شناسه خبر : 109211
چهارشنبه 23 اسفند 1402 , 11:05
اشتراک گذاری در :
عکس روز

رزمایش مرکب ایران، روسیه و چین در شمال اقیانوس هند برگزار شد

فاش نیوز - ناوهای چین و روسیه برای برگزاری رزمایش مرکب کمربند امنیت دریایی ۲۰۲۴ در شمال اقیانوس هند وارد آب‌های سرزمینی ایران شدند.

در این رزمایش، یگان‌های شناور و پروازی نیروهای دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران شامل ناوشکن‌های «جماران»، «دنا»، «بایندر»، ناوهای «گناوه»، «زره»، «سیرجان» و شناورهایی از نیروی دریایی سپاه پاسداران شامل ناو «شهید سلیمانی»، ناو «ابومهدی المهندس»، ناو «شهید محمودی» و «تندر» و همچنین ناوهای نیروی دریایی کشورهای چین و روسیه که وارد آب‌های سرزمینی جمهوری اسلامی ایران شدند، حضور دارند.
یگان‌های شناوری فدراسیون روسیه شامل رزمناو موشکی گارد «واریاگ»، ناو بزرگ ضد زیردریایی «مارشال شاپوشنیکف» به همراه یک ناوچه، دو کشتی جنگی و یک کشتی تدارکاتی نیروی دریایی چین و همچنین شناورها و بالگردها از ناوگان نیروی دریایی جمهوری اسلامی ایران در این رزمایش شرکت خواهند کرد.
امیر تاج‌الدینی: رزمایش مرکب کمربند امنیت دریایی ۲۰۲۴از شامگاه سه‌شنبه آغاز می‌شود
امیر دریادار دوم مصطفی تاج‌الدینی، سخنگوی رزمایش مرکب کمربند امنیت دریایی ۲۰۲۴ در نشست خبری مشترک با فرماندهان یگان‌های روسیه و چین اظهار داشت: امسال برای پنجمین سال متوالی با شعار «با هم برای برقراری صلح و امنیت»، رزمایش مرکب دریایی سه‌جانبه‌ای بین نیروی دریایی ایران، نیرویی دریایی روسیه و نیروی دریایی جمهوری خلق چین برگزار می‌شود.
وی ادامه داد: در این رزمایش علاوه‌بر یگان‌های سطحی و پروازی نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران و نیروی دریایی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی و یگان‌های شناوری کشورهای چین و روسیه، از پنج کشور نیز ناظرینی حضور خواهند داشت تا بتوانیم به شعار «باهم برای صلح و دوستی» تحقق کامل ببخشیم.
امیر تاج‌الدینی با بیان اینکه این چهارمین رزمایش مرکب است که با حضور کشورهای ایران، چین و روسیه برگزار می‌شود و در آینده نیز ادامه خواهد داشت، افزود: رزمایش مرکب کمربند امنیت دریایی ۲۰۲۴ با شعار «با هم برای برقراری صلح و امنیت» و در منطقه‌ای به وسعت ۱۷ هزار کیلومتر مربع، با پیام صلح و دوستی برگزار می‌شود.
سخنگوی رزمایش مرکب کمربند امنیت دریایی ۲۰۲۴ با بیان اینکه این رزمایش برابر برنامه‌های از پیش تعیین‌شده در شمال اقیانوس هند برگزار می‌شود، گفت: هدف از برگزاری این رزمایش تحکیم امنیت و مبانی آن در منطقه و گسترش همکاری‌های چندجانبه میان سه کشور و نشان‌ دادن حُسن نیت و توانایی این کشورها در جهت حمایت مشترک از صلح جهانی، امنیت دریایی و ایجاد یک جامعه دریایی با آینده‌ای مشترک است.
امیر تاج‌الدینی خاطرنشان کرد: تمرین‌های تاکتیکی متنوعی از جمله نجات شناور دچار حریق، آزادسازی شناور ربوده شده، تیراندازی علیه اهداف مشخص، تیراندازی شبانه به اهداف هوائی و سایر تمرینات تاکتیکی و عملیاتی در این رزمایش پیش‌بینی شده است.
سخنگوی رزمایش مرکب کمربند امنیت دریایی ۲۰۲۴ تصریح کرد: از اهداف این رزمایش می‌توان به تقویت امنیت تجارت دریایی بین‌المللی، مقابله با دزدی دریایی و تروریسم دریایی، اقدامات بشردوستانه، تبادل اطلاعات در حوزه امداد و نجات دریایی و تبادل تجربیات عملیاتی و تاکتیکی اشاره کرد.
امیر تاج‌الدینی اظهار داشت: رزمایش مرکب امنیت دریایی در تقویم سالیانه دریایی کشورهای شرکت‌کننده درج شده و خوشحالیم که امسال برای چهارمین بار میزبان برگزاری این رزمایش هستیم.
وی با اشاره به اهمیت منطقه شمال اقیانوس هند گفت: شمال اقیانوس هند بین سه تنگه راهبردی از پنج تنگه راهبردی دنیاست، تنگه هرمز در شمال، تنگه مالاکا در شرق و تنگه باب‌المندب در غرب منطقه اقیانوس هند واقع شده است که در حقیقت بیضی انرژی دنیا را احاطه کرده است و با توجه به تردد شناورهای تجاری و نفتکش در این منطقه حساس ضرورت برقراری امنیت تجارت دریایی را دو چندان کرده است.
سخنگوی رزمایش مرکب کمربند امنیت دریایی ۲۰۲۴ افزود: امنیت تعطیل‌بردار نیست و تمرینات در جهت ارتقای امنیت نیز تعطیل‌بردار نیست و با نزدیکی به ایام نوروز در کشورمان ما تمرینات را تعطیل نکردیم و امیدواریم با رعایت همه شرایط سناریوهای از پیش تعیین‌شده رزمایشی با ایمنی کامل در دریا انجام دهیم.
گزارش رسانه‌های روس از رزمایش مشترک با ایران و چین در گذرگاه مهم انرژی جهان تقریباً اکثر قریب به اتفاق رسانه‌های تصویری، برخط و مکتوب روسیه روزهای دوشنبه و سه‌شنبه (۲۱ و ۲۲ اسفند ۱۴۰۲) به استناد گزارش‌های وزارت دفاع این کشور و همچنین منابع خبری ایران به بازتاب حضور ناوگان روسی در این رزمایش پرداخته‌اند.
در این گزارش‌ها به اهمیت منطقه محل برگزاری رزمایش اشاره شده و آمده است: ایران، روسیه و چین تضمین امنیت شاهراه کلیدی انرژی جهان را تمرین کردند.
خبرگزاری اینترفکس در خبری با عنوان «رزمایش دریایی روسیه، ایران و چین در دریای عمان آغاز شد»، اعلام کرد: در مجموع بیش از ۲۰ کشتی، شناور پشتیبانی و قایق رزمی نیروی دریایی کشورهای روسیه، ایران و چین در این رزمایش شرکت دارند و بالگردهای هوانوردی دریایی نیز به طور گسترده مورد استفاده قرار می‌گیرند.
این رسانه روس نوشت: روسیه در این رزمایش با ناوگانی شامل رزمناو موشکی «واریاگ» و ناو «مارشال شاپوشنیکوف» شرکت کرده است.
اینترفکس در ادامه گزارش داد: رزمناو «واریاگ» گل سرسبد ناوگان روسیه در اقیانوس آرام است.
در این گزارش آمده است‌: ناو «مارشال شاپوشنیکوف» نیز از ناوگان اقیانوس آرام در این رزمایش شرکت کرده است که پس از مدرن‌سازی به موشک‌های کروز روسی پیشرفته مجهز است.
کانال یک تلویزیون روسیه نیز گزارش داد: روسیه، ایران و چین رزمایش مشترک «کمربند امنیتی دریایی ۲۰۲۴» را آغاز کردند.
این شبکه تلویزیونی اعلام کرد: عملیات مشترک و تیراندازی به اهداف سطحی و هوائی و همچنین رهاسازی کشتی سرقت شده توسط دزدان دریایی و نیز کشتی در شرایط بحرانی از جمله برنامه‌های عملیاتی این رزمایش است.
شبکه تلویزیونی راشاتودی نیز در گزارشی به مخاطبان خود خبر داد که ناوگان نیروی دریایی روسیه تمرینات دریایی مشترک خود با ایران و چین را در دریای عمان آغاز کرد.
به نوشته این رسانه روس، هدف اصلی این رزمایش، تقویت امنیت در منطقه از جمله حفاظت از تجارت بین‌المللی دریایی است.
خبرگزاری اسپوتنیک نیز در گزارشی با اشاره به اینکه رزمایش مشترک دریایی ایران،‌ روسیه و چین با شعار «با هم برای برقراری صلح و امنیت» برگزار می‌شود، در سایت فارسی خود نوشت: اصلی‌ترین اهداف این رزمایش، تقویت امنیت تجارت دریایی بین‌المللی، مقابله با دزدی و تروریسم دریایی، اقدامات بشردوستانه، تبادل اطلاعات در حوزه امداد و نجات دریایی و تبادل تجربیات عملیاتی و تاکتیکی است.
این رسانه روس در ادامه از قول یک پژوهشگر نظامی نوشت:‌ این رزمایش نشان‌دهنده همکاری راهبردی سه کشور در زمینه امنیت و دفاع دریایی است و این کشورها در این چارچوب، فرصتی را برای نیروی دریایی خود فراهم می‌کنند تا با یکدیگر آموزش ببینند، دانش و تخصص را تبادل کنند و قابلیت همکاری را افزایش دهند.
آرشام عباسیان افزود: شمال اقیانوس هند بین سه تنگه راهبردی از پنج تنگه راهبردی دنیاست، تنگه هرمز در شمال، تنگه مالاکا در شرق و تنگه باب‌المندب در غرب منطقه اقیانوس هند واقع شده که در حقیقت منطقه تأمین و تبادل انرژی دنیا را احاطه کرده است.
وی اظهار داشت: ایران، روسیه و چین با نمایش توانایی‌ها و هماهنگی‌های دریایی خود پیامی قوی در مورد توانایی خود در دفاع از منافع ملی به سایر کشورها ارسال می‌کنند.
این رسانه روس در ادامه به نقل از این کارشناس نوشت: این رزمایش همچنین قدرت و آمادگی ایران در مناطق کلیدی دریایی را به عنوان یک اقدام استراتژیک در مقابله با نفوذ رقبای منطقه‌ای خود و دخالت بازیگرانی همچون ایالات متحده آمریکا به تصویر می‌کشد.
خبرگزاری ریانووستی نیز نوشت: وزارت دفاع روسیه از آغاز رزمایش مشترک کشتی‌های روسیه، ایران و چین در دریای عمان خبر داد.
به نوشته این رسانه روس، برای نخستین‌بار نمایندگانی از نیروی دریایی پاکستان، قزاقستان، جمهوری آذربایجان، عمان، هند و آفریقای جنوبی به عنوان ناظر در این رزمایش حضور یافته‌اند.
خبرگزاری تاس نیز با انتشار گزارشی در این باره نوشت:‌ رزمایش بین‌المللی دریایی «کمربند امنیتی دریایی- ۲۰۲۴» برای ششمین‌بار برگزار می‌شود. این رزمایش نخستین‌بار در سال ۲۰۱۸ میلادی در آب‌های دریای عرب اقیانوس هند برگزار شد.
به نوشته این رسانه روس، ناوهای نیروی دریایی ایران، چین و روسیه به صورت مستمر در این رزمایش شرکت می‌کنند.
تاس در ادامه نوشت: پارسال ناو دریاسالار ناوگان اتحاد جماهیر شوروی گورشکوف، اولین حامل تمام‌وقت تسلیحات موشکی مافوق صوت در جهان، در این مانور شرکت داشت.
به گزارش ایرنا، روزنامه ایزوستیا نیز در این باره نوشت: ناوهای روسیه، ایران و چین مرحله عملی رزمایش مشترک «کمربند امنیتی دریایی ۲۰۲۴» را در دریای عمان آغاز کردند. این روزنامه این موضوع را برجسته کرد که هدف اصلی این رویداد تمرین تضمین ایمنی فعالیت‌های اقتصادی دریایی است.
دیگر رسانه‌های روسیه نیز خبرهایی از برگزاری این رزمایش منتشر کرده‌اند.
بازتاب برگزاری رزمایش مشترک ایران، چین و روسیه در رسانه‌ آمریکایی
رسانه‌های بین‌المللی در آستانه آغاز رزمایش مشترک ایران، روسیه و چین در شمال اقیانوس هند گزارش دادند که تهران همکاری نظامی خود با پکن و مسکو را در واکنش به تنش‌های منطقه‌ای با ایالات متحده افزایش داده است.
به گزارش ایسنا، خبرگزاری آسوشیتدپرس با اعلام خبر برگزاری این رزمایش مشترک که قرار است از ۲۲ اسفندماه در شمال اقیانوس هند آغاز شود، خاطرنشان کرد: ایران همکاری نظامی خود با پکن و مسکو را در واکنش به تنش‌های منطقه‌ای با ایالات متحده افزایش داده است. همچنین سفر نمایندگان نیروی دریایی روسیه و چین به ایران در سال‌های اخیر افزایش قابل توجهی داشته است.
به گزارش ایسنا، آسوشیتدپرس در ادامه گزارش داد که عمان، آذربایجان، قزاقستان، پاکستان و آفریقای جنوبی ناظران این رزمایش خواهند بود.

اینستاگرام
نظری بگذارید
نام خود را وارد نمایید
متن نظر را وارد نمایید
مقدار صحیح است
مقدار صحیح وارد کنید
بدون ویرایش از شما
آخرین اخبار
تبلیغ کانال فاش در ایتابنر بیمه دیفتح‌الفتوحصندوق همیاریخبرنگار افتخاری فاش نیوز شویدمشاوره و مشاوره تغذیه ویژه ایثارگرانسایت جمعیت جانبازان انقلاب اسلامیانتشارات حدیث قلماساسنامه انجمن جانبازان نخاعیlogo-samandehi