شناسه خبر : 109425
پنجشنبه 09 فروردين 1403 , 17:43
اشتراک گذاری در :
عکس روز

دوران دفاع مقدس با حال و هوای رمضان؛

روزه‌داری با نان تَرکِشی، شهادت با لب‌های خشکیده

با اینکه روزه گرفتن در جبهه آن هم در گرمای خوزستان طاقت‌فرسا بود، باز هم رزمندگان سختی آن را به جان می‌خریدند...

فاش نیوز - با اینکه روزه گرفتن در جبهه، آن هم در گرمای خوزستان طاقت‌فرسا بود، باز هم رزمندگان سختی آن را به جان می‌خریدند. روزه هایی با نان ترکشی و در گرمای بالای ۵۰ درجه سانتیگراد؛ با زبان روزه به پیکار با دشمن رفتند و با لب‌های خشکیده، تشنه به شهادت رسیدند.

ماه رمضان در سال ۱۳۶۰ اوایل مرداد ماه واقع شد، رزمندگانی که از اقصی نقاط کشور به جبهه می آمدند حکم مسافر را داشتند و کمتر می توانستند در یک مکان ثابت بمانند، اما بعضی از آنها از مسئول و یا فرمانده مربوطه مجوز می‌گرفتند که ۱۰ روز در یک منطقه بمانند تا بتوانند روزه بگیرند.

رزمندگان روزه‌دار در جبهه با گرمای شدید و سوزان، روزهای طولانی، کار، فعالیت، نبرد با دشمن حتی در منطقه پدافندی، تشنگی بیش از حد، ضعف و بی‌حالی مواجه می شدند؛ اما به لطف خدا در ایمان و اراده آنان کمترین خللی ایجاد نشد.

«عملیات رمضان» هم تیرماه سال ۱۳۶۱ در ماه مبارک رمضان برگزار شد. رزمندگان شب ۱۹ ماه رمضان با حال و هوای خاصی آماده عملیات می‌شدند. گرمای شدید، باد و طوفان، شن‌های روان و از همه مهمتر، نبرد با دشمن، آن هم برای کسانی که روزه‌دار بودند بسیار سخت بود. اما رزمندگان با تمام توان و تا آخرین نفس با نیروهای بعثی پیکار کردند و تعداد زیادی از آنها به سوی معبود پرکشیدند.

ساعت‌ها پیاده‌روی با زبان روزه / نبرد با دشمن در گرمای ۵۰ درجه

علی کردی از رزمندگان دفاع مقدس می گوید: رزمندگان در مناطق جنگی در گرمای ۴۰ تا ۵۰ درجه سانتیگراد، با زبان روزه علاوه بر ساخت سنگر و جابجایی تجهیزات با دشمن می‌جنگیدند.

رزمندگان برای انجام عملیات هایی همچون رمضان به صورت گروهی مسافتی را با ماشین هایی باری نظیر نیسان و کمپرسی طی می کردند و پس از آن برای اینکه توسط دشمن دیده نشوند ناگزیر بودند با زبان روزه مسافت زیادی را به مدت ۲ تا ۳ ساعت با پای پیاده طی کنند تا به خط مقدم برسند.

بسیاری از رزمندگان به خاطر ثواب روزه در ماه شعبان روزه می‌گرفتند، ماه رمضان که جای خود را داشت، آنها ۲ تا سه ساعت قبل از اذان صبح برای خواندن نماز شب، ادعیه و مناجات از خواب بر می‌خواستند.

بسیاری از رزمندگان در هشت سال دفاع مقدس با زبان روزه به درجه رفیع شهادت نائل شدند یا جانباز شده و به اسارت نیروی های بعثی درآمدند و شکنجه‌های فراوانی را متحمل شدند.

افطار و سحر رزمندگان با نان خشک و خرما

این جانباز و رزمنده دفاع مقدس به سادگی وعده‌های افطار و سحری در جبهه اشاره کرد و اذعان داشت: رزمندگان در این وعده‌ها یک روز نان خشک و خرما، یک روز نان خالی و در بهترین شرایط تخم مرغ یا کنسرو لوبیا می‌خوردند و خبری از سفره های تجملی و رنگارنگ امروزی نبود.

رزمندگان در بدترین شرایط آب و هوایی با کمترین امکانات و تجهیزات در هشت سال دفاع مقدس، همه سختی‌ها و مشکلات را به جان و دل خریدند تا کشور و اسلام سرافراز بماند و خدشه‌ای به مبانی انقلاب و نظام وارد نشود.

 

برگزاری نماز جماعت ممکن نبود

مهرداد حسنجانی از جانبازان دفاع مقدس درباره آداب ماه رمضان در جبهه با بیان اینکه در جبهه آب برای خوردن به سختی با تانکر تامین می شد، افزود: اگر برای اقامه نماز صبح یا ظهر شرایط مناسب بود، یک نماز جماعت سه یا چهار نفره برپا می‌کردیم تا بتوانیم از فضیلت آن بهره مند شویم؛ زیرا برگزاری نماز جماعت با تعداد افراد بیشتر امکان‌پذیر نبود و ممکن بود دشمن حمله کند و همه رزمندگان با هم به شهادت برسند.

بعد از اذان مغرب و عشاء نیز رزمندگان پس از خواندن نماز در سنگر با خرما و یک لیوان آب و یا با کنسرو بادمجان و قرمه سبزی افطار می‌کردند. رزمندگانی هم که نگهبان بودند در همان مکان پست خود چیزی می‌خوردند.

«نگهبانان که در سنگرها بیدار بودند دیگران را برای خوردن سحری از خواب بیدار می‌کردند، دورهمی به خاطر گلوله باران ممکن نبود. در تاریکی با مختصر نوری چراغ قوه هرکس تکه ای نان خشک که به «نان ترکشی» معروف بود با آب یا اگر کنسرو لوبیا موجود بود، می خورد»

به دلیل موقعیت جغرافیایی و قرار گرفتن مناطق جنوب در سطح مسطح، نیروهای هر دو طرف به هم اشراف داشتند و تحرکات به خوبی دیده می شد. به همین دلیل نمی‌توانستیم آداب ماه رمضان را به نحو احسن به جا بیاوریم، اما مناطق جنگی کردستان در دل کوه‌ها واقع شده بود و به خاطر بالا بودن امنیت امکان برگزاری دورهمی برای قرائت قرآن و خواندن دعا فراهم بود و شرایط معنوی بهتری ایجاد می شد.

منبع: ایرنا
اینستاگرام
روش‌های موثر برای اضطراب پس از حادثه

سرپرست پژوهشکده مهندسی و علوم پزشکی جانبازان گفت: به درخواست متولیان بنیاد شهید و امور ایثارگران مدتی است در حال بررسی روش های نوین درمانی برای بیماران پی‌تی‌اس‌دی (PTSD) هستیم، جراحی در برخی مراکز دنیا انجام می شود ولی درمان موثر و مفیدی نبوده اما روش‌های دیگری مانند الکترودگذاری تحریکی در داخل مغز و روش‌هایی که در حد تحقیق است مانند سلول درمانی برای بیمارانی که بر اثر موج انفجار دچار حالت‌های اضطراب و بیماری مزمن شدند در دستور کار ما است.

گرجی با بیان اینکه اختلال پی‌تی‌اس‌دی (PTSD) یعنی اضطراب پس از سانحه، در دنیا درمان قطعی ندارد، افزود: فعلا در همه جای دنیا از درمان های روتین برای این بیماران استفاده می شود، تیم‌های تحقیقاتی ما با حداکثر قدرت فعالیت می‌کنند تا هنگام با سایر مراکز بین المللی درمان های موثرتر و مفیدی را در اختیار بیماران قرار دهیم.
نظربرادرجانبازکه نامشون راهم ننوشتن این است که ان شاءالله برای متوفیان الکترودگذاری بکنند. مردحسابی ازکجاسخن میگویی پژوهشکده چی کشگ کی پشم چی . جانبازان جنگ یابه دوستانشان وصل شدندیادرحال وصال هستندبرای کی میخوان درمان پی تی اس دی انجام بدن متل نگوبرادر
گاهی خبرهایی متناقض گذاشته میشودیاخبرباواقعه همطرازنیست عملیات رمضان همان عملیاتی بودکه لورفته بودآنشب وآنروزهرچه نیروازپادگان مدنی وغرب وجنوب دجله واردپیکارودفاع شدندیااسیرشدندیابطورمظلومانه ای شهیدشدندشهدایی که ۱۷سال طول کشیدتفحص شدندعملیات رمضان وقتی برای نمازجماعت نداشت یک عملیاتی که همه اطلاعاتش رابه دشمن داده بودندودشمن منتظربچه هابودوبمحضی واردعمل شدندنیروهایی که توانستندازآتش دشمن سالم دربروندهمگی اسیرشدندمثل برادرسلطانی وحاج قربان همشهری های حقیروآنهائیکه ضمن آتش دشمن برای دفاع عازم شدندهمگی دردشتی وسیع که امروزبنام یادمان شلمچه است گیرافتادندوهمگان شهیدشدند یک دشت پرازشهید قطعه قطعه شده خدایاماراببخش عفوکن ای صاحب مقتدرمان کمکمان کن اینجاگیرافتاده ایم نجاتمان بده پایان کارمان اگرهست باشهادت رقم بزن درداست دربستروبیماری بمیریم التماست میکنیم خدای بزرگ
نظری بگذارید
نام خود را وارد نمایید
متن نظر را وارد نمایید
مقدار صحیح است
مقدار صحیح وارد کنید
بدون ویرایش از شما
آخرین اخبار
تبلیغ کانال فاش در ایتابنر بیمه دیفتح‌الفتوحصندوق همیاریخبرنگار افتخاری فاش نیوز شویدمشاوره و مشاوره تغذیه ویژه ایثارگرانسایت جمعیت جانبازان انقلاب اسلامیانتشارات حدیث قلماساسنامه انجمن جانبازان نخاعیlogo-samandehi