شناسه خبر : 48608
پنجشنبه 28 مرداد 1395 , 15:18
اشتراک گذاری در :
عکس روز

درباره خشونت خانگی بدانیم!

متاسفانه به دلایل گوناگونی از جمله فرهنگ، تربیت، افکار غلط، سطح خانوادگی و بعضا" اختلالات روانی، افرادی در منزل و محیط خانواده خود، خشونت خانگی داشته و افراد خانواده و بیشتر همسر خود را در معرض آزار و اذیت قرار می دهند.

فاش نیوز- شنیدن ترکیب واژگانی "خشونت خانگی" که بعضا" به گوش می رسد، به خودی خود آزاردهنده بوده و فکر کردن به عواقب آن انسان را به شدت ناراحت می کند. متاسفانه به دلایل گوناگونی از جمله فرهنگ، تربیت، افکار غلط، سطح خانوادگی و بعضا" اختلالات روانی، افرادی در منزل و محیط خانواده خود، خشونت خانگی داشته و افراد خانواده و بیشتر همسر خود را در معرض آزار و اذیت قرار می دهند.

از آنجایی که بحث رفتارهای با اختیار یا بی اختیار با اعضای خانواده با عنوان " خشونت خانگی" میتواند بسیار جدی و بعضا" خطرناک هم باشد، داشتن اطلاعاتی در این مورد بی فایده نخوهد بود.

وزارت بهداشت و درمان و آموزش پزشکی در اقدامی مفید و تحسین برانگیز، مجموعه کتاب هایی را با عنوان خودمراقبتی در ناخوشی های جزئی، خودمراقبتی خانواده منتشر نموده است که در آن یکسری اطلاعات اولیه در گروه های سنی مختلف و عوارض جسمی و روحی مختلف داده می شود تا افراد بتوانند در محیط خانواده بیشتر از خودشان مراقبت کنند.

لازم به ذکر است هر فردی می تواند با مراجعه به خانه بهداشت محله خود، به عنوان سفیر سلامت خانواده یک عدد از این کتاب ها را تحویل بگیرد و مطالعه کند و بهره ببرد.

 در اینجا یکی از مباحث این کتاب، با عنوان "خشونت خانگی" برگزیده شده و به منظر چشم مخاطبان گرامی می رسد. باشد که مفید واقع گردد.

خشونت خانگی

خشونت خانگی آسیب اجتماعی شایع و ناپسندی است که اغلب به صورت پنهان و در مواردی هم به صورت آشکارا اتفاق می افتد که می تواند در دراز مدت اثرات مخرب و جبران ناپذیری بر سلامت خانواده بگذارد. علاوه بر عوارض ناخوشایند جسمانی، خشونت خانگی آثار روانی ویرانگری برای قربانینان خشونت و سایر اعضای خانواده ایجاد می نماید.

 در تمام ادیان و نیز دین مبین اسلام هر نوع خشونت و آزار نسبت به زن نهی شده و به جای خشونت، بر محبت و گذشت نسبت به وی تاکید شده است.

یک رابطه بالغانه کامل، رابطه ای ست که هر کدام از افراد مقوق مساوی، فرصت های برابر و مسئولیت های یمسان داشته باشند. اساسا یک رابطه خوب بر اساس احترام متقابل به همدیگر و توانایی در برقراری ارتباط به صورت شفاف بنا می شود.افراد مختلف تعاریف مختلفی از انجام کارها و برقراری روابط صمیمی دارند. برخی از آنها چیزهایی است که بیشتر افراد در یک رابطه انتظار دارند:

عشق، صمیمیت و بیان جنسی، ارتباطات، تعهد، برابری و احترام، سازگاریف مصاحبت، حمایت عاطفی و وفاداری.

انواع همسر آزاری:

همسر آزاری می تواند به صورت ازار جسمانی، رفتاری، روانشناختی و یا آسیب های دیگر اتفاق بیفتد.

* آزار جسمانی مانند هل دادن، کتک زدن، سیلی، مشت یا لگد زدن به همسر یا بستن دست و پای وی

* تهدید کردن و ترساندن همسر

*  جلوگیری از مراجعه همسر به پزشک یا مراکز بهداشتی درمانی

* انتقاد مکرر از همسر و مقایسه کردن او با دیگران

* سرزنش کردن همسر و مسخره کردن او یا خانواده اش

* تامین نکردن نیازهای مادییا روانی یا جنسی همسر

* برقراری رابطه جنسی با همسر به اشکال غیرمعمول آن یا در شرایطی که همسرش به دلیلی تمایلی به برقراری این رابطه نداشته باشد

* منع کردن وی از ادامه تحصیل یا رفت و آمد با اعضای خانواده و دوستان

پیامدهای همسرآزاری:

پیامدهای روانی: کاهش اعتماد به نفس، افسردگی، اضطراب و احساس گناه و شرمندگی

پیامدهای جسمانی: سردردهای میگرنی و دردهای پراکنده بدنی، بیماری قلبی، فشار خون، زخم معده و غیره

اثرات مخرب بر فرزندان: فرزندان به عنوان شاهدان خشونت دچار مشکلاتی نظیر افسردگی، اضطراب، شب ادراری و مشکلات تحصیلی می شوند.

زمانی که مورد خشونت و آزار قرار می گیریم به چه دلایلی آن را از دیگران مخفی نگه می داریم و می ترسیم که دیگران متوجه شوند؟

- احساس ترس، گناه یا احساس شرم

- ترس از همسر

- ترس از آبروریزی و عکس العمل دیگران

- علاقه به همسر، فرزندان و زندگی مشترک

- امیدوار بودن به اینکه زندگی بهتر شود

- نداشتن استقلال مالی یا اجتماعی یا ترس از تنها شدن( به ویژه در مورد زنان )

- نداشتن حامی و پشتیبان

- عدم اگاهی و شناخت از وجود منابع و سازمان های حمایتی در محیط اجتماعی فرد

تحمل رفتار خشونت آمیز در درازمدت نه تنها کمکی به بهبود شرایط خانواده نمی کند بلکه مشکلات خانوادگی را افزایش می دهد.

 توصیه هایی برای خودیاری:

در برخورد با همسرآزاری چه باید کرد؟

اگر شما یکی از افرادی هستید که از طرف همسر خود مورد خشونت قرار می گیرید و یا بالعکس همسر خود را مورد آزار و اذیت قرار می دهید، بیایید جهت کمک به خود، خانواده و فرزندان و کمک به جامعه ای سالم با مراجعه به مراکز معتبر در جهت درمان و پیشگیری از مشکلات آتی، اقدامات مفید و موثری انجام دهید.

 ما می توانیم با آموزش مهارت هایی ساده اما ارزشمند و مفید به شما کمک کنیم تا در کنار خانواده آرامش و اسایش را تجربه نمایید. برای این منظور به مراکز بهداشتی درمانی منطقه سکونت خود مراجعه کنید.

کدام یک از درگیری ها در رابطه من جدی ست؟

در بعضی روابط رفتارهایی وجود دارد که به شریک زندگی آسیب جدی می رساند و حتی اسیب های کیفری خشونت خانگی یک مشکل اساسی در بسیاری از خانواده هاست. در بسیاری از موارد

گزارش شده، 95% مرتکبین مردان هستند. اگر از هرگونه خشونت خانگی رنج می برید، به دنبال کمک باشید.

 چه نوع مواردی جزء خشونت خانگی می باشد؟

- حمله فیزیکی، لگد زدن، سیلی زدن، خفگی یا استفاده از سلاح علیه قربانی، هرگونه خشونت فیزیکی باید جدی گرفته شود.

- تجاوز جنسی، طیف وسیعی از رفتارهای توهین امیز را مانند تجاوز به عنف( تهدید یا بدون تهدید به خشونت های دیگر)، مجبور کردن به رفتارهای جنسی اجباری، ضرب و جرح و اجبار به مشاهده کردن پورنوگرافی

- خشونت روانی، کلامی، عاطفی، استفاده از کلمات یا استراتژی های توهین، تهدید، تضعیف اعتماد به نفس، بدرفتاری یا بدنام کردن قربانی، این می تواند شامل کودمان قربانی هم باشد.

- بدرفتاری کردن و آزار اجتماعی، منزوی کردن زنان از اجتماع از قبیل مجبورکردن او به ندیدن خانواده و دوستانش، همچنین این مورد انزوای جغرافیایی را نیز شامل می شود.

- سوء استفاده اقتصادی، کنترل و قطع دسترسی به منابع مالی خانواده مانند پول و اموال

اگر شما دچار چنین مشکلاتی هستید، در اسرع وقت کمک بخواهید. شما نباید خشونت خانگی را برگزینید.

زوجین از کجا می توانند مشاوره حرفه ای دریافت کنند؟

- خط تلفن اورژانس اجتماعی با شماره 123

- صدای مشاور: افرادی که دچار مشکلات خانوادگی می شوندمی توانند با شماره تلفن 1480 تماس بگیرند. مشاوران و روانشناسان آموزش دیده با استفاده از فنون و مهارت های مشاورهتلفنی بدون اینکه اصراری برای شناسایی فرد داشته باشند، به فرد خدمات مساوره ارائه می دهند.

- مراکز مشاوره حضوری سازمان بهزیستی یا آموزش و پرورش

- مراکز مشاوره خصوصی

 تالیف و جمع آوری از سعیده نام آور

اینستاگرام
مطالب جالب بود . ممنون.

مجریه تو سیما میگه ما از ورزشکارامون انتظار مدال نداشتیم .

پس از کی انتظار داشتین . راننده تاکسی های خط ونک آزادی ؟
بنا به دلایلی از ساعت هفت صبح تا حالا با یه مرد مرد خیلی درد دل کردم و اشک ریختم . عجب مرد خانواده دوستی بوده ؟ حیف که دشمن نابکار مردای این چنینی رو سینه خاک فرستاد والا وضع جامعه این طور نبود . دیگه مثلشون پیدا نمیشه . خیلی. یه دختر ابلهه که فکر کنه با هر کی در خونشو زد پای سفره عقد بشینه بعد با هنرش می سازدش و مرده را سر براه می کنه ؟
خشونتهای خانگی حاصل این تفکره ؟ شما چه برداشتی دارید ؟
خانم نام آور ممنون . مطلب ارزنده ای بود . حالا اگه دوستان دیگه نظر گذاشتند من بیشتر در این زمینه نظرمو می نویسم .
میدونم کی هستی , و این هو چی بازیا رو میشناسم . فقط یه نفره تو سایت از کلمه ,,, یه ,,, استفاده میکنه . سلامت بتشی ..... قنبر خان.
خانم سلام
بیشتر توضیح بدین. معلومه خیلی دلتنگید.
شاید مسئولان ستون سلامت این مطلب رو نوشتن که به بعضی خانواده ها کمکی کنند.
بيچاره جانباز اعصاب و روان را مي برند تو کلينيک مشاوره و بهش درس خانواده ميدن ...تازه ازش ايراد هم ميگيرن که چرا تاريخ تولد خانمت را يادت نيست ؟ اگر براي سالگرد ازدواجتان هديه بخريد کانون زندگيتان گرمتر خواهد شد....
خیلی ممنون فاش نیوز . تشکرات قلبی مرا بپذیرید . من خیلی دلم می خواد برگردم به حالت جدی قبل . برخورد کردن به شیوه آدمهای ... در شان من نیست . فقط خواستم بدانید این طرز رفتار کردن خیلی سخت نیست . بهتر است مطابق شان و نام سایت مطلب بفرستیم . انشالله خواسته جناب محرم را اجابت می کنم . فقط امیدوارم هر کسی در این مسائل خانوادگی مطلب می نویسد هرگز به پنهان کردن مشکلات توصیه نکند . والسلام
یه خانم
مجبور شدم اسمم را اینجا بنویسم چون وقتی که می خوام تو کادر بنویسم ، پیام می ده شما بلک شدید . به زحمت تونستم شماره و این متن را بنویسم . حالا ببینم رد می شه یا نه ؟
سلام و عرض ادب فراوان.
خوشبختانه بین خانواده جانبازان از این مسائل کمتر دیده میشود. نه اینکه نباشد ولی بخاطر فرهنگ ایثارگری جانبازان، حتی جانبازانِ موجی، این اتفاقات ناگوار خیلی کمتر از سایر اقشار جامعه بچشم میخوره.
اینو من از یک مددکار و مشاور دادگاه خانواده شنیدم. و در اطراف خودم که جانبازان از هر نوعش هستند به ندرت دیدم.
به هرحال طبق روایات و احادیث اگر در مقابل همدیگر کمی ایثار و ازخودگذشتگی بخرج بدیم هیچوقت کار به جای باریک کشیده نمیشه.
مطلب قابل تامل و خواندنی بود. چرا که باید جانبازان و حتی دوستان جانبازی که فکر میکنند به دلایل همون موج گرفتگی اعصاب و رفتار و کردارشون دراختیار خودشون نیست باید بیشتر توجه کنند که جانبازان ایثار و ازخودگذشتگی را در حد اعلای آن نشان داده اند، حالا برفرض مثال اگر مشکلی بین خانواده بوجود آمد نباید ایثار و از خودگذشتگی کوچکتری داشت؟
امیدوارم همان اندک مشکلاتی هم که بین جامعه ایثارگر و جانباز وجود دارد با مطالعه این مطلب و کتابهای معرفی شده و نهایتا" با خرج کمی از ایثار و ازخودگذشتگی، برطرف شود و مدینه فاضله ای ساخته شود که دیگران به خانواده شاهد و ایثارگر غبطه بخورند. و الگویی باشیم برای دیگران.
از نویسنده عزیز هم مجددا سپاسگزارم.
نظری بگذارید
نام خود را وارد نمایید
متن نظر را وارد نمایید
مقدار صحیح است
مقدار صحیح وارد کنید
بدون ویرایش از شما
آخرین اخبار
تبلیغ کانال فاش در ایتابنر بیمه دیفتح‌الفتوحصندوق همیاریخبرنگار افتخاری فاش نیوز شویدمشاوره و مشاوره تغذیه ویژه ایثارگرانسایت جمعیت جانبازان انقلاب اسلامیانتشارات حدیث قلماساسنامه انجمن جانبازان نخاعیlogo-samandehi