شناسه خبر : 76228
یکشنبه 05 مرداد 1399 , 09:00
اشتراک گذاری در :
عکس روز

تشکیل دفتر امورایثارگران در مجمع تشخیص مصلحت نظام؛

تکالیف احکام سیاست‌های کلی نظام در امور ایثارگران

ابلاغیه‌ی مقام معظم رهبری در خصوص سیاست های کلی نظام در امور ترویج و تحکیم فرهنگ ایثار و جهاد و ساماندهی امور ایثارگران ده ساله شد.

فاش نیوز - ابلاغیه مقام معظم رهبری در خصوص سیاست‌های کلی نظام در امور ترویج و تحکیم فرهنگ ایثار و جهاد و ساماندهی امور ایثارگران ده ساله شد. اکنون که برادر ارزشی، سید یاسر جبرائیلی در مسند ریاست مرکز ارزیابی و نظارت راهبردی اجرای سیاست‌های کلی نظام قرار گرفته است از ایشان انتظار می رود به عنوان جوانی انقلابی و مدیری در تراز انقلاب اسلامی با تشکیل دفتر امور ایثارگران در زیر مجموعه مرکز، نسبت به ارزیابی وضع موجود و همچنین مشخص نمودن تکالیف دستگاه‌های اجرایی، بر حسن اجرای سیاست‌های ابلاغی از سوی معظم له در خصوص ایثارگران نظارت کند.

موارد زیر ابلاغیه‌ی مقام معظم رهبری در خصوص سیاست‌های کلی نظام در امور ترویج و تحکیم فرهنگ ایثار و جهاد و ساماندهی امور ایثارگران مصوب 29/11/1389 است، که به نظر می رسد مجمع تشخیص مصلحت نظام  می بایست پس از گذشت 10 سال از ابلاغ معظم‌له نسبت به بررسی وضع موجود، مشخص نمودن راهکارها و شاخص‌ها، تکالیف دستگاه‌های اجرایی و همچنین نظارت بر حسن اجرای فرامین رهبر معظم انقلاب مبنی بر ترویج و تحکیم فرهنگ ایثار و جهاد و ساماندهی امور ایثارگران اقدام لازم را به‌عمل آورد.

براساس بند الف ماده 86 قانون برنامه‌ی‌ پنج‌سالهی‌. ششم توسعه‌ی‌ اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی جمهوری اسلامی ایران، مصوب ١٤/١٢/١٣٩٥ مجلس شورای اسلامی، کلیه‌ی‌ دستگاه‌های اجرائی موظفند نسبت به اجرای صحیح سیاست‌های کلی ترویج و تحکیم فرهنگ ایثار و جهاد و ساماندهی امور ایثارگران ابلاغی اقدام کنند.

بنابراین مسئولیت اجرا به‌طور مستقیم برعهده‌ی کلیه‌ی دستگاه‌های اجرایی است که در اجرای این قوانین، مقامات دستگاه‌های اجرایی مکلف به اتخاذ تصمیم می‌باشند.

- به‌منظور ترویج و تحکیم فرهنگ پایداری و ایثار و جهاد در کشور و تکریم و پاسداری از حق ایثارگران، اعم از شهیدان، جانبازان، آزادگان و رزمندگان و خانواده ­های آنان و سهمی که در عزت، امنیت و اقتدار ملی و نظام اسلامی دارند، سیاست­های کلی نظام در این امور به شرح ذیل تعیین می گردد:

 1- اعتلاء، ترویج و تحکیم فرهنگ ایثار، جهاد، شهادت و تفکر بسیجی در جامعه و نهادینه ساختن آن در اندیشه، باور، منش و رفتار مردم و مسئولان و مقابله با عوامل بازدارنده و تضعیف کننده آن.

2- تعظیم و تکریم ایثارگران و پاسداری از منزلت و حق عظیم آنان بر مردم و کشور و تبیین نقش برجسته‌ی آنان در انقلاب ­اسلامی و دستاوردهای آن و دفاع مقدس و امنیت ملی.

۳ - بسترسازی، ایجاد و توسعه‌ی ظرفیت‌های لازم در رسانه‌ها، به‌ویژه صداوسیما، نظام آموزشی کشور و دستگاه‌های فرهنگی هنری به منظور تحقق بندهای یک و دو و ترویج اهداف، آرمان‌ها، وصایا و آثار ایثارگران و ارائه‌ی الگوهای جهاد و حماسه و فداکاری و معرفی قهرمانان عرصه‌ی جهاد و شهادت به جامعه.

۴ -  حمایت از تولید آثار ارزنده فرهنگی و هنری در جهت اشاعه‌ی فرهنگ ایثار، جهاد و شهادت در جامعه.

۵ -  تحقیق، شناسایی و ترویج مستمر عوامل تقویت کننده‌ی فرهنگ جهاد، ایثار و شهادت و مشارکت دستگاه‌ها و ارکان نظام و لایه‌های مختلف اجتماعی در اجرای سیاست‌های مربوط به ایثارگران.

6 -  توانمندسازی فردی و جمعی و اهتمام به پرورش استعدادها و ارتقاء سطح علمی، فنی و فرهنگی ایثارگران و فرزندان آنها به‌منظور نقش‌آفرینی فعال و موثر در عرصه‌­های مختلف و اولویت دادن به استفاده از ایثارگران در بخش‌های مدیریتی در شرایط مساوی.

 7 - اولویت دادن به ایثارگران در سیاستگذاری­‌ها، برنامه‌ها، قوانین و آئین­‌نامه­‌های کشور و نیز در تخصیص و توزیع امکانات و حمایت­‌های دولتی و فعالیت­‌ها در زمینه‌های اقتصادی، فرهنگی و اجتماعی کشور به تناسب ایثار و جهاد در راه آرمان‌های اسلام و اهداف­ انقلاب­ اسلامی.

8 - شناخت نیازهای واقعی و ارائه‌ی خدمات موثر به ایثارگران و خانواده‌­های آنان در ابعاد مختلف فرهنگی، علمی، آموزشی، اجتماعی، بهداشتی، درمانی، بیمه‌ه­ای، معیشتی، اشتغال، مسکن، حقوقی، اداری، رفاهی و استخدامی با حفظ اصول عزتمندی، عدالت و روحیه‌ی خوداتکایی و شؤون ایثارگری.

۹ - مناسب سازی بناها و مراکز خدمات عمومی، معابر شهری، مراکز اداری، تفریحی و ورزشی و وسائط نقلیه‌ی عمومی با وضعیت جسمی جانبازان و ناتوانان جسمی و حرکتی، منطبق بر معیارهای مطلوب.
۱۰-  توسعه مراکز علمی و پژوهشی و ارتقاء ظرفیت‌ها، توانمندی‌ها و فناوری‌ها و اهتمام به تأمین تجهیزات و آموزش‌ها و مراقبت‌های لازم برای پیشگیری، درمان و کاهش آسیب‌های فردی و جمعی، ناشی از جنگ و تهدیدات.
۱۱-  حمایت قضایی از ایثارگران و خانواده‌ی آنها و صیانت و حفاظت از حریم ایثارگری، با ایجاد سازوکارهای مناسب توسط قوه‌ی قضائیه.
۱۲-  حفظ و ترویج آثار، ارزش‌ها، حماسه‌ها و تجارب انقلاب اسلامی و دفاع مقدس با ایجاد، توسعه و نگهداری موزه‌ها، یادمان‌ها، نمادها و نشان‌های جهاد، مقاومت و ایثار و پاسداشت قداست و منزلت تربت پاک شهیدان و ساماندهی و نگهداری مناسب آنها به صورت مراکز فرهنگی.

  • مقام معظم رهبری بار دیگر و در بند 47 سیاست‌های کلی برنامه‌ی ششم توسعه مورخ 09/04/1394 اولویت ایثارگران را یادآور و ابلاغ می‌فرمایند: اولویت دادن به ایثارگران انقلاب اسلامی در تسهیلات مالی و فرصت‌ها و امکانات و مسئولیت‌های دولتی در صحنه‌های مختلف فرهنگی و اقتصادی.
     

براساس بند دوم اصل یکصد و دهم قانون اساسی ج.ا.ا. و دراجرای اوامر مورخ 17/1/1377 مقام معظم رهبری که امر نظارت بر حسن اجرای سیاست‌‌های کلی را به مجمع تشخیص مصلحت نظام تفویض فرموده‌اند که در ماده‌ی 1 مقررات نظارت بر حسن اجرای سیاست‏‌های کلی نظام می‌آید: نظارت بر حسن اجرای سیاستهای کلی نظام به‌موجب تفویض اختیار از سوی مقام معظم رهبری، توسط مجمع تشخیص مصلحت نظام مطابق این مقررات صورت می‌گیرد.

 معظم‌له وظائف و تکالیف مجمع تشخیص مصلحت نظام را در خصوص نظارت مشخص نموده‌اند که نظارت بر حسن اجرای سیاست‌های کلی نظام در امور ترویج و تحکیم فرهنگ ایثار و جهاد و ساماندهی امور ایثارگران در دستگاه‌های اجرایی از این قبیل می‌باشد.

باتوجه به فداکاری‌ها، رشادت‌ها و  از خودگذشتگی‌های ایثارگران در هشت سال دفاع مقدس، مدافعان وطن، مدافعان حرم و در راستای ترویج فرهنگ ایثار و شهادت و ارتقاء منزلت ایثارگران؛ شایسته است مرکز ارزیابی و نظارت راهبردی اجرای سیاست‌های کلی نظام نسبت به ارزیابی وضع موجود و همچنین مشخص نمودن تکالیف دستگاه‌های اجرایی بر حسن اجرای سیاست‌های ابلاغی از سوی معظم‌له در خصوص ایثارگران نظارت نماید.

در پایان بازخوانی پیام امام راحل به مناسبت روز پاسدار که خطاب به دستگاه اجرایی صادر گردیده، ضروری به نظر می رسد:

 لازم است عموم دستگاه‌های اجرایی، اموری را که‏ ‏مربوط به شهدا و خانوادۀ آنان و معلولین و مصدومین است با‏ ‏کمال سرعت عمل نموده و تسهیلات لازم را در مورد آنان معمول‏ ‏دارند؛ که اینان بر ما و ملت شریف حق بسیار بزرگی دارند. و اگر‏ ‏معلوم شود که کسانی در بعضی از ادارات و وزارتخانه‌ها برای‏ ‏اجرای امور شهدای انقلاب و خانوادۀ آنها اشکال تراشی می کنند، به عنوان ضد انقلاب باید مورد تعقیب واقع شوند.

( پیام امام به مناسبت روز پاسدار، صحیفه نور، ج ۱۲، ص ۱۸۳ - 26/3/59)

علی صیاد قبادی ( کارشناس ارشد مدیریت و پژوهشگر حوزه اداری و استخدامی)

اینستاگرام
سلام دست بردارید نمک برزخم این قشر مظلوم نپاشید این قوانین وبخشنامه ها اگه قرار باشه ایثارگر کفش آهنین برپا کند وبه دنبال حقوق خود برود بعد چند سال متوجه شود جز فرسودگی وهزینه چیزی عایدش نشده چه ثمری دارد مگر اینکه نمایندگان بفکر وزارت ایثارگران باشند وگرنه سازمان بنیاد عریض وطویل خود غولی گشنه باشد که بودجه ایثار را ببلعد وباز ایثارگران اندر خم همان کوچه .....
احسن برادر حسینایی اینها 30 سال است ایثارگران را هم تحقیر کردند و هم به شعورشان توهین کردند وقتی یک مسؤل نه تهد داره نه تخصص با باند بازی پوپو لیستی بر مسند بنشیند همین می شود که می بینی از این بیش تر انتظار نیست بگذارید تا می توانند دروغ بگویند چوب خدا صدا ندارد
اقای وزیرعلوم که راحت بر صندلی وزارت تکیه زده ایدما حاصل خون شهدا وجانبازان است وچه بی رحمانه مدام به اندک سهمیه فرزندان زجر کشیده انان میتازید.قدری به خود بیائید واز قهر خدا بترسید.مگر شما غیر از این مشکل دیگری ندارید
باسلام ماخانواده جانبازان وشهدا فعلا که چیزی ازشون ندیدیم وفقط همش حرفه شما مدیون خون شهدا وجانبازان هستیدچراباید فرزندان جانبازان وشهدا بعد ده سال شرکتی کارکنن اونم بامدرک لیسانس به بالاواقعاکه باید تاسف خورد به حال شما که مارو بازیچه دست خودتون کردی مگه امام خمینی نگفتن هر کس کار شهدا را انجام نده ضد انقلابه پس چی شد.چراشما حرف امام رو هم قبول ندارید وای شما دیگه کی هستید
با سلام و عرض ادب ، احتراما به استحضار ميرساند كه بدليل آشنايى تازه با سايت شما ، نظر و سئوالم را در قسمتى نوشتم كه آنجا آخرين اظهار نظرها مربوط به سال ٩٧ بود و حال ، همان سئوال را بصورت اختصار عرض مينمايم : بنده فرزند شهيدة (مونث) هستم كه "مادر و خواهر كوچكم" در بمباران به شهادت رسيده اند ، سالهاى خيلى قبل به بنياد شهيد مراجعه كردم ولى گفتند كه براى شماها امكاناتى نداريم و فقط در حد معرفى نامه به اداره يا ارگانى امكان داريم !!! حال ، خواستم بدانم كه آيا براى ما كه فرزند شهيدة هستيم ، بلحاظ قانونى بنياد شهيد امكاناتى مثل (كمك هزينه معيشت ، بيمه درمانى و غيره) را براى ما دارد يا خير؟؟؟بسيار ممنون از راهنمايى شما
دلنوشته ها را میخوانید ومی بینید چه دیگر باید گفت تبعیض و فاصله گذاری اجتماعی یا همان فاصله گذاری بهداشتی همان یک‌درصد جهانی علیه 99درصد نیست
سلام.پتروشیمی تبریز از همه اقشار با همه سن و مدرک تحصیلی استخدام می کنند متاسفانه به نامه های بنیاد شهید و امور ایثارگران برای استخدام فرزند یتیم جانباز بایک فرزند هفت ساله جواب نمی دهد مسئول منابع نیروی انسانی سریعا و رو راست می گوید اینجا برای فرزندان ایثارگران جایی نداریم به هرکس می خواهید بگویید ما با خانواده شهیدان ک ایثارگران کاری نداریم
سلام . والله بنده چندین نامه از بنیاد جهت استخدام در پتروشیمی تبریز بردم قبول نکردند حتی برای نامه جواب هم ندادند
نظری بگذارید
نام خود را وارد نمایید
متن نظر را وارد نمایید
مقدار صحیح است
مقدار صحیح وارد کنید
بدون ویرایش از شما
آخرین اخبار
تبلیغ کانال فاش در ایتابنر بیمه دیفتح‌الفتوحصندوق همیاریخبرنگار افتخاری فاش نیوز شویدمشاوره و مشاوره تغذیه ویژه ایثارگرانسایت جمعیت جانبازان انقلاب اسلامیانتشارات حدیث قلماساسنامه انجمن جانبازان نخاعیlogo-samandehi