کردند تا انقلاب اسلامی را همچون انقلابهای غرب زده مادیگرا معرفی کنند اما با همت ایثارگران و پیروی از ثارالله همیشه شکست خورده نهایی بودند.
به شما حق میدهیم تا در مقابل هجوم فشارهای دشمنان دین و میهن خسته باشید و به شما حق میدهیم که نگران شکستن سد محکم مقاومت ایثارگران باشید اما مردم ایران در انتخابات با درد و غم دلسوزان نظام همراه شدند و خط بطلان بر ریسک پذیری افراطی و محافظه کاری عقلانی کشیدند تا توهم اصول رفتاری را در اعتدال بخشهای مختلف با معانی متفاوت در اراده ملی متجلی کردند. گرچه امید نداریم در مدت چهار سال اینگونه تغییرات در سیاستهای کشور اعمال گردد اما راه راست که در دعواهای سیاسی گم شده بود پیدا شده و بحمدالله با هدایت الهی و راهنمایی مقام عظمای ولایت تمام مردم همدل و همزبان طالبش هستند.
به نظرمن بايد رسيدگي شود من همه اين مطالب را تاييد مي كنم انشائ الله موفق باشيد
بنده جانباز اعصاب وروان هستم . وقتی اعلام شد که امام تکلیف است که باید به جبهه برویم سرازپا نمی شناختم .چون به صحبت امام لبیک گفتم باید رفت وجانم در برابر این خاک اسلامی ورهبرم ارزشی ندارد. فرزندانم رابه خداوند بزرگ سپردم . وبه سوی جبهه های حق علیه باطل رفتم . به امید روزی که ایران سربلند در دنیا به اوج قدرت اسلامی برسد. بازهم اگرنیازباشد هم خودم وهردو پسرانم را میبرم . ولی اگر کوتاهی در مورد جانبازان زیر 25% ازطرف شما مسئول محترم شده باشد درزمان حساب وکتاب عدل الهی باید جواب بدهید.
دیگر سکوت معنا ندارد الان وقت عمل میباشد نباید بگذاریم بنیاد دست نااهلان بیفتد.شایدمابتوانیم بقیه عمر را بازجر وسختیی تحمل کنیم خانوادهایمان چه گناهی کردند که جسم ما ناقص شده مگر ما برای آسایش ملت جنگ نکردیم چرا یکسری مثل همان زمان پادشاهی زندگی کنند و قشری که برای نظام خونها دادند در فقر وتهی دستی باشند...
با سلام برخی از زیر ساخت های مهم در جهت اهداف ایثارگران موارد زیر می باشد :
- ضرورت اصلاح قانون جامع خدمت رسانی به ایثارگران در همه موارد . توضیح آنکه در قانون فعلی رزمندگان و جانباز ان زیر25% محروم از هرگونه تسهیلات و خدمات شناخته شده اند و چنین به نظر می رسد که دستهایی پنهان در جهت ضعیف نگه داشتن دلاور مردان ایران تمام سعی خود را طی سالهای گذشته انجام داده اند .
- لزوم اصلاح آیین نامه تعیین درصد جانبازی سال 1389 به نحوی که در خصوص کلیه رزمندگان متناسب با ماههای حضور در جبهه درصد جانبازی اعطا گردد .
- لزوم واگذاری مسئولیت تعیین درصد جانبازی به کمیسیون ارتش به دلیل آنکه هیچ گاه اجرا کننده و نظارت کننده و برنامه ریزی کننده نمی تواند یک سازمان باشد .
- لزوم تکمیل بانک اطلاعات وارائه کارت ایثار جهت کلیه رزمندگان ( ارتش سپاه و بسیج و جهاد )
- پیگیری علل عدم تهیه و ابلاغ آیین نامه های اجرایی در قوانین حمایتی ماده 44 در خصوص رزمندگان و جانبازان زیر25% قانون برنامه پنجم همچون( بند ح و ی وط و... ) وعدم پیش بینی هر گونه بودجه در قانون بودجه سالیانه با وجود گذشت حدود دو سال از ابلاغ برنامه .
- لزوم پایش سلامت جسمی و روانی رزمندگان با توجه به میانگین سن آنها که حدود 50 سال می باشد و اقدامات مناسب در جهت امور بهداشت و درمان
- رفع تبعیض در قوانین حمایتی بین رزمنده وجانباز زیر25% شاغل با رزمنده و جانباز زیر25% فاقد شغل و یا بیکار .
و در آخر به نظر اینجانب باید قانونی برای ایثارگران نوشته شود که شایسته ایران عزیز بوده و بتواند در کل دنیا الگو باشد .
بنام خدا
این مکتوب جامع حقیقتا می تواند بعنوان پیش نویس حقوق ایثارگران پس از تصویب در مجامع عالی ایثارگران و سپس در قالب طرح یا لایحه ای از طرف دولت و نمایندگان محترم بعنوان کف حقوق اجتماعی ایثارگران دفاع مقدس مورد توجه جدی قرارگرفته و بصورت قانون به جامعه ابلاغ گردد
دست نویسنده این مکتوب درد نکند که نشان دهنده تفکر عالی ابشان در خصوص پیشکسوتان جهاد و شهادت است
حرف دل همه جنگزدکان رو زدی خداوند شما را سربلند وپیروز بگرداند
از بنده خدا كه رحميي نشد. توكل ميكنيم به خدا واگذار ميكنيم به خود خدا
راجع به تبلیغات کاندیداها من به عینه دلسوزیهای آقای قالیبافو نسبت به جانبازان و ایثارگران دیدم و در تبلیغات ایشان نیز چندین بار شنیدم حتی در مناظره ی اول
آفرین به شما نویسنده محترم که حرف دل تمام رزمندگان و جانبازان زیر25% را زدید این چنین دست نوشته ها را باید نوشت و قاب کرد و دورش را آب طلا گرفت و بر سر در مجلس نهاد تا مسئولین و نمایندگان محترم هر روز ببیند و یادشان باشد صندلیی که امروز بر آن تکیه زدند و قانون وضع می کنند مرهون زحمات این پیشکسوتان جهاد و شهادت می باشد . بنی آدم اعضای یکدیگرند که در آفرینش ز یک گوهرند چو عضوی به درد آورد روزگار دگر عضو ها را نماند قرار .
بنام حق
افرین برشما که عشق مملکت دردلت جا مانده است ابراز خوشحالی می کنم وقتی می بینم با این شجاعت حرف دل همه جوانان را می فرمایید
راست می فرمایند نمونه اش خودمن پدرومادرم را درسایه این انقلاب ازدست دادم و همه هم می شناختند ولی تا به حال یکی ازمسئولین به طرف من آمدند که مشکل شما چیست با سختی خودم توانستم یتیمی را ازسن 17 سالگی سپری کنم
منونم چاپ کردید
وتا کنون حدود 2میلیون امضا باسند مکتوب تحویل شده
بنام خدا
آفرين برشما كه با جرات و شجاعت و بدون ترس همه مشكلات را مطرح م يكنيد
آفرین بشما الله الله اکبرمی گویم به حرف هایتان ولی مواظب باشید بعضی وقتها دنبال نقطه ضعف می گردند تورا خدا مواظب باشید خیلی سخت است که عیب های مسئولین را مثل آینه درجلو نشان دهی
با سلام من دانشجوی ارشد حقوق هستم بنیاد نخبگان یکه موضوع دارم درابطه با مزایا به بازماندکان جنک
جرا میدن جرا باید بدن ادله فقهی أیی وروایی وسیاسی اکه به جیمیلم مطالبی داشتید بفرستید خوشحال میشم
کوگوش شنواکوکوکو
نظری بگذارید
نام خود را وارد نمایید
متن نظر را وارد نمایید
مقدار صحیح است
مقدار صحیح وارد کنید
بدون ویرایش از شما
آخرین اخبار
تبلیغ کانال فاش در ایتابنر بیمه دیفتح‌الفتوحصندوق همیاریخبرنگار افتخاری فاش نیوز شویدمشاوره و مشاوره تغذیه ویژه ایثارگرانسایت جمعیت جانبازان انقلاب اسلامیانتشارات حدیث قلماساسنامه انجمن جانبازان نخاعیlogo-samandehi