شناسه خبر : 75757
دوشنبه 02 تير 1399 , 08:28
اشتراک گذاری در :
عکس روز

اطلاعاتی از سرنوشت خانواده شهید نسیم افغانی

 
 
 
 

اطلاعاتی از سرنوشت خانواده شهید نسیم افغانی

در جریان تفحص پیکرهای مطهر شهدای گلگون‌کفن دفاع مقدس، اخیراً شهید والامقامی از اتباع کشور افغانستان به‌ نام «نسیم افغانی»، فرزند میرزا محمد، 31 ساله به شماره پلاک CG519_396 اعزامی از لشکر 5 نصر خراسان در منطقه عملیاتی والفجر یک (فکه) تفحص و شناسایی شده است. نسیم افغانی در زمان شهادت جمعی دسـته سه گروهان سه گردان سیف‌الله از تیپ امام جواد(ع) لشکر 5 نصر خراسان بود که فرمانده گردانش، شهید جواد آخوندی بود. پیکر شهید آخوندی همچنان مفقود است. جانشین گردان نسیم افغانی در زمان شهادت، شهید سید محمود هاشمی بود.

با توجه به پیگیری‌های به‌ عمل‌ آمده، نشانی جدیدی از محل سکونت خانواده معظم این شهید عزیز به دست نیامده است. کمیته جستجوی مفقودین ستاد کل نیروهای مسلح در اطلاعیه‌ای درخواست کرده است تا افراد در صورت اطلاع از محل سکونت خانواده شهید در ایران یا افغانستان، مراتب را به این کمیته با شماره تماس 02155612990 منعکس کنند. در پی انتشار این اطلاعیه، محمد باقر قالیباف، رئیس مجلس شورای اسلامی و سعید اوحدی، رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران نیز تقاضایی مبنی بر پیدا کردن خانواده این شهید افغانستانی را اعلام کردند.

هاشم عطاری، همرزم شهید نسیم افغانستانی است. این رزمنده دفاع مقدس که با شهید افغانی در یک دسته در عملیات والفجر یک حضور داشت، حماسه‌های او را به خاطر می‌آورد. عطاری اطلاعاتی از خانواده شهید افغانی نیز به دست آورده است. او در گفتگو با تسنیم در این باره گفت: در زمان هشت سال دفاع مقدس افغانستانی‌هایی همچون نسیم افغانی به دلیل جنگ با شوروی به ایران مهاجرت کرده بودند و ساکن ایران بودند. ما در این روزهایی که سخن از پیدا کردن خانواده شهید نسیم افغانی مطرح شده است، با همرزمان صحبت کرده و مستنداتی را که در این زمینه وجود دارد، بررسی کردیم و به این نتیجه رسیدیم که خانواده شهید نسیم افغانی در ماجرای بمباران افغانستان توسط شوروی سابق همگی به شهادت رسیده‌اند و کسی از خانواده او باقی نمانده است. این شهید در طول حیاتش ازدواج نکرد و همسر و فرزندی هم نداشت.

جنگ شوروی - افغانستان به 9 سال اشغال و درگیری اتحاد جماهیر شوروی در آن کشور به جهت پشتیبانی از دولت کمونیست جمهوری دموکراتیک افغانستان در مقابل نیروهای مجاهدین افغان اطلاق می‌شود. در 3 دی 1358 (24 دسامبر 1979) به فرمان لئونید برژنف رهبر شوروی، سپاه چهلم این کشور وارد افغانستان شد و در نهایت در دوران میخائیل گورباچف آخرین رهبر این کشور، عقب‌نشینی در 25 اردیبهشت 1367 (15 می 1988) آغاز و آخرین گروه در 26 بهمن 1367 (15 فوریه 1989) از افغانستان خارج شدند. این جنگ بیش از یک میلیون کشته و نزدیک به پنج میلیون مهاجر و آواره بر جای گذاشت.

بامداد روز جمعه ششم جدی 1358 (  1979 میلادی) هنگامی که مردم شهر کابل از خانه‌های خود خارح شدند، کوچه‌ها، خیابان‌ها و نقاط حساس شهر را مملو از سربازان روس تفنگ به دست و تانک‌ دیدند. در کوچه‌ها و خیابان‌ها، جز تانک‌ها و سربازان مسلح چیزی دیده نمی‌شد. ارتش سرخ شوروی مرزهای زمینی و هوایی افغانستان را درنوردیده و سرزمینی که بعدها به "گورستان امپراتوری‌ها" مشهور شد، به اشغال نظامیان روس در آمده بود.

منبع: tasnimnews خبرگزاری تسنیم
اینستاگرام
روحش شادويادش گرامي باد
نظری بگذارید
نام خود را وارد نمایید
متن نظر را وارد نمایید
مقدار صحیح است
مقدار صحیح وارد کنید
بدون ویرایش از شما
آخرین اخبار
تبلیغ کانال فاش در ایتابنر بیمه دیفتح‌الفتوحصندوق همیاریخبرنگار افتخاری فاش نیوز شویدمشاوره و مشاوره تغذیه ویژه ایثارگرانسایت جمعیت جانبازان انقلاب اسلامیانتشارات حدیث قلماساسنامه انجمن جانبازان نخاعیlogo-samandehi