شناسه خبر : 64411
پنجشنبه 16 اسفند 1397 , 11:30
اشتراک گذاری در :
عکس روز

نخستین جشنواره اینفوگرافیک حوزه ایثار و شهادت برگزار شد

آیین اختتامیه نخستین جشنواره رسم سرخ، «چهل سال ایثار و پایداری در قاب اینفوگرافیک» و تجلیل از برگزیدگان این حوزه با حضور خانواده‌های معظم شهدا و ایثارگران و صاحب‌نظران دانشگاهی روز سه‌شنبه 14 اسفندماه در آستانه «۲۲ اسفند، روز بزرگداشت شهدا» در تالار سوره حوزه هنری برگزار شد.

نخستین جشنواره اینفوگرافیک حوزه ایثار و شهادت برگزار شد

 

به گزارش «ایثار»، حجت‌الاسلام‌والمسلمین سید محمدعلی شهیدی روز سه‌شنبه 14 اسفندماه در آیین اختتامیه نخستین جشنواره اینفوگرافیک حوزه ایثار و شهادت رسم سرخ با اشاره به‌پیش رو بودن روز بزرگداشت شهدا گفت: در زمان تأسیس بنیاد به فرمان امام خمینی (ره) در 22 اسفند 1358 حدود 3 هزار شهید در کشور شناسایی شده بودند، البته تعداد شهدا بیشتر از این میزان بوده اما بسیاری از افراد به دلیل ترس از رژیم سابق و مشکلاتی که برای آن‌ها ایجاد می‌شد، شهدای خود را به‌صورت مخفیانه دفن کرده بودند و پیگیری هم نداشتند.
وی افزود: از 22 اسفند 1358 تا شروع جنگ نیز تعدادی دیگر از هم‌وطنان و مسئولان کشورمان بر اثر توطئه‌ها و ترورهای دشمنان به شهادت رسیدند که جمع تمام شهدای شناسایی شده پیش از شروع جنگ حدود 4 هزار نفر بود. این موضوع نشان‌دهنده دید بلند و درایت امام خمینی (ره) بود. در جنگ تحمیلی 8 ساله علیه کشورمان تا امروز میزان شهدای ما به حدود 230 هزار نفر رسیده که خدمات‌رسانی به تمام این عزیزان و خانواده‌های گرامی آن‌ها بخش نخست وظیفه بنیاد شهید و امور ایثارگران است.
نماینده ولی فقیه حوزه مهم دیگر وظایف بنیاد شهید و امور ایثارگران را فعالیت‌های فرهنگی دانست و گفت: تا امروز فعالیت‌های زیادی برای ترویج و توسعه فرهنگ ایثار و شهادت در جامعه انجام شده است، زیرا همه ما می‌دانیم که پیروزی و بقای انقلاب اسلامی به‌واسطه فرهنگ ایثار و شهادت است و اگر می‌خواهیم همچنان انقلاب اسلامی و کشورمان پیروز و سربلند باشد باید این فرهنگ به نسل‌های بعدی نیز منتقل شود.
معاون رییس جمهور افزود: رهبر معظم انقلاب همواره بر اهمیت این فرهنگ و لزوم نهادینه شدن آن در جامعه تأکید داشته‌اند و شخصاً سفارش کرده‌اند که با خانواده شهدا و جانبازان دیدار کنیم که در همین راستا طرح سپاس را راه‌اندازی کردیم و در صدر آن رییس جمهوری محترم نیز به دیدن این عزیزان می‌روند و تا امروز با بیش از 100 خانواده دیدار داشته‌اند.
رییس بنیاد شهید و امور ایثارگران با اشاره به نامگذاری روز 22 اسفند به عنوان روز بزرگداشت شهدا بر اساس مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی در سال 1383 و ثبت آن در تقویم رسمی کشور گفت: تا سال 1392 اقدام چندانی برای معرفی این روز صورت نگرفته بود و بر اساس نظرسنجی صورت گرفته در آن زمان میزان آشنایی مردم با روز شهید حدود 1 و 7 دهم درصد بود که با اقدامات و برنامه هایی که در آن سال برگزار شد این آشنایی به 17 درصد افزایش یافت. با اقدامات انجام شده در سال های بعد نیز این آشنایی افزایش یافت و امروز به رقمی بیش از 50 درصد رسیده است.
وی با تأکید بر لزوم استفاده از راه‌های جدید و مدرن برای انتقال مفاهیم مربوط به فرهنگ ایثار و شهادت و فداکاری‌های دفاع مقدس گفت: ما وظیفه داریم از هر راهی که می توانیم اطلاعات و واقعیت های جنگ و انقلاب اسلامی را به نسل آینده منتقل کنیم. خانواده های شهدا نیز باید در این مسیر خاطرات خود را بیان کنند تا نسل های جدید بدانند چگونه بود که صدام با پشتیبانی شرق و غرب در برابر کشورمان شکست خورد. نسل جوان ما امروز در معرض خطر قرار دارد و بسیاری از دشمنان در خارج می‌کوشند این نسل را از انقلاب جدا کنند، بنابراین استفاده از ابزارهای مدرن برای ارتباط با این نسل بسیار ضروری است.
حجت‌الاسلام‌والمسلمین شهیدی افزود: جشنواره اینفوگرافیک حوزه ایثار و شهادت رسم سرخ اقدام خوبی است که در این راستا انجام شده است، اما نباید به همین مسئله بسنده کرد و مسیر توسعه فرهنگ ایثار و شهادت باید توسط هنرمندان و جوانان و با استفاده از انواع راه‌ها و ابزارهای مدرن همچنان با قدرت و خلاقیت ادامه پیدا کند.
وی تاکید کرد: هنر تاثیر بسیار زیادی دارد و نمونه آن را در سریال های مذهبی و تاریخی کشورمان دیده ایم و ما باید از ابزار هنر بیشترین استفاده را برای ترویج فرهنگ ایثار، فداکاری و شهادت ببریم. امروز با یک صفحه اینفوگرافیک می توان یک مقاله و حتی یک کتاب را خلاصه کرد و به مخاطب ارائه داد. ما دست یاری به سوی هنرمندان و فعالان دراز می کنیم و انتظار کمک از همه شما عزیزان داریم تا با حوزه فرهنگی بنیاد در تعامل باشید.
حجت الاسلام محمد حسن کاویانی راد معاون فرهنگی و آموزشی بنیاد نیز در این مراسم در خصوص مزایای اینفوگرافیک گفت: اینفوگرافیک ابزاری ساده و مناسب برای انتقال پیام است و در روزگاری که مردم با کمبود وقت مواجه هستند و مطالعه متن‌های طولانی برای آن‌ها دشوار است می‌توان از این ابزار برای انتقال پیام‌ها به‌خوبی استفاده کرد، در بنیاد شهید و امور ایثارگران بیش از 9 میلیون سند مکتوب در خصوص شهدا و ایثارگران وجود دارد و انتقال آن‌ها امری ضروری به نظر می‌رسد و اینفوگرافیک می‌تواند یکی از راه‌های انتقال این موارد باشد.
وی در پایان گفت: از تمام تلاش‌ها و زحماتی که برای برداشتن گام نخست در این زمینه انجام شده است تقدیر می‌کنیم، همچنین از صاحبان حدود 300 اثری که در پاسخ به فراخوان این جشنواره آثار خود را ارسال کرده‌اند تشکر می کنم و امیدواریم در مراحل بعد شاهد توسعه سطح، کمیت و کیفیت این‌گونه فعالیت‌ها باشیم و بتوانیم در زمانی مناسب‌تر و بیشتر به این فعالیت‌ها بپردازیم.
حجت الاسلام سید رضا عاملی دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی و عضو شورای عالی فضای مجازی در سخنانی گفت: با نظام الگوریتمی جدید و باسوادی روبرو هستیم و باید از سواد تصویری درستی برخوردار باشیم. نقص‌های ما در فضای سایبری ناشی از در نظر نگرفتن الگوریتم‌ها است و این الگوریتم‌ها در اصل رهیافت‌های علمی دانشمند ما خوارزمی هستند.
وی افزود: مقام معظم رهبری نیز در این راستا تأکیدات فراوانی برای فضای سایبری داشته‌اند و قدرت سایبری ما باید از آمریکا بالاتر باشد، چرا که تمام رفتار، عادت‌ها و سلایق ملت ایران توسط غربی‌ها و آمریکا تحلیل می‌شود. بنابراین باید ظرفیت‌های خود را بازخوانی کنیم.
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی تصریح کرد: دنیای غرب در بحران اخلاق و تنهایی به سر می‌برد و در این دنیا اطلاعات پاک برایشان جاذبه دارد اما جهان امروز جهان هنرنمایی تصویری است و باید جلوه‌های بصری و جاذبه‌های خود را به دقت عرضه کنیم. در این زمینه باید بتوانیم یک الگوریتم ایرانی اسلامی ایجاد کنیم.
همچنین یونس شکرخواه عضو هیئت علمی دانشگاه تهران و سردبیر همشهری آنلاین طی سخنانی در خصوص اهمیت گرافیک خبری توضیح داد و به ارائه توصیه‌هایی خطاب به فعالان این حوزه پرداخت.
گفتنی است در پایان این جشنواره از برگزیدگان جشنواره اینفوگرافیک رسم سرخ در رشته موشن اینفوگرافیک متحرک، نفر اول محمدملانژاد از استان مازندران با اثر «پرواز 655»، رتبه دوم بهروز قزل از استان تهران با اثر «بمباران شیمیایی سردشت»، نفر سوم محمد یزدان‌پرست از استان مرکزی با اثر «پیشرفت‌های حوزه صنعت» و فرد برگزیده شایسته تقدیر رضا فراهانی از استان تهران تقدیر شد.
همچنین در رشته اینفوگرافیک ایستا، ایمان خاکسار بنی اسدی رتبه اول از استان البرز با اثر «فتح قریب»، علی عباسی نیا رتبه دوم از استان اصفهان با اثر «سردار شهید حسین خرازی»، حسین رستمی رتبه سوم از استان تهران با اثر «جنایات آمریکا در جنگ» و عباس برنگی نفر شایسته تقدیر از استان تهران با اثر «حمله به اچ 2» تجلیل شدند، جایزه ویژه چهل سالگی انقلاب اسلامی نیز به هانی بهمن آبادی از استان تهران با اثر «چشمک به زندانی» اهدا شد.
لازم به ذکر است تقدیر شوندگان ویژه شخصیت‌های اثرگذار علم اینفوگرافیک در ایران، دکتر یونس شکرخواه عضو هیئت علمی دانشگاه تهران به پاس سه دهه تلاش در تألیف کتب و مقالات حوزه اینفوگرافیک و امور گرافیک در ایران، علی قنواتی مدرس روزنامه‌نگاری دیداری به پاس توسعه اینفوگرافیک در مجلات و نشریات کشور، خانم دکتر سلیمی خواهر شهید و عضو هیئت علمی و مدرس دانشگاه در حوزه اینفوگرافیک بودند و مدعوین ویژه مراسم تقدیر نیز مرضیه هاشمی خبرنگار پرس تی وی به پاس روحیه مقاومت در مقابل حقوق بشر آمریکایی، فرنگیس حیدرپور بانوی ایثارگر شهر گیلان غرب در مقابل متجاوزان بعثی عراقی، خانواده شهید سید ثارالله موسوی شهید حادثه تروریستی خاش و مهناز فتاحی نویسنده کتاب فرنگیس خاطرات بانو فرنگیس حیدرپور که رهبر معظم انقلاب بر این کتاب تقریظ نوشتند نیز در مراسم تجلیل حضور داشتند.
انتهای پیام/

منبع: ایثار
اینستاگرام
نظری بگذارید
نام خود را وارد نمایید
متن نظر را وارد نمایید
مقدار صحیح است
مقدار صحیح وارد کنید
بدون ویرایش از شما
آخرین اخبار
تبلیغ کانال فاش در ایتابنر بیمه دیفتح‌الفتوحصندوق همیاریخبرنگار افتخاری فاش نیوز شویدمشاوره و مشاوره تغذیه ویژه ایثارگرانسایت جمعیت جانبازان انقلاب اسلامیانتشارات حدیث قلماساسنامه انجمن جانبازان نخاعیlogo-samandehi