شناسه خبر : 102673
شنبه 21 مرداد 1402 , 10:51
اشتراک گذاری در :
عکس روز

از سوی مجلس شورای اسلامی

متن کامل مصوبات ایثارگری کمیسیون تلفیق برنامه هفتم اعلام شد

کلیه دستگاه‌های اجرائی موظفند نسبت به اجرای صحیح سیاست‌های کلی ترویج و تحکیم فرهنگ ایثار و جهاد و ساماندهی امور ایثارگران ابلاغی ۱۳۸۹/۲/۲۹ اقدام نمایند...

فاش نیوز- متن کامل مصوبات کمیسیون تلفیق برنامه هفتم شامل فصل الحاقی ۲۵ امور ایثارگران از سوی کمیسیون تلفیق مجلس شورای اسلامی اعلام شد.

به گزارش خبرنگار پارلمانی فاش نیوز، مصوبات کمیسیون تلفیق برنامه هفتم توسعه کشور شامل فصل الحاقی ۲۵ امور ایثارگران به شرح زیر است:

فصل الحاقی- فصل ۲۵- امور ایثارگران

ماده الحاقی ۱- الف- کلیه دستگاه‌های اجرائی موظفند نسبت به اجرای صحیح سیاست‌های کلی ترویج و تحکیم فرهنگ ایثار و جهاد و ساماندهی امور ایثارگران ابلاغی ۱۳۸۹/۲/۲۹ اقدام نمایند.

ب- وزارت آموزش و پرورش مکلف است به منظور ترویج فرهنگ ایثار و شهادت نسبت به معرفی الگوها و قهرمانان ملی ایثار و شهادت در متون درسی کلیه پایه‌‌های تحصیلی و فعالیت‌‌های پژوهشی و برگزاری مسابقات علمی اقدام نموده و در جهت تعمیق ایمان و ترویج باورها در صیانت از فرهنگ دینی و انقلابی نسبت به اجرای یادواره‌‌‌های شهدای دانش‌آموز و فرهنگی و برگزاری اردو‌‌های راهیان نور ویژه دانش آموزان و فرهنگیان با سازمان بسیج همکاری لازم را به‌عمل آورد.

پ- صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران موظف است ضمن اختصاص بخشی از برنامه‌‌های شبکه‌‌‌های مختلف به موضوع ترویج فرهنگ ایثار و شهادت، حداقل ده درصد (%۱۰) از تولیدات برنامه‌‌‌های هنری نمایشی خود را به این موضوع اختصاص دهد.

ت- دولت موظف است به منظور بهره گیری از دستاورد‌های دوران دفاع مقدس و انتقال و ترویج فرهنگ جهاد و مقاومت به نسل‌های آینده نسبت به ساماندهی گلزار‌های شهدای سراسر کشور با رضایت والدین شهید و یادمان شهدای گمنام، احداث و تکمیل موزه‌های دفاع مقدس و مرمت و نگهداری آنها اقدام نماید. وزارتخانه‌های نیرو، نفت، راه و شهرسازی و کشور موظفند کلیه هزینه‌‌های خدماتی مربوط به آبرسانی، برق رسانی، گازرسانی و جاده مواصلاتی را طبق بودجه سنواتی تأمین نمایند.

ث- دولت موظف است به منظور تداوم اجرای برنامه‌‌های شاخص در حوزه ترویج فرهنگ ایثار، جهاد و شهادت به خصوص استمرار و فراگیر نمودن برنامه راهیان نور با ایجاد و توسعه ظرفیتها و زیرساخت‌های لازم در دستگاه‌‌های اجرائی و فرهنگی نسبت به قرار دادن موضوع در سرفصل اعتبارات برنامه‌‌های فرهنگی و هزینه‌ای وزارتخانه‌ها و سازمانها اقدام نماید.

ج- دولت مکلف است به منظور حفظ و ترویج فرهنگ ایثار، جهاد و شهادت و تکریم از الگوهای این فرهنگ ماندگار به والدین شهید که دارای حداقل سه شهید یا دو شهید و یک جانباز پنجاه درصد (%۵۰) و بالاتر یا یک شهید و دو جانباز پنجاه درصد (%۵۰) و بالاتر هستند نشان ملی ایثار اعطا نموده و آنان را به عنوان چهره ماندگار کشور به جامعه معرفی نماید.

تبصره ۱- صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران، وزراتخانه‌های فرهنگ و ارشاد اسلامی، آموزش و پرورش، علوم، تحقیقات و فناوری و بهداشت، درمان و آموزش پزشکی کشور، بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس و سایر نهاد‌های فرهنگی مکلفند جهت ارج نهادن به این چهره‌های ماندگار اقدام فرهنگی لازم را جهت معرفی آنها انجام دهند.

تبصره ۲- آیین‌نامه اجرائی این بند در شش ماه اول اجرای قانون برنامه به پیشنهاد بنیاد شهید و امور ایثارگران و بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس بهتصویب هیئت وزیران میرسد.

چ- کلیه دستگاه‌های اجرائی موضوع این قانون موظفند بیست درصد (%۲۰) از اعتبارات فرهنگی خود به استثنای فصول اول و ششم اعتبارات هزینه‌ای را براساس موافقتنامه مبادله شده با سازمان در چهارچوب سیاست‌های مصوب ابلاغی شورای عالی ترویج فرهنگ ایثار و شهادت صرف این امور نمایند.

ح- بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس موظف است با همکاری بنیاد شهید و امور ایثارگران، وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، سازمان میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی و شهرداریها و سایر دستگاه‌های فرهنگی کشور تا پایان اجرا قانون برنامه نسبت به توسعه و تکمیل مراکز اسناد و مدارک دفاع مقدس و تدوین دایره المعارف دفاع مقدس و تدوین تاریخ دفاع مقدس مطابق بودجه سنواتی اقدام نماید.

خ- وزارتخانه‌های علوم، تحقیقات و فناوری، بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و آموزش و پرورش، دانشگاه آزاد اسلامی، بنیاد شهید و امور ایثارگران و ستادکل نیرو‌های مسلح به منظور تعمیق و ترویج ارزش‌های دفاع مقدس به نسل‌های بعدی، واحد‌های درسی مرتبط با ترویج فرهنگ ایثار و شهادت در مقاطع مختلف دانشگاهی را ایجاد نموده و تعدادی از موضوعات پژوهشی، پایان نامه ها و طرحها (پروژه های) علمی و تحقیقاتی خود را به موضوع فرهنگ ایثار و شهادت اختصاص دهند.

تبصره- کلیه دستگاه‌های اجرائی موظفند گزارش عملکرد سالانه خود را درطول اجرا قانون برنامه در حوزه ترویج فرهنگ ایثار و جهاد و مقاومت و شهادت را به سازمان، بنیاد شهید و امور ایثارگران، بنیاد حفظ آثار و ارزش‌های دفاع مقدس و کمیسیون‌های مرتبط مجلس شورای اسلامی ارائه نمایند.

ماده الحاقی ۲- دولت موظف است اقدامات لازم برای اجرای صحیح و به موقع قانون جامع خدمات‌رسانی به ایثارگران را به عمل آورد و اعتبار کافی را در بودجه سنواتی پیش بینی نماید و کلیه آئین نامه‌های اجرائی آن را حداکثر تا شش ماهه سال اول اجرا قانون برنامه تصویب و ابلاغ نماید.

الف- دولت مکلف است در اجرای ماده (۶۱) قانون الحاق برخی مواد به قانون تنظیم بخشی از مقررات مالی دولت (۲) مصوب ۱۳۹۳/۱۲/۴ به نحوی برنامه‌ریزی نماید که تا دو سال اول اجرا قانون برنامه کلیه مشمولان ماده مذکور تعیین تکلیف گردند. یگان‌های اعزام‌کننده نهاد‌های متولی موظفند گواهی مورد نیاز افراد مشمول این ماده و صورت سانحه را به کمیسیون احراز بنیاد شهید و امور ایثارگران ارائه نمایند.

تبصره- بنیاد شهید و امور ایثارگران موظف است رزمندگان هشت سال دفاع مقدس که صورت سانحه بالینی همزمان مجروحیت را ندارند اما مجروحیت آنها توسط کمیسیون پزشکی نهاد اعزام کننده (نیرو‌های مسلح) احراز می‌گردد را به‌ عنوان جانباز تلقی نماید و حداقل پنج درصد (%۵) جانبازی به آنها تعلق می گیرد.

اجرای این تبصره مانع از احراز جانباز بیش از درصد مذکور توسط بنیاد شهید و امور ایثارگران نمی باشد.

ب- دولت مکلف است در سال اول اجرا قانون برنامه اعتبار مورد نیاز برای اجرای تبصره ماده (۳۸) قانون جامع خدمات‌رسانی به ایثارگران را در لوایح بودجه سنواتی پیش بینی نموده و از طریق سازمان تأمین اجتماعی نیرو‌های مسلح به کلیه آزادگان و جانبازان واجد شرایط پرداخت نماید.

پ- دولت موظف است خانواده معظم شهدا، جانبازان، آزادگان، رزمندگان و افراد تحت تکفل ایشان (والدین و همسران و فرزندان) دارای تابعیت غیرایرانی که در طول هشت سال دفاع مقدس یا بعد از آن در راستای مأموریت محوله از سوی مراجع ذیصلاح به درجه رفیع شهادت یا جانبازی یا اسارت نائل آمده اند پس از تأیید مراجع مذکور تحت پوشش بنیاد شهید و امور ایثارگران قرار دهد و رزمندگان نیز بنابه تشخیص ستاد کل نیرو‌های مسلح تحت پوشش سازمان تأمین اجتماعی نیرو‌های مسلح (ساتا) قرار می گیرند.

تبصره- اعطای تابعیت و اقامت به افراد موضوع این ماده براساس ضوابط در چهارچوب قانون خواهد بود که حداکثر ظرف مدت سه ماه از لازم الاجراء شدن این قانون توسط ستاد کل نیرو‌های مسلح با همکاری وزراتخانه‌‌های امورخارجه و کشور تهیه و به تصویب شورای عالی امنیت ملی با رعایت اصل یکصد و هفتاد و ششم (۱۷۶) قانون اساسی می رسد.

ت- ماده (۱۸) قانون جامع خدمات رسانی به ایثارگران به شرح زیر اصلاح می‌شود:

بنیاد موظف است در چهارچوب قوانین به منظور تعیین، تدوین و یا اصلاح معیار‌های تشخیص درصد جانبازی به عنوان مبنای ارائه خدمت به جانبازان و آزادگان در مواردی که نیاز به رأی کمیسیون باشد نسبت به تشکیل کمیسیون‌های پزشکی اقدام و جهت تعیین نحوه از کارافتادگی کلی آنها، با در نظر گرفتن وضعیت فعلی سلامت روحی، جسمی، اجتماعی، اقتصاد، شغلی و سابقه حضور در جبهه و براساس آئیننامه‌ای که به پیشنهاد بنیاد شهید و امور ایثارگران و ستاد کل نیروهای مسلح و با همکار وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح و سازمان تهیه و به تصویب هیئت وزیران می رسد اقدام نماید.

ث- به منظور حفظ کرامت ایثارگران و خانواده معظم شهدا، جانبازان و آزادگان، دستگاه‌های موضوع ماده (۲) قانون جامع خدمات‌رسانی به ایثارگران و ماده (۵) قانون مدیریت خدمات کشوری مجاز نیستند ایثارگران شاغل در آن دستگاه را به استثنا موارد محکومیت در هیأت تخلفات اداری به عنوان نیروی مازاد (عدم نیاز) معرفی نمایند.

ج- دولت مکلف است علاوه بر اجرای ماده (۲۱) قانون جامع خدمات‌رسانی به ایثارگران و تبصره‌های آن و اصلاحات بعد، تمام فرزندان شهداء و فرزندان جانبازان هفتاد درصد (%۷۰) و بالاتر را در طول اجرای قانون برنامه، استخدام نماید.

چ- جانبازانی که قبل از تصویب این قانون به صورت پیش از موعد یا عاد و بدون سنوات ارفاقی بازنشسته شده‌اند با رعایت شرط سنی کمتر از شصت و پنج سال می توانند به خدمت اعاده و با تکمیل خدمت سی و پنج ساله خود و با رعایت شرایط عمومی به بازنشستگی نائل آیند.

تبصره- در صورت دریافت پاداش پایان خدمت در بازنشستگی اول، پاداش مذکور مربوط به آن سنوات، مجددا به این افراد تعلق نمی گیرد.

ح- ایثارگران و فرزندان شهدا مشمول قوانین، مقررات و ضوابط استخدامی خاص مربوط به خود بوده و کلیه دستگاه‌های مشمول ماده (۲) قانون جامع خدمات‌رسانی به ایثارگران مکلف به انجام آن هستند.

خ- کلیه فرزندان و همسران شهدا شاغل در دستگاه‌های موضوع ماده(۲)قانون جامع خدمات‌رسانی به ایثارگران میتوانند با حداکثر هشت سال سنوات ارفاقی و با دریافت حقوق و مزایا کامل بازنشسته شوند.

د- ماده (۲۶) قانون جامع خدمات‌رسانی به ایثارگران به‌شرح زیر در طول اجرای قانون برنامه اصلاح و دو تبصره به آن الحاق می‌شود:

عبارت «جانبازان دارا محدودیت جسمی حرکتی» بعد از عبارت «جانبازان اعصاب و روان و شیمیایی» اضافه می‌شود.

تبصره ۱- والدین، همسران و فرزندان شهدا که دارای بیمار‌های خاص و یا صعب العلاج یا محدودیت جسمی حرکتی می باشند پس از تأیید کمیسیون پزشکی بنیاد، مشمول این ماده می شوند.

تبصره ۲- جانبازان گروه بیست و پنج درصد (%۲۵) تا چهل و نه درصد (%۴۹) ضریب کا (K) بهره مندی حق پرستاری آنان به میزان درصد جانبازی می‌باشد.

ذ- ماده (۲۱) قانون جامع خدمات رسانی به ایثارگران به شرح زیر اصلاح می‌شود.

عبارت «اعم از رسمی، پیمانی، قرارداد، شرکتی» بعد از عبارت «تأمین نیرو‌های مورد نیاز خود را» اضافه می‌شود.

تبصره ۱- وضعیت استخدامی مشمولان این ماده حداکثر پس از سه ماه رسمی قطعی می‌گردد.

تبصره ۲- والدین، همسران و فرزندان شهدا و جانبازان و آزادگان و رزمندگان با حداقل ششماه سابقه حضور در جبهه، شاغل در کلیه دستگاه‌های مشمول ماده ( )۲قانون جامع خدمات‌رسانی به ایثارگران و مؤسسات تابعه آنها و شرکت‌های عمومی و دولتی، در صورت تنزل از پست سازمانی بالاتر، مشروط به عدم محکومیت آنها براساس آراء مراجع قضائی یا اداری به تنزل پست، از کلیه حقوق و مزایای همان پست سازمانی یا همتراز شغل و پست قبلی برخوردار می شوند.

ر- ایثارگرانی که به موجب قوانین و مقررات مربوط از امتیاز یک مقطع تحصیلی بالاتر بهره مند می باشند با داشتن مدرک کارشناسی، مشمول بند (الف) ماده (۱۰۳) قانون مدیریت خدمات کشوری بوده و می توانند تا سی و پنج سال خدمت کنند.

ز- آزادگانی که به دلیل استفاده از دو برابر شدن سابقه اسارت زودتر از خدمت سی سال بازنشسته شده‌اند، می‌توانند برای یک بار و با رعایت شرط سنی زیر شصت و پنج سال با بازگشت به خدمت، حسب مورد سی یا سی و پنج سال خدمت خود را تکمیل کنند و سپس با لحاظ عین سوابق اسارت به بازنشستگی نائل آیند.

ژ- مسؤولیت رسیدگی و ارائه خدمات مطابق قوانین و مقررات به کلیه جانبازان، آزادگان و خانواده معظم شهداء که در بنیاد دارای پرونده ایثارگری میباشند به عهده بنیاد بوده و مسؤول رسیدگی و ارائه خدمات رزمندگان هشتپ‌سال دفاع مقدس با معرفی و تأیید واحد یا مرکز امور ایثارگران نیرو‌های مسلح با سازمان تأمین اجتماعی نیرو‌های مسلح جمهوری اسلامی ایران(ساتا) می‌باشد.

ماده الحاقی ۳- الف- دولت موظف است کلیه مطالبات معوق خانواده‌های معظم شهدا و ایثارگران(جانبازان و آزادگان) اعم از پاداش پایان خدمت و وجوه مربوط به ذخیره مرخصی استفاده نشده و کلیه مطالبات قانونی آنان را به طور کامل حداکثر در دو سال اول اجرای قانون برنامه مطابق بودجه سنواتی تأمین و توسط بنیاد پرداخت نماید. به نحوی که در پایان سال دوم اجرای قانون برنامه هیچگونه مطالبات معوقی در حوزه ایثارگران و خانواده شهدا باقی نمانده باشد.

تبصره- مطالبات مذکور در این ماده در خصوص جانبازان و آزادگان مشمول قانون حالت اشتغال نیز بر حسب مورد باید توسط بنیاد و دستگاه مربوطه در طی دو سال اول اجرای قانون برنامه طبق بودجه سنواتی تأمین و پرداخت گردد.

ب- دولت موظف است اعتبار لازم را به منظور تأمین حداقل معیشت گروه‌‌های عنوان شده ذیل که فاقد شغل یا درآمد باشند را پیش‌بینی و حداقل حقوق کارکنان دولت را به آنان جهت پرداخت در بودجه‌‌های سنواتی درج و در اختیار دستگاه‌‌های مربوطه قرار دهد.

۱- جانبازان با هر میزان درصد از کارافتادگی و آزادگان با حداقل سه ماه اسارت.
۲- رزمندگان با حداقل شش ماه حضور در جبهه و چریک‌های جنگ‌های نامنظم (گم جن)
۳- افراد تحت تکفل قانونی جانبازان متوفی، آزادگان متوفی، رزمندگان متوفی (با حداقل شش ماه حضور در جبهه)

تبصره- تشخیص افراد تحت تکفل قانونی جانبازان و آزادگان متوفی و ارائه خدمات به آنان به عهده بنیاد و تشخیص افراد تحت تکفل قانونی رزمندگان متوفی به عهده واحد ایثارگران نیرو‌های مسلح و ارائه خدمات به آنان به عهده سازمان تأمین اجتماعی نیرو‌های مسلح (ساتا) می باشد.

۴- نامادری شهید و خواهران مجرد شهدا که تحت تکفل والدین شهدا بوده اند (پس از فوت والدین).
۵- برادر و خواهر شهید دارای معلولیت جسمی، حرکتی، ذهنی، محجور، دارا بیمار ‌های خاص و یا صعب‌العلاج پس از تأیید کمیسیون پزشکی بنیاد.
۶- همسران مطلقه شهداء که فرزند یا فرزندان شهید را حداقل پانزده سال بعد از شهادت شهید نگهداری نموده‌اند با تأیید بنیاد (ماهانه معادل دو سوم حقوق کارکنان دولت).

پ- در ماده(۵۱) قانون جامع خدمات رسانی به ایثارگران پس از عبارت «آزادگان» عبارت «همسران و فرزندان شهدا» اضافه می‌گردد.

ت- سازمان و بنیاد مکلفند نسبت به تأمین و پرداخت صددرصد (%۱۰۰) سرانه بیمه عمر و حوادث جانبازان و آزادگان، والدین، همسر و فرزندان شهدا فاقد پوشش بیمه عمر و حوادث، وفق بودجه سنواتی اقدام نمایند.

حکم بند (ت) ماده (۸۸) بر مواد (۵۲)، (۱۳) و (۵۹) قانون جامع خدمات‌رسانی به ایثارگران در طول اجرا قانون برنامه، حاکم است.

ث- دولت مکلف است طبق بودجه سنواتی بهمنظور حمایت و تجلیل از رشادت‌‌های رزمندگان هشت سال دفاع مقدس که حداقل شش‌ماه سابقه حضور در جبهه دارند و جانبازان زیر بیست و پنج درصد (%۲۵) جانبازی و آزادگان با کمتر از شش ماه سابقه اسارت و همسران و فرزندان آنان تسهیلات رفاهی، معیشتی، بهداشتی، درمانی و فرهنگی به شرح زیر ارائه نماید.

۱- تأمین و پرداخت یا معافیت حداقل سی‌درصد (%۳۰) هزینه شهریه تحصیل در دانشگاه آزاد اسلامی، دوره‌‌های شبانه دانشگاه‌‌های دولتی، دانشگاه پیام نور و سایر دانشگاه‌های مورد تأیید وزارتخانه‌های علوم، تحقیقات و فناوری و بهداشت، درمان و آموزش پزشکی وفق بودجه سنواتی.

۲- بهره مندی رایگان از خدمات مراکز فرهنگی عمومی و ناوگان حمل و نقل شهری.

۳- معافیت از پرداخت سی‌درصد (%۳۰) هزینه از طریق هر یک از شرکت‌های دولتی و خصوصی هواپیمایی، ریلی و دریایی در سفر‌های داخلی و عتبات عالیات برای یکبار در سال.

۴- شهرداری‌ها و دهیاری‌ها و سازمان اوقاف و امور خیریه مکلفند به‌منظور ارج نهادن به والدین، همسران و فرزندان شهدا و آزادگان و همسران و فرزندان آنان، جانبازان و همسران و فرزندان جانبازان بیست‌و پنج‌درصد (۲۵%) و بالاتر و رزمندگان با سابقه حضور شش‌ماه و بالاتر در جبهه را با رعایت مفاد وقفنامه در امامزادگانی که دفن اموات در آنها مجاز می باشد و آرامستان‌ها بدون أخذ هزینه اقدام نمایند.

۵- بهره‌مندی از انشعاب رایگان آب، فاضلاب، برق و گاز برای یک بار در یک واحد مسکونی.

۶- بهرهمندی از امتیازات یک مقطع تحصیلی بالاتر مطابق قوانین مربوطه و برای رزمندگان با حداقل شش‌ماه حضور داوطلبانه در دفاع مقدس در حقوق و مزایا اجتماعی.

ج- در بند (الف) ماده (۳۱) قانون جامع خدمات‌رسانی به ایثارگران پس از عبارت «جانبازان و آزادگان و فرزندان شاهد» عبارت «فرزندان جانبازان، فرزندان آزادگان، رزمندگان و فرزندان رزمندگان با حداقل شش‌ماه سابقه حضور در جبهه» اضافه می‌شود.

چ- متن زیر به عنوان ماده (۵۹)مکرر به قانون جامع خدمات رسانی به ایثارگران الحاق می‌شود.

«قوه قضائیه، سازمان ثبت اسناد و املاک کشور، کانون وکلا دادگستر، کانون کارشناسان رسمی، مرکز وکلاء و کارشناسان قوه قضائیه، مکلفند سیدرصد( %۳۰)از سهمیه صدور دفاتر خدمات قضائی و الکترونیک، سردفتر، صدور پروانه وکالت، مجوز کارشناسان رسمی دادگستر را به فرزندان و همسران شهدا، جانبازان با حداقل ده درصد (%۱۰)آزادگان با داشتن حداقل سهماه سابقه اسارت و رزمندگان با داشتن حداقل ششماه حضور در جبهه و همسر و فرزندان جانبازان بیست و پنج درصد (%۲۵) و بالاتر و فرزندان و همسران آزادگان و فرزندان رزمندگان دارای حداقل دوازده‌ ماه سابقه حضور داوطلبانه در جبهه، بدون رعایت شرط سنی در صورت واجد شرایط بودن اختصاص دهند».

حکم بند (چ) ماده (۸۸) بر مواد (۵۲)، (۱۳) و (۵۹) قانون جامع خدمات‌رسانی به ایثارگران در طول اجرا قانون برنامه، حاکم است.

ح- در صورتی که دریافتی ایثارگران و فرزندان شهدا و رزمندگان با حداقل دوازده ماه سابقه حضور در جبهه مشمول صندوق تأمین اجتماعی و صندوق بازنشستگی دیگری گردد بازنشستگی در هر صندوق به طور مستقل انجام می‌گردد و با تحقق بازنشستگی این افراد در دو صندوق از مستمری بازنشستگی آن صندوق بهرهمند می‌گردند.

کمک دولت فقط به یک صندوق خواهد بود.

خ- ایثارگران و فرزندان شهدا و آزادگان و جانبازان و رزمندگان با حداقل دوازده ماه سابقه حضور در جبهه برای یک بار از پرداخت ما به التفاوت برای پانزده سال سنوات بیمه‌ای ناشی از تغییر صندوق بیمه و بازنشستگی معافند. این مبلغ به عنوان مطالبه صندوق منتقل‌الیه از دولت منظور و در قالب بودجه سنواتی توسط دولت پرداخت و تسویه می‌شود.

د- متن زیر به‌عنوان بند (۷) به انتهای ماده (۴۵) قانون خدمت وظیفه عمومی مصوب ۱۳۶۳/۷/۲۹الحاق می‌شود:

۷- درصورت اذن فرماندهی کل قوا:

– فرزندان رزمندگان با سابقه حضور در جبهه به ازای هرماه حضور یک ماه کسر خدمت از نظام وظیفه.

– فرزندان آزادگان به ازای هرماه اسارت یک ماه کسر خدمت از نظام وظیفه.

– فرزندان جانبازان به ازای هردرصد جانبازی یک ماه کسر خدمت از نظام وظیفه.

تبصره- بهره مندی فرزندان جانبازان بر اساس درصد جانبازی صادره از کمیسیون عالی پزشکی نیروهای مسلح یا بنیاد اقدام می‌گردد و در خصوص آموزش خدمت نظام وظیفه براساس مقررات ستاد کل نیروهای مسلح عمل می‌گردد.

حکم این بند بر حکم تبصره (۲) ماده (۳۳) قانون احکام دائمی برنامه‌های توسعه کشور، حاکم است.

ذ- به ماده (۵۶) قانون جامع خدمات رسانی به ایثارگران عبارت رزمندگان با حداقل دوازده ماه حضور در جبهه اضافه می‌گردد.

ر- به ماده (۳۷) قانون جامع خدمات‌رسانی به ایثارگران پس از عبارت «کسورات بازنشستگی سهم اسرا و آزادگان و جانبازان» عبارت «فرزندان شهداء و رزمندگان با حداقل بیست و چهار ماه حضور در جبهه» اضافه می‌شود.

ز- فرزندان شهداء از کلیه امتیازات و مزایای مقرر در قوانین و مقررات مختلف برای شخص جانباز پنجاه درصد (%۵۰) و بالاتر به استثنا تسهیلات خودرو، حق پرستاری، کاهش ساعت کاری و حالت اشتغال برخور دارند. امتیازات ناشی از این بند شامل وابستگان فرزند شهید نمی‌شود.

ژ- عبارت ذیل به ماده (۶۰) قانون جامع خدماترسانی به ایثارگران اضافه می‌شود:

بعد ازعبارت «جانبازان و آزادگان» عبارت «همسران و فرزندان شهداء» اضافه می‌شود.

ماده الحاقی ۴- الف- بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران موظف است در طول اجرای قانون برنامه، سالانه نسبت به ارائه تسهیلات مسکن فقط یکبار با سود حداکثر چهاردرصد (%۴) به تعداد پنجاه هزار نفر به رزمندگان دارای حداقل شش‌ماه سابقه حضور در جبهه و آزادگان با حداقل سه ماه اسارت که فاقد مسکن ملکی می باشند و تاکنون مسکن، زمین یا تسهیلات مسکن دریافت ننمودهاند از طریق بانک‌های عامل اقدام نماید. مابه‌التفاوت سود مذکور تا سقف نرخ مصوب شورای پول و اعتبار مطابق بودجه سنواتی توسط دولت تأمین و به بانک‌های عامل پرداخت می‌شود. (تعیین اولویت و نحوه معرفی افراد واجد الشرایط به موجب دستورالعمل ستاد کل نیرو‌های مسلح خواهد بود.)

ب- تبصره ذیل به ماده ( ۳مکرر) قانون جامع خدماترسانی به ایثارگران الحاق می‌گردد:

تبصره- ایثارگران در پرداخت هزینه‌های حق‌الثبت و حقوق دولتی مربوط به خرید و فروش، ترهین اسناد مالکیت تسهیلات وام خرید یا ساخت مسکن از هفتاد درصد (%۷۰)معافیت برخوردار می باشند.

پ- دولت (بانک مرکز جمهور اسلامی ایران) موظف است همه ساله حداقل ده درصد(%۱۰)منابع قرض الحسنه تمامی بانکها و مؤسسات پولی و اعتبار دولتی را در چهارچوب بودجه سنواتی جهت اشتغال ایثارگران از طریق صندوق اشتغال و کارآفرینی ایثارگران اختصاص دهد.

ت- دولت موظف است در اجرای مواد ( 3) و ( ۳مکرر) فصل دوم قانون جامع خدمات‌رسانی به ایثارگران و اصلاحات بعد آن حداکثر تا پایان خردادماه هرسال شرایط پرداخت تسهیلات مسکن ارزان قیمت به ایثارگران را مطابق بودجه سنواتی ابلاغ نماید.

ث- ماده واحده اصلاح ماده(۸) قانون ساماندهی و حمایت از تولید و عرضه مسکن مصوب ۱۳۸۹/۹/۲۸ به‌شرح ذیل اصلاح می‌گردد:

بعد از عبارت «از طریق مزایده عمومی» عبارت «با اولویت ایثارگران و فرزندان شهدا» اضافه می‌گردد.

ماده الحاقی ۵- الف- الحاقات زیر در ماده (۷۰) قانون جامع خدمات‌رسانی به ایثارگران و اصلاحیه بعد آن و در ماده (۴۷) قانون الحاق برخی مواد به قانون تنظیم بخشی از مقررات مالی دولت (۲)به شرح زیر صورت می‌گیرد:

سهمیه ورود با پنج‌درصد(%۵) سهمیه اختصاصی برای جانبازان زیر بیست و پنج درصد (%۲۵) و همسران و فرزندان جانبازان زیر بیست و پنج درصد (%۲۵) و همسران و فرزندان رزمندگان، با حداقل شش ماه حضور داوطلبانه در جبهه به سی‌درصد(%۳۰) افزایش یابد.

تبصره- در صورتی که سهمیه بیست و پنج درصد (%۲۵) ایثارگران (مشمولین ماده (۷۰) قانون جامع خدمات‌رسانی به ایثارگران و اصلاح بعدی آن) تکمیل نگردد و پنج‌درصد (%۵) سهمیه اختصاصی جانبازان زیر بیست و پنج درصد (%۲۵) و همسران و فرزندان جانبازان زیر بیست و پنج درصد (%۲۵) فرزندان و همسران رزمندگان با حداقل شش ماه حضور داوطلبانه در جبهه، پاسخگوی متقاضیان واجد الشرایط نباشد دولت مکلف است مانده ظرفیت خالی بیست و پنج درصد (%۲۵) ایثارگران را مازاد بر پنج درصد (%۵) مذکور به جانبازان زیر بیست و پنج درصد (%۲۵) و همسران و فرزندان جانبازان زیر بیست و پنج درصد (%۲۵) فرزندان و همسران رزمندگان با حداقل ششماه حضور داوطلبانه در جبهه که شرایط لازم را داشته باشند، اختصاص دهد.

ب- هزینه شهریه مشمولان ماده (۶۶) قانون جامع خدمات رسانی به ایثارگران در دانشگاه‌‌های پردیس بین‌الملل دانشگاه‌‌های دولتی یا غیردولتی حداکثر در سقف شهریه‌‌های دانشگاه آزاد اسلامی داخل کشور پرداخت می‌شود.

پ- کلیه دانشگاهها و مؤسسات آموزشی و پژوهشی و مراکز علمی که از وزارتخانه‌‌های علوم، تحقیقات و فناوری و بهداشت، درمان و آموزش پزشکی أخذ مجوز نموده اند و دانشگاه آزاد اسلامی مکلفند حداقل بیست درصد (%۲۰) اعضای هیأت علمی مورد نیاز خود را از بین جامعه ایثارگران شامل فرزندان و همسران شهدا، جانبازان پانزده درصد (%۱۵) و بالاتر، آزادگان و همسران و فرزندان آنان، همسران و فرزندان جانبازان بیست و پنج درصد (%۲۵) و بالاتر، رزمندگان با حداقل شش ماه سابقه حضور در جبهه که دارای مدرک علمی دکتری مورد تأیید وزارتخانه‌های علوم، تحقیقات و فناوری و بهداشت، درمان و آموزش پزشکی می باشد و شرایط علمی مصوب شورای عالی انقلاب فرهنگی را داشته باشند، حسب مورد از طریق استخدام و یا موافقت با انتقال کارکنان دیگر دستگاه‌ها یا تبدیل وضعیت کارکنان غیر هیأت علمی، چنانچه شرایط علمی لازم را داشته باشند تأمین و از ابتداء آنان را به صورت عضو هیأت علمی رسمی قطعی با احتساب سوابق آموزشی پژوهشی و اجرائی مرتبط و تأثیر آن در پایه و مرتبه علمی و با رعایت صلاحیت‌های اخلاقی استخدام کنند.

احکام و امتیازات این بند شامل اعضاء هیأت علمی فعلی دارای سوابق ایثارگری فوق نیز می‌شود.

مسؤولیت اجرای احکام این ماده به طور مستقیم برعهده وزیر و رئیس دستگاه‌‌های مذکور است در اجرای این حکم مقامات یادشده مکلف به اتخاذ تصمیم می باشند.

تبصره ۱- مشمولان این بند با سی و پنج سال خدمت و حداقل شصت و پنج سال سن بازنشسته می شوند.

تبصره ۲- در صورت تمایل فرد به بازنشستگی پس از اتمام سی سال خدمت و یا حداکثر شصت سال سن می‌تواند درخواست بازنشستگی نماید.

حکم این بند بر بند «الف» ماده (۷۱) قانون جامع ایثارگران مصوب ۱۳۹۱/۱۰/۲و اصلاحات بعد و بر حکم ماده واحده قانون اصلاح حداکثر سن داوطلبان استخدام مصوب ۱۳۷۱/۲/۲۲حاکم است.

شرایط جامعه ایثارگران موضوع بند (ا) ماده (۲) قانون احکام دائمی برنامه‌‌های توسعه کشور به شرایط جامعه ایثارگران موضوع بند (ا) ماده (۹۰) قانون برنامه اصلاح می‌شود.

ماده الحاقی ۶- محکومیت مؤثر کیفر در جرائم امنیتی موضوع فصل اول کتاب پنجم قانون مجازات اسلامی (تعزیرات و مجازات‌های بازدارنده) مصوب ۱۳۷۵/۳/۲موجب محرومیت از امتیاز‌های مقرر در این بخش می‌شود.

ماده الحاقی ۷- به‌منظور جبران عقب ماندگی‌های استان‌های مناطق عملیاتی دفاع مقدس:

الف- ستادکل نیرو‌های مسلح موظف است محدوده مناطق عملیاتی دفاع مقدس را تا پایان سال اول اجرای قانون برنامه به سازمان اعلام نماید.

ب- سازمان موظف است ارزیابی جامعی از وضعیت توسعه یافتگی زیرساخت‌های این مناطق را تا سطح شهرستان تهیه کند.

پ- دولت موظف است ردیف متمرکزی را درقوانین بودجه سنواتی به‌جبران عقب ماندگی‌ها و ارتقای شاخص‌های برخورداری مناطق موضوع این ماده اختصاص دهد به‌گونه‌ای که این شاخص ها سالانه ده‌درصد(%۱۰) افزایش یافته و به سطح متوسط شهرستان‌های برخوردار کشور برسد.

ت- دولت موظف است از سال اول اجرا این قانون، در قالب قرارداد ۱۹۷۵میلادی (موضوع قانون عهدنامه مربوط به مرز دولتی و حسن همجوار بین ایران و عراق مصوب (۱۳۵۵/۲/۲۹) و قوانین مربوطه و در قالب بودجه سنواتی، حداقل سالانه بیست و پنج درصد (%۲۵) نسبت به لایروبی اروندرود و توسعه سواحل آن اقدام نماید به طوری که در پایان چهارسال به اتمام برسد.

ث- سازمان و سازمان اداری و استخدامی کشور موظفند اعتبار لازم را برا اعمال سقف فوق‌العاده پیش‌بینی شده در بند(۱) ماده (۶۸) قانون مدیریت خدمات کشوری برای کارکنان شاغل در این مناطق از سال اول اجرای قانون برنامه تأمین و اعمال نمایند.

ج- سازمان و سازمان اداری و استخدامی کشور مکلفند نسبت به صدور احکام پرداخت مزایا شاغلان مناطق عملیاتی دفاع مقدس برابر جداول و ضوابط ابلاغی سال ۱۳۷۶ سازمان امور اداری و استخدامی کشور از سال دوم اجرای قانون برنامه اقدام نمایند.

تبصره- دستگاههایی که مشمول قانون مدیریت خدمات کشوری نیستند مکلفند از محل منابع مربوطه موارد موضوع بند‌های (ث) و (ج) این ماده را به‌صورت مشابه تأمین نمایند.

اینستاگرام
کار خاصی نکردید!
تکرار قوانین مصوب بر زمین مانده!!!
باز هم بر زمین می‌ماند!
آیا این تصمیم شماست؟!
یا نظام؟!؟!؟!!!
کارخاسی نکردی بکوب بکوب آب در همان است
حتی یک واو را هم اصلاح نکردند! .
اصلا این کمیته ایثارگران برای چه تشکیل شد؟!
این اشتباه تاریخی هرگز جبران شدنی نیست چون اکثر ایثارگران شاید تا هفت سال اینده و اصلاح قانون جامع آسمانی شوند
حق الناس برگردن این دولت و مجلس می ماند
حق الناس بر گردن نظام می‌ماند!
کمیته ایثارگران سهم اش رو گرفته و لال شده...!
جانبازی دیگر نماند تا شش یا هفت سال دیگر بیشتر شان را باید در مزارهای شهرها برای فاتحه خوانی زیارت کرد مانده های اینها هم هستند با فقر وبدبختی دارند زندگی می کنند بچه های شان هم اکثرا بیکار ودرمانده اینها هم دارند از انقلاب فاصله می گیرند نتیجه زحمات جانبازان جنگ به صورت تدریجی به دست مسئولین بی درد دارد بر باد می رود
سلام..تکلیف جانبازان معسرچی شد؟؟؟؟دراین قانون اسمی ازمعیشت ومعسرین نبود..پس چطوری بنیاددلبخواهی دهک بندی کرده جانبازان رو واسم معسرگذاشته روی جانبازان؟؟!دولت گفته به این قشرحداقل حقوق،،حقوق،،حقوق کارمندان دولت پرداخت شود..نه اینکه کمک معیشت هرجوردلتون خواست بدیدبه جانبازان....وبعدشم نگذاریدکسی بیمه خویش فرمایی واریزکنه..نمی‌دونم چرا یکی درباره بیمه و بازنشستگی این معیشت بگیران حرفی نمیزند؟؟فلش نیوزمحترم شماچراسکوت کردید؟؟؟
سلام واقعا نمایندگان مجلس نمایندگان ایثارگران دیگر سخته در مانده شدیم همش می گوید؟ ماده چند....بده...من که سواد بالایی نداریم چون جوانی بود رفت حق گرفتنی بوده رفت حق ایثارگران و جانبازان پامال شده آیا سخنان رهبر کبیر انقلاب اسلامی امام خمینی یادتان هستش گفتند خانواده شهدا و جانبازان و ایثارگران را به فراموشی بسپارید این انقلاب مال این قشر بزرگهوار هستش .در ضمن صندلی ریاست تا ابد نمی ماند عمر انسان بیش از هشتاد سال نیست برگشت در کار نیست خلاصه بگویم فتوکپی برگشت به عقب خیر خلاصه حصرت زهرا به فريادتان برسد روز قیامت یا)( یاحسین )
سلام در این برنامه توسعه هفتم ماده ۴۸ انجام نشد
باسلام رزمندگان همه فوت کردن ی چند نفری ماندند که بادهک.بندی شکر خدا آنها هم دارید می کشید خوب مزدمان را دادید نمایندگان محترم
نمایندگان محترم مجلس شوراسی اسلامی.مسولین محترم دولت. کسانی که دردولت ونظام مسولیت قانونگذاری دارین:
باتکرار این قوانین بی خاصیت باایثارگران چه می کنید؟!!

اگراین قوانین خاصیت داشت بیش از شش سال برزمین نمی ماند.

برای 5سال دیگر تکرارش می کنید که مثلا دارید به ایثارگران خدمت می کنید!!!؟
همین هایی که روز حادثه ونیاز به خیابانها می ریزند وفریاد پشتیبانی از نظام وانقلاب سر میزنند قشر ایثارگرومدافع واقعی انقلاب ونظامند.
بااین مشکلاتی که برای ایثارگران درست کرده ومی کنید همین افراد را هم ازدست می دهید.
بخدای بزرگ نه ضدانقلاب بوده ونه خواهم بود
عاشق میهن وانقلاب وولایت فقیه هستم ولی دارم می گویم: بااین قانون های بی خاصیت داریداز یک طرف ذهن جامعه را به ایثارگران خراب می کنید که همه چیز مال ایثارگران است و ازطرف دیگر چون عملا این قانون خاصیتی برای ایثارگران نداردبه ریزش یاران ووفاداران انقلاب کمک می کنید.
دارید به فرزندان قشر ایثارگر می گویید ازنظام دست بکشید...حمایت نکنید...پدرانتان چه دیدند که شما می خواهید ببینید.!!!
یعنی عملا دارید قشر ایثارگر را ازانقلاب بدبین می کنید.
اگرمیخواهید قشر ایثارگر نابود شودبه خودتان زحمت ندهیدو نیازی به تصویب قوانین بی خاصیت نیست.فقط کمی صبرکنیدتا چندسال دیگرایثارگران باقیمانده به مرگ طبیعی هم شده ازمیان شما خواهند رفت.
این یک هشدار است برای آنهایی که مسولیت دارندوهنوز به انقلاب ونظام مقدس جمهوری اسلامی عشق وارادت دارند وکاری ازدستشان برمی آید
سلام و عرض خسته نباشید خدمت تمام کسانی که فقط و فقط برای رضای خدا کار میکنم و خواهند که حق بر زمین مانده عده کمی از همین ایثار گرانی که از یک روز لغایت چند ماه وچند سال برای دین و انقلاب وناموس وخاک وطن جنگیدن و حالا ببین آنهایی که لانه موش را درمواقه خطر بهر قیمتی می‌خریدم حالا میگن اگه شش ماه به بالا در جبهه حضور داشتن یک وعده سر خرمن بهش میدهیم شما آقایان نمیخواهد بما وعده ماشین ومسگن بدین لطف کنید به رزمندگانی کمک کنید که قطع نخاع است و در این حال اوضاع سری به آنها بزنید با تشکر از شما مسعولین که از غبله همان جانبازان به مقام وقدرت رسیده آید واقعا از اون دنیا بترسید و به تمام عزیزانی که در آن زمان از یک روز تا روز شهادت مقاومت گردن و ایستادن روحشان شاد عزیزانی که درد میکشم و صدایشان در نیماید وکسانی که جنگیدن حال پیرو بی رمق و ازادگانی که چشم براه مسعولینی هستن که شاید یادی از آنان کنند .
والله یک نفر نباید تکلیف تبدیل وضعیت را مشخص کند؟ به هر حال بچه های ما هم تضمین میخواهند هرسال یک مقدار بودجه باید داده شود
باسلام شش سال وظیفه خودم راانجام دادم اگر خدا قبول کندحالا۵سال است که پرونه خودم مربوط به ماده۸۷ ارسال کرده ام درکمسیون هم تائیدشدهدرتاریخ۲۹.۸.۴۰۱ پرونده به بنیاد رفته ولی هنوز هیچ خبری ازکارت جانبازی نیست
من این مدتی است که دنبال پرونده نرفته ام هرچه مراجه میکن م یگن بوجه نیست به خدا قسم ۵سال خدمت داشتم که ۱۴ ماه وچند روز حساب کردن هرچه مراجه میکنم دروغ می‌گویند ولی وقت اعزام اینجور نبود میرفتیم به خدمت بی منت این درد دل است چون بیکار میگردم شاید کسی بااین سن ۵۳ سالکی کارگری بهم بدهند
فکری به حال بچه هایمان کنید زمان جنگ ۱۷ ساله بودم به جبهه رفتم جزء جوانترین ها بودم حالا من جزء پیرمردها هستم اگه عده ای ازفرزندان ایثارگران تبدیل وضعیت شدن که حق شان بود حالا نوبت بچه های ما شده که طرحی هستن باید محروم شون یا همه یا هیچ کس این بی عدالتی است من پیرمرد چطوری بچه ام را قانع کنم
با سلام.
جانباز مثلاً 25 درصد هستم که درصد کامل مجروحیتم را کمیسیون بنیاد نداد. منظورم ترکش‌های توی کمرم هست که نزدیک نخاعم می‌باشد. هنوز حقوق نمیگیرم و حالت اشتغال هم نشدم. از هیچ جایی حقوق ندارم. مسافر کشی میکنم با 53 سال سن و 48 تا ترکش موجود در تمام بدنم . فقط 5 ساله که کمک معیشت از بنیاد بهم میدن زیر 6 تومن شده امسال 1402. اینه عدالت؟؟؟؟؟؟؟؟!!!!!!!!
حالا این تبدیل وضیعت چی میشه چرا حذف شده مگر ۹۹و۱۴۰۰و۱۴۰۱ آدم هستن بقیه هیچ وضعیت این طرحیها چی میشه مگر بعد ۱۴۰۱ ایثارگر نیستن ایثارگر ۱۴۰۰ با ۱۴۱۰ یا بعد آن باهم فرق دارن چرا مردم مجبور به داد وفریاد زدن می کنید
رزمندگان فراموش شدند قانون تکراری غیرقابل اجرا مانند قبل عملا کاری نشده
پس ازاین همه سال بنام جانبازوخانواده شهیدفقط، فقط حرف مفت.
ازمرفه هان بیدردمیخواهید بفکرشماها باشند؟!!!حداقل ۲۰نفرازفرزندان شهداوایثارگران باید درمجلس باشند که قوانینی راجهت رفاه زندگی وکاری ماهاتصویب کنند.اسفندامسال مشمولین نمایندگی مجلس ازاین قشرباشند.
سلام بنده حقیرذلیل پیرامروزجوان زمان جنگ جانباز30%با63سال سن درسال 62مجروح هنوزمستمربگیر بنیادهستم هیچ ایندهای مصوبه ای دربرنامه هفتم وکمسیون تلفیق دیده نشده چه وعده وعیدی عمری باقی نمانده این رابدانیددولتمردان و...پشت میزلذت میبریدازایثاران یادگاران 8سال جنگ است حق الناس بکردن شما
سلام مقام معظم رهبری فرمودندصف اول خانواده شهداو ایثارگران وجانبازان هستندبگردان نظام ودولت حق دارند ولی نعمتان مملکت اند معمارانقلاب امام خمینی فرمودند نگذاریدانقلاب به دست نااهلان بیفتدبرنامه هفتم هیچ امیدی جدیدایجادبرای این قشرنیست مسوالین یکروز شرکت درکنکوریک نوبت ازسهمیه رادستورمیدهندیکروزمعدل دانشجویان شامل حال این خانواده باپرداخت 25% شهریه دستورکارمینجامدویکروزقطع حقوق مستمربگیران دهک بندی یارانه بالا من دراوردی دستورداده میشودو...کم کم فقط تابلو بنیادسردر اداره وکارمندان باقی میماندتمام خدمات ایثارگری صفرمیشودحال چندسال است میگند بودجه نداریم اینهمه پرسنل بیکاردراداره بچهکارمیایدخاصیت انها شده باگوشی کار...کردن بودجه برای جای دیگران هست به ماکه رسیدنداریم نداریم شماها درمملکت اضافه هستید
بهترین روش ترویج فرهنگ ایثار و شهادت...
رسیدگی و توجه کردن به معیشت این عزیزان و خانواده هایشان...
این همه بودجه از سازمان‌ها را خرج ایثارگران کنید...
اموال به سرقت رفته ایثارگران را در کل کشور جمع آوری کنید و بین ایثارگران توزیع کنید...
از بانک دی گرفته تا نیروگاه‌های برق. سازمان کوثر و سازمان‌های تملیکی و...
بنیاد در حد وزارت نفت و شاید هم بیشتر ثروت دارد!!!
اما و اما و اما..........
جیب آقایون گشاد و...!!!!!
جیب بعضی ها هم پاره شده.....!!!!!
در عجب است که چرا کسی شفاف پاسخگو نیست!
هیهات...
کی داده کی گر فته به قول قدیمی ها
هر از گاهی مگن بیاید فرم پر کنید بعداز
چند ماه مگن پروندت گم شده.
نظری بگذارید
نام خود را وارد نمایید
متن نظر را وارد نمایید
مقدار صحیح است
مقدار صحیح وارد کنید
بدون ویرایش از شما
آخرین اخبار
تبلیغ کانال فاش در ایتابنر بیمه دیفتح‌الفتوحصندوق همیاریخبرنگار افتخاری فاش نیوز شویدمشاوره و مشاوره تغذیه ویژه ایثارگرانسایت جمعیت جانبازان انقلاب اسلامیانتشارات حدیث قلماساسنامه انجمن جانبازان نخاعیlogo-samandehi